1403-02-071403-02-17bool(false) برخورد با روزه‌خواران در حريم قانون و شريعت همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 17 ارديبهشت 1403

Today : Mon, May 6, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  60429 تاریخ انتشار:  1394-04-11 - 05:45 تعداد بازدید:  289
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

برخورد با روزه‌خواران در حريم قانون و شريعت

نویسنده : مهدي ناصرنژاد

یادداشت

 يكي از جرايم بارز در ماه مبارك رمضان بين جوامع اسلامي تظاهر به روزه‌خواري در انظار عمومي است و در قوانين مدني و شرع مقدس اسلام به درستي براي روزه‌خواران حد و تكليف معين تعيين شده است.
دستگاه قضايي نيروي انتظامي را مكلف به برخورد با روزه‌خواران و هدايت مجرمان به محاكم ساخته و مشاهده خيل افراد جاهلي كه به هر دليل در انظار عمومي به فريضه روزه‌داري بي‌اعتنايي كرده و به پاسگاه‌هاي انتظامي و محاكم قضايي هدايت شده‌اند، دور از انتظار نيست.
از سويي ديگر بايد پذيرفت عمل به وظيفه قانوني و اجراي دستورات الهي تكليف بسيار سنگيني است كه از عهده افراد و مأموران عدي خارج است و در واقع كسي كه ملزم به اجراي احكام و مأموريت‌هاي سازماني است بايد ضمن اشراف كامل به جزييات موضوع وظيفه و عمل خويش، بر مصالح عمومي و برخي قواعد روز اجتماعي نيز آشنايي داشته باشد.
افزايش جمعيت، كثرت رفت‌وآمدهاي درون‌شهري بخصوص در شهرهاي بزرگ، تردد مسافر در فصلي چون تابستان همدان و حضور تعداد كثير بيمار و همراهان مربوطه از شهرهاي استان و حتي استان‌هاي همجوار براي مراجعه به دكتر و مراكز درماني در همدان، وظيفه مراقبت و حفظ حريم ماه مبارك رمضان را براي مجريان قانوني به مراتب دشوار مي‌سازد. بر اساس مشاهدات عيني خبرنگار ما كه براي تهيه گزارش حوادث در سطح شهر تردد دارد، گويا اخيراً در بين افراد روزه‌خوار كه براي اعمال قانون به دادگاه تحويل شده‌اند نوجواني نيز در سنين 15-14 سال حاضر بوده و از بستگان وي تنها يك پيرزن ناتوان پيگير مراحل قانوني وي بوده است.
البته تشخيص جرم به نسبت سن‌وسال چنين افراد خاطي و نوع محكوميت آن بر عهده مراجع قضايي است. وليكن مهمترين مرحله اجراي يك وظيفه قانوني چگونگي شكل‌گيري يك پرونده و ذهنيت زلال و آكنده از تشخيص و رعايت حريم‌هاي قابل تعريف براي برخورد با نوع جرم و بزه مي‌باشد.
 در قانون حتي اقليت‌هاي غيرمسلمان نيز ملزم به رعايت حريم ماه مبارك رمضان و حفظ حرمت روزه‌داران در جوامع مسلمان هستند وليكن عاملي كه موجب درخشندگي و حقانيت بيشتر دستورات الهي مي‌شود، رحمت و رفعت ديني است كه شامل حال تمام بندگان خداوند است و اين كهكشان بيكران نبايد توسط برخي مجريان، دستورات ديني پشت پرده تاريكي محصور بماند.
 مسافر نابلدي كه در محدوده روز و حريم گزنده نيمروز تابستان وارد شهري غريب مي‌شود و ذهنيت خويش را براي ثبت خاطره از يك شهر و مردم پرآوازه آن آماده مي‌سازد، بيماران بي‌جا و مكاني كه از راه‌هاي دور به اميد دوا و درمان به شهرما آمده‌اند و هزاران نوجوان عصيانگر كه به خودآگاهي لازم نرسيده‌اند، نياز به رفعت اسلامي دارند تا بر كرده خويشتن تأمل كنند و باورهاي مخدوش و ناخوانده در اراده خام جواني را اصلاح نمايند. اين ايراد هم بر ما وارد است كه در قامت ماه ميهماني خدا و ماه خودسازي و نيايش در حق بارگاه الهي و رعايت حريم اين ماه عزيز اطلاع‌رساني و فرهنگ‌سازي مناسبي انجام نداده‌ايم.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com