سرانجام حرمت‌شكني‌ها طلاق است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 17 ارديبهشت 1403

Today : Mon, May 6, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  65339 تاریخ انتشار:  1394-08-21 - 05:45 تعداد بازدید:  405
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

سرانجام حرمت‌شكني‌ها طلاق است

نویسنده : مهدي ناصرنژاد

یادداشت

برخي ناهنجاري‌ها در جامعه امروز آنچنان عادي و رواج‌پذير شده است كه شالوده خانواده و فرهنگ ايراني را تهديد مي‌كند. طلاق، اعتياد، سرقت و بي‌خانماني از پررنگ‌ترين ناهنجاري‌هاي اجتماعي است كه به خودي خود به بسياري از بزه‌كاري‌ها نيز دامن مي‌زند. چنين معضل‌هاي بنيان‌كن اگر علت‌يابي و چاره‌جويي نشود به سيلاب‌هاي مهيبي منجر خواهد شد كه به سادگي نمي‌توان در مقابل آن ايستاد. مهمترين و كارآمدترين شيوه درمان هر دردي به‌ويژه در حوزه‌هاي فرهنگي و اجتماعي شناخت كامل علت‌هاست. چرا اعتياد چون هرزآب مرموزي در پايه‌هاي اجتماعي نفوذ مي‌كند؟ علت چيست؟ كابوس طلاق حتي قبل از ازدواج در اذهان جوان‌ها و خانواده‌ها شكل مي‌گيرد. پاسخ چنين سؤال‌ها به راحتي ممكن نيست؛ چراكه پيچيدگي‌هاي جامعه امروز چون كلاف سردرگم است، اما ناممكن هم نيست. درد بي‌درمان وجود ندارد و بايد راه ورود آن را شناخت.
اتفاقاً كارگروه تخصصي امور اجتماعي و فرهنگي در استان همدان تازه‌ترين نشست خود را به بررسي راهكارهاي ممكن و بايد براي مقابله با آسيب‌هاي اينچنيني اختصاص داد. كارشناسان حوزه‌هاي اجتماعي و فرهنگي هم با جمع‌بندي برخي شاخص‌ها و آمار و ارقام در خصوص آسيب‌هاي اجتماعي در اين نشست حضور داشتند تا بلكه به اتفاق نظرهاي لازم براي مقابله با سيل‌هاي بنيان‌كن اجتماعي دست يابند.
موضوع طلاق پررنگ‌ترين بحث بين صاحبنظران مسائل اجتماعي و فرهنگي است. آمارها بيانگر اين است كه 7 ماهه گذشته در استان همدان 2 هزار و 398 واقعه طلاق در دفاتر رسمي به ثبت رسيده است يعني اينكه حدود 11 درصد از ازدواج‌هاي به عمل آمده در اين مدت منجر به طلاق شده است. يعني اينكه فاجعه!
در بين تمام آمار و ارقام و اگر و مگرها در خصوص ازدواج و طلاق نكته‌اي عنوان مي‌شود كه بسيار حائز اهميت مي‌باشد، اينكه  سن اغلب زنان و مردان مطلقه نزديك به هم است. در واقع سنين ازدواج در بين زنان و مردان در جامعه امروز بسيار نزديك به هم است. جالب‌تر اينكه در معدودي از موارد سن زن‌ها در يك زندگي مشترك بيشتر از مردان مي‌باشد و در اغلب موارد نيز چنين انتخاب و ازدواج منجر به طلاق است و دلايل اين امر هم مي‌تواند بسيار باشد. در شرايط روز جامعه به لحاظ تحصيلات عالي و يكسان بين دختران و پسران، مشكلات اقتصادي و اثرات سوء فرهنگي بيگانه، ديدگاه‌هاي اجتماعي هم بسيار تغيير كرده است. از جمله فرهنگ ازدواج كه با ديدگاه‌ها و آيين‌هاي سنتي ازدواج در گذشته‌هاي نه‌چندان دور ايران بسيار تغيير كرده است. يكي از دلايل روند صعودي طلاق همين دوري جستن از سنت‌ها و قاعده و روش ازدواج ايراني است.
همسن بودن دختر و پسر يا سنين بسيار نزديك در ازدواج با فرهنگ ايراني موضوع ساده‌اي نيست و اصرار بر اين قاعده در واقع تهديد حريم‌هاي حرمتي و بسياري باورهاي سزاوار ايراني است. يكي از علل پايداري ازدواج و زندگي زناشويي بين نسل‌هاي گذشته ايراني همين حرمت‌داري‌ها واطمينان زوج به هم بود و چند سال اختلاف سن بين زن و شوهر عامل اصلي اطمينان ذهني و حرمت‌داري‌ها شناخته شده  است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
مریم یونسیان - 1394-08-21
متاسفانه عامل طلاق هیچیک ازاین مسائل نیست نه سن بالا میتواند عامل طلاق باشد ونه سن نزدیک به هم حضرت خدیجه 15 سال ازپیامبر هم بزرگتر بود ((عشق)) حلقه مفقوده این مجموعه است که مدتهااست گم شده ودیگر خبری ازآن نیست چون اجازه عاشق شدن به جوانان رانداده ایم همه فرصت های شناخت راازجوانان گرفته ایم کجامیتوانند ازادانه یکدیگرراپیداکنند ورفتارهای همدیگررابشناسند محیط های مناسب برای اناباامنیت فراهم نکرده ایم وقتی ارادازدواج خوب نمیکنند طلاق میگیرند تازه میفهمند این فرد کیس موردعلاقه اش نبوده است بیاییم بخاطر بزرگ شدن وسعت شهرها وافزایش جمعیت مکانهایی رابرای افراد مجرد اعم اززن ومرد دختروپسر مجرد درنظربگیریم تابتوانند راحت انتخاب کرده ومدتهاباهم صحبت کنند سپس ازدواج کنند بگیر وببند مشکلی راحل نمیکند بجز گناه چیز دیگری ندارد اشتغال واقتصاد رابرای همه جوانان فراهم کنیم نه برای قشرخاص وچندشغله ویابازنشستگان وام های بلاعوض به پسران ودختران بدهند تابتوانند زندگی کنند خانه های بدون اجاره وباوسائل زندگی دراختیارانهابگذارند پولهای ملی رابرگردانند وبه صاحبان اصلی برگردانند که همین جوانها هستند پاسخ خداراچگونه میخواهند بدهندرحمی به جوانی ازدست رفته جوانهابکنیم همه معتادشدند چه کسی فریادرس است کمک کمک کمک
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com