بیشترین قربانی و مجروح حوادث رانندگی عابران پیاده هستند چرا؟! همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 31 ارديبهشت 1403

Today : Mon, May 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  132261 تاریخ انتشار:  1402-03-06 - 07:00 تعداد بازدید:  90
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

بیشترین قربانی و مجروح حوادث رانندگی عابران پیاده هستند چرا؟!

نویسنده : مهدی ناصرنژاد

یادداشت



 به استناد گفته رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان همدان ، بررسی آمار حوادث رانندگی درون شهری همدان در سال گذشته نشان می دهد ، حدود ۶۰ در صد مجروحان اینگونه حوادث را عابران پیاده شامل می شوند که ناشی از بی احتیاطی رانندگان و خود عابران پیاده می باشد .

فرخ جمالی رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان همدان در گفتگو با یکی از خبرگزاری های استان اضافه کرده است  ، ۲ ماهه گذشته امسال نیز ۴۰ نفر در سوانح رانندگی درون شهری مجروح شده اند که ۳۲ در صد از مجروحان را عابران پیاده تشکیل می دهند . به گفته وی در این مدت ۲ عابر پیاده نیز در حادثه رانندگی جان خود را از دست داده اند .

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی همدان عابران پیاده  را هم در معابر شهری مقصر حوادث رانندگی قلمداد می کند ، ولیکن اذعان دارد که اکثرا مجروحان و قربانیان این گونه حوادث از بین افراد مسن هستند و هنگام مواجهه با خطر توان گریز و واکنش مناسب برای حفظ جان خود را ندارند و این رانندگان هستند که در معابر شهری باید تمام جوانب را برای پیشگیری از حادثه‌ خیز رانندگی در نظر داشته باشند و با احتیاط کامل و سرعت قابل کنترل برانند .

در این ارتباط قانون راهنمایی و رانندگی نیز رانندگان را در حادثه برخورد با عابر پیاده مقصر اصلی می داند ، مگر موارد خاص که با نظر کارشناسان پلیس راهنمایی و رانندگی تشخیص داده می شود . با این حال قانون راهنمایی و رانندگی و مقررات رانندگی در محدوده های سکونتگاهی و معابر شهری وقتی راهگشا و لازم الاجرا است که  زیرساخت های شهری نیز برای ایجاد ترافیک روان و پیش گیری از حوادث رانندگی طبق اصول شهرسازی و نظریه های تخصصی کارشناسان پلیس راهنمایی و رانندگی فراهم باشد و جای سئوال باقی نماند .

تعیین حریم عابر پیاده در معابر اصلی و فرعی ، ایجاد پل های هوایی و زیرگذر مخصوص عبور عابران پیاده ، تعیین میزان مجاز سرعت برای رانندگی در حریم های مسکونی و محل عبور دانش آموزان و همچنین نرده کشی در محدوده های خاص از جمله پیش بینی ها و مواردی از زیرساخت های شهری برای اجرای صحیح قوانین و مقررات رانندگی است ، ولیکن تمام چنین پیش بینی ها بدون رعایت اصول فرهنگ و اخلاق راهنمایی رانندگی چه از جانب خود مردم و عابران پیاده و چه از جانب رانندگان ، معیوب و نارسا خواهد بود .

وقتی راننده ای ( شما بخوانید راننده جوان و کم تجربه ) خود روی شخصی خود را به اشتباه و فقط برای تفریح و خالی کردن هیجان می‌خواهد ، یا عابر پیاده ای که بدون توجه به حریم عبور و خط کشی عابر پیاده  و یا بی اعتنا به پل عابر پیاده در چند قدمی خود ، بی محابا به عرض خیابان و بزرگراه می زند ، از قوانین راهنمایی و رانندگی و زیرساخت های ایمنی و پیش گیری کننده چه بر خواهد آمد ؟! .

می گویند در برخی کشورها که قوانین راهنمایی و رانندگی کامل و بدون اغماض اجرا می شود ، اختیار جان عابر پیاده دست خود اوست و چنانچه راننده ای خارج از محدوده قانون عابر پیاده ، مثلاً در جایی غیر از خط کشی عابر ، یا حریم پل های زیرگذر و روگذر با فردی برخورد کند ، فقط موظف به گزارش حادثه به پلیس می باشد و می تواند دنبال کار خود برود .

متاسفانه در کنار انبوه رانندگان بی احتیاط و گریزان از قانون ، هستند افراد بیشماری که وقتی قصد عبور از عرض خیابان دارند ، بدون اعتنا به موقعیت و حریم سواره و پیاده و بی توجه به خود روهای عبوری ، فقط با این تصور که رانندگان حواسشان هست و از سرعت خود کم می‌کنند ، یا توقف  خواهند کرد ، بدل خیابان می زنند ، غافل از اینکه اغلب رانندگان نیز مثل خود عابران پیاده بی احتیاط و بی خیال هستند و حادثه ای که کمتر خبر می‌کند ، اتقاق خواهد افتاد ! . 
 
واقعیت این است که در صد حوادث رانندگی از هر نوع آن و چه درون شهری و چه بیرون شهری با سطح فرهنگ عمومی ، تناسب مستقیم دارد . تمام این صحنه های زشت و زیبا که روزانه در نمایش ترافیکی شهر اتفاق می افتاد و شاهد هستیم ، بیانگر سطح خوب و بد فرهنگ اجتماعی ما است .  حال که به برخی از موارد طرف بد سکه فرهنگ اجتماعی اشاره شد ، بد نیست به مواردی از طرف خوب و زیبای این سکه نیز اشاره شود .

خوشبختانه با وجود اینکه بسیاری از مردم از شرایط بد اقتصادی رنج می برند ، ولیکن به نظر می آید حس همدردی و همسویی بین مردمی در خیلی از صحنه های اجتماعی مشهود است که در فرهنگ ترافیکی نیز قابل ملاحظه و پر رنگ می باشد .

در حال حاضر با توجه به اینکه اکثر چهارراه ها و ورودی به میادین شلوغ به چراغهای راهنمایی و رانندگی مجهز می باشد ، صرف نظر از فعال بودن یا نبودن  دوربین های کنترل از راه دور ، این رانندگان هستند که با ایست کامل و حوصله ستودنی پشت چراغ قرمز ، به قوانین راهنمایی و رانندگی احترام می‌گذارند ، این صحنه های خوب را اغلب و در مواقع خلوتی خیابان ها در  آخر شب یا سپیده دم ، بهتر می توان مشاهده کرد .

همچنین رعایت حقوق عابر پیاده بخصوص عابران سالخورده و یا تعارف و احترام فرهنگ رانندگی در تلاقی دور برگردان ها و ورود به اصلی ها و فرعی ها ، بیشتر از پیش قابل مشاهده می باشد و در مواردی هم دور از انتظار می باشد و جای امیدواری دارد که آهسته و پیوسته به نقطه خوبی از فرهنگ ترافیکی که بخشی از فرهنگ عمومی است برسیم.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com