1403-02-071403-02-17bool(false) جام ملت‌های آسیا و افزایش نگرانی‌ها همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 17 ارديبهشت 1403

Today : Mon, May 6, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  136684 تاریخ انتشار:  1402-11-23 - 09:43 تعداد بازدید:  64
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

جام ملت‌های آسیا و افزایش نگرانی‌ها

یادداشت


 سرانجام جام ملت‌های آسیا به پایان رسید و تیم ملی ایران که امید زیادی به قهرمانی در این دوره داشت در نیمه نهایی حذف شد تا همچنان در حسرت قهرمانی در این جام بماند.

بازی‌های تیم ملی فوتبال و واکنش‌ها به آن با ارزیابی‌ها و تحلیل‌های متفاوتی مواجه شد و برخی نگاه فوتبالی و برخی با شاخص‌های حوزه‌های دیگری چون جامعه شناسی به این بازی‌ها و واکنش‌های مردم نگاه کردند.

در ارزیابی فوتبالی انتقادات زیادی از بازکنان و سرمربی به خاطر حرکت سینوسی در این مسابقات(یک بازی خوب، یک بازی بد) انجام شد و هر کس دلیلی برای آن از جمله ناتوانی مربی و بازیکنان در تغییر بازی و روحیه تیم و... مطرح کرد.

این مباحث همچنان ادامه دارد و اعضای تیم هم ضمن عذرخواهی، این جام را آغاز راه یک تیم خوب عنوان می‌کنند و خواستار فرصت و همراهی تا رسیدن به روزهای درخشان این تیم هستند.

پیش از این برخی، بخشی از این توجه فراوان به فوتبال را نتیجه عمق رنج ها و انبوه دردهایی دانسته‌اند که جامعه خسته ایرانی با آن دست به گریبان است و نتیجه گرفته‌اند  که بسیاری از هم وطنان ما، به واسطه پیروزی های ورزشی، به دنبال مرهم نهادن بر زخم های ناسور خود هستند.

البته استدلال آنها بر اساس نظرات روان‌شناسانی مانند آلفرد آدلر است که از ساز و کاری به عنوان «جبران» سخن می گویند که طی آن ذهن انسان، آگاهانه یا ناآگاهانه، شکست در یکی از حوزه های زندگی را با موفقیت در حوزه دیگر جبران می‌کند. این شیوه می تواند به صورت جمعی، توسط یک اجتماع نیز به‌کار گرفته شود.  بدین سان، مردمی شکست خورده تلاش می کنند با توسل به موفقیت در عرصه‌های دیگر، بر ناکامی های خود، سرپوش بگذارند. پیروزی های ورزشی یکی از همین عرصه ها است که طی آن ملت ها، به وسیله آن، حداقل، مدتی کوتاه، بر ناکامی های خود مرهم می نهند.

اما نگرانی جایی بروز می‌کند که مباحث از نگاه جامعه شناسی مطرح می‌شود و پیروزی حاصل نشده و شکستی به شکست‌ها اضافه می‌شود و موضوع شکست جمعی مصداق می‌یابد.

در اینجا برخی شاید برای فرار از شکست در جبهه مقابل قرار گرفته و از شکست تیم ملی خوشحالی می‌کنند در اینجا است که  باید هشدار داده شده نسبت به دو جامعه ای شدن ایران را جدی گرفت.

هشداری که محمدرضا جوادی یگانه، جامعه‌شناس در شبکه اجتماعی اکس/توئیتر نوشته است: «همه آن‌ها که از باخت تیم ملی شادند، برانداز و سایبری و فاندبگیر نیستند. بخشی از آنها، همین مردم ایران هستند این‌ها نشانه‌های دوجامعه‌ای شدن ایران است. آن‌ها را باید بیش از این، جدی گرفت.»

پیش از این سخن از دوقطبی شدن جامعه بود اما باید توجه داشت که دو جامعه ای شدن خطرناک‌تر از دوقطبی بودن است زیرا در دو قطبی تعلق به سرزمین مادری نفی نمی‌شود بلکه آنچه نفی می‌شود یک روش است که دربرابر آن روش دیگری ارائه شده است اما در دو جامعه‌ای شدن فرد از نمادهای ملی به دلیل نسبت آن با جامعه‌ای که نمی‌خواهد به آن تعلق داشته باشد یا دولت به معنای عام، فراری است و در برابر آن جامعه دیگری را تعریف می‌کند.

تا دیر نشده لازم است فکری به حال این موضوع که انسجام و منافع ملی را هدف قرار داده، بشود تا ورزش همچنان تقویت کننده حس ملی و تعلق خاطر به جامعه ایرانی با تمام مختصات آن باشد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com