1403-02-061403-02-16bool(false) تخريب مزارع سبزي آلوده به فاضلاب، نوش‌داروي پس از مرگ سهراب همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : يكشنبه ، 16 ارديبهشت 1403

Today : Sun, May 5, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  73664 تاریخ انتشار:  1395-06-25 - 05:45 تعداد بازدید:  453
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تخريب مزارع سبزي آلوده به فاضلاب، نوش‌داروي پس از مرگ سهراب

نویسنده : مهدي ناصرنژاد

یادداشت

كشتزارهاي آلوده به فاضلاب در زمين‌هاي پايين‌دستي شهر همدان موضوع تازه‌اي نيست و سال‌هاست سبزي‌كاري با هيچ محدوديتي با استفاده از آب آلوده و بيماري‌زاي كانال فاضلاب شهر در وسعت وسيعي انجام مي‌شود و تاكنون كمتر اقدام پيشگيرانه‌اي از سوي مسئولان مربوطه براي پايان دادن به اين وضعيت صورت گرفته است.
آخرين خبر كه از سوي خبرگزاري ايرنا به نقل از رئيس گروه بهداشت محيط مركز بهداشت استان همدان در اين ارتباط منتشر شد، حاكي از نابودسازي حدود 10 هكتار كشت سبزيجات آلوده به فاضلاب از زمين‌هاي كشاورزي حاشيه شهر همدان در تابستان امسال مي‌باشد.
علي نوروزي، رئيس گروه بهداشت محيط مركز بهداشت استان همدان در اين‌باره گفته است، بين 20 تا 25 درصد از سطح سبزي‌كاري در استان همدان با استفاده از آب و فاضلاب شهري انجام مي‌شود.
شهرستان اسدآباد نيز در حدود 45 كيلومتري غرب شهر همدان از نقاطي است كه بخشي از توليدات صيفي‌كاري آن با استفاده از آب كانال فاضلاب شهري انجام مي‌شود و اين مشكل همواره مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفته است.
به نظر مي‌آيد موضوع اشتغال و درآمدزايي براي توليدكنندگان كشاورز و از سويي تقاضاي مردمي براي خريد و مصرف صيفي‌جات با وجود آلودگي و بيماري‌زايي آن، مسئولان بهداشت محيط و حوزه كشاورزي را در مقابل يك چالش بزرگ قرار داده است كه چه راهكاري را بايد در اين ارتباط بينديشند. در همين حال برخي صيفي‌كاران با استدلال‌هاي بغرنجي همواره ادعا دارند از فاضلاب در آبياري كشتزارهاي خود استفاده نمي‌كنند و اغلب صاحبان مزارع سبزي‌كاري با پمپاژ آب و نمايش آن مقابل باغچه‌هاي سبزي چنين وانمود مي‌كنند كه 24 ساعته از آب چاه عميق براي آبياري مزارع سبزي و صيفي استفاده مي‌كنند.
توسعه سطح كشت مزارع گلخانه‌اي در استان همدان اين نويد را مي‌دهد كه كشت‌هاي غرق‌آبي و به تبع آن استفاده از فاضلاب براي آبياري به تدريج از چرخه توليدات كشاورزي استان حذف شود و البته كه چنين چشم‌داشتي با توجه به روند كُند و مشكلات سرمايه‌گذاري براي كشت‌هاي گلخانه‌اي و باراني كمي تا قسمتي دور و دراز مي‌نمايد.
در همين حال سياستگذاري عقلايي براي كشت جايگزين در مزارع سبزي‌كاري كه احتمال جاري كردن فاضلاب در آن مي‌رود، مي‌تواند كشاورزان و زمين‌داران را متقاعد به توليدات ديگر و درآمدزايي مناسب سازد. بايد همواره توجه داشت كه امحا و نابودسازي محصول مزارعي كه احتمال مي‌رود با فاضلاب آبياري شده باشد، نوشداروي بعد از مرگ سهراب است؛ چراكه اگر خداي ناخواسته بنا بر شيوع بيماري خطرناك، توسط محصولات آلوده به فاضلاب باشد، قبل از هر اقدام پيشگيرانه‌اي از حيطه اختيار خارج شده و اثرات مخرب خود را باقي مي‌گذارد.
متأسفانه تابستان امسال اطلاع‌رساني در خصوص مزارع سبزي آلوده به فاضلاب كم و نارسا بود و در همين حال عرضه محصولات سبزي‌كاران به بازار مصرف و بيشتر از طريق فروشندگان دوره‌گرد بدون هيچ محدوديتي تا به امروز ادامه داشته است. جالب است كه هيچ فروشنده ثابت و سياري به كشت سبزي با فاضلاب اذعان نداشته و جملگي به تهيه محصول از مزارع زير پوشش چاه‌هاي بهداشتي اصرار مي‌ورزند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com