1403-02-061403-02-16bool(false) فکر می‌کردیم مسکن سرمایه می‌شود اما به حسرت تبدیل شد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : يكشنبه ، 16 ارديبهشت 1403

Today : Sun, May 5, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  135350 تاریخ انتشار:  1402-08-22 - 07:00 تعداد بازدید:  69
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

فکر می‌کردیم مسکن سرمایه می‌شود اما به حسرت تبدیل شد

نویسنده : مهدی ناصرنژاد

یادداشت



 نوزدهم آبان‌ماه روز جهانی شهرسازی بود که به همین مناسبت و به همت سازمان نظام مهندسی و مسکن وشهرسازی همایش ویژه‌ای درهمدان برگزارشد.

به قرار‌اطلاع این همایش مورد توجه و استقبال جامعه مهندسان و دانشجویان صنعت ساختمان در استان قرار گرفت و دکتر اسماعیل شیعه استاد گروه شهرسازی دانشگاه علم و صنعت تهران به‌عنوان میهمان ویژه در این همایش نظرات جالب و قابل تأملی در خصوص اصول صنعت ساختمان منطبق بر فرهنگ ‌ایرانی واسلامی و متأ‌سفانه بی‌راهه‌هایی که در تمام سال‌های گذشته برای توسعه خانه‌سازی‌های انبوه درکشورمان اتفاق افتاده است بیان داشت.

چکیده سخنان استاد دانشگاه علم وصنعت وهمچنین دراین خصوص چنان است که، خانه سازی درایران اسلامی باید هم سو و با هدف آرامش وآسایش و اثرات مثبت روی تربیت کودکان ایرانی باشد و زمین و منابع ملی با رویکردهای صحیح علمی و مهندسی در اختیار صنعت ‌ساختمان قرار بگیرد و لپ کلام و مطلب این که مسکن و سرپناه نباید در جامعه سرمایه تلقی شود و فلسفه خانه‌داری چنان است که باید جای زندگی باشد.!

اما دریغ وافسوس که ایجاد مسکن و خانه‌دارکردن مردم درجامعه ایرانی ازهمان اول به بی‌راهه افتاده و خشت اول کج نهاده شده است. امروزه به اعتقاد اغلب قریب به اتفاق نخبگان مهندسی ساختمان، متأسفانه با وجود فضا و عرصه‌های قابل‌ساخت در حریم شهرهای ایران که به نسبت دوراز زمین‌های مستعد کشاورزی و منابع ارزشمند زیست محیطی قرار گرفته‌اند، در بیشتر شهرهای رو به گسترش جانمایی‌های نامناسب و آسیب‌زننده به شهرک‌سازی‌ها و توسعه دامنه‌های شهری اختصاص داده می‌شود و بدتر از این ورود عناصر و افراد فرصت‌طلب و سودجو نیز سبب می‌شود تا ارزشمندترین زمین‌های قابل کشاورزی و باغ‌ها و عرصه‌های فضای سبز شهرها با سرعت ویرانگری به خانه و انبوه‌سازی‌های نامتوازن و همچنین ویلاسازی‌های سرطانی تبدیل شود.

در این شرایط و با توجه به جمعیت فراوان بدون سرپناه و مسکن مستقل در کشور، هرگونه سازه‌های ساختمانی، چه مسکونی و چه تجاری به سرمایه‌گذاری‌های سودآور برای قشرهای پولدارتبدیل شده است و خواه‌وناخواه مسکن بیشتر از این که سرپناه وماوایی برای آسایش و آرامش مردم وخانواده‌ها باشد به یک نماد اقتصادی و سرمایه‌ای در جامعه ایرانی تبدیل شده است به گونه‌ای که وقتی میزان ثروت ودارایی کسی محاسبه وسنجیده می‌شود. در قلم اول ارزش ملک و خانه مسکونی او روی کاغذ و چرتکه آورده می‌شود.

واقعیت این که خانه  و سرپناه نیاز اولیه و اجتناب‌ناپذیر برای هر فرد زنده می‌باشد. ولیکن مشکل این است که در جامعه ما اگر کسی و خانواده‌ای فاقد خانه مستقل باشد در جرگه افراد محروم و فقیر است و اگر همت کند تا سرپناهی برای خویش دست و پا کند باید تمام نقدینگی و دارایی و وسایل قابل فروش خود را خرج خانه‌سازی نماید و تمام عمر خود نیز زیربار دیون بانکی قرار بگیرد که بدین صورت نیز فقیر و درمانده و همیشه بدهکار است و تفاوتی با اجاره‌نشینی و حسرت داشتن خانه مستقل نخواهد داشت!.

نتیجه اخلاقی از طرح چنین موضوع تلخ این است که نوعاً خانه و مسکن‌داری ازهمان ابتدای خانه‌سازی‌های سنتی و صنعتی در کشور ما نباید سرمایه‌گذاری و شاخصه‌ای برای ثروت‌اندوزی تلقی می‌شد؛ ولیکن درشرایط کنونی جامعه ما به‌جایی رسیده است که خانه و بی‌خانگی عامل اصلی خوشبختی و بدبختی مردم است و قیمت یک متر زمین و چند متر خانه قوطی کبریتی به رقمی رسیده است که اگر یک حقوق‌بگیر مفلس با قیمت‌های امروزی و حقوق نسبی و بسیار ایده‌آل!!!! ماهیانه ۱۰ میلیون تومان، تمام ۳۰ سال دوران خدمت خود را پس‌انداز نماید و ریالی هم خرج خورد و خوراک، دوا و درمان، کفش و پوشاک، بهداشت خود و خانواده‌اش نکند.

در پایان ۳۰ سال حتی قادر به خریداری یک واحد آپارتمان ۶۰ مترمربعی در منطقه متوسط‌نشین کلان‌شهر همدان نخواهد بود.! دریغ و افسوس که امروزه دیگر مسکن نه تنها سرمایه هم نیست، بلکه مایه حسرت تمام جوان‌ها و نوخانمان‌هایی است که دوست دارند زندگی کنند، آرزو دارند آپارتمان کوچکی برای بودن در کنار همسر و اگر شود یک فرزند خود داشته باشند، اما دریغ و حسرت که فقط باید گفت آرزو هم برجوان‌ها سخت و ناممکن شده است، ‌چه رسد به این که فقط عیب نباشد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com