تفاوت خبرگان پنجم با سایر دوره‌ها همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 18 ارديبهشت 1403

Today : Tue, May 7, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  68581 تاریخ انتشار:  1394-11-25 - 05:45 تعداد بازدید:  276
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تفاوت خبرگان پنجم با سایر دوره‌ها

نویسنده : مهدی غلامی

یادداشت

 رقابت در انتخابات مجلس پنجم خبرگان رهبری نسبت به دوره‌های گذشته تفاوتی‌هایی پیدا کرده است. در این دوره گروه‌های مختلف و فقیهان چهره نظام؛ جدی‌تر و به صورت منسجم‌تری برای راهیابی ‌نامزدهای خود به مجلس خبرگان رهبری فعالیت می‌کنند. در این میان جامعه مدرسین حوزه‌ علمیه قم که در ادوار قبل نیز اکثریت کرسی‌ها را داشت، این بار نیز برای به دست گرفتن اکثریت مجلس خبرگان سعی در ارائه لیست، طبق رسوم قبل دارد.
جامعه مدرسین که در دوره قبل به همراه جامعه روحانیت مبارز لیست مشترک داده بودند- که در واقع نوعی تقابل در برابر مجمع روحانیون مبارز و مجمع محققین حوزه علمیه قم محسوب می‌شد- در سال 1385 در اطلاعیه‌ای مشترک در رابطه با چهارمين انتخابات مجلس خبرگان رهبري که به اطلاع عموم نیز رسید، برای 86 کرسی این مجلس، بجز دو استان کردستان و گلستان، 81 نامزد معرفی کردند؛ که در نهایت توانستند، 69 نامزد خود را در مجلس خبرگان رهبری مشاهده کنند.
البته در آن زمان گروه‌های اصلاح‌طلب از قبیل اعتمادملی، کارگزاران، خانه کارگر و حزب اسلامی‌کار نیز فعال بوده و لیست داشتند و توانستند نام حدود 8 نفر از راه‌یافتگان به مجلس خبرگان دوره چهارم را در لیست خود داشته باشند. (آیت‌ا... مشکینی، هاشمی رفسنجانی،‌ دری نجف‌آبادی، محمدی گیلانی و حجت‌الاسلام حسن روحانی، محمد‌باقر باقری کنی، محسن کازرونی و رضا استادی در دو لیست جامعه مدرسین و اصلاح‌طلبان مشترک بودند)
استقبال کم‌نظیر ثبت‌نام‌کنندگان مجلس پنجم خبرگان رهبری که با رایزنی‌های مختلف سعی در حضور رقابت انتخاباتی داشتند تا جایی که حتی برخی که دوره گذشته (سال 85) از حضور مجدد در انتخابات خبرگان انصراف داده بودند نیز دوباره آماده حضور شدند، سبب شد تفاوت‌ این دوره با دوره‌های قبل از همان ابتدا مشخص شود. مسائل مربوط به احراز صلاحیت داوطلبان از سوی شورای نگهبان نیز به نوعی دیگر سبب بروز اخبار، حواشی و گمانه‌زنی شد. لذا رعایت مرّ قانون از سوی ثبت‌نام‌کنندگان روند انتخابات را به سمت ارائه لیست و رقابت انتخاباتی هدایت کرد.
گویا انتخابات مجلس خبرگان رهبری امسال حساسیتی بیش از سال‌ها و دوره‌های قبل دارد؛ چراکه خبرها نشان می‌دهد لیست‌ها به سمت اشتراک بسته ‌نمی‌شود و بیشتر تقابل‌هاست که اخبار می‌شود. لیست جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و جامعه روحانیت مبارز که طبق سنت وجود دارد.
 وضعیت اعمال شده به مجمع روحانیون مبارز و مجمع محققین حوزه علمیه قم که مشخص است. اما آنچه امروز و در این دوره باعث توجه شده است، لیستی است که توسط آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی منتشر شده است. اگرچه ارائه ليست جامعه مدرسين حوزه علميه قم که تا لحظه نگارش این یادداشت در پایگاه اطلاع‌رسانی رسمی حوزه قرار نگرفته است، اما اخبارهای غیررسمی منابع گوناگون حکایت از این دارد که نام آیت‌ا... هاشمی نه در لیست جامعه مدرسین حوزه علمیه قم قرار دارد و نه در لیست جامعه روحانیت مبارز.
 بر این اساس می‌توان گفت در اصل دو لیست از کاندیداهای خبرگان وجود دارد؛ لیست جامعه مدرسين و لیست آیت‌ا... هاشمی. در خصوص لیست اول که ریاست آن برعهده آیت‌ا... محمد یزدی است این نکته مهم شایان ذکر است که؛ برای نخستين‌بار پس از انقلاب، آیت‌ا... هاشمی در این لیست جایی ندارد. آنچه در خصوص لیست دوم حايز اهمیت است بدانجا بازمی‌گردد که؛ برای نخستین‌بار در تاریخ انقلاب، یک فرد (و نه یک نهاد) اقدام به ارائه یک لیست کرده است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com