1403-02-071403-02-17bool(false) افتتاح و کلنگ‌زنی ۱۴۳۳ طرح در استان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 17 ارديبهشت 1403

Today : Mon, May 6, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  136553 تاریخ انتشار:  1402-11-12 - 10:27 تعداد بازدید:  123
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

استاندار در آستانه آغاز دهه فجر اعلام کرد
افتتاح و کلنگ‌زنی ۱۴۳۳ طرح در استان

داخلی

۱۳۴هزارمیلیارد اعتبار برای پروژه‌های استان هزینه شده است

در حالی که فجر سال گذشته، یک هزار و 106 پروژه عمرانی با 4 هزار و 352 میلیارد اعتبار برای استان داشتیم، این میزان پروژه امسال یک هزار و ۴۳۳ طرح با اعتبار 11 هزار و 28 میلیارد آماده افتتاح و کلنگ‌زنی است که عمده این طرح‌ها از دولت قبل به‌جا مانده است.

استاندارهمدان با بیان این مطلب در نشستی با خبرنگاران در جریان تشریح برنامه‌های دهه فجر گفت: از این تعداد هزار و ۳۵۰ طرح افتتاح و عملیات اجرایی ۸۳ طرح آغاز می‌شود.

علیرضا قاسمی فرزاد در جمع خبرنگاران بیان کرد: از مجموع طرح‌های دهه فجر امسال هزار و ۳۷۲ طرح عمرانی با اعتبار ۱۱۰ هزار و ۲۸۰ میلیارد ریال و ۶۱ طرح اقتصادی با ۲۳ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال افتتاح و یا کلنگ زنی می شود.

استاندار همدان خاطرنشان کرد: برنامه های دهه فجر امسال با شعار "جشن ملی مشارکت قوی آینده ای روشن" برگزار خواهد شد.

علیرضا قاسمی‌فرزاد اظهار کرد: انقلاب اسلامی وقتی پای کار آمد، فضای جدیدی را در عرصه سیاسی ایجاد کرد که قطب شرق و غرب آن را برنتابیدند و به تقابل با این نظام الهی پرداختند.

وی افزود: امروز کشوری سرافراز با دستاوردهای مختلف از جمله پیشرفت در عرصه‌های مختلف دانش، تکنولوژی، کشاورزی و صنعت و قدرت بازدارندگی در حوزه نظامی داریم اما قبل از انقلاب کشوری وابسته بودیم که باید حتی پزشک را از کشورهای منطقه وارد می‌کردیم.

استاندار همدان با بیان اینکه ایران امروز در عرصه‌های مختلف قدرت‌نمایی می‌کند بیان کرد: کشور با مدیریت رهبر معظم انقلاب رهبری قله‌های زیادی را فتح کرده و باید در راه رسیدن به قله‌های دیگر مسیر را جهادی طی کنیم.

وی با بیان اینکه این روزها برنامه‌های دهه فجر را برگزار خواهیم کرد و بعد با برگزاری یک راهپیمایی باشکوه وارد انتخابات خواهیم شد تا دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات خبرگان رهبری را برگزار کنیم افزود: ‌ملت ایران یک بار دیگر پای صندوق‌های رای از آرمان‌های انقلاب دفاع خواهند کرد و حضور حداکثری خواهند داشت.

قاسمی‌فرزاد با اشاره به برنامه‌های دهه فجر گفت: خوشبختانه با تلاش‌های صورت گرفته اتفاقات خوبی در حوزه مسکن رقم خورده و امروز در تمام شهرهای استان زمین برای نهضت ملی مسکن تامین شده و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

قاسمی‌فرزاد با بیان اینکه در حوزه بنیاد مسکن به میزان ریالی ۲ هزار و ۲۴ میلیارد تومان پروژه افتتاح می‌شود که از جمله آن ۲۰۰ واحد مسکن در شهر همدان است گفت: افتتاح و بهره‌برداری ۲ هزار و ۴۵۰ واحد مسکن روستایی را نیز در برنامه داریم.
وی با بیان اینکه با احتساب این واحدها و مواردی که هفته دولت افتتاح شد جمعا ۶ هزار و ۴۶۰  واحد مسکن روستایی تحویل مردم استان خواهد شد افزود: تسهیلات این واحدها ۴۹۰ میلیارد تومان است.

 استاندار همدان با بیان اینکه در ۶۰ روستای استان همدان ۵ هزار قطعه زمین در حوزه نهضت ملی و جوانی جمعیت واگذار می‌شود خاطرنشان کرد: افتتاح و بهره‌برداری ۸۵ طرح هادی را خواهیم داشت.

وی اضافه کرد: در حوزه راه و شهرسازی واگذاری زمین رایگان در قالب جوانی جمعیت در استان مورد توجه است که ۱۲۸ مورد در نهاوند، ۲۴۱ مورد در همدان، ۳۴ مورد قروه درجزین، ۵۰ مورد در فامنین ۵۰ خواهد بود.

قاسمی‌فرزاد با بیان اینکه امسال به ۴ هزار و ۸۱۵ نفر زمین در قالب گروه ساخت واگذار خواهد شد گفت: در حوزه اراضی نهضت ملی ۴۱۵ هکتار توافق شده که برای طرح‌های حمایتی مورد استفاده خواهد شد.

وی با اشاره به بهره‌برداری از در پروژه‌های در دهه فجر گفت: بهره‌برداری از پروژه قطعه دو احداث باند دوم سلطانیه ـ قیدار ـ کبودرآهنگ ‌و چهارخطه کردن بخشی از محور نهاوند- آورزمان- ملایر و کلنگ‌زنی قطعه یک شیرین سو به قیدار را خواهیم داشت.

استاندار همدان با اشاره به پیگیری واگذاری نهضت ملی مسکن به خبرنگاران همدان گفت: تأکید داشتم برای خبرنگاران شرایط ویژه قرار گیرد و مورد حمایت قرار گیرند که این موضوع در دستور کار قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه این آمادگی وجود دارد افرادی که شرایط موجود را دارند از طریق خانه مطبوعات به اداره راه و شهرسازی معرفی شوند افزود: شرایط ویژه این بود با وجود اینکه زمان ثبت‌نام گذشته است اما امکانی فراهم شده که خبرنگاران ثبت‌ نام کنند و صاحب مسکن شوند.

قاسمی‌فرزاد با بیان اینکه خبرنگاران در در حوزه جوانی جمعیت سه فرزند به بالا داشته باشند نیز شرایط خاصی فراهم است که می‌توانند استفاده کنند افزود: سیاست ما در حوزه مسکن در استان این است تقاضا را پاسخ دهیم و عرضه در حوزه زمین و مسکن فراوان شود تا قیمت‌ها تعادل شود که این اقدامات تاکنون تاثیرگذار بوده است.

وی در ادامه این نشست پرسش های خبرنگاران را پاسخ داد که در زیر
می خوانید.

 تکلیف پروازهای همدان چه می‌شود

از سال گذشته پیگیر سرمایه‌گذاری برای فرودگاه بودیم اما قرارمان بر این است که تا به نتیجه‌ نرسیده، اطلاع‌رسانی نکنیم اما با این حال امروز می‌توان گفت که سرمایه‌گذاری برای این امر ورود کرده که احتمالاً در حوزه خریداری هواپیما هم انعقاد قرارداد داشته و اقداماتی انجام می‌گیرد.

 مشکل کمبود آب پایدار در استان چگونه حل خواهد شد؟

از آنجا که کشور یا منطقه جغرافیایی ما با خشکسالی‌های پی‌درپی مواجه بوده و نزولات آسمانی کاهش پیدا می‌کند باید این موضوع مدیریت شود.

متأسفانه منابع و ذخایر زیرزمینی بی‌مهابا استفاده می‌شود. در حوزه کشاورزی استان بیش از ۸۰ درصد آب استفاده می‌شود و کشاورزان ما از کشت‌های جایگزین تبعیت نمی‌کنند راهکارهایی وجود دارد که باید انرا مدیریت کرد.

برای نمونه کشت هندوانه به صرفه نیست چراکه به ازای هر کیلو هندوانه ۷۰ لیتر آب کشت می‌شود. با این حال با این وضعیت بی‌آبی، به صورت غیرمستقیم در قالب هندوانه و سیب‌زمینی آب صادر می‌کنیم اما کشورهایی آب خود را برای محصولات استراتژیک نگه می‌دارند.

منابع آبی ما در حال تحلیل است و نیاز به فرهنگ‌‌سازی در مصرف آب وجود دارد. ما توانستیم در چند ماه آب را از تالوار به همدان منتقل کنیم و تصفیه‌خانه در مدت یک سال انجام شد و اکنون به دنبال تأمین آب جایگزین هم هستیم.

دانشگاه علوم پزشکی همدان در حوزه کیفیت آب اقداماتی انجام می‌دهد تا بتوانیم کیفیت آب را بالا ببریم. در حوزه تأمین آب پایدار بخشی از کار را پیش بردیم.

برابر الگوی مصرف، مصرف روزانه هر فرد ۲۴۰ لیتر آب است این میزان بالاست و باید مدیریت شود در طول سال ۶۴ میلیون متر مکعب آب در استان مصرف می کنیم در حالی که باید ۵۲ میلیون متر مکعب باشد.

به فکر جایگزین منع آب پایدار جز تالوار هستیم. مراحل مطالعاتی و تأمین اعتبار آن در حال انجام است که امیدواریم با حمایت وزیر بتوانیم کار را پیش ببریم.

با این حال به شدت نیازمند اصلاح الگوی کشت در حوزه کشاورزی هستیم و می‌خواهیم رسانه‌ها این موضوع را از بخش کشاورزی و کشاورزان بخواهند و مطالبه کنند.

 در آستانه انتخابات چه راهکاری دارید که نمایندگان برای تبلیغ خود پروژه‌های دولت را به نام خود مصادره نکنند.

در همه ادوار این موضوع بوده و این وظیفه رسانه‌هاست. رسانه‌ها باید کمک کنند و حق مطلب را بگویند. البته در اقدام تعاملی نقش نمایندگان را در حوزه جذب اعتبارات نباید نادیده گرفت و باید بر مدار عدالت پیش رفت و بی‌انصافی هم نکرد.

 برای تأمین اقلام ضروری مانند مرغ و گوشت و میوه در ایام پایانی سال چه تدبیری وجود دارد؟

 حوزه مرغ با تلاش‌هایی انجام گرفته است. میزان جوجه‌ریزی در حد ۳ میلیون شده که تقریباً بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ تن مصرف روزانه داریم اما با توجه به جوجه‌ریزی ۲۲۰ تا ۲۵۰ تن تولید می‌کنیم و بخشی به استان‌های دیگر صادر می‌شود.

در تأمین گوشت قرمز نیز مشکل سراسری است اما با واردات دام سبک و سنگین از سوی دولت این هم به تعادل می‌رسد. در حوزه تأمین میوه شب عید هم بخش خصوصی را وارد کردیم و خریدهای خود را انجام داده است.

 پروژه ایستگاه راه‌آهن چه وضعیتی دارد؟

 پیمانکار پروژه مشغول است و تابستان قول این را داد در هفته دولت تحویل دهد اما به خاطر مشکلات دیگری که در حوزه تأمین اعتبار بود، محقق نشد.بخشی از اعتبارات در قالب سفر تعیین شده و دولت در تأمین اعتبارات سفر مجدانه عمل می‌کند و از مصوبات ما قریب به ۵ هزار میلیارد تومان واگذار شده است. از ماه گذشته قول ۶۵۰ میلیارد تومان اعتبار را دادند که امیدواریم تا پایان بهمن ماه محقق شود.

پیگیری‌های زیادی در حوزه راه‌آهن داشتیم و جلساتی را داشتیم و نامه‌ای شخصاً دست رئیس جمهوری دادم و ایشان هم دستور پیگیری دادند و جلسه‌ای را معاون اجرایی ایشان گذاشتند و تأکیداتی شد با اذنی که از مقام معظم رهبری برای برداشت صندوق ذخیره گرفته شده، امیدواریم ۶۵۰ تزریق شود. معاون رئیس جمهور قول ۲ هزار میلیارد تومان را دادند که تا پایان سال یا اوایل سال آینده تزریق می‌شود، نزدیک به ۷۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که راه آهن تکمیل شود.

 در حوزه مسکن چه اقداماتی انجام شده است؟

حمایت‌هایی که بوده صدور پروانه امروز  به ۴ میلیون تومان رسیده که متوسط می‌توانست ۶۰ تا ۷۰ میلیون تومان باشد. در کوی پرواز ساخت مجتمع‌های عمومی نظیر مدرسه همزمان با واحدها حساسیت وجود دارد و از محل فروش کاربری تجاری بنیاد مسکن ساخت مدارس و دیگر سرانه‌های مورد نیاز را تامین و اجرا می‌کنیم.
 اینکه امروز در پروژه پرواز اینها همراه واحدها اتفاق نیفتاده این بوده که اولویت واحدهاست و خوشبختانه شاهد سرعت بخشی پروژه‌ها با توجه به تأمین اعتبارات خواهیم بود.

به نظر می‌رسد در حوزه گردشگری با جدیتی که برای ثبت‌جهانی در آن ابتدا پیش می‌رفتیم فاصله داریم. همچنین این حوزه مشخص نیست که مربوط به کدام معاونت است.
 
در حوزه گردشگری رویکرد این است که محور اساسی اقتصادی باشد و مشی و عملکرد هم حاکی از این بوده‌است. اصلاح این ساختار میتواند یک پشنهادی باشد. باید سازمان برنامه بودجه و سازمان امور استخدامی ورود کنند تا حوزه معاونت اقتصادی و گردشگری را هم در استان اضافه کنیم.

در مورد ثبت جهانی آن اقدام لازم با هماهنگی دستگاه‌ها انجام شده و باید فضاسازی که ایجاد شده را حفظ کرد و آرامش موجود را بهم نریخت و با توجه اعتباراتی که لحاظ شده، کار را پیش برد.

در حوزه خدمات سفر بر اساس ابلاغیه و دستورالعمل تهران کار پیش می‌رود.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com