شوراهای ششم پرحاشیه شهردار در حاشیه همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 17 ارديبهشت 1403

Today : Sun, May 5, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  131652 تاریخ انتشار:  1402-02-09 - 08:44 تعداد بازدید:  453
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

بررسی عملکرد شوراهای استان
شوراهای ششم پرحاشیه شهردار در حاشیه

نویسنده : سمانه جهانگیری عرش

داخلی


 امسال سومین سال فعالیت شورهای شهر در دور ششم آغاز می‌شود. نزدیک به  2 سال یعنی از مرداد 1400، ۱۷۴ نفر به عنوان عضو شورای شهر ۳۲ شهر استان بر این مسند تکیه زدند که با استفاده از این فرصت می‌‌توانستند بهترین اقدامات را برای مردم و توسعه شهرهای همدان داشته باشند.

اعضای فعلی شورا در ایام انتخابات با سر دادن شعارهایی که البته در این 2 سال کمتر تحقق یافته است بیشتر از اینکه مطالبه‌گر توسعه شهر باشند، سوار بر موج سیاسی شده و حواشی را به وجود آوردند.

گواه این موضوع نحوه انتخاب شهردار در هر یک از شهرها و پروژه‌های نیمه تمامی است که باقی مانده و یا به کندی اجرا می‌شود.

همدان: ترکیب 11 منتخب شورای ششم شهر همدان از همان ابتدا نشان می داد که نیمی از راه یافتگان برای نخستین بار قرار است تجربه کرسی‌نشینی در پارلمان شهری را تجربه کنند.

محمود مسگریان مسن‌ترین عضو شورا در همدان، نخستین کسی بود که با وجود رقبایی برای ریاست، ریاست شورا را در این دور عهده‌دار شد البته بعد از آن هم با رای اکثریت برای ریاست شورا در سال‌های بعد ابقا شد.

چالش‌های این دور از شورای شهر همدان هر چند با انتخاب رئیس شورا استارت زده شد اما پس از آن با انتخاب شهردار به اوج خود رسید.

آنان پس از برگزاری جلسه شهردار با دانشجویان و پاسخ‌های حاشیه‌ساز وی به آنان از اینکه شهردارهمدان، به ظن آنان شهرداری را به خانه احزاب تبدیل کرده نارضایتی خود را از عملکرد وی اعلام کردند.

همچنین برخی عملکردهای وی از جمله با آمدن برف و پیش‌بینی نشدن خدمت به شهروندان در مواقع ضروری دیگر انتقاد شورایی‌ها به شهردار بود.

همین مسائل باعث ایجاد چند دستگی در بین اعضای شورای شهر شد که در نهایت، اختلاف نظر بین برخی اعضای شورای اسلامی شهر همدان به بالاترین سطح خود رسیده و حاشیه‌های در فضای مجازی به وجود آورد چنانچه رئیس‌شورای شهر استعفای خود را اعلام کرد هرچند با آن موافقت نشد.

ضعف عملکرد شورای شهر نه تنها اختلاف داخلی آنها بلکه نظارت ضعیف بر اجرای پروژه‌هایی از جمله تقاطع‌های غیرهم‌سطح، پارکینگ‌ها، قطار شهری، پارک 100 هکتاری ولایت، پارک 250 هکتاری اکباتان، پارک 96 هکتاری آمادای از سال‌های گذشته آغاز شده بود و طرح‌هایی مانند توسعه پارک‌های محله‌ای، هدایت آب‌های سطحی و دیوارکشی تعیین تکلیف رودخانه‌های سطح شهر، پیاده‌راه سازی، بازگشایی‌ها و موارد مهم دیگر است که با روی کار آمدن شورای ششم و شهرداری متوقف و یا به کندی پیش رفت.

تعیین تکلیف نشدن طرح جامع و الحاق‌نشدن زمین به شهر همدان امکان ساخت مسکن را برای متولیان از بین برده هر چند در این طرح جامع سایر دستگاه‌ها به سهم خود مقصر هستند اما شورای شهر به عنوان نمایندگان مردم شهر نباید مانع باشد بلکه باید پیگیر در جهت سهولت در فرایند امور شود.

ملایر: تأکید بر تصویب پروژه‌های نیمه تمام و اقتصادی در شهر با توجه به رکود اقتصادی به وجود آمده پیگیری تا حصول نتیجه از وعده‌های نامزدهای دور ششم شورا در شهر ملایر بود که با روی کار آمدن 7 نفر به عنوان عضو شورا، پروژه‌هایی شامل پروژه‌های پارک کوهسار، پروژه‌های بام ملایر، ادامه کانال پشت ناسیونال، احداث خانه محلی و تجاری انتهای قائم مقامی، پیاده‌رو سازی، جدول‌گذاری، لکه‌گیری آسفالت، محصور کردن پارک‌ها برای جلوگیری از ورود موتورسوارها به پارک‌ها، احداث کانال دور میدان امام‌زاده عبدا...(ع) و تکمیل پروژه تجاری ۱۵ خرداد انجام و گام قابل قبولی در به ثمر رساندن پروژه‌های نیمه تمام به یادگار گذاشتند.

مهمترین نقدی که به شورای شهر ملایر وارد است رسانه‌ای نبودن این شورا است.

متاسفانه شورا در عمر 2 ساله خود، انگشت شمار با خبرنگاران جلسه داشته و جلسات را علنی برگزار کرده‌است.

اما نقدی که در این دوربه عملکرد شورا وارد بود، حمایت نکردن از شهردار بومی‌شهر منتخب بود. شورایی‌ها حدود یکسالی بحث سوال از شهردار را مطرح کردند این موضوع تا جایی پیش رفت که شهردار توسط شورا استیضاح شد و به دلیل اینکه این استیضاح درست صورت نگرفت بابایی شهردارملایر با حکم دادستان شهر به دفتر کار خود بازگشت .

در نهایت منتخب شورای شهر ملایر که مورد تأیید استانداری قرار گرفت "مجید فرجی" بود.

نهاوند: ترافیک شهری، نبود پارکینگ در مجتمع‌های پزشکان و مراکز خرید و وجود خیابان های کم‌عرض همچنان حجمی سرسام‌آور از مشکلات شهری را در نهاوند ایجاد کرده رفع این مشکلات در ابتدای روی کار آمدن شورای ششم تنها در قالب شعار های بود که امید را در خیال مردم خشکاند.

ایجاد پارکینگ، تغییر سیمای شهری از دیگر وعده‌های شورای ششم بود، از بساط ساخت و ساز وسط خیابان‌های شهر تا بلوارهای نیمه رنگ شده پیش از نوروز که در صدد آماده‌سازی شهر برای استقبال از نوروز بودند، و اقدامات نیمه کاره و رها شده در ورودی‌های تا مشکل سد معبر و مُسکن‌های مقطعی و به صف شدن دست فروش‌ها و وانت‌های سیارعرضه میوه در حاشیه و اغلب هم تا میانه خیابان‌های اصلی شهر و توقف خودروها اطراف آنها، همه بر تشدید این مشکلات دامن زده است.

هیچ دوره‌ای از شورا نظارت تا این حد به کما نرفته است! شورایی که در امور اجرایی و نظارتی نتوانسته خودی نشان دهد و عملکردی قابل قبول ارائه دهد!

حتی شهردار هم در ابتدای حضورش در این شهر بیش از آنکه درگیر مسائل شهری باشد یقینا دچار حواشی شورا شده و بیشتر انرژی و وقت خود را هزینه حاشیه‌ها و سهم‌خواهی این شورا کرد.

در دور ششم افرادی در شورا بودند که تنهاعملکرد آنها خط و نشان برای برخی رسانه‌ها و تلاش برای ساکت کردن و خشکاندن جوهر نقد رسانه، دستور و رایزنی برای جابجایی کارکنان شهرداری نه بر اساس تخصص و توانمندی بلکه تسویه حساب بابرخی افراد بوده‌است!

روز بازاری که با هزینه این مردم و بیت‌المال راه‌اندازی شد، بی‌رغبتی آقایان برای ساماندهی آن سبب بـلااستفاده ماندن بازار و سوخت شدن این سرمایه شد!

حالا کلنگی اگر زمین زده پارک یا بوستانی شروع بکارشده، باید به حساب شهرداری گذاشت که ظاهراً او هم میان این اعضا غریب و دست تنها مانده‌است.

یوسفی نوید، شهردار منتخب این شهر حالا با بی‌توجهی به حواشی شورا کار خود را پیش می‌برد.

تویسرکان: شورای ششم شهر تویسرکان در حالی شکل گرفت که برخی افراد سرشناس ادوار قبل پس از نام نویسی و تأیید صلاحیت از حضور در گود رقابت انصراف دادند، برخی قبل از آنکه انصراف خود را اعلام کردند و برخی از اعضای کنونی شورای فعلی در مرحله شهرستانی از سوی هیأت نظارت ردصلاحیت شدند اما در ادامه رویدادهای عجیب و غریب رخ داده در تویسرکان نه تنها دوباره تأیید صلاحیت شدند بلکه به صحن اصلی شورا راه یافتند!

پس از آن شورای شهر تویسرکان فعالیت خود را آغاز کرد اما انتشار خبر تخلفات و احتمال باطل شدن آرای سه نامزد انتخاباتی شورای شهر توسط رئیس هیأت نظارت بر انتخابات، این سوال را در ذهن‌ها ایجاد کرد که وقتی که شورای ششم روی کار نیامده درگیر این تخلفات شده، چه آینده‌ای برای آن می‌توان متصور است؟

پس از بررسی‌های صورت گرفته عضو متخلف شورای شهر تویسرکان سلب عضویت شد.

شورا آغاز به کار کرد اما رفته‌رفته درگیر کش و قوس‌های جدیدی ‌شد، از انتخاب شهردار گرفته تا جانمایی آرامستان، ابتدا محمد‌کاظم گمار که مدتی هم در مسئولیت شهردار خدمت می‌کرده از سوی شورای ششم به عنوان سرپرست شهرداری انتخاب ‌شد اما او این مسئولیت را با حضور نیافتن در محل کار نپذیرفت.

ناهماهنگی شورا در قالب خبر انتخاب شهردار به مسئله روز رسانه‌های محلی تبدیل شد به نحوی که مورد انتقاد امام جمعه قرار گرفت؛ ایشان با تأکید بر اینکه بنده دیگر کاری به شورا ندارم، مدیریت شورای ششم و مسئله شهردار را از فرماندار تویسرکان خواستار شد.

اما سناریوی انتخاب شهردار در بین شورا و مردم هر روز جهتی جالب به خود گرفت که در نهایت با پیشنهاد شورا نشینان وپیشنهاد چند گزینه بالاخره”محمد حسین پور” به عنوان شهردار تویسرکان معرفی شد.

کبودراهنگ: بیش از ۱۰ شهردار در ۶ دوره توسط شوراهای اسلامی شهر کبودراهنگ  انتخاب شدند در هر دوره ۵ نفر به عنوان عضو اصلی شورا و ۲ نفر هم علی البدل بوده‌اند در طول این سال‌ها شورای دوره پنجم پرحاشیه‌ترین شوراها بودند و اختلاف بین آنها حتی به درگیری و منحل شدن و... هم کشید و این مسئله موجب نارضایتی مردم و راکد ماندن توسعه شهر شد. با روی کار آمدن شوراهای دوره ششم کبودراهنگ وضعیت کمی بهتر شد و شوراهای جوان و تحصیلکرده با انتخاب به موقع شهردار توانمند و متعهد و متخصص توانستند بخشی از مشکلات شهر و مردم را کاهش دهند.

 بیشتر شهردارانی که در کبودراهنگ خدمت کرده‌اند بومی بوده‌اند و این شهر ۳ شهردار غیر بومی داشته و می‌توان تقریباً هیچ دوره شهرداران قبلی ابقا  نشده‌اند و در برخی از دوره‌ها نیز به دلایل مختلف و با تصمیم شوراهای اسلامی شهر شهردار دیگری انتخاب شده است.

اسدآباد: به نظر می رسد انتخابات شورای شهر در اسدآباد تا حدود زیادی سیاسی است ولی نه سیاسی به معنای كنش عقلانی سامان یافته معطوف به حزب، بلكه ناشی از این است كه افراد مجبور به كنش سیاسی می شوند.

مردم شهر اسدآباد پس از گذشت پنج دوره و حضور در دوره ششم باز هم تغییری در بافت شهری احساس نمی‌کنند با وجود اینکه اسدآباد در مسیر بزرگ راه کربلا قرار دارد و ظرفیت گردنه بعنوان راه اصلی و پر تردد غرب کشور است انتظارات مردم از شورای شهر بیشتر است.

پس از انتخاب پرحاشیه شهردار اسدآباد، او نخستین شهردار دور ششم در استان بود که استعفای خود را نوشت وهمان زما به عنوان شهردار بابل انتخاب شد.
به نظر می‌رسد یکی از دلایل کلانتری برای پذیرفتن این سمت برای پر کردن زمان خود بود تا به هدف خود که شهرداری بابل بود برسد.

وی در مقایسه با شهرداران بومی شهرهایی مانند لالجین، بهار و ملایر اقدامی برای انجام امور عمرانی در این شهر نکرده است.

کلانتری حتی پس از تصویب طرح جامع شهر اسدآباد در شورایعالی شهرسازی و ‌معماری ابلاغ این طرح را پیگیری نکرد. در نهایت با تصمیم شورا دالوند شهردار این شهر شد.

بهار: در شهر بهار نیزکه از سال 1316تبدیل به شهر شده است،حدود39 شهردار سکان دار مدیریت شهری بوده‌اند که  تنها در یک دوره از شوراها  ترکیب هفت نفره‌ای داشته است ومابقی ترکیب 5نفره بوده است وهم اکنون "مهدی مجیدی" با تجارب فراوان در شهرداری‌های مناطق استان و...مدیریت این شهر را برعهده دارد.

رزن: حاشیه‌های شورای رزن در ابتدا با یک امتیاز مثبت شروع شد چنانچه در ۲ حوزه شهری رزن و دمق صلاحیت هر ۳۴ داوطلب هم در هیأت‌های اجرایی و هم در هیأت‌های نظارت تأیید شد.

شورای شهر رزن دارای 5 عضو اصلی است که پس از انتخاب و تأیید به عنوان اعضای شورای این شهر، در نخستین اقدام  از ۲ گزینه شهرداری یک نفر را به هیأت تطبیق شهرستان رزن معرفی کردند که توسط این هیأت رد شد.

اعضای این شهر کش و قوس‌های زیادی برای انتخاب شهردار داشتند چنانچه به عنوان آخرین شهر، شهردار را با 3 ماه تأخیر درتصمیم، انتخاب کردند که البته در این خصوص تذکراتی هم از سوی مدیرکل امور شهری و روستایی استانداری به آنها داده شد.

اعضای شورا اعلام کردند هر چند این انتخاب کمی به درازا کشید اما با اتحاد و همدلی و تحقیق بیشتر همراه بود.
فامنین: از جمله شوراهایی است که بدون حاشیه، کار خود را زیرپوستی رو به جلو می‌برد.
اعضای شورای شهر فامنین 5 نفر هستند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com