استان همدان نیازمند افزایش تعداد نمایندگان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 18 ارديبهشت 1403

Today : Tue, May 7, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  129299 تاریخ انتشار:  1401-10-13 - 16:17 تعداد بازدید:  258
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مجلس به قانون انتخابات ورود کرد
استان همدان نیازمند افزایش تعداد نمایندگان

داخلی


 روز یکشنبه بود که سخنگوی امور داخلی مجلس شورای اسلامی از پایان بررسی افزایش تعداد نمایندگان مجلس خبر داد.

علی حدادی با اشاره به بررسی افزایش تعداد نمایندگان مجلس در کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس، گفت: بحث افزایش تعداد نمایندگان مجلس چندین شاخص از لحاظ پراکندگی جمعیت، مسائل امنیتی، جمعیت و محرومیت دارد که در کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت.

وی اعلام کرد: برخی از استان‌ها از نظر تعداد نمایندگان مجلس مشکلی ندارند ولی برخی از استان‌ها نیاز به بررسی مجدد داشت که کارگروه با حضور مجمع نمایندگان آن استان نشستی برگزار خواهد کرد و در صورت امکان تا پایان هفته آینده این موضوع به سرانجام برسد. نهایتاً پس از به اتمام رسیدن این طرح در کمیسیون، در صحن علنی مجلس به رأی گذاشته خواهد شد و اگر رأی بیاورد، مشکل حوزه های انتخابیه حل خواهد شد.

گفتنی است براساس اصل 64 قانون اساسی تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی 270 نفر است و از تاریخ همه‌پرسی سال 1368 هجری شمسی پس از هر ده سال، با در نظر گرفتن عوامل انسانی، سیاسی، جغرافیایی و نظایر آنها حداکثر 20 نفر نماینده می‌تواند اضافه شود. زرتشتیان و کلیمیان هر کدام یک نماینده و مسیحیان آشوری و کلدانی مجموعاً یک نماینده و مسیحیان ارمنی جنوب و شمال هر کدام یک نماینده انتخاب می‌کنند. محدوده حوزه‌های انتخابیه و تعداد نمایندگان را قانون معین می‌کند.

همچنین براساس اصل 19 قانون اساسی مردم ایران از هر قوم و قبیله که باشند از حقوق مساوی ‌برخوردارند و رنگ‌، نژاد، زبان و مانند این‌ها سبب امتیاز نخواهد بود.
با استناد به اطلاعات موجود در  اصل ۶۴ و ۱۹ قانون اساسی نمایندگان طراح «طرح اصلاح حوزه‌های انتخابیه» با اصرار بر موضوع گستره جغرافیایی و توسعه مناطق محروم اصرار دارند تا تعداد ۴۰ نماینده به ۲۹۰ نفر نماینده فعلی مجلس افزوده شود.

در این میان‌، احمدعلیرضا‌بیگی، عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی مجلس گفته است که از چند دوره گذشته مجلس نمایندگان به دنبال تصویب طرح‌های این‌چنینی بوده‌اند که تاکنون به سرانجام نرسیده است. علیرضا بیگی با بیان اینکه در قانون اساسی این حق برای مردم لحاظ شده‌است، افزود: طبق قانون اساسی تعداد نمایندگان باید بر اساس افزایش جمعیت انجام شود که حدود ۲۰ سال است این اتفاق رخ نداده‌است.

استان همدان با جمعیت ۱/۷۵۸/۲۶۸ نفر و 10 شهرستان در مجلس شورای اسلامی دارای 9 کرسی است. شهرستان های اسدآباد، نهاوند و تویسرکان هرکدام یک کرسی در مجلس دارند، شهرستان ملایر نیز 2 کرسی در مجلس دارد اما شهرستان‌های همدان و فامنین، بهار و کبودراهنگ و رزن و درگزین نمایندگان مشترک دارند و سال‌هاست که مجالس مختلف در سال پایانی خود با ورود به قانون انتخابات به منظور ایجاد برخی تغییرات در به‌روز رسانی آن اقدام می‌کنند.

یکی از اقداماتی که در خصوص قانون انتخابات باید انجام می‌گرفت اما تاکنون انجام نگرفته‌است، تفکیک حوزه انتخابیه بهار از کبودراهنگ است که از مدت‌های طولانی یعنی دوره هفتم مجلس مطرح است اما این مهم انجام نگرفته‌است و برای همین تاکنون که بیش از 15 سال از این موضوع می‌گذرد این تفکیک انجام نگرفته و کماکان این حوزه به طور مشترک و تنها با یک نماینده در مجلس نمایندگی می‌شود  و حق مردم این حوزه انتخابیه ادا نشده‌است.

از سوی دیگر شهرستان فامنین در استان که 11 سال است از شهرستان شدن آن می‌گذرد اما این شهرستان هنوز به طور مستقل نماینده‌ای ندارد و نمایندگان همدان به صورت توأمان این شهرستان را هم در خانه ملت نمایندگی می‌کنند و لازم است در این باره حق مردم فامنین نیز ادا شود که این اقدام می‌تواند به صورت تفکیک حوزه انتخابیه یا حداقل افزایش تعداد نمایندگان همدان و فامنین باشد.

افزایش تعداد نمایندگان مزیت‌های گوناگونی دارد که از جمله آنها می‌توان به سهولت دسترسی مردم به نماینده خودشان اشاره کرد. در زمانی که نماینده جمعیت زیاد و حوزه‌های انتخابیه زیادی را نمایندگی می‌کند دسترسی مردم به آنها کند و سخت خواهد بود.

از دیگر مزیت افزایش تعداد نمایندگان می‌توان به نظارت بیشتر بر دولت و رصد عملکرد آن نام برد چرا که نظارت در کنار قانون‌گذاری یکی از 2 وظیفه اصلی مجلس است.

دیگر مزیتی که این موضوع می‌تواند داشته باشد بالابردن قدرت چانه‌زنی برای افزایش اعتبارات شهرستان و استان می‌باشد و حقوق مردم آن حوزه انتخابیه رعایت خواهد شد.

اما افزایش تعداد نمایندگان مخالفانی دارد که از جمله آنها خود نمایندگان هستند که با این امر به افزایش رقبا کمک می‌کند.

 برخی نمایندگان در هر دوره مجلس در مواجهه با قانون انتخابات به گونه‌ای با آن برخورد می‌کنند که رقبای خود را از پیش حذف کنند مثلاً در مجلس نهم نمایندگان با ارتقای مدرک‌تحصیلی نمایندگان به کارشناسی‌ارشد به نحوی برخی رقبا را حذف کردند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com