ایران به دنبال امپراطوری نیست همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 11 ارديبهشت 1403

Today : Tue, April 30, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  50270 تاریخ انتشار:  1393-06-19 - 05:00 تعداد بازدید:  442
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

رئیس مجلس:
ایران به دنبال امپراطوری نیست

داخلی

همدان‌پيام: جمهوری اسلامی ایران نه در خلیج فارس و نه در خاورمیانه دنبال دست نشانده نیست، اگر به نیروهای مقاومت کمک می‌کنیم دنبال امپراطوری نیستیم بلکه دنبال پايان دادن به جریان صهیونیسم در منطقه‌ایم.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: پس از مسأله سوریه و داعش غربی‌ها هم احساس خطر کردند. اما در این شرایط کیسینجر حرف دیگری می‌زند که “خطر ایران بیشتر از داعش است،‌ در این سخن یک تفکر نهفته است که حضور این تفکر و تأثیر آن بر کشورهای منطقه می‌تواند از ایران امپراطوری بسازد”.
علی لاریجانی در همایش بین‌المللی علمای اسلام در حمایت از فلسطین افزود: چه دلیلی دارد که ایران دنبال امپراطوری باشد در حالی که تفکر انقلاب اسلامی ضد امپراطوری است، انقلاب اسلامی برای وحدت امت اسلامی به وجود آمد، دغدغه‌ انقلاب اسلامی عزت مسلمانان است، انقلاب اسلامی دنبال روشنگری در دنیای اسلام برای جلوگیری از فریب خوردن مسلمانان از غرب است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش گفت: امام(ره) پایه‌گذار بیداری اسلامی در چند دهه اخیر بودند و برکات تفکر ایشان شرایط امروز خاورمیانه را تحت‌تأثیر قرار داد.
وی ادامه داد: در این خصوص، کتاب‌ها و مطالب زیادی نوشته شده است، در جنگ‌های 33 روزه و جنگ غزه شرایطی که از سوی رژیم صهیونیستی تحمیل شد موجب تغییر شرایط این رژیم و تغییر شرایط فلسطینیان شد.
لاريجاني برگزاری همایش بین‌المللی علمای اسلام در حمایت از مقاومت فلسطین را یک فرصت استثنایی دانست که همیشه این فرصت وجود نخواهد داشت.
به گفته‌ وي، اتحادیه علمای مقاومت یکی از راه‌های کمک به حل مسأله فلسطین است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در توضیح این سخنانش گفت: امت‌ها بیدارند و حرکت فکر اسلامی در بین آنها بیدار است و می‌توان از نقش علمای اسلام به بهترین شکل استفاده کرد، اگر این مأموریت تحقق یابد هیچ‌گاه لباس ذلت بر تن ملت اسلام نمی‌رود.
به گزارش ایسنا، لاریجانی در پیشنهادی خواستار آسیب‌شناسی و بررسی چالش‌های گذشته در جهان اسلام شد و افزود: باید دید کدام رویکردها ناجی ملت فلسطین است، کدام یک از 18 طرح سازش موفق از کاردرآمد و کدام یک از گرایش‌های ملی‌گرایی در جنگ با رژیم صهیونیستی موفق بود.
وي داستان یک قرن اخیر فلسطین را داستان پرغصه‌ای دانست که عبرت‌های مختلفی در خود دارد.
لاريجاني ادامه داد: در بررسی شرایط گذشته فلسطین چند نکته قابل بررسی است؛ ابتدا باید روشن کرد که مسأله فلسطین محدود به یک جغرافیایی خاص نیست، پشت تشکیل رژیم صهیونیستی نامشخص است، مسأله رژیم صهیونیستی در بین دول غربی به ویژه انگلیس شکل گرفت و هدف آن ساماندهی منطقه مسلمانان بود، آنها فکر می‌کردند اگر اتحاد جهان اسلام محقق شود اروپا منزوی می‌شود. به همین دلیل طرح‌ریزی ایجاد رژیم صهیونیستی را انجام دادند.
وی خاطرنشان كرد: یک اندیشمند غربی می‌گوید اگر خاورمیانه به وسیله صهیونیست‌ها در اختیار انگلیس‌ها قرار بگیرد راه هموار می‌شود، تئوری تشکیل رژیم صهیونیستی فقط بیرون راندن فلسطین از محل سکونت نبود بلکه به دلیل ظرفیت ملل مسلمان باید وضعیتی در کشورها به وجود آید تا مانع از همبستگی و پیوستگی کشورها شود.
لاریجانی ادامه داد: نباید عده‌ای بگویند مسأله فلسطین مربوط به ملت عرب یا مسلمانان است، بلکه کل کشورهای اسلامی شامل آن می‌شوند،. متأسفانه گرفتار برخوردهای تاکتیکی با مسأله فلسطین هستیم، به دلیل درک نادرست این موضوع راهبردهای نادرستی اتخاد شده است و برخی از کشورگشایی‌ها در خاورمیانه به بستری برای نفوذ غرب در خاورمیانه مبدل شده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با نقد جریان‌های ملی‌گرا گفت: این جریان‌ها اگر در طول تفکر اسلامی قرار بگیرند می‌توان بین امت اسلام اتحاد به وجود آورد، در غیر این صورت اثر گذاری‌شان برعکس می‌شود؛ گرایش‌های ملی‌گرایان دست‌ساز در عمل نتوانستند مسأله فلسطین را حل کنند، حتی ملی‌گرایی رضا شاه و آتاتورک موجب گسترش تفرقه در جهان اسلام شد.
نماینده مردم قم ادامه داد: فقط ناصر و مصدق توانستند حکومت‌های ملی به وجود آورند که البته دوره‌ای کوتاهی عمر کردند.
لاریجانی با بیان اینکه تاریخ گذشته نشان می‌دهد که لشگرکشی‌ها عامل نفوذ بیشتر غرب در جهان اسلام بوده است، گفت: باید توجه داشت امروزه تجربه‌ تاریخی از مسیرهای پیموده شده در جهان اسلام داریم که باید آن را به دقت بشناسیم.
به گفته وي، فقدان استراتژی درست در کشورهای غربی متناسب با سطح تهدید دیگر عامل رفع نشدن مشکلات فلسطینیان است.
لاريجاني ادامه داد: استراتژی کشورهای غربی تناسبی با تهدیدات نداشته است، غلبه تفکر تازه عملاً قدرت‌های کشورهای مهم عربی را به صفر رساند، در جنگ اکتبر 1973 اعراب خوب شروع کردند و رژیم صهیونیستی غافلگیر شد و کل کشورهای اسلامی نفت را تحریم کردند ولی انور سادات به یکباره ایستاد، چون می‌خواست از حالت نه جنگ و نه صلح خارج شود.
وی ادامه داد: سادات سازمان آزادی بخش فلسطین را دعوت کرد و خواسته امریکا و شوروی را برای گفت‌و‌گو با حضور مصر، اردن، رژیم صهیونیستی و فلسطین به اطلاع آنان رساند؛ نتیجه تفکر سازش سادات در بین کشورهای اسلامی به سازش سازمان آزادی بخش فلسطین منجر شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه احیای تفکر اسلامی در منطقه و انقلاب اسلامی جان تازه‌ای به حرکات‌های اسلامی داد، گفت: سال 1979 انقلاب در ایران اتفاق افتاد و ایران از دست غرب خارج شد؛ انقلاب ایران از سوی یک سیاستمدار رژیم صهیونیستی به زلزله‌ای در جهان غرب توصیف شد و موجب ایجاد موج جدیدی در فلسطین شد.
وی افزود: اینکه امروز مقاومت در لبنان و فلسطین تأثیر زیادی بر سرنوشت خاورمیانه دارد به دلیل پیروی از تفکر انقلاب اسلامی است، البته نقش برخی از گروه‌های مبارز اسلامی نیز بی‌تأثیر نبود ولی تأثیر چندانی هم نداشت.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com