نمایندگان خواهان استیضاح سه وزیر شدند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 17 ارديبهشت 1403

Today : Mon, May 6, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  47171 تاریخ انتشار:  1393-04-05 - 05:00 تعداد بازدید:  511
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تب تند امضا در مجلس
نمایندگان خواهان استیضاح سه وزیر شدند

داخلی

همدان‌پیام: هنوز 24 ساعت از کارت زرد چهارم بهارستانی‌ها به دولت نگذشته بود که نمایندگان خواستار استیضاح سه وزیر دولت شدند. آخرین جلسه علنی مجلس در این هفته سر هیأت رئیسه حسابی شلوغ بود و پشت سرهم یا تقاضای استیضاح می‌آمد یا از وزرا طرح سوال می‌شد. نمایندگان که با پایان جلسه روز گذشته خود به یک هفته تعطیلات تابستانی رفتند در آخرین جلسه کاری خود استیضاح وزرای جهاد کشاورزی، نیرو و علوم را کلید زدند و خواستار طرح سوال از وزیر اقتصاد و وزیر کار شدند.
این تقاضاها ابتدا با اعتراض الیاس نادران به هیأت رئیسه شروع شد که چرا طرح استیضاح وزیر علوم را اعلام وصول نمی‌کنند. به گفته این نماینده تهران، طرح استیضاح فرجی دانا 50 امضا دارد و باید اعلام وصول می‌شده   پاسخ باهنر هم این بود که استیضاح در دست نمایندگان بماند تا این بحث قدری بیشتر بررسی شود؛ چرا که به گفته او مطرح شدن استیضاح پیامدهای سیاسی و رسانه‌ای در کشور و خارج دارد که باید لحاظ شود. با این حال،‌ نمایندگان در تذکرات بعدی خود تأکید کردند که اگر بنا بر قانع شدن بود، نمایندگان تا به حال قانع می‌شدند.
در ادامه جلسه ایرج ندیمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هم از جمع‌آوری امضا برای استیضاح حجتی، وزیر جهاد کشاورزی خبر داد و گفت: عدم تحقق برنامه‌های دولت در تولید محصولات ارگانیک، ضعف نظارت بر سلامت، ضعف شدید مدیریت بر صنایع تبدیلی، توسعه نیافتن صادرات محصولات کشاورزی، عدم آمایش سرزمین و نیازسنجی میزان نیاز کشور به محصولات مختلف و اجرا نشدن قانون نظام جامع دامپروری بخشی از محورهای استیضاح وزیر کشاورزی است.
پس از نادران و ندیمی این قاضی‌پور نماینده خوش‌لهجه ارومیه بود که انگار از دور استیضاح‌ها عقب افتاده باشد در اخطاری گفت: اگر قرار است استیضاحی انجام شود اول نوبت حمید چیت‌چیان وزیر نیرو است. به ادعای این نماینده، تمام نمایندگان استان‌های کشور طرح استیضاح وزیر نیرو را امضا کرده‌اند.
محمدرضا باهنر در پاسخ به اخطار قاضی‌پور به کنایه گفت:‌ رئیس از من مظلوم‌تر پیدا نکردید؟ از زمانی که من ریاست جلسه را برعهده گرفتم همه یاد درخواست‌های استیضاحشان افتادند. وی روز گذشته دقایقی ریاست جلسه علنی را بر عهده داشت. نایب رئیس دوم مجلس در ادامه از نمایندگان خواست تا با هیأت رئیسه کمی همراهی کنند؛ زیرا 2 تا 3 استیضاح دیگر در راه است. اما آخرین جلسه پیش از شروع تعطیلات تابستانی مجلس به بحث استیضاح این سه وزیر ختم نشد و در پایان جلسه نیز سوال ملی قاضی‌پور نماینده ارومیه از وزیر اقتصاد و 10 نماینده مجلس از وزیر کار دولت اعلام وصول شد تا طیب‌نیا و ربیعی هم پاسخگوی سوال نمایندگان باشند.
احضار کم بود؛ استیضاح هم اضافه شد
از ابتدای آغاز به کار دولت، نمایندگان مجلس نهم هفته‌ای نبوده که چند وزیر را به مجلس احضار نکنند. این روند به حدی بود که سال گذشته حتی صدای وزرا هم درآمد که «ما باید بیشتر وقتمان را در راهروهای بهارستان بگذرانیم». این گلایه کافی بود تا حسن روحانی به شخصه وارد موضوع شود و در دیدار با مجمع نمایندگان استان گیلان در دی ماه سال گذشته این گلایه‌گذاری را بکند که «سوال حق نمایندگان است، اما چنین حجمی از سوال از وزرا با حجم کاری بالای آنها تناسب ندارد و گاهی برخی از تقاضاها و درخواست‌ها نیز منطبق با قانون نیست و وزیر در قبال عدم برآورده کردن آن، نباید تهدید شود. باید نمایندگان، وزرا را برای انجام کار بهتر دلگرم کنند».
با این توصیه رئیس‌جمهور اگر چه تا حدودی از حجم سوالات کاسته شد هر چند طبق آماری که از سوی معاونت نظارت مجلس ارائه شد تنها در فاصله زمانی آذر تا خردادماه سال (93) ، 3426 تذکر به وزرای کابینه داده شد و بازهم بنا بر گزارش نظارتی مجلس از ابتدای کار دولت تا خردادماه (93) 638 سوال از وزرای کابینه پرسیده شد. مقایسه این آمار با ابتدای دوران دولت احمدی‌نژاد نشان می‌دهد که دولت یازدهم بیشتر در مسیر سخت‌گیری‌های پارلمان قرار گرفته و دیگر از تساهل مثال‌زدنی مجلس با دولت نهم خبری نیست.
اما روال این بار به سمت مطرح شدن استیضاح‌های گاه و بی‌گاه وزرا پیش رفت تا جایی که پنج ماه از عمر دولت یازدهم- 17 آذرماه92-  بیشتر نگذشته بود که نمایندگان نخستین کارت زرد خود را به وزیر اقتصاد و دارایی نشان دادند.
این روند کمتر از یک‌ماه بعد- 8 دی 92-  با کارت زرد دیگر به وزیر علوم دولت ادامه یافت تا کمربند مجلس بر دولت فشرده‌تر شود. اما این تمام ماجرا نیست، ‌نمایندگان توصیه رئیس‌جمهور به سخت نگرفتن بر وزرا را فرورین‌ماه سال 93 دوام آوردند و در بهار امسال کارت زرد سوم را به فانی وزیر آموزش‌وپرورش نشان دادند.
روز سه‌شنبه این هفته هم به دلیل قانع نشدن از وزیر محبوب خود در دولت، چهارمین کارت زرد را بیرون کشیدند تا حکایت رفتار ویژه مجلس با این دولت همچنان برقرار باشد؛ این اقدامات علاوه بر احضار هر هفته چند وزیر به بهارستان بوده است به ویژه وزرایی که مشغله فراوانی هم داشته‌اند مانند ظریف و علوی و رحمانی‌فضلی. روز گذشته هم که آخرین روز کاری نمایندگان در این هفته به حساب می‌رفت ترتیب استیضاح سه وزیر و طرح سوال از دو وزیر دیگر را دادند تا وارد میدانی تنگتر در روابط خود با دولت شوند. میدانی که احتمالاً دولت تاب آن را نداشته باشد و با واکنش دیگر حسن روحانی روبه‌رو شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com