5نفر تازه نفس آمدند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : چهارشنبه ، 12 ارديبهشت 1403

Today : Wed, May 1, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  136952 تاریخ انتشار:  1402-12-13 - 09:50 تعداد بازدید:  328
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تغییر در چینش نمایندگان استان
5نفر تازه نفس آمدند

نویسنده : سمانه جهانگیری عرش

داخلی


نمایندگان فعلی؛ شهبازی(نهاوند)، بیگی‌نژاد(ملایر)، سرمدی(اسدآباد)، فلاحی(همدان) و لطفی(رزن) از مجلس بازماندند

 با نگاهی به روند انتخابات در کشور انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی را باید یکی از حساس‌ترین انتخابات در عمر انقلاب اسلامی نامگذاری کرد.

بررسی وضعیت داخلی کشور متأثر از رویدادهای سال گذشته، وضعیت اقتصادی، معیشتی و اجتماعی در یک سو و مسائل متعدد بین‌المللی مرتبط با سیاست خارجی کشور در سوی دیگر، اهمیت این انتخابات را از 2 منظرِ میزان مشارکت و ترکیب مجلس آینده دو چندان کرد.

شکی نیست که انتخابات و میزان مشارکت مردم در پای صندوق‌های رأی بیش از آنکه تحکیم وحدت ملی را به‌دنبال دارد، فرصتی برای نمایش میزان مقبولیت نظام سیاسی مبدل است.

در ابتدای امر، ذکر این نکته ضروری است که انتخابات مجلس دوازدهم، با قانون جدید برگزار ‌شد؛ قانونی که در مردادماه سال‌جاری ابلاغ شد؛ یکی از نکات متمایزکننده قانون جدید انتخابات مجلس، این است که زمان ثبت‌نام داوطلبان چند ماه قبل از ثبت‌نام اصلی است و به نوعی پیش‌ثبت‌نام وجود دارد؛ بر همین اساس از ۱۶ مرداد به مدت 7 روز، فرایند پیش‌ثبت‌نام داوطلبان کاندیداتوری در انتخابات مجلس دوازدهم برگزار شد؛ پس از آن، موعد ثبت‌نام نهایی داوطلبان در ۲۷ مهر فرا رسید.

البته پیش از آن، از7 تا ۱۹ مهر، هیأت‌های اجرایی مرکزی انتخابات و هیأت‌های اجرایی حوزه‌های انتخابیه تشکیل شدند؛ پس از آن، از ۲۸ مهر تا ۱۳ آبان، سوابق داوطلبان در مراجع پنج‌گانه (وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه، سازمان ثبت احوال، فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی و قوه‌قضاییه) مورد بررسی قرار گرفت.

بررسی صلاحیت داوطلبان در هیأت‌های اجرایی، گامی دیگر در مسیر انتخابات مجلس بود؛ امری که تا حدودی مناقشه‌آمیز نیز شد هر چند همه نمایندگان دوره یازدهم مجلس از همدان تأیید شدند اما رد صلاحیت‌شدن برخی چهره‌های سرشناسِ استان نیز جای سؤال داشت.

با این حال صبح روز جمعه انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری همزمان با سراسر کشور در استان همدان شروع و پس از تمدید تا ساعت ۲۴ ادامه یافت؛ در این دوره از انتخابات مجلس پس ازتأیید ‌صلاحیت 299 نامزد نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای تکیه‌زدن به ۹ کرسی با هم رقابت کردند.

در حالی که استان همدان یک میلیون و 800 هزار نفر جمعیت دارد و از این تعداد یک میلیون و 400 هزار نفر واجد شرایط رأی دادن هستند، حدود 600 هزار نفر واجدین شرایط در این دوره شرکت کردند که میزان مشارکت را3/40 درصد نشان می‌دهد.
حوزه‌های انتخابیه همدان و فامنین و ملایر هر کدام ۲ نماینده و حوزه‌های انتخابیه نهاوند، اسدآباد، تویسرکان، بهار و کبودراهنگ، رزن و درگزین نیز هر کدام یک نماینده راهی مجلس شورای اسلامی کردند.

دیروز مردم استان همچنین برای انتخاب 2نماینده خود در ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری پای صندوق‌های رأی رفتند. از بین ۳ داوطلب ورود به مجلس خبرگان رهبری دو نامزد را راهی این مجلس کردند. البته در این انتخاب هم آیت‌ا...غیاث‌الدین طه‌محمدی نماینده فعلی در خبرگان جای خود را به امام جمعه همدان حجت الاسلام والمسلمین شعبانی داد تا ترکیب نماینده‌های خبرگان هم تغییر کند.

 شب انتخابات رأی‌گیری در حوز‌ه‌های شهری تا ساعت 24 تمدید شد

در این دوره ۱۳۴۹ شعبه‌ اخذ رأی برای مردم استان در نظر گرفته شد.

فارغ از اینکه چه افرادی منتخب این دور شدند به‌طور قطع چیدمان و ترکیب سیاسی نامزدهای انتخاباتی یعنی انتساب آنها به جریانهای سیاسی درون نظام برای تحقق شعارها و وعده‌ها و نیز توسعه استان بسیار اثرگذار است.

در این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی در همدان شاهد بودیم که از بین چهره‌ها و نیز نمایندگان فعلی حمید رضا حاجی‌بابایی با 58هزار و 349 رأی توانست برای پنجمین بار، وارد مجلس شود.

احمد رضا فلاحی نماینده فعلی مجلس نیز رأی نیاورد و به جای او عباس صوفی که بیشتر برای مردم شهرهمدان به لحاظ سابقه مدیریت شهری شناخته شده بود با تعداد 47هزار و 934 رأی برکرسی دوم نمایندگی تکیه زند.

در ملایر با انصراف نامزدهای نمایندگی در نهایت، ۵۵ کاندیدا در میدان رقابت این حوزه باقی ماندند که پس از رأی‌گیری حجت‌الاسلام احد آزادی‌خواه با ۲۲ هزار و ۸۹۷ رأی به عنوان منتخب نخست مردم ملایر برای بار سوم به مجلس معرفی شد.

همچنین احمد آریایی‌نژاد نیز با ۱۶ هزار و ۶۱۲ رأی و حسین‌احمدی با ۱۶ هزار و ۶۸۷ از حوزه انتخابیه ملایر به مرحله دوم راه یافتند تا در رقابتی دیگر یک نفر از آنها به مجلس راه یابند.

نتایج دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه نهاوند می‌گوید که این شهرستان متفاوت از سایر شهرستانها عمل کرد چنانچه از همان آغازین ساعات انتخابات حضور پررنگ مردم را شاهد بودیم و در مورد انتخاب نیز مردم چهره‌ای جدید را راهی مجلس کردند.

علیرضا نثاری منتخب مردم که قبلاً رئیس بنیاد مسکن این شهرستان بوده به لحاظ کار کردن برای مسکن روستایی و ارتقای جایگاه طرح هادی روستایی توانست رضایت مردم را جلب نماید.  به نظر می‌رسد مردم شهرستان تویسرکان ترجیح دادند که همچنان محمد مهدی مفتح نماینده فعلی که چهره غیر بومی این شهر است بر کرسی مجلس تکیه بزند.

در شهرستان بهار و کبودراهنگ نیز که در این دور 44 نامزد انتخاباتی تأیید شده  داشت با 55 درصد مشارکت، نماینده فعلی را مجدداً راهی مجلس شد تا ببینند شعار این نماینده با عنوان پاک‌باش و خدمتگزار مردم تا چه حد تحقق می‌یابد.

اما شهرستان رزن و درگزین این‌بار روی متفاوتی از انتخابات را نشان داد. معمولاً این شهرستان کاندیدای اصلاح طلب را وارد مجلس می‌کرد اما در انتخابات روز جمعه ﺳﻴﺪﺍﺑﻮﺍﻟﺤﺴﻦﻣﺼﻄﻔﻮی چهره جدیدی بود که با تفاوت حدود 4هزار رأی از نماینده فعلی، منتخب مجلس دوازدهم شد.

در شهرستان اسدآباد هم مردم چهره دیگری را برگزیدند چنانچه نماینده فعلی از دور رقابت حذف و اکبر رنجبرزاده نماینده اسبق خود را روی کار آوردند.

با این حساب از بین 9 نماینده دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی تعداد 5نماینده از قطار مجلس پیاده شدند تا جمع نمایندگان استان با چهره‌های جدید مسائل مردم را پیگیر باشد و به قانونگذاری برای این مردم بپردازد.

برای انتخابات خبرگان رهبری نیز حجت‌الاسلام والمسلمین شعبانی با تعداد 325هزار و 695 رأی و آیت‌ا... موسوی اصفهانی با تعداد 235هزار و 5 رأی وارد مجلس خبرگان شدند.

 



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com