دولت اصرار،مجلس امتناع همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 21 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 10, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  122401 تاریخ انتشار:  1400-12-02 - 09:45 تعداد بازدید:  219
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

حذف ارز ترجیحی در برزخ رفاقت
دولت اصرار،مجلس امتناع

داخلی

 دولت اعلام کرد که آمادگی لازم برای تأمین معیشت اقشار کم درآمد جامعه درصورت حذف ارز ترجیحی را دارد منتها تأکید نمایندگان مجلس بر این است که هرگونه تصمیم‌گیری درباره ارز ترجیحی به گونه‌ای باشد که معیشت مردم به ویژه نظام حمایتی برای دهک‌های پایین و اقشار کم‌ درآمد جامعه را با مشکل مواجه نکند و معیشت آنها تضمین شود.
به گزارش خانه‌ملت، سخنگوی هیأت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی روز گذشته با اشاره به نشست غیرعلنی مجلس درباره بودجه و ارز ترجیحی بیان کرد: بودجه دخل و خرج دولت و همه دستگاه‌ها و قوای کشور در سال آینده را مشخص می‌کند و صرفاً نسخه‌ای برای دولت نیست، بلکه در زندگی و معیشت مردم هم اثرگذار است. با توجه به اهمیت بودجه برای مجلس، نشست غیر علنی تشکیل شد تا گزارش کمیسیون تلفیق بررسی شود.
سیدنظام موسوی گفت که این جلسه با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر جهاد کشاورزی و رئیس بانک مرکزی و مسئولانی از دستگاه‌های امنیتی و نظارتی همچون رئیس سازمان اطلاعات سپاه تشکیل شد و آنها نگاه کارشناسانه دستگاه‌های امنیتی را تشریح کردند. همچنین رئیس دیوان محاسبات کشور و مرکز پژوهش‌های مجلس نیز درباره بودجه و ارز ترجیحی به بیان توضیحاتی پرداختند. رؤسای کمیسیون‌های اقتصادی، برنامه و بودجه، کشاورزی، انرژی و جهش تولید و ۶ نفر از نمایندگان مجلس به قید قرعه نظراتشان را درباره بودجه مطرح کردند.
سخنگوی هیأت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وضعیت ارز ترجیحی در بودجه اهمیت به‌سزایی دارد، ادامه داد: حذف یا ابقای حذف ترجیحی موضوع مهمی است که درباره آن نظرات مختلفی وجود دارد، بنابراین باید آمادگی لازم را داشته باشیم. از این‌رو در این جلسه دیدگاه‌های مجلس و دولت مطرح شد تا بین قوه مقتنه و مجریه هماهنگی و اتفاق‌نظر ایجاد شود. داشتن بودجه قوی منوط به هم‌افزایی و هماهنگی بین دولت و مجلس است.
موسوی در جمع‌بندی گفت: در این جلسه نمایندگان مجلس بر لزوم هماهنگی دولت و مجلس در مورد بودجه و وضعیت ارز ترجیحی تأکید داشته و اینکه هرگونه تصمیم در رابطه با حذف ارز ترجیحی باید با در نظرگرفتن نظام حمایتی و معیشتی مردم باشد و به گونه‌ای انجام شود که سبد معیشت مردم دچار مشکلی نشود.
وی ثبات اقتصادی را ازجمله موضوعات مورد اشاره دولت و مجلس برشمرد و افزود: بر این موضوع تأکید شد که مدل اجرای ارز ترجیحی باید بنا بر تصمیم مجلس باشد تا معیشت مردم دچار تکانه نشود.
سخنگوی هیأت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به ورود مجلس به بررسی جزئیات بودجه ۱۴۰۱ گفت: مطابق آیین‌نامه جلسات بررسی بودجه در 2 شیفت تشکیل می‌شود و به‌طور همزمان مصوبات مجلس به شورای نگهبان ارسال می‌شود، بنابراین فرایند بررسی لایحه بودجه به گونه‌ای تنظیم شده که تا قبل از ۲۰ اسفندماه بودجه نهایی شده و به شورای نگهبان ارسال شود و پس از آن مجلس نیز اصلاحات لازم را در آن اعمال کرده تا قبل از پایان سال به تصویب برسد.
موسوی همچنین با اشاره به مصوبه کمیسیون تلفیق مبنی بر مخالفت با حذف ارز ترجیحی گفت: کمیسیون تلفیق ۹ میلیارد دلار برای تخصیص ارز ترجیحی تصویب کرد منتها دولت کماکان بر حذف ارز ترجیحی اصرار دارد به این دلیل که لایحه بودجه را بر این مبنا تنظیم کرده است، ما در این‌باره در نشست غیرعلنی گفت‌وگوی جدی با دولت داشتیم مبنی بر اینکه در کل باید فضا را به سمتی ببریم که هرگونه تصمیم‌گیری درباره ارز ترجیحی معیشت مردم به‌ویژه نظام حمایتی برای دهک‌های پایین و اقشار کم درآمد جامعه با مشکل مواجه نشده و معیشت آنها تضمین شود. دولت نیز تأکید داشت آمادگی لازم را درباره تأمین معیشت اقشار کم‌درآمد جامعه درصورت حذف ارز ترجیحی را دارد و مابه ازای تغییر وضعیت ارز ترجیحی را در قالب یارانه نقدی یا بن‌کالا به آنها پرداخت خواهد کرد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com