حذف ارز 4200تومانی چالش دیگر دولت برای مجلس همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 7 خرداد 1403

Today : Sun, May 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  121975 تاریخ انتشار:  1400-11-06 - 09:36 تعداد بازدید:  260
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مجلس یازدهم ضربه‌گیر دولت سیزدهم
حذف ارز 4200تومانی چالش دیگر دولت برای مجلس

داخلی

■ سرمدی: کمیسیون تلفیق فعلاً درباره ارز 4200 تومانی به جمع‌بندی نرسیده است

 دوشنبه در 3 نوبت جلسه کمیسیون تلفیق بودجه برگزار شد و به گفته رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون مذکور قرار بود که تکلیف ارز 4 هزار و 200 تومانی در لایحه بودجه مشخص شود.
هادی بیگی‌نژاد، نماینده ملایر و عضو کمیسیون تلفیق روز دوشنبه در رابطه با جو کمیسیون تلفیق در جلسات مذکور در رابطه با حذف ارز 4 هزار و200 تومانی اعلام کرد که هنوز چیزی مشخص نیست.
کیومرث سرمدی، نماینده اسدآباد و یکی دیگر از اعضای کمیسیون تلفیق روز گذشته نیز در رابطه با نتایج جلسات صبح، بعد‌ازظهر و عصر روز دوشنبه کمیسیون تلفیق، با بیان اینکه در این جلسات اعضا نگرانی‌های خود را در رابطه با تبعات حذف ارز ترجیحی بیان کردند، گفت: فعلاً اعضا در این رابطه به جمع‌بندی نرسیده‌اند.
تاکنون بسیاری از نمایندگان مجلس نگرانی خود را از احتمال افزایش تورم پس از حذف ارز ترجیحی ابراز کرده و تأکید کرده‌اند که برنامه دولت برای جلوگیری از افزایش تورم پس از حذف ارز 4 هزار و 200تومانی، در تصمیم نهایی مجلس تعیین‌کننده خواهد بود.
با این‌حال در میان نمایندگان مجلس در این رابطه اختلاف‌نظر‌های زیادی وجود داشته و برخی از نمایندگان برنامه تیم اقتصادی دولت را مطلوب ارزیابی نمی‌کنند.
گفتنی است که پس از آغاز به کار دولت سیزدهم که از حمایت همه‌جانبه مجلس یازدهم برخوردار بود، رفته رفته انتقاد برخی از نمایندگان را برانگیخت و به اعتقاد برخی از کارشناسان ماه عسل مجلس و دولت رو به اتمام گذاشته است.
در این میان برخی از نمایندگان مجلس اعلام کرده‌اند که برخی جریان‌های در مجلس مانع از برخورد نمایندگان با اشتباهات دولت می‌شوند. حتی در این میان برخی از نمایندگان انگشت اتهام خود را به طرف هیأت‌رئیسه مجلس، به‌خصوص در بحث جلوگیری از استیضاح تعدادی از وزیران گرفته‌اند.
با این‌حال نقد برخی از نمایندگان به عملکرد برخی وزرا با مسأله لایحه بودجه متفاوت است، چراکه نمایندگان می‌توانند در کمیسیون‌های تخصصی اصلاحات مدنظر خود را در لایحه بودجه اعمال کنند، همانطور که حداقل حقوق کارکنان را از 4 میلیون و 500 هزار تومان به 5 میلیون و 600 هزار تومان افزایش دادند.
اما نکته‌ قابل توجه این است که آیا نمایندگان مجلس درصورت نداشتن برنامه جامع دولت برای جبران تبعات حذف ارز ترجیحی و کنترل تورم، مانع از حذف این ارز در بودجه می‌شوند؟
در پاسخ به این پرسش، نسبت به برخی مصادیق می‌توان گفت بله. به‌طور مثال مخالفت اکثریت نمایندگان مجلس با فوریت لایحه حذف ارز 4 هزار و200 تومانی یکی از این مصادیق است. با این حال نسبت به اظهارات برخی از نمایندگان مجلس مبنی بر حمایت بی‌چون‌ و چرای برخی نمایندگان از دولت همچون اظهاراتی که پیرامون استیضاح برخی وزرا مطرح شده، حذف ارز 4 هزار و200 تومانی محتمل‌تر می‌شود.
در نهایت می‌توان گفت که درصورت موافقت کمیسیون تلفیق با حذف ارز 4 هزار و200 تومانی ، احتمال مخالفت نمایندگان در شور دوم بررسی لایحه بودجه 1401 در صحن مجلس وجود دارد.
نایب‌رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا، با تأکید بر ضرورت اتخاذ راهکاری جایگزین قبل از حذف ارز ترجیحی برای تأمین کالاهای اساسی در بودجه سال آتی گفت: دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ با توجیهاتی به حذف ارز ترجیحی اقدام کرده است و امروز این دغدغه در کف جامعه و بین نمایندگان مجلس و دولتمردان درباره نتایج حذف ارز ترجیحی وجود دارد. اسماعیل حسین‌زهی در ادامه اظهار کرد: مجلس نیز با کلیات لایحه بودجه موافقت کرده اما جزئیات در کمیسیون تلفیق در حال بررسی است. به‌طور قطع مجلس راهکاری برای حذف ارز ترجیحی پیش‌بینی خواهد کرد که شوکی به بازار و آسیبی به معیشت مردم وارد نشود. به طور قطع مجلس بی‌محابا در این حوزه اقدام نخواهد کرد.
وی تصریح کرد: آنچه که واضح است مجلس تا زمانی که به یک راهکار جایگزین مناسبی نرسد و مطمئن نشود که با حذف ارز ترجیحی، آسیبی به معیشت مردم وارد نمی‌شود، نسبت به این موضوع اقدام نمی‌کند.
حسین‌زهی در پایان تأکید کرد: به‌طورقطع ما به دنبال یک راهکار متقن هستیم و تا زمانی که به این راهکار نرسیم در این زمینه اقدامی صورت نمی‌گیرد تا به معیشت مردم آسیبی وارد نشود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com