1403-02-031403-02-13bool(false) طاها محمدی، فیلسوف و عارفی در میان مردم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 2, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  136734 تاریخ انتشار:  1402-11-26 - 10:33 تعداد بازدید:  120
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

ستاد انتخاباتی آیت الله برای انتخابات خبرگان فعال شد
طاها محمدی، فیلسوف و عارفی در میان مردم

نویسنده : مریم مقدم

داخلی


گفتگویی از جنس مردمداری و وحدت


 کهن‌شهر همدان با تاریخی تابناک در تمدن ایران و حتی جهان، آوازه‌ای چند هزار ساله دارد.

از سویی بسیاری از چهره‌های مؤثر بشریت و خدمتگزاران دانش و رفاه انسان‌ها در این شهر زاده شده و یا بالیده و سر به تراب خاک نهاده‌اند.

در بین مفاخر این خطه، شیخ الرئیس بوعلی‌سینا آفتاب درخشانی است که در همه سرزمین‌ها از شرق تا غرب ستوده می‌شود.

در این سال‌ها که نام ابن‌سینا به‌ویژه پس از برگزاری همایش بین‌المللی بوعلی در سال ١٣٨٣، با تأسیس بنیادی به‌نام آن حکیم طنینی علمی و فرهنگی یافته است، نام مردی به میان می‌آید که مدافع غربت‌زدایی از نقش شیخ‌الرئیس در فلسفه و عرفان و سایر نحله‌های علمی است.

همچنین غیاث‌الدین طاها‌محمدی نقشی مهم در معرفی مفاخر بزرگی چون میرسیدعلی، ملا حسینقلی، باباطاهر و شیخ بهاری داشته است. او با سابقه‌ای شصت ساله در خدمتگزاری به دین و آیین محمدی، سال‌ها در زادگاه خویش، فامنین به اقامه نماز جمعه پرداخت و در زمینه توسعه فکری و فرهنگی و دینی و بنیادگذاری حوزه‌های علمیه پیشتاز بوده‌است. پس از آن با نمایندگی رهبری معظم انقلاب در استان همدان، قریب ١٤ سال محور وحدت و همدلی و دلسوزی برای همه آحاد مردم شد.

صبوری در برخورد با ناملایمات سیاسی و فرهنگی و نلغزیدن از راه وحدت و برادری او را اسوه‌ای ماندگار از روحانیتی کرده است که مردمداری و سعه‌صدر و وسعت دید را وجهه همت خویش کرده‌اند.

او هم‌اکنون در سنین کهنسالی همچون جوانی چالاک، در شهر و روستای دور و نزدیک استان و سایر نقاط کشور بی هیچ چشم‌داشتی حضور می‌یابد و در منبر و محراب راهنما و پاسخگوی امور دینی مردم از نوجوانان  و جوانان تا بزرگسالان است و با همه اقشار از دانشگاهی تا کارگر و کشاورز و کارمند و صنعتگر و سیاست‌ورز و بازاری و بازرگان، رابطه‌ای پدرانه دارد.

  او که همزمان با نمایندگی مردم استان در خبرگان رهبری، با سمت ریاست بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی‌سینا، رونق‌بخش برنامه‌های مختلف و متعدد در نشر معارف سینوی در داخل و خارج از ایران بوده است. ایشان بوعلی و همدان را هم‌سنگ و در کنار هم به علاقه‌مندان بوعلی شناسانده است.

چاپ و نشر آثار بوعلی و برگزاری رویدادهای علمی و مذهبی در محل آرامگاه شیخ، هر روز بیشتر از دیروز ارتباط مردم را با این مکان مقدس علمی و مذهبی توسعه داده است.

با حضور او در دفتر روزنامه‌ همدان‌پیام و اهتمامی که به فرهنگ و رسالت‌های خبری دارد؛ فرصتی دست داد تا پاسخگوی چند پرسش باشد:

 آیا بوعلی در کشورهای آسیای میانه شناخته شده‌تر از همدان است؟ چرا این شخصیت والا در همدان آن‌گونه که باید شناخته نشده‌است؟

اندیشه ابن‌سینا امروز همه جهان را فتح کرده‌است. همه دنیا امروز از علم بوعلی‌ منتفع شده‌اند به خاطر میراث بزرگش خیلی از اقوام و کشورها سعی می‌کنند این افتخار را به نفع خود مصادره کنند.

ما در ایران به درستی نتوانسته‌ایم ایشان را معرفی کنیم و حول محور شخصیت ایشان کار کنیم.

حسودان و بخیلان در طول تاریخ شخصیت بوعلی را تخریب کرده‌اند و در ایران این شخصیت که امروز جهان او را به عظمت و بزرگی می‌شناسد، تحقیر شد. به گونه‌ای که بارها با تهمت‌های بسیاری از جمله بی‌دینی به ایشان زدند.

 بوعلی را بیشتر به‌عنوان یک طبیب حاذق می‌شناسند اگر چه او یک حکیم و فیلسوف هم می‌باشد. آیا این نوع شناخت برای معرفی بوعلی مانع ایجاد کرده است؟

متأسفانه دنیا از جنبه طب بوعلی را می‌شناسد در صورتی‌که این عالم فرهیخته از جنبه علوم دیگر از جمله فلسفه و عرفان در بین دانشمندان جهان و دنیای اسلام بیشتر شناخته می‌شود.

بوعلی‌سینا در زمینه فلسفه و علوم پزشکی چنان راهکارهای علمی ارائه کرده است که همچنان محل رجوع اهل علم در جهان قرار می‌گیرد.

او یشتر در رشته طب شناخته و نامبردار شده‌است در حالی‌که وی آثار بسیار خوبی در فلسفه، عرفان و رشته‌های دیگر دارد و اگر داوری بی‌طرفانه‌ای درباره آثار فلسفی شیخ داشته باشیم او تنها شارح اندیشه‌های ارسطو نبوده‌است و می‌توان عمق اندیشه این اندیشمند را در نوآوری‌ها و ژرف‌نگری‌هایی دید که در مسائل منطقی و فلسفی می‌آورد.

با این حال خدا را شاکریم که در حال حاضر نسبت به شخصیت بوعلی نگرش منفی وجود ندارد.

 از زمان فعالیت بنیاد بوعلی‌سینا در همدان تغییر نگرش در زمینه معرفی شیخ‌الرئیس اتفاق افتاده است. چه اقدام‌ها و فعالیت‌های علمی و فرهنگی در ارتباط با معرفی آثار و پاسداشت ابوعلی‌سینا انجام  شده‌است؟

این بنیاد در دهه گذشته در همدان و تهران در راستای معرفی و پاسداشت شیخ‌الرئیس همایش‌های ملی و جهانی برگزار کرده و در حد توان و وسع مالی خود با حضور و همکاری دانشمندان سرشناس ایرانی در مجامع علمی و داخلی و خارجی در صدد ترویج مکتب سینوی و آشنایی هر چه بیشتر نسل جوان بوده‌است.

 تحولات فرهنگی و علمی در ایران را چگونه توصیف می‌کنید؟

سرزمینی که یک روز از بنگلادش، یک روز از هند و یک روز از پاکستان پزشک می‌آورد، حالا غرق در تعلیم و تربیت پزشکان است و حتی برخی از آنها را به کشورهای دیگر می فرستد آیا بد عمل کرده است؟

دست‌های پنهانی هستند که افکار عمومی مردم را درگیر شک و تردید می‌کنند.
استحکام هر نظام به مردمانش است، و استحکام نظام بستگی به مردم دارد.
 باید مردم را به صحنه بیاوریم تا دشمنان نتوانند با یاوه‌های خویش در ما رخنه کنند و حرف‌هایی بر خلاف اهداف مردمی و الهی رواج دهند.

یکی از شرایطی که نشان دهنده ایستادگی و استواری مردم است، انتخابات و مشارکت آنان پای صندوق‌های رأی است.

رهبر انقلاب اسلامی گفته است هرکس که دایره ارتباطی دارد و مخاطب دارد باید در راستای انتخابات فعالیت کند.

 گرایش‌های سیاسی چه نقشی در روند برگزاری انتخابات خواهند داشت؟

برای ما گرایش سیاسی و اصلاح‌طلب یا اصولگرا بودن مهم نیست. ما هر سال عید مسیح خدمت هموطنان و همشهریان مسیحی می‌رسیدیم و در جشن آنها حضور پیدا می‌کردیم. معتقدیم ما برای وصل کردن آمدیم نی برای فصل کردن.

در یک کلام می‌گویم حضور در انتخابات از نماز خواندن هم واجب‌تر است، باید سنگر را محکم نگه‌داشت.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com