این روزها، در فروشگاههای لوازمالتحریر که قدم میگذاری جملهای که بسیار از سوی والدین گفته میشود این است که دست نزن گران است و این چه افسوس بزرگی است برای کودکی که ذوق اول مهر را دارد.
نه ! گران است؛ تمام آن چیزی است که در گشت و گذار در فروشگاههای لوازمالتحریر میبینم. دختری مانتوی مادرش را میکشد و در حالی که به یک دفتر زیبا و پراز نقش و نگار اشاره میکند، با لحن کودکانه میگوید: این را میخواهم؛ مادر برچسب قیمت را نگاهی میاندازد ابروانش در هم گره میخورد و میگوید: نه دخترم، آن یکی را بردار و نتیجه تمام مکالماتش با دختر ۷سالهاش میشود گریهای که او سر میدهد.
کودکیهایم را به خاطر میآورم؛ آنجا که پدر و مادر نه به اجبار که از روی ذوق و علاقه و با دست باز برای اول مهرم خرید میکردند؛ آنجا که نه گرانی بود و نه تشویشی؛ اما اکنون کودکان باید در تشویش گرانی و خرید نیز شریک باشند و چه کوچکند برای این اضطراب.
به گزارش همدانپیام، پدری درباره خرید وسایل برای فرزندان خود گفت: امسال برای هرکدام از فرزندانم 2میلیون تومان هزینه لوازمالتحریر کردم و کیف و کفش و لباس آنها خیلی بیشتر شد.
وی افزود: یک کیف نسبتاً معمولی هم 2میلیون تومان آب خورد. اما اگر بخواهم با دل بچهها خرید کنم 3برلبر باید هزینه کنم.
مادر 2فرزند هم گفت: در بازار هیچ نوع وسایل باکیفیت پیدا نکردم اما فرزندانم هرآنچه گرانترین بود را انتخاب میکردند بدون آنکه از قیمت آنها مطلع باشند. بچهها جنسهای بهتر را بهخوبی تشخیص میدهند و چون تنوع بازار هم بالاست همه چیز میخواهند و اگر بخواهم به دلخواه آنها خرید کنم باید برای هرکدام حداقل 10میلیون تومان خرید کنم و هر 2ماه هم باز همین هزینهها را برای لوازمالتحریرشان انجام بدهم. اما نمیتوانم.
وی ادامه داد: در بازار بعضی خانوادهها کیف 150هزارتومانی هم نمیتوانستند بخرند، به این دلیل که هزینههای ضروری خانوارها به حدی بالا رفته که توان خرید اقلام ضروری را هم ندارند.
این مادر گفت: تنوع بالاست، کیفیتها پایین و قیمتها سرسامآور.
یک فروشندگان لوازمالتحریر گفت: فراوانی انواع و اقسام لوازمالتحریر و نوشتافزار در بازار وجود دارد، اما مشکل اصلی گرانی اجناس است.
وی افزود: تقریباً قیمت تمام اجناس 2برابر شده و قدرت خرید مردم پایین است و نمیتوانند اجناس گران زیادی خریداری کنند.
این فروشنده بیان کرد: بازار حتی از سال گذشته هم خلوتتر است.
فروشنده دیگری هم گفت: نوشتافزار ایرانی و خارجی به اندازه کافی وجود دارد، اما قیمتها افزایش یافته است و البته خرید مردم هم نسبت به سال کمتر شده است.
وی با بیان اینکه قیمت تمام اقلام حداقل 50درصد گرانتر از مدت مشابه سال گذشته شده است، افزود: قدرت خرید مردم کمتر شده؛ از طرفی با جهش هرروزه نرخ ارز، قیمت نوشتافزارها هم روزبه روز در حال افزایش است و این امر به ضرر فروشنده و مصرفکننده است.
افزایش ۵۰درصدی قیمت لوازمالتحریر در همدان
رئیس اتحادیه لوازمالتحریر همدان از افزایش ۵۰ درصدی قیمت لوازم التحریر و کاهش توان خرید مردم خبرداد و گفت: با توجه به نزدیکشدن مهرماه و شروع سالتحصیلی جدید به دلیل افزایش قیمت اقلام نوشتافزار و نبود ثبات قیمت به دلیل اینکه خود فروشندهها هر روز گرانتر از دیروز این اقلام را تهیه میکنند، بازار وضعیت خوبی نسبت به سالهای گذشته ندارد و قدرت خرید مردم بسیار کم شده است.
گلبخش در گفتوگو با ایسنا، از دیگر دلایل بازار بد این روزهای صنف لوازمالتحریر را فروش بستههای لوازمالتحریر آماده به دانشآموزان توسط مدارس دانست و تصریح کرد: یکی دیگر از دلایل بدبودن بازار دست فروشانی هستند که مشکل ساز شدهاند و باعث اعتراض لوازم التحریر فروشان شده و مردم دیگر از بازار خرید نمیکنند.
گلبخش با اشاره به اینکه خرید کتابهای درسی اینترنتی شده و در مدارس توزیع میشود، گفت: در گذشته دانشآموزان کتابهای درسی خود را از صحافخانهها تهیه میکردند و همراه با کتابهای درسی لوازم مورد نیاز تحصیلی خود را هم خریداری میکردند و اگر دانشآموزی کتاب خود را گم میکرد صحافخانه تا پایان سالتحصیلی کتاب برای فروش به دانشآموزان داشت اما در حال حاضر این طور نیست و مردم علاوه بر هزینه کتاب باید هزینه اینترنت برای ثبت نام کتاب هم بدهند.
رئیس اتحادیه لوازم التحریر از شهروندان همدانی تقاضا کرد که به جای تهیه لوازمالتحریر خارجی، لوازمتحریر ایرانی بخرند و از تولید کنندههای ایرانی
حمایت کنند.