1403-01-291403-02-08bool(false) 1403-01-291403-02-08bool(false) مي‌توان با تمركززدايي، كار را پيگيري كرد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 8 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 27, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  56660 تاریخ انتشار:  1393-12-11 - 05:45 تعداد بازدید:  317
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

شهردار ملاير:
مي‌توان با تمركززدايي، كار را پيگيري كرد

مادستان

■ اعتماد بين مردم و شهرداري دليل تسريع در تعريض‌هاش
ملاير- خبرنگار همدان‌پيام: شايد زماني كه نخستين خودرو اختراع شد، سازنده آن تصور نمي‌كرد روزي شاهد حجم زيادي از آن در سطح جاده‌ها و خيابان‌ها باشيم كه اينك مجبور به از بين بردن ساختمان‌ها و گاه بافت‌هاي قديمي شهر شويم.
افزايش روزافزون خودرو علاوه بر مشكلاتي چون آلودگي هوا، ايجاد ترافيك در نقاط مختلف شهرها را به هم به دنبال داشته است كه در ملاير نيز اين معضل بيش از 2 دهه است به چشم مي‌خورد و از سال 71 مسئولان وقت براي رفع اين مشكل طرح تعريض خيابان‌ها را آغاز كرده‌اند.
اينك پس از گذشت حدود 20 سال اين روند با تغيير شهرداران مختلف ادامه دارد كه گاه روندي كند داشته و گاه همچون سال گذشته روند بهتري نسبت به گذشته داشته است.
اما اينكه اين تعريض‌ها و گاه معوض‌ها چند ميليارد هزينه براي شهرداري داشته است، بر كسي پوشيده نيست؛ مسأله‌اي كه علاوه بر اينكه شهردار معتقد است اگر از سال 71 اين سِمت را برعهده داشت از اجراي اين طرح جلوگيري مي‌كرد و روش‌هاي بهتري همچون تمركززدايي از مركز شهر و... را در دستور كار قرار مي‌داد، برخي شهروندان هم به آن اذعان دارند.
يك شهروند ملايري مي‌گويد: تا آنجا كه در جريان هستم، اين طرح هزينه زيادي را براي شهرداري دارد؛ همان‌طور كه تاكنون هم هزينه‌هاي ميلياردي در اين مورد صرف شده است؛ اما اگر به جاي هزينه‌هاي انجام شده براي تعريض، مجتمع‌هايي خارج از مركز شهر ساخته شود تا خدمات شهروندي مانند خريد، درمان و... را به مردم ارائه دهد، ديگر شاهد ورود حجم زياد خودروها به مركز شهر و ايجاد ترافيك نبوديم.
محمد يكي ديگر از شهروندان است كه در اين‌باره مي‌گويد: لازم است در اجراي اين طرح از مجموعه شهرداري قدرداني كرد؛ در خيابان‌هايي كه تعريض انجام شده، رفت‌وآمد شرايط بهتري دارد؛ اما مسأله اين است كه اداره برق بايد تيرها را جابجا كند تا موجب تصادف نشود و جانِ شهروندان را تهديد نكند.
علي هم ديگر شهروند ميانسالي است كه مي‌گويد: بيش از 20 سال اين طرح در حال انجام است و فكر مي‌كنم خيلي طولاني شده است. اگر هر شهردار پس ار ورودش به اين شهر، آن را در اولويت برنامه‌هايش قرار دهد بايد خيلي زودتر از اينها شاهد اتمام اين طرح بوديم؛ هرچند به نظر مي‌رسد خيابان‌هاي ديگر شهر مانند خيابان اراك خيلي بيشتر به اجراي طرح نياز دارد و روند طولاني تعريض نشان مي‌دهد كه اراده جدي در انجام آن نيست.
 مخالف اجرا هستم؛ اما انجامش مي‌دهم
شهردار ملاير كه كمتر از يك سال اين سمت را برعهده گرفته است، در ادامه مي‌گويد: طرح تعريض خيابان شهيد مصطفي خميني و خيابان شهدا از سال 71 مصوب شده كه به دليل قرارگيري مغازه‌ها و املاك تجاري در مركزيت شهر در دستور كار آمده است.
عليرضا رضايي با اشاره به اينكه در اين مصوبه، 741 ملك بايد تعريض شود؛ مي‌افزايد: از حدود 21 سال گذشته تا بهمن‌ماه 92، 191 مغازه به ارزش 18 ميليارد تومان تعريض شده و از زمان حضور من كه كمتر از يك سال است، حدود 18 باب مغازه با 2 ميليارد تومان علاوه بر املاك معوض و... انجام شده است.
 تمركززدايي از مركز شهر
وي، درباره ادامه روند تعريض با بيان اينكه مخالف اجراي اين طرح هستم، اظهار مي‌كند: اگر آن زمان حضور داشتم از اجراي آن جلوگيري مي‌كردم؛ زيرا يكي از ايرادهايي كه به طرح دارم، اين است كه كار كارشناسي انجام نشده و دليل اصلي ترافيك بررسي نشده است؛ بلكه مي‌توان آن را با تمركززدايي پيگيري كنيم و عواملي را كه انگيزه حضور همشهريان در مركز شهر را به وجود مي‌آورد كاهش و در جاي ديگر پاسخ دهيم.
هرچند در برخي جاها مانند خيابان اميركبير الزام اجراي اين طرح را داريم كه يك منطقه گردشگري را مي‌شد در مركز شهر در امتداد بلوار پارك ايجاد كرد؛ اما انجام نشده است.
رضايي مي‌گويد: طرح به جايي رسيده است كه نمي‌شود آن را متوقف كرد و به جد هم در صدد انجام آن هستيم و نمي‌توانيم زمان مشخصي براي اتمام آن اعلام كنيم؛ چون طرف مقابلِ ما مردم هستند و شرايط مالي آنها را هم بايد در نظر گرفت، اما مطمئناً ميانگين اجراي تعريض‌ها از دوره‌هاي گذشته بيشتر مي‌شود.
وي با بيان اينكه يكي از مشكلات، تجاري بودن قالب مغازه‌ها و قرار گرفتن در بافت مركزي شهر است، بيان مي‌كند: به همين دليل به لحاظ معامله‌ها، ارزش هزينه‌هاي انجام شده، هنگفت بوده است؛ به همين دليل يكي از سياست‌ها در اين قضيه اين است كه با جبهه دوم املاك به تعامل برسيم و از طريق صدور برنامه تغيير كاربري جبهه دوم، تعامل در خصوص صدور پروانه و... معاوضه‌هايي انجام شود تا كار انجام شود.
شهردار ملاير دليل اصلي تسريع تعريض را در 11 ماهه گذشته اعتماد بين مسئولان شهرداري و مردم بيان مي‌كند و مي‌گويد: تلاش ما از بدو ورود نيز ايجاد اين اعتماد بوده كه مبناي تعامل‌هاي خوب و رشد بيشتر توسعه شهري است؛ در حال حاضر افرادي با تعريض موافقت كردند كه قبلاً به هيچ‌وجه حاضر به همكاي نبودند.
وي، با اشاره به اينكه در حال حاضر حدود 209 مغازه به ارزش 20 ميليارد تومان انجام شده است، ادامه مي‌دهد: در شرايط كنوني اگر بخواهيم بقيه تعريض را انجام دهيم، حدود 70 ميليارد تومان هزينه لازم است كه 320 باب مغازه باقي‌مانده در خيابان شهدا و 205 باب در خيابان اراك و 7 باب در ميدان مركزي شهر قرار دارد.
رضايي درباره برنامه ميان‌مدت براي ايجاد ميادين ميوه و تره‌بار با تعبيه كانكس‌ها در محل‌هاي مختلف شهر اشاره مي‌كند: در صورت بازتاب مثبت، اين محل سرپوشيده و دائمي مي‌شود. همچنين ايجاد بازارچه مسكن مهر براي ارائه خدمات به همشهريان آن منطقه هم، اقدامات ديگري انجام شده است.
شهردارملاير پايبند نبودن ادارات به مصوبات را ديگر معضل شهرداري در تعريض‌ها بيان مي‌كند و مي‌افزايد: يكي از مسائلي كه بارها اعلام شده اين است كه شهرداري در انجام امورات خود در شهر با مشكلاتي مواجه است و اينكه ادارات خدمات‌رسان در هماهنگي اجراي پروژه‌ها توسط شهرداري از ما عقب‌تر هستند، با وجود اينكه حتي در برخي مواقع نيز به آنها كمك مي‌كنيم؛ اما همكاري لازم انجام نمي‌شود و در بيشتر مواقع بايد دوباره‌كاري انجام شود؛ مانند بحث جابجايي تيرهاي چراغ برق و يا حفاري‌ها.
رضايي در پايان از همشهريان خواست تا در اين قضيه همكاري كنند؛ زيرا تعريض‌ها درآمدي براي شهرداري ندارد و براي ارائه خدمات بهتر به مردم انجام مي‌شود و نياز است مالكان با شهرداري همكاري كنند.
 ايجاد مجتمع تجاري كريم‌خان زند
شهردارملاير همچنين از ايجاد مجتمع تجاري كريم‌خان خبر مي‌دهد كه كلنگ آن با حضور معاون استاندار زده شده و در حال انجام است.
به گفته وي، اين مجموعه با 20 ميليارد تومان اعتبار در 3 سال آينده به بهره‌برداري خواهد رسيد و در حال حاضر نيز با سرمايه‌گذار در حال مذاكره هستيم؛ ضمن اينكه ساختمان مركزي تا مهرماه سال آينده افتتاح خواهد شد.
رضايي با اشاره به اينكه زمين را در اختيار ادارات مربوطه قرار مي‌دهند تا خدمات خود را ارائه دهند، مي‌گويد: اصناف در اين خصوص مي‌تواند با جلوگيري از صدور پروانه در مركز شهر كمك كنند.



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com