ملایر- خبرنگار همدان پیام: ملایر دارای ۱۱۰ هکتار بافت تاریخی است و این ظرفیت را دارد که با احیا جدارهها به صورت سنتی و مرمت و بازسازی بناهای قدیمی برای این شهر محور تاریخی فرهنگی تعریف کرد و جاذبه بزرگی برای ماندگاری مسافر ایجاد کرد .
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب اظهار کرد : ۱۶۸ شهر کشور دارای بافت تاریخی شهری هستند که ۴ شهر استان همدان از جمله ملایر جزء این شهرها است .
ابراهیم جلیلی ، بافت تاریخی را نماد هویت و اصالت فرهنگی شهر دانست و گفت : در این زمینه انتظار داریم شهرداری، مسکن و شهرسازی و سایر دستگاههای حاکمیتی در حفظ این بافت به ما کمک کنند .
وی با اشاره به نشانهای ملی و جهانی ملایر، تصریح کرد: با معرفی بافت تاریخی شهر، می توانیم شهر قدیم ملایر را به عنوان یکی از جاذبهها به گردشگر معرفی کنیم.
جلیلی با تأکید بر لزوم حفاطت از این هویت تاریخی ، بیان کرد : در حوزه حفاظت از میراث فرهنگی مشکلات زیادی وجود دارد که اطلاع رسانی و آگاه بخشی خبرنگاران تاثیر بسیاری در این زمینه دارد.
وی با بیان اینکه در حال درست کردن یک سر در سنتی برای بازار بزرگ هستیم ، افزود : ۴۱۱ حجره قدیمی در بازار وجود دارد که مرکز ثقل تجارت شهرستان است که میتواند مورد توجه مسافرها قرار بگیرد تا علاوه بر حفظ بافت تاریخی شهرستان، به بهره اقتصادی برسیم.
جلیلی ، رسالت خبرنگاری در حوزه میراث فرهنگی را آگاهیبخشی به جامعه و دستگاههای دولتی عنوان کرد تا سبب حفاظت از میراث فرهنگی و ماندگاری مسافر شود .
وی، عدم تعریض معبر، ارتفاع بناها و نماهای سنتی بافت مطابق با مصالح بومی شهر را از جمله چهارچوبهای ضوابط بافت تاریخی برشمرد و افزود : میتوان با احیای محلات جدارهها را بصورت سنتی مرمت و برای بافت تاریخی محور تاریخی فرهنگی تعریف کنیم.
جلیلی با اشاره به اینکه ۹ باغ گردشگری تاریخی در کشور وجود دارد که ثبت جهانی شده است ، گفت : باغ تاریخی سیفیه که در حال حاضر ثبت ملی است را می توانیم با احیای نقشه قدیم آن ، ثبت جهانی کنیم .
وی ، اطلاعرسانی درست و کامل شهرستان را در جذب گردشگر مؤثر دانست و افزود : با معرفی مناسب شهرستان میتوانیم در رونق گردشگری و حوزه صنایع دستی گامهای بزرگی برداریم .
جلیلی بیان کرد : ملایر در حوزه صنایع دستی خوب عمل کرده و پیشران است و از بین ۱۴ شهر و روستای جهانی، هیچ کدام به اندازه ملایر کار نکردند.
وی حفظ جدارهها و نماهای سنتی را حداقل انتظار میراث فرهنگی برای احیا و مرمت یه بنای قدیمی دانست و افزود: با تبدیل یک بنای قدیمی به خانه بوم گردی و سفره خانه سنتی، علاوه بر ایجاد اشتغال و بهرهوری اقتصادی، بافت تاریخی بنا حفظ میشود.
جلیلی در ادامه با اشاره به ثبت ملی مسافر خانه کتابی واقع در میدان امام(ره) ملایر ، گفت : این مسافرخانه نخستین مسافرخانهای است که در اواخر دوره قاجار ملایر ایجاد شده است و طبق نامه وزیر میراث فرهنگی به استاندار همدان، آثار تحت حفاظت و نظارت این وزارتخانه است و اجازه هیچگونه دخل و تصرف یا اقدام و عملیاتی که منجر به تخریب یا تغییر هویت آن شود، داده نمیشود.