سبوس‌گیری از نان به سود کارخانه‌داران همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 17 ارديبهشت 1403

Today : Mon, May 6, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  137540 تاریخ انتشار:  1403-02-05 - 09:02 تعداد بازدید:  131
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در کارگروه سلامت نهاوند مطرح شد
سبوس‌گیری از نان به سود کارخانه‌داران

نویسنده : معصومه کمالوند

مادستان


 مصرف نان سبوس‌دار عادت قدیمی‌ها بود، بعدها سبوس را زمان پخت نان به خمیر اضافه نکردند و گاهی روی نان آماده شده، مقداری سبوس می‌پاشندکه نه قابل قبول است و نه از نظر مفید بودن فایده و تأثیری دارد.

فراهم کردن شرایط و تأکید بر مصرف نان کامل یا سبوس یکی از برنامه‌های دولت استکه به‌عنوان اولویت‌های کارگروه سلامت و امنیت غذایی در دستور کار قرار گرفته است.

هر ایرانی سالانه ۲۰۰ کیلو نان مصرف دارد، لذا توجه به تأمین نان کامل بیشتر مورد اهمیت قرار می‌گیرد و بر همین اساس هر شهرستان باید ۲نانوایی تولید نان سبوس بپردازد.

 تأکید بر مصرف نان کامل

رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان همدان گفت: در کشور ما ۶۳ درصد انرژی افراد از طریق نان تأمین می‌شود. اما متأسفانه مصرف برخی از نان‌های صنعتی امروز نه تنها به سلامتی کمک نمی‌کند بلکه موجب مسائل گوارشی نیز می‌شود که علت عمده آن حذف سبوس از آرد است.

معصومی افزود: سبوس‌گیری بسیار به کیفیت نان آسیب می‌زند و چون برای کارخانه‌داران سود اقتصادی دارد و سبوس را به شکلی جداگانه به فروش می‌رسانند بنابراین به حذف سبوس از آرد اقبال بیشتری دارند.

وی همچنین با اشاره به اینکه هر 3 ماه یکبار در دانشگاه علوم‌پزشکی همدان میزان سموم در محصولات کشاورزی پایش و بررسی می‌شود، گفت: ماشین‌آلات فرآوری تولید و پخت نان باید بروزرسانی شوند، همچنین مخمر یارانه‌ای نیز در این دستورالعمل پیش‌بینی شده است.

 اولویت‌های کارگروه سلامت

کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان در بررسی ۴ دستور کار از جمله بررسی طرح نان کامل، حمایت‌های دولت از اقشار آسیبپذیر با ورود بهزیستی و اداره کار، بررسی بهداشت و سلامت مدارس و پیشگیری از بیماری‌های منتقله از آب و غذا از جمله کشت سبزی از مدیران خواست تا اقدامات لازم را برای تأمین سلامت مردم و تغذیه سالم برای آن‌ها به‌عمل آورند.

 کاهش قابل توجه کشت سبزی فاضلابی

همچنین بنابه‌گزارش شبکه بهداشت شهرستان مراکز فروش سم در میادین تره‌بار ممنوع و سال گذشته غرفه‌هایی که اقدام به عرضه می‌کنند پلمب و به تعزیرات معرفی شده است.

در بحث کشت سبزی آلوده هم شرایط به نسبت سال‌های گذشته بهتر و کشت‌های آلوده به حداقل رسیده است و اغلب سبزی مصرفی شهرستان از شهرهای قم و جنوب کشور وارد می‌شود که نظارت بر این موضوع هم تأکید شد.

ضمن اینکه بر جلوگیری از ورود فاضلاب به نهرها به‌ویژه نهر شعبان که آلودگی فاضلابی دارد، تأکید شد.

 صمت با فروشگاه‌های متخلف توزیع کالابرگ برخورد کند

در بحث اجرای طرح کالابرگ در شهرستان هم با توجه به بروز برخی تخلفات متعدد از سوی فروشگاه‌ها و کسر هزینه توسط آن‌ها از مشمولان و گزارش‌های مردم، بر نظارت بیشتر صمت و اجرای صحیح این طرح با حضور اداره صمت و برخورد با متخلفان تأکید شد.

معاون سیاسی امنیتی فرماندار نهاوند در کارگروه امنیت و سلامت غذایی شهرستان هم گفت؛ با توجه به تأکیدها و اهمیت سلامت مردم کارگروه سلامت مهم است، اجرا و پیگیری مصوبات مهمتر، لذا اطلاع‌رسانی و آگاهی‌سازی مردم از طریق رسانه‌ها باید در دستور کار مهم قرار بگیرد.

شهروز کیانی گفت؛ پروژه‌های حوزه بهداشت و درمان از بلاتکلیفی خروج و تعیین تکلیف شده است اطلاع‌رسانی در این حوزه تقویت شود.

اینکه صددرصد مردم شهرستان نهاوند تحت‌پوشش بیمه سلامت قرار دارند، موضوعی است مردم از آن مطلع نیستند باید اطلاع‌رسانی شود تا مردم استفاده کنند.

کیانی با تأکید بر اینکه موضوع فرهنگ‌سازی فراموش نشود، تصریح کرد: جامعه هدف را شناسایی کنیم همین موضوع نان و مصرف نان سبوس‌دار است که سبوس‌گیری و دور ریز نباید بشود، جهاد کشاورزی، صمت و نهادهای مرتبط ورود و اقدام کنند.

در بحث اجرای سبد کالای معیشتی دولت هم صمت وارد کار شود فروشگاه‌هایی که با تخلف و گرفتن پول اضافه از مردم اقدام می‌کنند شناسایی و برخورد لازم اجرا شود.
 توزیع شیر رایگان پیوسته باشد.

رئیس شبکه بهداشت نهاوند در کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان هم با بیان اینکه تاکنون ۱۹۰ شیر رایگان در مدارس توزیع شده است، گفت: این توزیع باید پیوسته باشد.

زهرا دهبوره ۳۰درصد دانش‌آموزان مدارس را مبتلا به چاقی اعلام کرد، که باید به‌دلیل کمین دیابت برنامه جلوگیری از چاقی اجرا شود.

 وی همچنین با تأکید بر اینکه کنار چاه‌های آب آشامیدنی علاوه بر اجرای حصار کشی، ساخت‌وساز هم نشود، گفت: آب فاضلاب نسبت به پوشش و ساماندهی آب آشامیدنی در برخی مناطق به‌ویژه روستاهایی که با منبع تأمین آب چشمه است، اقدام کند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com