1403-02-061403-02-16bool(false) اولويت ما فرهنگ‌سازي صحيح عزاداري است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : يكشنبه ، 16 ارديبهشت 1403

Today : Sun, May 5, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  73924 تاریخ انتشار:  1395-07-13 - 05:45 تعداد بازدید:  358
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مدير حوزه علميه ملاير:
اولويت ما فرهنگ‌سازي صحيح عزاداري است

مادستان

بي‌شك قيام امام حسين(ع) مهمترين موضوعي است كه سبب شد تا پس از هزار و 400 سال هنوز هم خيل عظيمي از مسلمانان در سراسر جهان ماه محرم و صفر به‌ويژه دهه نخست محرم به ياد ايشان عزاداري كنند.
اما اينكه فلسفه اين قيام چه بوده، موضوعي است كه مي‌تواند هدف برگزاري صحيح و درست عزاداري‌ها باشد؛ عزاداري‌هايي كه به نظر مي‌رسد در سال‌هاي اخير به دليل ورود برخي بدعت‌ها و تنوع‌طلبي‌ها كمي زير سؤال رفته است، نياز به توجه و فرهنگ‌سازي جدي در اين خصوص احساس مي‌شود.
در اين زمينه و رسيدن به راهكارهاي مناسب عزاداري صحيح گفت‌وگويي را با علي‌اصغر زارعي، مدير حوزه علميه علي بن ابيطالب(ع) ملاير انجام داده‌ايم.
 فلسفه عزاداري امام حسين(ع) در ماه محرم چيست؟
براي درك فلسفه عزاداري‌ها بايد به فلسفه قيام اباعبدا... الحسين(ع) و فرمايشات ايشان توجه كنيم، فلسفه قيام ايشان در شعارش خلاصه مي‌شود كه ظلم‌ستيزي و استكبارستيزي است و بايد با عزاداري و زنده نگهداشتن ياد و نام امام حسين(ع) و اصحاب شهيدش، فلسفه قيام وي را احيا كنيم.
 چه بايدها و نبايدهايي در ماه محرم و عزاداري امام حسين(ع) بايد مورد توجه قرار گيرد؟
بايدهاي ما همان سفارش‌هاي اهل بيت(ع) و بزرگان دين است و نحوه عزاداري آنها. در مقابل هم هر چيزي كه بخواهد فلسفه قيام امام حسين(ع) تحت شعاع قرار بگيرد، همان نبايدهاست.
توجه داشته باشيد دنبال اين نيستيم كه هر جايي و به هر قيمتي در مراسم، روضه‌ها و جلسات عزاداري شركت كنيم؛ امروز همه كساني كه مي‌خواهند در جلسات عزاداري امام(ع) شركت كنند بايد به اين سؤال پاسخ دهند كه بايدها و نبايدهاي عزاداري ما چيست؟ هدف از برگزاري اين جلسه چيست؟ و به چه خروجي مي‌خواهند برسند؟
 پس از سينه‌زني و زنجيرزني و بر سر و سينه زدن و اشك ريختن چه اتفاقي مي‌خواهد بيفتد؟ و خروجي آنها چيست؟ شعار امام حسين(ع) در كدام قسمت مراسم ما، خود را نشان مي‌دهد؟
در حال حاضر افراد بسياري هستند که تلاش مي‌كنند به اين بايدها و نبايدها دقت نشود و افرادي هستند كه به نوعي توسط استكبار حمايت مي‌شوند و وقتي ظلم‌ستيزي و استكبارستيزي از جلسه بيرون نيايد خروجي نخواهد داشت.
برخي بدعت‌ها و خرافه‌ها در چند سال اخير در مراسم اجرا مي‌شود، راهكار جلوگيري از رواج آنها چيست؟
طبيعتاً دو روش براي جلوگيري از انحرافات وجود دارد؛ يك قسمت كه هزينه عمده‌اي را بايد براي آن صرف كنيم، موضوع فرهنگ‌سازي عزاداري صحيح است و قسمتي هم به نيروهاي انتظامي و امنيتي بر مي‌گردد كه با متخلفاني كه به هيچ عنوان حاضر نيستند عزاداري صحيح را قبول كنند برخورد شود.
اولويت نخست و عمده سرمايه‌گذاري بر فرهنگ‌سازي است كه اولياي دين چه گفته‌اند و اين وظيفه روحانيون، مسئولان هيأت، مداحان اهل بيت(ع)، ائمه جمعه، سازمان تبليغات، اوقاف و امور خيريه، حوزه‌هاي علميه، رسانه و افراد و گروه‌هاي فرهنگي برمي‌گردد.
 برخي روش‌هاي نوحه‌خواني به همراه برخي حركات در عزاداري‌ها مشاهده مي‌شود كه نوعي بدعت به همراه دارد در اين خصوص چه نظري داريد؟
انسان موجود تنوع‌طلبي است كه خواه یا ناخواه همه عرصه‌هاي زندگي را در بر مي‌گيرد، اما بايد به اين مطلب به عنوان شاخص اصلي توجه شود كه مبادا تنوع‌هايي كه داريم و مخاطب نوجوان و جوان ما كه هنوز ورود عقلاني و كامل در عرصه عزاداري نكرده، استقبال مي‌كند و مي‌پذيرد صحيح است يا خير؟
عمده دليل براي برخي هيأت‌ها و ذاكرين همين استقبال نوجوانان و جوانان است كه متاسفانه توجه نمي‌شود كه آيا صحيح است يا نه؟ كه بايد به فرهنگ‌سازي درست برگردد تا به مراسم تخريبي تبديل نشود و هدف اصلي دور نشود و جلسات ظاهري و تهي خالي از معارف نباشد.
 راهكار جذب جوانان به سمت عزاداري چيست؟
بيان كردن زيبايي‌هاي فرمايشات اهل بيت(ع) بسيار راهگشاست. بزرگترین چيزي كه مي‌تواند باطن حقيقت‌جوي جوان و نوجوان ما را سيراب كند آشنا كردن با حقايق فرمايشات اهل بيت(ع) است و بايد به روش‌هاي به‌روز كه اكنون وجود دارد و مي‌توانيم مطالب را با آنها منتقل كنيم خود را مجهز كنيم. بايد به تكنيک‌هاي استفاده از فضاي مجازي مجهز شويم تا در قالب‌هاي زيبا و جوان و نوجوان‌پسند اين گونه مطالب را ارائه دهيم.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com