تلاش شهرداری ملایر برای نجات درختان چنار ادامه دارد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 20 ارديبهشت 1403

Today : Wed, May 8, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  133512 تاریخ انتشار:  1402-05-09 - 09:05 تعداد بازدید:  449
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تلاش شهرداری ملایر برای نجات درختان چنار ادامه دارد

مادستان


ملایر- سحر یوسفی- خبرنگار همدان پیام: با توجه به تغییرات اقلیمی سال‌های اخیر، درختان چنار ، گونه غالب در فضای سبز شهر ملایر دچار زرد برگی و خزان زودرس شده‌اند، سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری ملایر برای احیای این درختان عزم خود را جزم کرده و به طرق مختلف سعی در نجات این گونه که زیبایی خاصی به ملایر داده است، دارد .  

رئیس سازمان سیما ،منظر و فضای سبز شهری شهرداری ملایر در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شهر ملایر با ۲۲ مترمربع سرانه و ۳۷۰ هکتار فضای سبز، یکی از شهرهای دارای بیشترین فضای سبز در غرب کشور و جزء چند شهر دارای فضای سبز بالا در سطح کشور محسوب می‌شود.

 کاهش ۱۱ حلقه چاه ملایر به ۵ حلقه

مهدی بهرامی با بیان اینکه نگهداری این حجم از فضای سبز مسئولیت زیادی دارد و تلاش مضاعفی را می‌طلبد ، گفت : از سال ۸۰ که ۱۱ حلقه چاه فعال با دبی بالا داشتیم منابع آبی فضای سبز ملایر حالا به ۵ حلقه چاه با دو سوم دبی کاهش یافته است.

وی با اشاره به مدیریت منابع آبی با توجه به حجم بالای فضای سبز شهر، افزود : آبیاری درختان سطح شهر طبق برنامه مدون انجام می شود و دور آبیاری درختان کمتر از ۱۰ روز و در برخی مناطق حداکثر ۱۰ روز یکبار است.

 ۸۰ درصد درختان ملایر چنار است

بهرامی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد درختان ملایر یعنی حدود ۶۰ هزار درخت از گونه چنار است ، افزود : از سال ۸۲ نخستین علایم زردبرگی درختان چنار در ملایر مشاهده شد که البته مختص شهر ملایر نیست و تمام کشور با این چالش مواجه‌ شده‌اند.

 چنار، گونه‌ای آب‌دوست و حساس به گرما

وی با بیان اینکه، چنار گونه‌ای آب‌دوست و حساس به آبیاری منظم و گرما است، بیان کرد: متاسفانه با توجه به تغییرات اقلیمی از جمله افزایش تدریجی دما و کاهش بارندگی‌ها و کاهش شدید سطح منابع آب‌های زیرزمینی ، این درختان دچار مشکل شده و با زردبرگی و خزان زودرس مواجه شدند .

 استفاده از نظرات اساتید دانشگاه و صاحب‌نظران برای نجات درختان چنار
بهرامی، قلیایی شدن خاک و کمبود ماده آلی را از دیگر عوامل تاثیرگذار بر چنار دانست و گفت : در راستای احیای درختان چنار اقدامات متعددی از جمله نمونه‌برداری و آزمایش دقیق از خاک ، آب و برگ درختان انجام شد و از نظرات و همفکری اساتید ، صاحب نظران و کارشناسان دانشگاهی و مراکز تحقیقات کشاورزی استفاده شد .

  حفر چالکود در زمستان و محلول پاشی در بهار

وی ، حفر چالکود در فصل زمستان در بوستان سیفیه، بلوار فردوسی ، بلوار حاج محمد ملایری ، بوستان کوهسار و ... ، جمع‌آوری محوطه بتنی اطراف درختان بوستان سیفیه و محلول‌پاشی سالانه درختان با عناصر ریزمغذی طی چندین مرحله در فصل بهار را از جمله اقدامات انجام شده در این راستا برشمرد .

 اجرای طرح پژوهشی مشترک با دانشگاه ملایر

بهرامی افزود : طرح پژوهشی جامع مدیریت کلروز و خزان زودرس درختان چنار به صورت مشترک بین سازمان سیما ، منظر و فضای سبز شهری و دانشگاه ملایر آغاز شده و در حال حاضر در حال انجام تحقیقات است .

وی ، بیان کرد : این طرح از ابتدای اسفند ماه سال گذشته با حفر چالکود زمستانه و با هدف بهبود وضعیت تهویه خاک و افزایش جذب آب و مواد غذایی توسط ریشه گیاه از خاک در بلوار آیت‌ا... میرشاهولد آغاز شده است .

بهرامی گفت : این طرح زمان‌بر است و تا مشخص شود که آیا به نتیجه مطلوب دست می‌یابیم حدود دو سه سال طول می‌کشد .

  کاشت ۱۰ هزار اصله درخت جایگزین چنار

بهرامی با تأکید بر جایگزینی گونه‌های سازگار با شرایط اقلیمی ملایر، گفت : از سال گذشته ۱۰ هزار اصله درخت از نوع داغداغان، زبان گنجشک و زیتون تلخ در بین درختانی که وضعیت خوبی ندارند کاشته شده است و تا پوشش کامل شهر ادامه دارد تا اگر نتوانستیم درختان چنار را نجات دهیم، درخت جایگزین داشته باشیم.

 ۴۰ میلیارد تومان اعتبار صرف هزینه نگهداری فضای سبز ملایر می‌شود

وی گفت : سالانه اعتباری بیش از ۴۰ میلیارد تومان برای نگهداری فضای سبز ملایر هزینه می‌شود و تاکنون برای پروژه تحقیقاتی مشترک با دانشگاه ملایر حدود ۵۰۰ میلیون تومان هزینه شده است .

  تمامی هرس‌ها کاملا اصولی بوده است

بهرامی بیان کرد : سال گذشته یک کارگاه آموزشی هرس درختان برای کلیه عوامل و اعضای سازمان با حضور دکتر اعتمادی از اساتید دانشگاه اصفهان برگزار کردیم و در حال حاضر تمامی هرس‌ها به صورت کاملا اصولی انجام می شود.

وی افزود : هرس سربرداری که سال گذشته انجام شد و سروصدای زیادی بین کاربران فضای مجازی ایجاد کرد، کاملا اصولی بود و برای کنترل آفات و پیشگیری از شکستگی درختان در زمان بارش برف انجام شده بود که این نوع هرس در مورد درختان زبان گنجشک، نارون و اقاقیا بسیار خوب جواب داده و سبب جوان‌سازی درخت می‌شود .

بهرامی با بیان اینکه برای عملکرد بهتر و سرسبزی شهر ، دست یاری به سوی مردم دراز می‌کنیم، گفت : از نظرات مردم استقبال می‌کنیم و از هر فردی که در زمینه طراحی، کاشت، هرس و  نگهداری گیاه تخصص و تجربه‌ای دارد بهره خواهیم برد.

  باید تنوع پوشش گیاهی داشته باشیم

معاون خدمات شهری شهرداری ملایر نیز در این نشست، با بیان اینکه گونه چنار در سطح کشور رو به زوال است، بر ضرورت جایگزینی گونه مناسب تأکید کرد .

مجتبی داوری با اشاره به نظرات غیر کارشناسی افرادی در فضای مجازی در خصوص کاشت درخت کاج تهران و مشهد در ملایر، گفت: گونه‌های سوزنی برگ در ملایر خوب جواب داده‌اند و علاوه بر این ما باید تنوع گیاهی داشته باشیم که اگر یک گونه دچار آفت شد پوشش گیاهی شهر لطمه نخورد .

 کاشت باغ انگور در مینی ورلد

وی بیان کرد : سازمان مخالف کاشت درخت میوه در سطح شهر نیست اما تصادفات و اتفاقاتی که رخ داد شرایطی به وجود آورده است که دست به عصا حرکت کنیم .
داوری افزود : با توجه به اینکه شهر جهانی انگور هستیم می‌توانیم در پارک‌ها این گونه را بکاریم و در حال حاضر باغ انگوری از گونه‌های مختلف در مینی ورلد ایجاد کردیم .

  تدوین طرح جامع فضای سبز ملایر

وی با اشاره به کاشت گونه سماق در اراضی جنگلی ، گفت : طرح جامع فضای سبز توسط مشاور انجام شده و گونه‌های گیاهی سازگار با شرایط اقلیمی ملایر معرفی شده است .

 هزینه عمرانی آسیب درخت به زیرساختها را تامین میکنیم تا درخت قطع نشود

عضو شورای شهر و عضو کمیسیون ماده ۷ نیز در این نشست اظهار کرد : از سال گذشته تعداد انگشت شماری قطع درخت داشتیم و با بیشتر درخواست‌ها در این راستا موافقت نشده است .  

حامد چهاردولی ، ایجاد مانع در اقدامات عمرانی ، ایجاد مانع در تردد و خطرات جانی برای مردم را از عواملی برشمرد که کمیسیون ماده ۷ نظر به قطع درخت می‌دهد و گفت: این موضوع به اندازه‌ای برای اعضای کمیسیون اهمیت دارد که حاضرند در مواردی که ریشه درخت سبب آسیب به زیرساخت‌های عمرانی ساختمان شده باشد توسط تیم‌های عمرانی شهرداری ، هزینه‌های عمرانی آن انجام شود اما درخت قطع نشود.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com