1403-02-061403-02-16bool(false) زباله‌دانی در قلب سراب نهاوند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : يكشنبه ، 16 ارديبهشت 1403

Today : Sun, May 5, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  73896 تاریخ انتشار:  1395-07-12 - 05:45 تعداد بازدید:  684
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

یک روز با سمن پاکسازی طبیعت نهاوند در سراب فارسبان
زباله‌دانی در قلب سراب نهاوند

نویسنده : معصومه کمالوند

مادستان

سراب فارسبان با نام محلی «پارس‌بان» از جمله جاذبه‌های بکر و گردشگری استان در فاصله ۳۲ کیلومتری جنوب غربی نهاوند، پایان هفته گذشته میزبان چهل‌وهفتمین برنامه سمن پاکسازی طبیعت نهاوند بود.
با اینکه هوای مهرماه رو به خنکی می‌رود، کم و بیش گردشگران روزهای تعطیل را هنوز ترجیح می‌دهند در این فضاهای بکر بگذرانند.
پیش از آنکه به فعالیت نیم روزی این گروه در سراب بپردازیم، اندکی هم از وضعیت منطقه گردشگری و توسعه امکانات این منظقه می‌گوییم که مورد بحث اهالی سمن پاک بود.
 فراموشی در مسیر دسترسی سراب
به‌رغم آن که انتظار می‌رفت پس از آن حرکت جهادی و تحول‌ساز استاندار که در سراب گاماسیاب و به دنبال آن گیان اجرا شد، فارسبان هم به عنوان یکی از 3 سراب پر رونق و بازدید گردشگران در شهرستان مورد توجه قرار می‌گرفت، اما ناهمواری و سنگلاخی بودن مسیر دسترسی سراب و پارک شدن خودروهای مسافران در محوطه اصلی به دلیل نبود پارکینگ همچنین کمبود نشیمن‌گاه‌های موجود در سراب و البته حال و روز درختی که نام کهنسال‌ترین گردوی ایران را یدک می‌کشد و همین ماه گذشته یکی از شاخه‌های تنومندش که بر شانه‌هایش سنگینی می‌کرد، به زمین نقش بست را با سیمان و مصالح ساختمانی مرهم زده بودند و...، نشان از حافظه خاموش و فراموشی این منطقه در ذهن متولیان می‌داد.
 روزگار محصول‌های سرخرمن
سرابی که روزگاری برای مردمانش، محلی برای شکرگزاری پس از برداشت محصول بود. سال‌های پیش کشاورزان فارسبانی که از کشت و کار در زمین فارغ می‌شدند و محصولشان درو می‌شد و به قول خودشان خرمن‌هایشان جمع می‌شد، به نیت شکرگزاری به سراب می‌آمدند و یک روز را با اهالی در این فضای بکر و به دور از دغدغه نان به خوشی سپری می‌کردند.
 تجزیه 500 ساله زباله
با همه این شرایط گردشگران، مسافران همیشگی این منطقه هستند و با پرسش‌های متعدد در مسیر به این سراب می‌رسند؛ اما تنها میزبان‌شان همین درختان کهنسال و سایه‌هایی است که از دور آنها را می‌خواند و هنوز هم در پایان روز و ترک کردن محل انبوهی از زباله را بر جایی می‌گذارند؛ زباله‌هایی که عموماً شامل پلاستیک و بطری‌هایی می‌شود که تجزیه آنها در طبیعت دست کم 500 سال طول می‌کشد.
گروه پاکسازی طبیعت نهاوند روزهای تعطیل سال را با برنامه‌ریزی در اماکن بکر گردشگری، سراب‌ها و گاهی هم به روستاهای دورافتاده شهرستان می‌روند تا علاوه بر پاکسازی طبیعت بکر از طریق افراد عضو گروه که معمولاً پزشک هم هستند خدمات رایگان به اهالی آن روستاها ارائه می‌دهند.
 زباله‌دانی در قلب سراب
برنامه سفر این گروه این‌بار در دیار پارس‌بان بود؛ برنامه‌ای که گروه را به چند دسته تقسیم می‌کرد و هرکدام قسمتی از سراب را به پاکسازی می‌پرداختند.
نکته‌ای که در این برنامه نیم‌روزی با آن مواجه شدیم، دفن و سوزاندن زباله‌های سراب در محوطه آن بود که گروه بسیاری آن را جمع‌آوری کرد؛ اما اینکه پس از جمع‌آوری زباله‌ها باز هم برخی متولیان آن را در همین محوطه به اصطلاح امحا می‌کنند، جای سؤال داشت که حضور مسئول محیط زیست شهرستان در این برنامه پرسش شد. عباس نجاری گفت: علت ریخته شدن این زباله‌ها در محوطه سراب را جویا می‌شویم، چنانچه منابع طبیعی یا دهیاری و یا هر ارگانی مسئولیت رهاسازی و امحا و نیم‌سوز کردن زباله در این محوطه را به عهده بگیرد از طریق مراجع قانونی آن را پیگیری می‌کنیم که عاملان باید پاسخگو باشند.
 مسافرانی در شب و برنامه آینده گروه ظهر عاشورا
هوا کم کم به تاریکی می‌رفت، گروه پس از جمع‌آوری زباله‌ها و اعلام برنامه آینده گروه برای پاکسازی خیابان‌های شهر و مسیرهای عزاداران و دسته‌های سینه‌زنی در روز عاشورا که سطح خیابان را تن‌پوشی از ظروف یک‌بار مصرف گرفته است، کیسه‌های زباله را به محل ورودی سراب و کنار سطل‌های زباله هدایت کردند و گروه پس از ثبت خاطرات این روز، سراب را ترک کردند و به دست گردشگرانی سپردند که در تاریکی و نبود روشنایی سراب مانده بودند و به شب نزدیک می‌شدند.
 برای ساماندهی سراب برنامه داریم
بخشدار خزل از برنامه و اقداماتی برای خروج سراب از وضعیت فعلی خبر می‌دهد. فرهاد جهانیان می‌گوید: میراث فرهنگی امسال 200 میلیون تومان اعتبار برای مطالعه و طرح در سراب‌ها گرفته که قرار است مبلغ بیشتری از این اعتبارات در فارسبان هزینه شود.
هر چند پیش از این قرار بود اداره برق برای روشنایی سراب بنا به دستور فرماندار اقدام کند که تغییر مدیریتی و رفتن فاضل از برق نهاوند به همدان، این فرصت را گرفت.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com