رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستانهای رزن و درگزین از عملیات واکاری در ۶۰۰ هکتار از جنگلهای دستکاشت این دو شهرستان در پاییز امسال خبر داد.
به گزارش ایسنا ، ناصر محققی اظهار کرد: این طرح در قالب بذرپاشی و پویش کاشت یک میلیارد درخت با هدف اصلاح و توسعه جنگلها و مراتع، جلوگیری از فرسایش خاک و پیشگیری از هدررفت روانآبها و افزایش نفوذ آب در زمین در سطح جنگلها و مراتع این شهرستان اجرا میشود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستانهای رزن و درگزین افزود: دو شهرستان رزن و درگزین دارای ۶۰۰ هکتار جنگل دستکاشت بوده که از این میزان، ۴۵۰ هکتار مربوط به شهرستان رزن و ۱۵۰ هکتار مربوط به شهرستان درگزین است.
وی با اشاره به اینکه دو شهرستان رزن و درگزین دارای جنگل طبیعی نیستند و اکثریت جنگلهای دستکاشت این دو شهرستان از نوع بادام و گونههای جنگلی و غیرمثمر است، خاطرنشان کرد: در سالجاری احداث جنگل دست کاشت جدید در این دو شهرستان نداشتهایم و در پاییز امسال تمام انرژی خود را بر آن گذاشتهایم که در ۶۰۰ هکتار جنگل دست کاشت که داریم، واکاوی نهال و درختانی که از بین رفتهاند را در قالب بذرپاشی یک میلیارد درخت انجام دهیم.
محققی در ادامه با بیان اینکه در تابستان امسال با افزایش دما و گرما خوشبختانه موردی از آتشسوزی در عرصه منابع طبیعی و ملی این دو شهرستان نداشتهایم، خاطرنشان کرد: در دو سال گذشته با اقدامات انجام شده در زمینه فرهنگسازی و آموزش و نیز عملیاتهای انجام شده در عرصه منابع طبیعی میزان آتشسوزی مراتع و اراضی ملی این دو شهرستان صفر بوده است.
وی از افزایش دو برابری امسال احداث آتشبُر در مراتع و جنگلهای شهرستانهای رزن و درگزین نسبت به سال گذشته خبر داد و افزود: در سالجاری برای پیشگیری از وقوع آتشسوزی در عرصه منابع طبیعی اقدام به احداث ۹۰ کیلومتر آتشبُر در جنگلها و مناطق بحرانی اراضی ملی این دو شهرستان شد، ضمن اینکه سال گذشته تنها ۵۰ کیلومتر احداث آتشبُر در این دو شهرستان انجام گرفته بود.
محققی، چرای کنترل شده در مراتع، وجود دام مازاد، احداث آتشبُر، کلاسهای آموزشی برای دهیاران، فرهنگسازی و اطلاعرسانی و آموزش روستائیان را از دلایل کاهش محسوس وقوع آتشسوزی در مراتع و اراضی ملی و جنگلهای این شهرستان دانست و یادآور شد: در سالجاری تعهد کشت ۱۵۰ هکتار گیاهان دارویی در مراتع این دو شهرستان هدفگذاری شده و در یکی از روستاهای شهرستان قرارداد این تعهد برای کشت گلمحمدی و گیاهان دارویی و بابونه منعقد شده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۱۲۰ هکتار گیاهان دارویی، گلمحمدی، گلرنگ، موسیر و جاشیر در مراتع این دو شهرستان کشت شد، به پروژههای در دست اجرای این دو شهرستان در حوزه آبخیزداری اشاره کرد و گفت: پروژه آبخیزداری روستای تخت با اعتباری افزون بر یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان از اعتبارات سال گذشته در دست اجرا بوده و امسال نیز از محل اعتبارات سفر ریاست جمهوری دارای دو میلیارد تومان اعتبار است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستانهای رزن و درگزین تصریح کرد: پروژه آبخیزداری حکان درگزین، سنگران کوه درگزین و نیز پروژه مشترک باباخنجر و گندوز را نیز از دیگر پروژههای در دست اجرا در حوزه آبخیزداری این دو شهرستان میتوان برشمرد.