1403-02-091403-02-19bool(false) اخبار کوتاه مادستان 2395 همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : چهارشنبه ، 19 ارديبهشت 1403

Today : Wed, May 8, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  60626 تاریخ انتشار:  1394-04-20 - 05:45 تعداد بازدید:  163
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اخبار کوتاه مادستان 2395

مادستان

خاکسپاری شهید گمنام در پارک مردم
 شهردار همدان از خاکسپاری شهید گمنام در پارک مردم خبر داد و گفت: بزودی محل تدفین نیز جانمایی می‏‌شود.
به گزارش تسنیم، سید مصطفی رسولی با اشاره به اینکه در پارک‌هایی که محور گردشگری هستند شهدای گمنام نیز دفن می‎شوند، اظهار كرد: از این رو براساس تصمیم کمیته جستجوی مفقودان و اعلام آمادگی شهرداری، شهید گمنامی در پارک مردم همدان دفن می‏شود که جانمایی آن نیز به زودی انجام می‌گیرد.
وی درباره روند به کارگیری نیروهای انسانی در شهرداری همدان نیز گفت: در سال ۹۰، ۱۵۲ نفر نیروی متخصص به استخدام شهرداری همدان درآمدند که تنها ۳۰ نفر از این تعداد دارای تناسب بین رشته‎ تحصیلی و کار به آنها سپرده شده هستند.
وی با اعلام اینکه استخدام‎های شهرداری همدان بر اساس اعلام وزارت کشور و سازمان همیاری شهرداری‌‎ها بوده است، افزود: در شهریور ماه امسال نیز آزمون استخدامی شهرداری همدان برگزار شده و شیوه‏‌نامه و رشته‎های موردنیاز آن در حال تدوین است.
رسولی با بیان اینکه به هیچ عنوان افزایش تعداد نیروهای شرکتی و قراردادی را در شهرداری همدان نداریم، تصریح کرد: سازمان‎هایی که بکارگیری نیروهای جدید را در برنامه داشتند حذف کرده و اجازه ندادیم نیروی جدیدی در شهرداری گرفته شود.
وی با اشاره به‌اینکه براساس قانون برای به کارگیری نیرو باید از شورای شهر مصوبه بگیریم، عنوان کرد: تا 2 سال آینده تعداد قابل توجهی از نیروهای رسمی و مدیریت، شهرداری همدان بازنشسته می‎شوند که خوشبختانه تاکنون کادرسازی خوبی صورت گرفته است.



راه‌نجات روستايي، بيمه است
 يکي از اقدامات اساسي براي نجات روستاييان در شرايط فعلي، بيمه روستايي است.
سرپرست فرمانداري شهرستان نهاوند در جلسه بيمه اجتماعي روستايي و عشايري گفت: اهالي روستا و کشاورزان در امر توليد محصول کشاورزي با زحمت قدم بر مي‌دارند كه به دليل سختي کار نسبت به اقشار ديگر جامعه زودتر از کار افتاده شده و دچار مشکلات معيشت مي‌شود.
مهرداد نادري‌فر افزود: وظيفه ماست به کشاورزي که نسبت به اين طرح آگاهي ندارد، اطلاع‌رساني کنيم تا در دوران سالمندي نيازمند کسي نباشند.
وي بيان كرد: ما بايد نسبت به چنين طرح‌هاي افق آينده و اهداف موجود در چشم‌انداز پيش‌بيني شده را ببينيم.



رقابت 120 نفر در آزمون بهیاری در تویسرکان
 آزمون ورودی داوطلبان بهیاری با رقابت 120 داوطلب مرد از 3 استان در تویسرکان برگزار شد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان تویسرکان در گفت‌وگو با فارس گفت: این آزمون با رقابت 120 داوطلب در هنرستان بهیاری تویسرکان برگزار شد.
سید ‌حسن حسینی‌زاده افزود: شرکت‌کنندگان آزمون بهیاری از استان‌های همدان، لرستان و کرمانشاه بودند. وی در ادامه از برگزاری نخستین جلسه هماهنگی دستورالعمل اجرای برنامه تأمین مراقبت‌های اولیه سلامت در مناطق حاشیه شهرها و شهرهای دارای جمعیت 20 تا 50 هزار نفر در تویسرکان خبر داد.



برنامه‌هاي گردشگري براي رفع تكليف نباشد
 طرح‌هاي شهرستان تويسركان با محوریت اداره میراث فرهنگی ارائه شده و بر این اساس، برنامه‌ها نباید مبتنی بر رفع تکلیف باشد.
فرماندار تویسرکان در ستاد خدمات سفر شهرستان با تأكيد بر اينكه باید در یک برنامه میان‌مدت مسیر اقتصاد تویسرکان را از حالت اقتصاد تک‌بعدی به سمت اقتصاد چندوجهی تغییر داد، گفت: تمرکز اقتصاد شهرستان بر باغداری، تنها برای رشد درآمد به‌ویژه در شرایط بحران کافی نیست.
به گزارش فارس، سید مهرداد موسوی با اشاره به پیش‌بینی‌ ورود تعداد زیادی مسافر در تعطیلات پیش‌ رو به شهرستان، بر آمادگی کامل همه دستگاه‌ها در ارائه هر چه بهتر خدمات به مسافران تأکید کرد.
وی، گردشگری را یکی از بخش‌های حائز اهمیت بر رشد درآمد‌زایی تویسرکان دانست و تأکید کرد: با توجه به دارا بودن شرایط جذب توریست در تویسرکان باید یکی از شاخه‌های اقتصادی به سمت‌ صنعت گردشگری هدایت شود.
موسوي با توجه به ظرفیت‌ها و امکانات موجود در تویسرکان، خواستار ایجاد بسترهای رونق صنعت گردشگری شد و افزود: با ورود به صنایع و ایجاد کارگاه‌های توریستی می‌توان خدمات بازرگانی قوی را در شهرستان ایجاد کرد.
وي با تأکید بر اینکه ظرفیت‌های بکر و خدادادی تویسرکان در بُعد گردشگری مغفول مانده، گفت: تویسرکان با وجود برخورداری از این قابلیت‌ها به یک شهر توریستی تبدیل نشده است.

مشکل آب  بزرگترین چالش‌ انگور ملایر
 مشکل آب نه در منطقه ملاير بلکه در کل کشور، چالش روز است و هم از لحاظ کمی و هم کیفی، مشکل آب وجود دارد.
رئیس پژوهشکده انگور و کشمش ملایر در گفت‌وگو با تسنيم گفت: به صورت میانگین در کمتر از 7 الی 8 درصد از باغات انگور ملایر سیستم‌های آبیاری نوین استفاده می‌شود و حدود 93 درصد از باغداران از همان شیوه‌های سنتی استفاده می‌کنند، باید با صدای بلند مطرح کرد که آبیاری قطره‌ای و سیستم‌های آبیاری تحت فشار ضرورت است.
حمید نوری دیگر چالش را مسائل آب‌وهوایی دانست و افزود: با تغییرات آب‌وهوایی که در سال‌های اخیر شاهد بوده‌ایم تنش‌های گرمایی در تابستان و تنش‌های سرمایی در زمستان و آغاز فصل بهار مشکلاتی را برای محصولات ایجاد می‌کند.
وي با اشاره به بارش‌های سنگین، رگبار و تگرگ‌هایی که گاهی اوقات در زمان‌های حساس رشد گیاه رخ می‌دهد، گفت: یادمان نرود که اگر بهترین محصول را هم برداشت کنیم اگر نتوانیم موارد شیمی صنایع غذایی و تکنولوژی صنایع غذایی را رعایت کنیم یا انبارمانی‌ها را با شیوه نوین تقویت کنیم شاید انتظار بیهوده‌ای باشد که بتوانیم محصولاتمان را با قیمت‌های مناسب در بازار جهانی به فروش برسانیم.
نوري با اشاره به مشکل سرمازدگی باغات ملایر گفت: در این رابطه کارهایی در دنیا انجام می‌شود و پایان‌نامه هم در پژوهشکده در حال انجام است كه پیش‌بینی می‌کنیم در سال‌های‌آینده بتوانیم خسارات ناشی از آن را کاهش دهیم. البته یکی از مشکلات ما در این زمینه بحث مسائل مالی است که اکثر باغدارها نمی‌توانند راهکارهایی را که به آن‌ها پیشنهاد می‌کنیم به همین دلیل انجام دهند و نبود آگاهی هم یکی دیگر از مسائل پیش‌رو در این زمینه است.




بنای امامزاده قاسم کبودراهنگ بازسازی می‌شود
 بازسازی امامزاده قاسم و حمیده خاتون(ع) روستای وصله شهرستان کبودراهنگ با اعتبار ۵۲۰ میلیون ریال بازسازی می‌شود.
رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان کبودراهنگ در گفت‌وگو با مهر با بیان اینکه این بازسازی شامل سنگ‌کاری نمای بیرون با مساحتی افزون بر ۶۰۰ مترمربع و نقاشی و گچ‌کاری داخل با مساحت ۳۰۰ مترمربع است، گفت: اعتبارات مورد نیاز برای بازسازی این امامزاده‌ها از محل نذورات و اهدایی مردم به امامزاده بوده که با توجه به نیاز بقعه و بالاخص نمای بیرونی و درونی تصمیم به بازسازی آن گرفته شد.
حجت‌الاسلام ابوذر عباسی از مردم مؤمن کبودراهنگ و خیران خواست تا با اهدا نذورات خود این اداره را در پیشبرد برنامه‌های در نظر گرفته شده برای بازسازی مجموعه امامزادگان شهرستان یاری کنند.
وي با بیان اینکه امامزاده‌ها از اماکنی است که مردم توجه خاصی به آن دارند؛ به همین دلیل در سال های اخیر تلاش شده تا این اماکن به محیط های فرهنگی تبدیل شود، بيان کرد: باید فعالیت‌های فرهنگی در اماکن متبرکه افزایش یابد.
عباسی با بیان اینکه وجود امامزادگان موجب یک امنیت اعتقادی می‌شود، ادامه داد: برای اینکه فطرت انسان‌ها را صحیح و سالم نگه‌داریم، بهترین پایگاه‌های فرهنگی همین امامزادگان هستند.

برپایی 9 پایگاه اکرام ایتام و محسنین در فامنین
 در لیالی قدر با برپایی 9 پایگاه در مساجد فامنین و حسینیه امام(ره) همدان و 2 پایگاه در تهران نسبت به ثبت‌نام از خیرین طرح اکرام و محسنین اقداماتی صورت گرفته است.
مدیر کمیته امداد امام خمینی فامنین در گفت‌وگو با فارس گفت: فرماندار، امام جمعه و تنی چند از مسئولان شهرستان همدان در قالب طرح تفقد و دلجویی از وضعیت زندگی خانواده‌های مددجویان زیرپوشش کمیته امداد بازدیدهایی را انجام دادند.
مسعود کرمی افزود: بازدید از زندگی مددجویان نسبت به رفع نیازهای محرومان و نیازمندان با مساعدت مسئولان و خیرین اقدامات اثربخشی داشته است.
به گفته وي، کمیته امداد فامنین در سال گذشته با پرداخت 19 میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه برای 210 نفر در رشته‌های مختلف کشاورزی، دامپروری، صنایع‌دستی، مشاغل خانگی و... اشتغال ایجاد کرده است.
مدير كميته امداد فامنين با بیان اینکه 102 پایگاه به‌ منظور ثبت‌نام در طرح‌ها و حمایت از ایتام در سراسر استان فعال شده، افزود: شهرستان فامنین هم پایگاهی را برای این طرح در نظر گرفته است.
کرمی یادآور شد: کمیته امداد همه ساله از پانزدهم ماه رمضان همزمان اجرای طرح‌های وی‍ژه‌ای را در استان آغاز کرده و تا بیست و یکم رمضان برگزاری این طرح‌ها ادامه داشت.

زمین 100 میلیوني در روستای ایرانه ملایر وقف شد
 زمینی به ارزش 100 میلیون ریال در روستای ایرانه شهرستان ملایر وقف شد.
رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان ملایر در گفت‌وگو با فارس از نخستین وقف استان در ماه مبارک رمضان خبر داد و گفت: زمین 200 متری در روستای «ایرانه» ملایر توسط «علی‌حسین روستایی» وقف شد.
حجت‌الاسلام فیض‌ا... اسدپور ادامه داد: این زمین در مجاورت مسجد جامع روستای ایرانه و با نیت توسعه و الحاق به مسجد جامع روستا وقف شده است.
وی با بیان اینکه وقف دارای ابعاد گسترده‌ای است بیان کرد: بُعد اجتماعی یکی از ابعاد وقف است که در قالب وقف‌های مرتبط با مسجد به عنوان یکی از اماکن اجتماعی می‌گنجد.

پیش‌بینی برداشت 2 هزار و 500 تن کلزا
از مزارع نهاوند
 پیش‌بینی می‌شود امسال 2 هزار و 500 تن کلزا از مزارع شهرستان نهاوند برداشت شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند با بیان اینکه 70 درصد کلزای استان همدان در این شهرستان تولید می‌شود، گفت: برداشت کلزا از 6 تیرماه در شهرستان نهاوند آغاز شده است.
احمد باقری در گفت‌وگو با ایسنا افزود: اگرچه متوسط برداشت کلزا در نهاوند 2 تن در هکتار است، اما کشاورزانی که از اصول علمی در کشت این محصول بهره بردند، عملکرد 4 هزار و 700 کیلوگرم در هکتار هم داشته‌اند.
وی با اشاره به اینکه کلزا گیاهی کم‌‌آب‌بر است، افزود: با توجه به کمبود منابع آب در استان، کاشت کلزا به علت برداشت زودهنگام نسبت به سایر محصولات کشاورزی به مصرف بهینه منابع آب کمک می‌کند.
به گفته باقری، امسال بذور جدید کلزا وارد شهرستان نهاوند شد که علاوه بر عملکرد بالا نسبت به آفات و بیماری‌ها مقاوم بوده و کمترین ریزش را دارد.
وی یادآور شد: کشاورزان محصولات خود را به کارخانه روغن‌کشی شهرستان نهاوند تحویل می‌دهند.



خرید گندم فامنینی‌ها از ۴۰۰۰ تن گذشت
 از زمان آغاز برداشت گندم تاکنون کشاورزان شهرستان فامنين 4هزار و ۳۱۰ تن گندم مازاد بر مصرف خود را به مراکز خرید تضمینی تحویل داده اند.
رئیس اداره تعاون روستایی شهرستان فامنین در گفت‌وگو با مهر با بیان اینکه خرید تضمینی گندم از سوی دولت همچنان ادامه دارد، افزود: با توجه به خشکسالی و سرما زدگی پیش بینی می شود امسال کشاورزان گندمکار فامنین بیش از 7 هزار تن گندم مازاد بر مصرف خود را به مراکز خرید تضمینی تحویل دهند.
رضا ابراهیمی‌رمضانی با اشاره به اینکه 4 هزار و ۳۰۰ تن گندم به نرخ تضمینی هر کیلوگرم، هزار و 155 تومان از کشاروزان فامنینی خریداری شده است، اظهار كرد: ارزش این میزان گندم خریداری شده در مجموع حدود 5 میلیارد تومان است.
وي افزود: تاکنون ۴۰درصد از مبلغ گندم خریداری شده معادل حدود 2 میلیارد تومان به کشاورزان پرداخت شده است.
ابراهیمی‌رمضانی یادآور شد: سال گذشته ۱۱ هزار تن گندم از کشاورزان شهرستان فامنین خریداری شد.
وی به خرید توافقی ۲۰۰ تن جو در شهرستان فامنین هم اشاره کرد و با بیان اینکه به دلیل بالا بودن قیمت این محصول در بازار آزاد کشاورزان تمایلی به واگذاری محصول خود به قیمت تضمینی ندارند، گفت: درهمین راستا تاکنون خرید تضیمنی جو در شهرستان فامنین انجام نشده است.




رئیس حفاظت محیط‌‌زیست کبودراهنگ:
اینجا مارها بی‌آزارند!
 مارهای موجود در کنار تالاب شیرین‌سو، غیرسمی و بی‌آزارند.
رئیـــس اداره حفاظــــت محیط‌‌زیســت شهرســتان کبودراهنگ در گفت‌و‌گو با ایسنا گفت: در کل کشور 35 گونه مار غیرسمی وجود دارد که 4 یا 5 گونه از آنها در کنار تالاب شیرین‌سو زندگی می‌کنند.
روح‌ا... زال‌پور با بیان اینکه گرم شدن هوا موجب می‌شود مارها گاهی برای استراحت به خشکی بیایند، گفت: این مارها وابسته به آب بوده و از محدوده خاصی دورتر نمی‌شوند؛ بنابراین برای روستايیان اطراف این منطقه هیچ مزاحمت و آزاری نخواهند داشت.
به گفته وي، این مارها غیرسمی بوده و خوشبختانه تاکنون هیچ مورد و شکایتی مبنی بر مازگزیدگی در این منطقه گزارش نشده است.
رئیس محیط زیست کبودراهنگ با بیان اینکه اغلب این مارها از قورباغه، حلزون و سایر موجودات تغذیه می‌کنند، بيان کرد: مارهای آبی غیرسمی بوده و به هیچ وجه برای تغذیه به دام و انسان هجوم نمی‌آورند.
وی به بیان تفاوت مار سمی و غیرسمی پرداخت و تأکید کرد: مارهای سمی حرکت مارپیچ داشته، اما مارهای غیرسمی در مسیر مستقیم حرکت می‌کنند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com