1403-01-291403-02-08bool(false) 1403-01-291403-02-08bool(false) گسل 80 کیلومتری نهاوند را در وضعیت زرد قرار داد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 8 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 27, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  67146 تاریخ انتشار:  1394-10-22 - 05:45 تعداد بازدید:  894
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

گسل 80 کیلومتری نهاوند را در وضعیت زرد قرار داد

نویسنده : معصومه کمالوند

مادستان
 زلزله‌های متوالی در بخش خزل نهاوند، شهرستان را در حالت زرد قرار داد.
به گزارش همدان‌پيام، در 48 ساعت گذشته بخش خزل و شهر نهاوند 8 بار لرزیده است که در حال حاضر مسئولان با توجه به این شرایط وضعیت زرد اعلام کرده‌اند.
با توجه به اینکه نهاوند روی گسل زلزله قرار گرفته و موقعیت آن به لحاظ آسیب‌پذیری از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است، در 48 ساعت گذشته در بخش خزل و شهر فیرزوان ۸ زلزله این منطقه را لرزانده که 2 زلزله آن بالای 2 ریشتر بوده است.
اما فرماندهی حادثه شبکه بهداشت شهرستان هم با ارسال پیامک از وضعیت زرد شهرستان با توجه به وقوع 3 مورد زلزله در ساعات 19 تا 21 يكشنبه 20 دي‌ماه در مرکز بخش خزل خبر داد.
در همین خصوص بخشدار خزل به خبرنگار ما گفت: در روز یکشنبه ۲۰ دی‌ماه ساعت 3 و يك دقیقه بامداد زلزله‌ای با قدرت 3 و 3 دهم ریشتر و در ساعت 19 و 52 دقیقه همان روز زلزله‌ای دیگر با قدرت 9 / 2 دهم ریشتر منطقه فیروزان نهاوند را لرزانده است.
این زمین‌لرزه‌ها شاید با قدرت‌های متفاوت و بعضاً قدرت‌هایی باشد که به‌عنوان یک زمین‌لرزه مخرب و با خسارت به‌حساب نیاید، ولی می‌تواند زنگ خطری را برای مسئولان و مردم این منطقه به صدا درآورد.
فرهاد جهانیان افزود: وقوع ۸ زلزله در 48 ساعت گذشته در منطقه خزل موجب ترس و دلهره مردم این منطقه شده و هم‌اکنون در این منطقه وضعیت زرد (آماده‌باش درمنزل) اعلام شده است.
وی با اعلام آماده‌باش ستاد بحران شهرستان و منطقه خزل در شرایط حاضر گفت: به مردم منطقه اعلام شده در منازل مسکونی که مقاوم‌سازی نشده‌اند، تا اطلاع ثانوی سکونت و اقامت نداشته باشند.
جهانیان ادامه داد: با توجه به اینکه شهرستان نهاوند بر روی گسل مرکزی زلزله قرار گرفته و با توجه به وقوع ۸ زلزله قبلی، ستاد بحران و سوانح در شهرستان نهاوند و منطقه خزل، تشکیل و تمام برنامه‌ریزی و اقدامات مؤثر برای مواقع بحران پیش‌بینی شده است تا به محض وقوع حادثه‌ای، با سرعت وارد عمل شوند.
اما سال گذشته در کارگاه آموزشی یکروزه تیم درمان اضطراری شهرستان نهاوند، با توجه به قرار گرفتن این شهرستان روی گسل زلزله و نقش حیاتی تیم‌های درمان اضطراری، بر بازآموزی تمرین های عملی توسط اعضای تیم درمان تأکید شده بود.
 گسل فعال 80 کیلومتری نهاوند
منطقه زاگرس‌نشین در گسل فعال رشته کوه‌های زاگرس با طول 25 هزار کیلومتر قرار دارد که شهرستان نهاوند هم به طول 80 کیلومتر بر روی همین گسل فعال قرار گرفته است.
اما معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان همدان سال گذشته گفته بود: به دلیل تراکم جمعیت در منطقه‌ای که بر روی گسل فعال زلزله در نهاوند قرار دارد، در صورت بروز زلزله که درجه لرزش آن در مقیاس ریشتر بالا خواهد بود، میزان تلفات در شهرستان چندین برابر شهر بم خواهد بود و این یعنی، فاجعه انسانی است.
حسین اشرفی در خصوص مانوری که سال گذشته در نهاوند و چند استان غرب کشور برگزار شد، گفته بود: وجود این زلزله در آینده حتمی و اجتناب‌ناپذیر خواهد بود. البته مهمترین کار ما آگاهی دادن به مردم و آموزش امداد و نجات روستا به روستا و محله به محله خواهد بود و نیروهای این جمعیت هم باید روزبه‌روز به میزان آمادگی و بالا بردن دانش خود اضافه کنند.
وی همچنین تأکید داشته که اجرای این مانور میدانی زنده زلزله فرضی بسیار هزینه‌بر است، ولی ما چاره‌ای جز این نداریم که میزان آمادگی خود و مردم را بسنجیم تا در صورت بروز مشکل شرایطی مانند زلزله بم برای ما پیش نیاید.
چندی پیش هم مسئولان در نهاوند گفته بودند اگر زلزله چند ریشتری به مدت زمان مشخصی در این شهرستان رخ بدهد خسارت و فاجعه‌ای چندين برابر زلزله بم به بار خواهد آورد.
این در شرایطی است که 12 روستای نهاوند دارای بافت فرسوده است، شهر نهاوند هم 30 درصد سکنه آن در بافت فرسوده زندگی می‌کنند.
هم‌پوشانی بافت فرسوده و تاریخی در نهاوند یکی از مهمترین مشکلات بر سر راه احیا و بازسازی این بافت‌هاست و این موضوعی که چندين سال است هنوز میان میراث فرهنگی و شهرداری حل نشده است.
11 درصد وسعت شهر نهاوند را بافت فرسوده تشکیل می‌دهد كه 30 درصد جمعیت شهر در اين مناطق سكونت دارند. حالا این زلزله‌ها چراغ‌های چشمک‌زنی است که از حادثه و روز فاجعه خبر می‌دهد تا مردم زیر آوارهای غفلت مسئولان به خواب نرفته‌اند.
اما از آنجا که مبنی بر گفته باستان‌شناسان گمان می‌رود محله دوخواهران که بیشترین بافت فرسوده را در کنار برخی مناطق از جمله شیخ منصور، پای‌قلعه، گلشن و... را دارد و مردم به موجب این گمانه‌زنی‌ها اجازه ساخت‌وساز هم ندارند و از طرفی هم چند سال است كه میراث، دستش از اعتبارات خالی مانده و نتوانسته تکلیف این منطقه را روشن کند. در هر حال باید تکلیف بافت فرسوده شهر تعیین شود.
 زلزله سال 37
زلزله بزرگی مرداد سال ۱۳۳۷، ساعت 19 و 13 دقيقه و 50 ثانيه در نهاوند رخ داد كه ژرفای این زلزله ۳۵ کیلومتر بود. بزرگی آن برابر با 7/6 در مقیاس ریشتر اعلام شد كه شمار کشتگان زلزله حدود ۲۰۰ نفر بوده ‌است. همچنين تعداد زخمیان ۹۸۴ نفر برآورده شده ‌است.

بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com