1403-02-061403-02-16bool(false) رونق گردشگری با ایجاد کمپ بومگردی توسط زنان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : يكشنبه ، 16 ارديبهشت 1403

Today : Sun, May 5, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  134792 تاریخ انتشار:  1402-07-23 - 08:47 تعداد بازدید:  148
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

به مناسبت روز زنان روستایی
رونق گردشگری با ایجاد کمپ بومگردی توسط زنان

نویسنده : سپیده راشدی

مادستان

 
وام ۱۵۰ میلیونی برای بانوان کارآفرین روستایی پرداخت می‌شود


 زنان روستایی و عشایر که حدود نیمی از این جمعیت را تشکیل داده‌اند علی‌رغم وضعیت نامناسب اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، نقش قابل‌توجهی در جامعه ایفا می‌کنند. آنان علاوه بر مسئولیت مدیریت محل زندگی و تربیت فرزندان، در فعالیت‌های کشاورزی و دامداری در خانواده نیز مشارکت دارند.

اما با وجود تلاش زیاد زنان در جوامع روستایی، نقش این گروه غالباً در فعالیت­های تولیدی و اقتصادی نادیده گرفته می‌شود. حالا در یکی ۲ سال وزارت کار رفاه و امور اجتماعی باهدف تقویت اقتصاد کشاورزی و توانمندسازی بانوان روستایی تسهیلات ویژه‌ای برای زنان روستایی در نظر گرفته است که با کمک آن می‌توان گفت تحول چشمگیری در رونق دامپروری و کشاورزی، تولید محصولات دامی، صنایع‌دستی ایجاد خواهد شد. بیمه زنان خانه‌دار روستایی هم در ابتدای سال ۱۴۰۲ طرحی در مجلس شورای اسلامی تصویب شد که بر اساس آن دولت موظف به پرداخت حق بیمه زنان روستایی خانه‌دار خواهند شد.

البته این قانون مشمول مادران خانه‌داری می‌شود که حداقل سه فرزند در قید حیات دارند و در روستا زندگی می‌کنند.

 تربیت زنان کارآفرینان روستایی و عشایری در استان‌ها

 مدیرکل دفتر توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری گفته است: تربیت کارآفرینان روستایی و عشایری در ۱۸ استان انجام شده و بنا داریم در ۱۴ استان دیگر نیز تربیت زنان کارآفرین روستایی و عشایری عملیاتی شود.

 به گفته مریم طهماسبی، در ظرفیت‌سازی از زنان علاقه‌مند به‌عنوان تسهیلگران توسعه روستایی، آموزش‌های مهارتی و فنون لازم برای ارتباط بهتر با جامعه محلی ارائه می‌شود.

 آن‌طور که مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بانوان و خانواده در این باره می‌گوید: «وزارت تعاون، کار و رفاه و اجتماعی به هر بانویی که بخواهد اشتغال‌زایی کند سقف وام ۱۵۰ میلیون‌تومانی پرداخت می‌کند و عمده فعالان مشاغل خانگی بانوان را تشکیل می‌دهد. اما اگر کسی بخواهد به‌صورت مشاغل و طرح‌های کلان مثل گاوداری، مرغداری یا گلخانه راه‌اندازی کند، این اعتبار تا سقف ۴ میلیارد تومان افزایش می‌یابد. مشروط بر اینکه چند نفر در ایجاد گاوداری یا مرغداری مشارکت داشته باشند. شرط دیگر اینکه ۴۰ نفر باید در این مکان‌ها مشغول کار شوند.»

 زنان خانه‌دار روستایی هم بیمه می‌شوند

 نرجس بختیار خلج توضیح می‌دهد: «حق بیمه این افراد بر اساس قانون کار محاسبه می‌شود و ۱۰۰% آن توسط دولت پرداخت خواهد شد. البته تنها افرادی می‌توانند از این طرح استفاده کنند که سن آنها بیشتر از ۱۸ سال و کمتر از ۵۰ سال باشد. این قانون به‌زودی وارد مرحله اجرایی خواهد شد.» به گفته این مسئول تغییر بیمه روستایی به بیمه تأمین اجتماعی و بالعکس برای روستاییان و عشایر عزیز فراهم است. او ادامه می‌دهد: «فردی که بیمه تأمین اجتماعی دارد، می‌تواند، سوابق بیمه خود را به بیمه روستایی انتقال دهد. در این صورت بالاترین میزان دستمزد وی مبنای محاسبه حق بیمه قرار می‌گیرد. به بیان دیگر دستمزد دریافتی در زمان پرداخت بیمه تأمین اجتماعی را با دستمزد فعلی‌اش مقایسه می‌کنند. در نهایت مبنای پرداخت حق بیمه روستایی را بیشترین دستمزد فرد در نظر می‌گیرند.»

 حاتم شکری، مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان همدان هم در گفتگو با همدان پیام، اظهار داشت: از مجموع 147 هزار بیمه شده در این صندوق 114 هزار نفر مرد و 32 هزار نفر را زنان تشکیل می‌دهند. تمام بانوان روستایی استان می‌توانند بدون هیچ شغلی از بیمه اجتماعی برخوردار شوند و دولت نیز 2 سوم حق بیمه آنها را پرداخت می‌کند که این مهم در راستای تحقق عدالت اجتماعی بوده است.

 کسب‌وکارهای زنان روستایی در شهر همدان

 زنان روستایی در همدان در تمامی فعالیت‌های روزانه اعم از کشاورزی، دامداری، تولید لبنیات، فرش، گلیم، شالی بافی، نخ، حصیر، چادر، هیزم، پرورش ماکیان، ظروف و صنایع‌دستی و... همپای مردان علاوه بر امور خانه‌داری، همسرداری و بچه‌داری سهیم هستند و زنان این خطه، جز پرتلاش‌ترین و فعال‌ترین زنان کشور هستند. زنانی که در مناطق کوهستانی و ییلاقات زندگی می‌کنند، بیشتر به فعالیت دامپروری و تولید محصولات لبنی و گوشتی می‌پردازند و زنانی که در مناطق کوهپایه‌ای زندگی می‌کنند، تلفیقی از فعالیت‌های دامپروری و کشاورزی و صنایع‌دستی است گروهی هم علاوه بر این فعالیت‌ها به تهیه صنایع‌دستی، به انواع فعالیت‌های صنایع‌دستی مانند: گلیم‌بافی، دوخت لباس‌های محلی و شالی بافی می‌پردازند.

مدیر امور عشایر استان همدان هم گفت: عشایر استان همدان با 3900 خانوار و 13980 نفر  جمعیت دارای 4 ایل 24 طایفه هستند که 20درصد تولید گوشت قرمز و و 35 درصد از صنایع دستی استان را بر عهده دارند.عشایر استان همدان دارای جمعیت 6295 نفر زن که 1271 از این جمعیت بالغ بر 320 نفر زنان سرپرست خانوار هستند و 300 نفر دارای دفترچه عشایری هستند. از جمعیت 6295 نفر زنان عشایر حدود 1271 از آنها در استان اسکان دارند و مابقی به همراه ایل خود به استان های کرمانشاه ,ایلام,خوزستان و لرستان کوچ می کنند.

جعفرکاویانی دلشاد ادامه داد: زنان  عشایری استان پا به پای مردان خود در زنجیره تولید گوشت قرمز در مراتع استان به چرای دام مشغولند.جمعی نیز با بهره گیری از آموزش های تخصصی ارایه شده توسط امور عشایر استان در رشته های قالی بافی , خیاطی ,گلیم ,جاجیم بافی، گردشگری و تولید گیاهان دارویی دوره های آموزشی خود را گذرانده تا در امرار معاش خانواده کمک حال آنها باشند.

وی افزود: زنان پر تلاش عشایر استان که ذخیره گاه تمدن وسنت ایل و طایفه خود هستند در برگزاری و برپایی سیاه چادرهای عشایری  در سطح استان و مراسمات و مناسبات وغرفه محصولات سنتی و صنایع دستی تولیدی خود در نمایشگاه های استانی وکشوری, نام زنان عشایر استان همدان را در جمع عشایر غیور ایران پر رنگ تر به نمایش می گذارند.

کاویانی دلشاد ادامه داد: امور عشایر استان برای  شناسایی این ظرفیت ها در سطح استان و در 4 شهرستان نهاوند , ملایر ,تویسرکان و همدان نسبت به ایجاد صندوق های کارآفرینی (صندوق خرد زنان)اقدام وبه هر صندوق که شامل 20 نفر از زنان عشایر است مبلغ 200 میلیون تومان وام کم بهره پرداخت کرده است.

وی افزود: به منظور اشتغالزایی با پرداخت تسهیلات در غالب بند الف تبصره 16 با کارمزد پایین کمک به سزایی در گسترش فعالیت زنان عشایری توسط اداره پرداخت شده است.تعداد 47 نفر از زنان عشایری مبلغ 3میلیارد تومان وام 4درصد پرداخت شده است.

وی با اشاره به اینکه مهمترین اقدام زنان عشایری در استان, ایجاد کمپ بومگردی و رونق صنعت گردشگری استان با رویکرد معرفی زندگی سنتی عشایر در استان است، بیان کرد: 47 کارگاه خانگی فعال قالی بافی در روستای اسکان عشایری قشلاق دهنو و تعداد 10 کارگاه خانگی خیاطی در منطقه اسکان عشایر عین آباد تویسرکان توسط بانون این منطقه برپاست . امسال  50 نفر از زنان عشایر در دوره های صنایع دستی وگردشگری با همکاری مرکز آموزش فنی و حرفه ای برای زنان عشایر برگزار شده است.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com