شمارش برای وعده استاندار در سراب فارسبان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 17 ارديبهشت 1403

Today : Mon, May 6, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  50141 تاریخ انتشار:  1393-06-17 - 05:00 تعداد بازدید:  3094
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

حال گردشگری ما خوب می‌شود
شمارش برای وعده استاندار در سراب فارسبان

نویسنده : معصومه کمالوند

مادستان

  هفته گذشته برای نهاوند، شهر سراب‌ها در حوزه گردشگری رخدادهای تازه و البته امیدوارکننده‌ای روی داد؛ مصوبات 33 روزه‌ای که با پیگیری‌های استاندار و تأکید و جدیتی که مدیریت ارشد استان در تحقق و تسریع اجرای آن داشت، سبب اجرا شدن مصوبات شد.
هر چند در حالت عادی بسیاری از اینگونه مصوبات در استان و حتی شهرستان وجود دارد که سال‌هاست از تصویب آنها می‌گذرد اما هنوز اندر خم بهانه‌های بی‌اعتباری و دست خالی خزانه تخصیص‌هاست.
به هر حال روزهای خوشی در انتظار گردشگری نهاوند است، آن هم در شرایطی که استاندار همدان اولویت توسعه استان را بحث گردشگری و صنعت توریسم عنوان کرده است.
آنچنان که مشخص است در حال حاضر صنعت گردشگری در بسیاری از کشورهای دنیا بخصوص در تأمین درآمد و تقویت اقتصاد حرف اول را می‌زند؛ به گونه‌ای که شناسایی ظرفیت‌های موجود به همراه برنامه‌ریزی کارشناسی و افق‌نگر و البته تقویت این قابلیت‌ها سبب شده است در کشورهای هدف گردشگری بار درآمدی و بحث مالی آن منطقه را به دوش بگیرد و تأمین ‌کند.
صنعت گردشگری در آینده‌ای نه چندان دور بنا بر برنامه پنج ساله پنجم توسعه کشور باید جایگزین درآمد نفتی شود؛ به طوری که درآمدهای حاصل از این صنعت بتواند یکی از منابع درآمدی قابل اتکا در کشور به شمار آید.
گردشگری شهرستان نهاوند در بخش میراث فرهنگی و صنایع‌دستی قابلیت‌های صنعتی دارد که هر کدام در جایگاه خود می‌تواند جزو منابع درآمدی قابل توجه در شهرستان باشد.
تا آنجا که نهاوند به شهر سراب‌های 9گانه شهره است و هر کدام از این مناطق بکر و جنگل‌های طبیعی و چشمه‌سارهای جاری آن می‌تواند یک منطقه هدف گردشگری باشد.
البته برای رسیدن به هدف گردشگری باید همه ظرفیت‌ها را به میدان آورد و بر همه این قابلیت‌ها توجه کرد تا هر گردشگری که وارد هر یک از این مناطق می‌شود وقتی به مقصد می‌رسد مُبلغ خوبی برای آن منطقه باشد تا علاوه بر حفظ این گردشگر، مسافران دیگری بنا بر همین تبلیغ به این مناطق سفر کنند.
در همین زمینه سرپرست میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نهاوند می‌گوید: زمانی که مسافر یا گردشگر به یک منطقه گردشگری می‌آید و با تجهیزات، امکانات و فرصت‌های خوب، مدت اقامتش را سپری می‌کند و راضی می‌رود، تبلیغ‌کننده خوبی می‌شود و همین سبب تقویت زنجیره جذب مسافر در این مناطق می‌شود.
محسن جانجان از پایین بودن سهم سه و نیم درصدی گردشگران در استان می‌گوید و اینکه باید این رقم را به افق 2014 رساند و این میسر نمی‌شود مگر اینکه هر سه حوزه گردشگری، صنایع‌دستی و میراث فرهنگی را تقویت کرد برای همین هم به یک دوره برنامه‌ریزی کوتاه و بلندمدت نیاز است تا با حداقل اعتبارات بتوان بیشترین بهره‌ را برای توسعه و تجهیز اینگونه مناطق برد.
در شناسایی ظرفیت‌ها و قابلیت‌های قابل توسعه صنعت گردشگری در نهاوند مدیریت، همچون سایر حوزه‌های خرد و کلان حرف اول را می‌زند، مثلاً استان همدان و به تبع آن شهرستان نهاوند محدود به یک دوره تاریخی خاص نیست.
براساس کاوش‌های باستان‌شناسی از دوران تاریخی و دوران اسلامی به صورت پراکنده در همه بخش‌های استان می‌توان شاهد آثاری بود که این یک مزیت است.
گذشته از اینها وقتی می‌گوییم این میزان اعتبارات در فلان منطقه گردشگری هزینه شده است، اینها هزینه نیست! سرمایه‌گذاری است وقتی بتوانیم یک گردشگر را چند شب در یک فضای گردشگرپذیر با ارائه امکانات حفظ کنیم بعد از آن تازه کارمان آغاز شده است اینجاست که می‌شود از ظرفیت‌ها با برنامه‌ها و اقداماتی که انجام می‌شود برای درآمدزایی و توسعه اقتصادی که زیربنای آن توسعه همه جانبه خواهد بود، خواهیم رسید.
در بحث اقامتی گردشگر؛ در حال حاضر ظرفیت‌های موجود در نهاوند کافی است اما اگر بخواهیم به هدف گردشگری و جذب توریسم و توسعه برسیم باید در آینده نه چندان دور این زیرساخت‌ها را توسعه دهیم و تقویت کنیم.
از طرفی هم همه مناطق را مدنظر داشته باشیم، همین سخن استاندار در افتتاح مرکز گردشگری سراب گاماسیاب که تأکید کرد اینها فقط کارهای مقدماتی است که در گیان و گاماسیاب انجام شد و بعد از آن باید به دنبال اجرایی شدن اهداف گردشگری در این اماکن بود.
نیکبخت وعده داده که پس از گیان و گاماسیاب، نوبت سراب فارسبان خواهد رسید، موقعیتی گردشگرپذیر که ظرفیت‌های بسیاری برای سرمایه‌گذاری گردشگری دارد و تنها یک برنامه جدی مثل همین اقداماتی که در گیان و گاماسیاب انجام شد می‌خواهد تا این ظرفیت‌ها قابلیت خود را دوچندان نشان دهد.
هر چند تصور می‌رفت این منطقه بکر گردشگری نهاوند هم در اولویت‌ها قرار می‌گرفت؛ زیرا به گفته سرپرست میراث فرهنگی شهرستان نهاوند، فارسبان به عنوان روستای هدف گردشگری شهرستان نهاوند انتخاب شده است و همین ضرورت توجه به این منطقه را دوچندان می‌کند.
ایجاد سکو و آلاچیق‌ها به همراه آسفالت راه دسترسی به سراب فارسبان و ایجاد پارکینگ از جمله ضرورت‌هایی است که در روزهای اوج سفر با حضور و حجم بالای گردشگران این منطقه احساس نیاز می‌شود.
البته باید منتظر ماند تا استاندار وعده‌اش را در خصوص سراب فارسبان، با آن دشت‌ها و چشمه‌سارهای جاری‌اش که در دامن کوه‌های سر به فلک کشیده و بلندقامت جلوه‌گری می‌کند، اجرایی کند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com