تجلیل از موسپیدان فرهنگی ملایر همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 17 ارديبهشت 1403

Today : Mon, May 6, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  70827 تاریخ انتشار:  1395-02-19 - 05:45 تعداد بازدید:  394
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

به همت بنیاد فرهنگی اجتماعی ملایری‌ها انجام شد
تجلیل از موسپیدان فرهنگی ملایر

مادستان

ملایر- سمانه رضایی- خبرنگار همدان‌پیام: همزمان با روز مبعث بزرگترین معلم هستی و دردانه جهان حضرت محمد(ص) و مصادف با هفته بزرگداشت معلم، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر پذیرای سپیدمویان عاشقی بود که سال‌های سال عاشقانه و بی‌چشمداشتي، درس انسانیت علم و ادب را به شاگردانشان آموخته بودند. شاگردانی که حالا دکتر، مهندس، دانشجو، معلم و کارمند بودند و با دستیابی به درجه‌های بالای علمی و فرهنگی، پس از سال‌ها با عشق، دستان معلم سپیدموی خود را می‌گرفتند و با افتخار آنها را از پله‌ها پایین می‌آوردند و عشق و دوست داشتن را به رخ بیننده می‌کشیدند.
پنجشنبه هفته گذشته سالن ارشاد ملایر پر از معلمانی بود که عصا زنان می‌آمدند و در کنار چهره‌های آشنای دوران مدرسه می‌نشستند، خاطرات را دوره می‌کردند و لبخند می‌زدند؛ گویی هنوز هم حس یاد دادن و آموزش در وجودشان موج می‌زد. از معلمی که خدمت به مردم شهرش را افتخار بزرگ می‌دانست تا معلمی که وقتی بر روی سِن رفت به یاد روزهای دوران تدریس از مجری مراسم که زمانی شاگردش بوده، سؤال امتحانی می‌پرسید و خنده را در سالن طنین‌انداز می‌کرد. این سومین همایش بزرگ ملايري‌ها با محوريت تجليل از پيشكسوتان فرهنگي اين شهرستان بود؛ همایشی که بنیاد فرهنگی اجتماعی مردم ملایر (در شرف تأسیس) بیش از یک سال برای آن برنامه‌ریزی و تلاش کرده بود. البته در این بین پای همكاري كانون بازنشستگان آموزش‌وپرورش، مؤسسه خيريه فرهنگي بيت‌الزهرا(س) اداره ارشاد و سازمان تبليغات‌اسلامي و ساير ارگان‌هاي فرهنگي شهر هم در میان بود.
همه چیز آماده بود تا یک عمر تلاش و زحمت این معلمان بی‌ادعا تجلیل شود.
آغاز مراسم با خیرمقدم مجری برنامه همراه بود و سپس کلیپی از سید میرحسین میرزاده میرعلی‎ اکبری معلم، مؤلف و شاعر کهنسال ملایری که سالیان سال کتاب عربی او در سال‌های اول، دوم و سوم دبیرستان تدریس می‌شد، پخش شد که با تشویق حاضران همراه بود. پس از پخش کلیپ نوبت به سخنرانی مدیرکل آموزش‌وپرورش استان همدان رسید که سخنان خود را با شوخی با مجری آغاز کرد. عبدالرضا فولادوند در ادامه، نام ملایر را در تاریخ معاصر ایران نامی بزرگ برشمرد، زیرا سلسله‌ای که از این دیار نشأت گرفت، سالیان سال در کشور حاکمیتش تثبیت شد و این کار بزرگی بود که سلسله زندیه و در رأس آن کریم‌خان وکیل الرعایا انجام داد و توانست مذهب تشیع را احیا کند.
وی نقش بی‌بدیل ملایر را در شکل‌گیری حکومت زندیه نقش تاریخی و در عین حال فرهنگی عنوان کرد که متأسفانه مورد غفلت قرار گرفته است. فولادوند خواستار نگاشتن کتب تاریخ بازخوانی نقش مردم ملایر شد.
وی از دست‌اندرکاران همایش هم گلایه کرد که چرا این کار مشترک انجام نشده است تا تجلیل باشکوه‌تری انجام شود.
خسرو صمدی از هیأت مؤسس بنیاد فرهنگی اجتماعی مردم ملایر بود كه در ادامه از اهداف بنیاد گفت و سپس فریدون محمودی، شاعر ملایری بر روی سِن رفت که سروده‌اش، حاضران را به تشویق واداشت.
در ادامه نوبت به مؤسس مؤسسه بیت‌الزهرا(س) ملایر رسید؛ پیرمرد دانشمندی که از افتخارات ملایر و حتی استان است.
حجت‌الاسلام عبدالکریم ترابی از ظرفیت‌های شهرستان ملایر به‌ویژه در بخش کشاورزی و گردشگری گفت و اینکه چه میزان این پتانسیل‌ها می‌تواند به اقتصاد شهرستان کمک کند.
وی با اشاره به اینکه بیش از 80 نوع انگور و 2 هزار نوع مشتقات انگور در دنیا شناخته شده است، بیان کرد: با ایجاد کارخانه مخالف هستیم، زیرا موجب بدی آب‌وهوا و محیط‌زیست می‌شود؛ اما از راه کشاورزی و صنعت بسته‌بندی می‌توان به جایی رسید.
ترابی از تحقیقات خود در زمینه‌های مختلف خبر داد که می‌تواند در اختیار دیگران قرار دهد. وی همچنین به یکی از آثار باستانی در شهرستان اشاره کرد که می‌تواند هشتمین عجایب دنیا در ملایر باشد؛ مکانی مثل شهر زیرزمینی سامن کمتر در دنیا وجود دارد. این ظرفیت چاه نفتی است که هیچ‌گاه تمام نمی‌شود و درآمد آن بسیار است.
ترابی از تألیف 13 هزار واژه ملایری خبر داد که در دنیا هر کدام یک دنیا حرف دارد. البته 3 جلد کتاب هم آماده تألیف است.
وی همچنین از ایجاد مرکز فرهنگی با حضور 10 کارآفرین خبر داد که 95 خانواده را زیرپوشش تغذیه‌ای قرار داده است.
اما نوبت به معاون استاندار و فرماندار ویژه ملایر رسید تا بر روی سِن برود. به اعتقاد عبدالعظیم رضایی، معلم‌ها با رفتار خود بر دانش‌آموزان تأثیر می‌گذارند و همیشه محبوب جامعه هستند. وی معلمی را شغل مهمی خواند و گفت: بزرگترین وظیفه معلم تربیت جامعه و مؤثرترین گروه مرجع جامعه است. رضایی سطح فرهنگی شهرستان ملایر را بسیار بالا دانست و افزود: این ظرفیت بسیار ارزشمندی است که در کنار سایر ظرفیت‌ها مانند موقعیت جغرافیایی، زیرساخت‌های ایجاد شده، کشاورزی و گردشگری باید به درستی از آنها استفاده کرد.
به گفته وی، داشته‌ها و امور فرهنگی چیزی نیست که در دوره‌های کوتاه اثرات آن را شاهد باشیم و اینها حاصل تلاش‌هایی است که در ده‌های اخیر دیده‌ایم.با توجه به اینکه اساسنامه «بنياد فرهنگي و اجتماعي مردمي ملاير» تهيه و پس از تصويب وارد سامانه وزارت كشور برای اخذ مجوز، قانوني شده است تا با اراده مسئولان ملاير، اسفندماه مجوز قانوني صادر ‌‌شود؛ فرماندار ملایر هم خواستار ثبت هر چه سریع‌تر این بنیاد فرهنگی اجتماعی به صورت رسمی بود تا برای آبادانی و توسعه فرهنگی، اقتصادی شهرستان کمک‌کننده باشد.
عکس‌های یادگاری معلم و شاگرد به همراه خوش‌وبش‌های صمیمانه و همچنین تجلیل از 73 معلم نمونه هم پایان بخش مراسم بود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com