1403-02-071403-02-17bool(false) # نذرطبیعت همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 17 ارديبهشت 1403

Today : Mon, May 6, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  117969 تاریخ انتشار:  1400-03-13 - 10:43 تعداد بازدید:  804
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

خشکسالی مهم‌ترین عامل تهدید حیات وحش
# نذرطبیعت

گوناگون

 محبوبه جوشقانی- خبرنگار همدان‌پیام:این روزها که مسئولان دغدغه تأمین آب شرب شهرها و روستاها را دارند و از جیره بندی آب سخن می‌گویند، در بین عوامل مختلف تهدید کننده گونه‌های حیات وحش، خشکسالی مهم‌ترین عامل تهدید حیات وحش ایران است .
امسال یکی از خشک‌ترین تابستان‌های پنج دهه اخیر در پیش رو است و تشنگی بر مناطق حفاظت شده و بیشتر زیستگاه های کشور غلبه کرده است ، بی آبی امسال همه حیوانات اعم از علفخواران ،گوشتخواران، سگ‌سانان و گربه‌سانان و همچنین پرندگان وخزندگان را تهدید میکند. خشکسالی حیات وحش را از زیستگاه‌هایشان آواره می کند ومتاسفانه حیوانات در عطش آب به آغوش مرگ پناه می‌برند.
سید اکبر حسینی رئیس تحقیقات اداره هواشناسی استان درگفتگوبا خبرنگار همدان پیام اعلام کرد: استان همدان ازابتدای سال آبی جاری 233میلی متر بارش داشته است که نسبت به بلند مدت 30درصد کاهش را نشان می دهد. میزان بارش های استان دربلند مدت 324میلی مترمی باشد که نسبت به سال گذشته 44درصد کاهش داشته است. از ابتدای سالِ آبی جاری تا 8خرداد ماه امسال بارش کشور 129 میلی مترودر بلند مدت 219میلی متربوده است ؛ این ارقام  نشان می دهد 41 درصد کاهش بارندگی داشته‌ایم به‌طوری که سال گذشته در این بازده زمانی میزان بارش در کل کشور 276میلی متر بوده است.
همدان ازلحاظ اقلیمی دارای مناطق مرتفع استانی با آب و هوای سرد کوهستانی و نیز در مناطق جنوبی دارای آب و هوای معتدل کوهستانی است.
لازم به ذکر است؛ 6 منطقه حفاظت شده بی نظیر و13منطقه شکار ممنوع تحت مدیریت محیط زیست قرار دارد و آن طور که روابط عمومی اداره محیط زیست استان همدان، می‌گوید 34 گونه پستاندار ،193 گونه پرنده، 24گونه ماهی و4گونه دوزیست در همدان وجود دارد که  سهم استان همدان نسبت به ایران در گونه پستاندارن 17.5 درصد، پرندگان 37 درصد، خزندگان21درصدو دوزیستان 20درصد می‌باشد.
همچنین در استان همدان قوچ، میش ارمنی از نماد های جانوری وگَون پنبه ایی از نمادهای گیاهی استان به شمار می آیند.
از طرفی 6/8 درصد گونه های جانوری آسیب پذیر شامل افعی زنجانی، قوچ و میش ارمنی، کَل و بز یا پازن و لاک پشت مهمیزدارو.... از گونه های آسیب پذیر ثبت شده در لیستIUCN است که یک سازمان بین المللی محیط زیستی که تنوع زیستی جهان را اعم از گیاه یا حیوان بر اساس فاکتورهایی از قبیل کاهش جمعیت و یا تخریب زیستگاه و غیره به چند رده حفاظتی تقسیم بندی می‌کند.
بر همین اساس حفظ محیط‌زیست وظیفه‌ای همگانی است و همه مردم باید در این راه قدم بردارند.
به همین منظور برای حفاظت وکاهش اثرات خشکسالی مناطق و زیستگاه-های حیات وحش استان، مردم باید به یاری کننده  محیط زیست باشند و آگاه باشند حفاظت از آن یک ضرورت شناخته می‌َود.
نذر کار امروز و دیروز مردمان این دیار نیست، به تازگی یکی از محیط بانان در فضای مجازی جنبشی در باره  نذر برای طبیعت راه اندازی کرده است به طوریکه هرکدام از مردم باید یک محیط‌بان و یک حافظ محیط‌زیست تبدیل شوند و همه در حفظ آن کوشا باشند.
این جنش مجازی در راستای کمک به طبیعت است تا یادمان بیاید ما پیروی همان دینی هستیم که در فقهش آمده است؛ اگر حیوانی تشنه در معرض مرگ است و آب به ‌اندازه‌ای نیست که انسان هم حیوان را سیراب کند و هم وضو بگیرد، فرد باید حیوان را سیراب کند و به‌جای وضو تیمم کند، دینی که پیامبرش برای سیراب کردن حیوان تشنه، پاداش خداوند را وعده کرده است .
در این پویش نیاز نیست همه کمک مالی کنند، افراد می‌توانند با کمک‌های حضوری خودشان در حمل علوفه یا ساخت آبشخورها کمک کنند، مردم با مشارکت در طرح نذر طبیعت با اهدای مخزن ذخیره آب، تأمین آب و علوفه به صورت دستی برای حیات وحش، از خطر انقراض آنها جلوگیری کنند.
به این طریق کسانی که به نذر و این امور خیرخواهانه معتقدند می‌توانند طبیعت را هم به‌عنوان وسیله و راهی برای ادای نذر خود در نظر داشته باشند.
نذر طبیعت بیش از آنکه راهی باشد برای جمع‌آوری کمک‌های مردمی می‌تواند برای فرهنگ‌سازی احترام به محیط‌زیست و حیات‌وحش کشور یک ابزار باشد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com