مدارس غیردولتی قربانی بلای ترافیک همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 11 ارديبهشت 1403

Today : Mon, April 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  134197 تاریخ انتشار:  1402-06-18 - 08:44 تعداد بازدید:  692
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

شورای ترافیک هنوز به تصمیمات مقطعی قانع است
مدارس غیردولتی قربانی بلای ترافیک

نویسنده : نیلوفر بهرمندنژاد

گوناگون


 مشکل ترافیک از جمله مشکلات حل نشده در همدان است که به رغم برخی حرکت ها و اقدامات صورت گرفته از گذشته تاکنون، همچنان گریبان‌گیر شهروندان است.

اگر چه تا امروز جلسات زیادی توسط مسئولان و اعضای شورای ترافیک همدان برای رفع معضلات خیابان‌ها برگزار شده و پیشنهادها و مصوباتی نیز در همین راستای کاهش ترافیک درون شهری مطرح شده بود اما آنطور که شواهد نشان می‌دهد بیشتر این اقدامات کوتاه مدت و مقطعی بوده و به همین خاطر نه تنها از حجم ترافیک شهر همدان کاسته نشده، بلکه روز به روز گره ترافیکی این شهر پیچیده تر شده است و این معضل همچنان خودنمایی می‌کند.

یکی از پیشنهاداتی که دی‌ماه سال گذشته توسط اعضای شورای ترافیک شهر همدان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت جابه‌جایی 11 مدرسه غیرانتفاعی در حوالی بلوار بعثت به بهانه ایجاد ترافیک بود وفرماندار نیز خواستار پیگیری هرچه سریعتر وضعیت جانمایی مدارس در حوالی میدان بعثت شد وجانمایی این فضاهای آموزشی را یکی از عوامل اصلی ایجاد گره ترافیکی در شهر عنوان کرد در حالی که با گذشت زمان و آغاز فصل تعطیلی مدارس این معضل همچنان باقی مانده است.

اما باید دید که آیا در این حوالی ذکر شده مدارس غیر انتفاعی تنها عامل اصلی این ترافیک هستند یا اینکه عوامل دیگری نیز در ترافیک این منطقه دخیل هستند. چرا که علاوه بر مدارس و مراکز آموزشی، هتل، مغازه و اداراتی نیز هستند که در این حوالی قرار دارند وبه خودی خود سبب بروز ترافیک در آن ناحیه شده‌اند اما اینکه چرا مسئولان بیشترین توجه خود را بر روی مدارس و مراکز آموزشی متمرکز کرده‌اند جای سؤال دارد؟!

لازم به ذکر است که قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی براساس یکسری قوانین و ضوابط می‌باشد و مؤسس یک مدرسه پس از گذراندن چندین مرحله موفق به کسب مجوز شده است بنابراین جابه‌جایی 11 مدرسه برای مدیران واقعاً کاری آسان نیست و در اینجاست که باید گفت مسئولان به جای آن که مسأله را حل کنند صورت مسأله را پاک کرده‌اند.

بنابراین می‌توان به این موضوع اشاره کرد که مجوز تأسیس این مدارس  در آن حوالی از پیش صادر شده است و حتی برخی از مدارس هستند سابقه فعالیت ده ساله را دارند که جابه‌جایی این تعداد دانش‌آموز و نیروی شاغل در این مدارس نه تنها برای نیروهای شاغل مدارس دشوار خواهد بود بلکه سبب سرگردانی والدین دانش‌آموزان نیز می‌شود.

همچنین این نکته را باید در نظر گرفت مدارس ممکن است 30 دقیقه در ابتدای صبح و30 دقیقه هم در زمان تعطیلی دانش‌آموزان ایجاد ترافیک کنند درحالی که ما در ساعات دیگراز شبانه‌روز نیز شاهد ترافیک هستیم که هیچ ارتباطی به زمان مدارس ندارد.

رئیس شورای هماهنگی مؤسسان مدارس غیردولتی ناحیه یک همدان درگفتگو با خبرنگار همدان پیام بیان می‌کند: اکنون چندوقتی می‌شود که موضوع ترافیک شهر همدان مطرح شده است و ما اکنون شاهد ترافیک سنگین در بیشتر ساعات شبانه‌روز هستیم که مسئولان مربوطه استقرار مدارس غیردولتی را از عوامل ترافیکی عنوان کرده‌اند و خواستار جابه‌جایی هرچه سریعتر این مدارس شده‌اند.

حسین افشاری با تأکید به اینکه جابه‌جایی مدارس غیرانتفاعی هیچ تأثیری بر روی ترافیک شهر نخواهد داشت، می‌افزاید: حداقل بیش از 500 نفر نیرو شاغل در مدارس غیرانتفاعی کار می‌کنند که ممکن است با تعطیل کردن این مدارس این تعداد نیرو بیکار شوند از طرفی دیگر جابه‌جایی 5هزار دانش‌آموز امکان‌پذیر نیست،چرا باید مسئولان فقط عامل ترافیک همدان را مدارس غیرانتفاعی بدانند؟

او ادامه می‌دهد: باتوجه به همه موارد ما رأی دیوان عدالت اداری داریم که مسئولان ترافیک حق ورود به مدارس غیرانتفاعی را ندارند و هریک از ما آیین نامه استقرار مدارس و مراکز غیردولتی در مناطق را دریافت کرده‌ایم که در آیین نامه ذکر شده است فقط در کوچه‌های 6 متری بن‌بست استقرار مدارس ممنوع است نه اینکه در بلوار 45 متری و 70 متری مانند بعثت، که اگر هم این مدارس را جابه‌جا کنیم آیا مسئولان مکان جدیدی را برای این مدارس پیش بینی کرده‌اند؟

افشاری اضافه می‌کند: مسئولانی که به ما این مصوبه را ابلاغ کرده‌اند باید مکان دیگری را هم باید از پیش تعیین می‌کردند نه اینکه فقط هدفشان پلمپ کردن مدارس باشد، به نظرم این تصمیمات غیراصولی وغیر منطقی است، زیرا مدارس فقط در 9 ماه از سال فعالیت دارند اما ما در تمام سال درگیر ترافیک هستیم.

در نهایت می‌توان نتیجه گرفت گویی برخی از اقدامات و تصمیمات شورای ترافیک مصلحتی بوده و کارشناسی نیست؛ به طور مثال در بلوار بعثت همدان برای ورود به لاین کندرو (که اداره کل دادگستری در آن قرار دارد) که یکی از لاین‌های اصلی بلوار با کله قندی‌های نارنجی رنگ مسدود و به سمت کندرو هدایت شده است و خطرآفرین می‌باشد یا در طول بلوار بعثت همدان که 2/5 کیلومتر است 4 دوربرگردان ساخته شده است که موجب ترافیک می‌شود، درحالی که باید در هر2 کیلومتر یک دوربرگردان ساخت.

به نظر می‌رسد این تعداد از دوربرگردان‌های ساخته شده به علت وجود دستگاه اداری مهمی چون استانداری و دادگستری در بلوار بعثت است که که تنها نمی‌توان مدارس را عامل اصلی ترافیک عنوان کرد وجود اماکن دیگر بدون پیش‌بینی پارکینگ در حاشیه بلوارها نیز به مسأله ترافیک دامن زده است. و البته که ترافیک فقط در یک بلوار و یک میدان نیست و چالش مهمی است که همه جای شهر دیده می‌شود.


آیین‌نامه استقرار مدارس و مراکز غیردولتی در مناطق، نواحی و محلات مختلف

ماده۱ـ در این آیین­‌نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می­‌روند:
الف ـ قانون: قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی
 ـ مصوب ۱۳۹۵ ـ .
ب ـ استقرار: تأسیس، راه‌اندازی و تغییر محل مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی در فضای مناسب و مورد نیاز مناطق و محلات مختلف منطبق با طرح تفصیلی و هماهنگی با شهرداری محل و طبق ضوابط فنی و ایمنی سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور.
پ ـ محلات: مجموعه ساختمان‌های مسکونی و خدماتی که از لحاظ بافت اجتماعی، ساکنانش خود را اهل آن می‌دانند و دارای محدوده معین است. حدود محلات شهر تابع تقسیمات شهرداری است.
ت ـ مناطق: محدوده‌هایی که در شهرهای بزرگ از به‌هم پیوستن چند محله، تشکیل می‌شود و همچنین روستاهای موضوع تبصره (۲) ماده (۳) قانون تعاریف محدوده و حریم شهر، روستا و شهرک و نحوه تعیین آنها ـ مصوب ۱۳۸۴ـ .
ث ـ شورای سیاستگذاری: شورای سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و نظارت مرکزی موضوع ماده (۳) قانون.
ج ـ شورای نظارت: حسب مورد شورای نظارت استان، شهرستان و منطقه موضوع ماده (۳) قانون.
چ ـ مدرسه: واحد آموزشی و پرورشی که آموزش‌های رسمی را از دوره پیش­دبستان تا پایان دوره متوسطه به صورت حضوری، نیمه‌حضوری و غیرحضوری ارایه می‌کند و ماهیت غیرتجاری دارد.
ح ـ مؤسس: شخص حقیقی یا حقوقی که پس از گذراندن مراحل قانونی، اجازه تأسیس مدارس یا مراکز آموزشی و پرورشی را دریافت می­کند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com