1403-02-031403-02-13bool(false) سایه دکل‌‌های مخابراتی بر سر سلامت مردم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 2, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  70482 تاریخ انتشار:  1395-01-31 - 05:45 تعداد بازدید:  589
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

سایه دکل‌‌های مخابراتی بر سر سلامت مردم

اخبار

■  رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر بر ساماندهی دکل‌ها تأکید دارد
سال‌ها تصور می‌شد که این تنها دکل‌‌های فشارقوی خطوط انتقال برق هستند که خطرناکند و باید از فضای شهرنشینی دور باشند اما چند سالی است با گسترش روند ارتباطات مخابراتی در کشور سایه بلند دکل‌‌های مخابراتی یا همان BTS‌ها روی ساختمان‌های کلان‌شهرها افتاده و از آسیب‌رسان بودن تشعشعات آن برای شهروندان ابراز نگرانی می‌شود.
بر این اساس و بر پایه آخرین آمارها، تعداد مشترکان تلفن همراه تنها در بخش شرکت اپراتور شرکت ارتباطات سیار به ۲۰ میلیون نفر رسیده است و این در حالی است که چند میلیون نفر کاربر و اپراتور دیگر را نیز باید به این لیست ۲۰ میلیونی اضافه کرد.
مسئولان مخابراتی اعلام می‌کنند که تاکنون بیش از ۱۴ هزار ایستگاه BTS در کشور راه‌اندازی شده است که به طور متوسط در کشور هر آنتن تلفن همراه می‌تواند هزار مشترک را زیر پوشش قرار دهد و این یعنی فاجعه؛ چراکه هرچه تعداد مشترکان افزایش پیدا کند به تبع آن این روند در نصب ایستگاه‌های BTS نیز تأثیر مستقیمی دارد.
از این روند البته در دولت گذشته هم ابراز نگرانی شده بود به طوری که مسئولان محیط زیست وقت قبل اعلام کرده بودند «فراواني امواج الکترومغناطيس که به طور عمده به دنبال نصب دکل‌هاي BTS در مناطق مسکوني منتشر مي‌شود، باعث بروز مشکلات خوني و مغزي براي ساکناني که در ميدان مغناطيسي تأثيرگذار اين امواج زندگي مي‌کنند، شده است و با توجه به اثرات زيان بار اين امواج، لازم است راهکارهاي اساسي براي کاهش اثرات اين امواج در کشور به کار گرفته شود».
این نگرانی‌ها با همراهی وزارت بهداشتی‌ها نیز در حال حاضر همراه شده است. علی گورانی کارشناس و مسئول بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت در این زمینه می‌گوید: بیشتر آنتن‌های تلفن همراه BTS که از سوی اپراتورهای تلفن همراه در کشور نصب شده‌اند، مجوز ایمنی وزارت بهداشت را ندارند همچنین نصب کلیدی آنتن‌ها تاکنون بدون اخذ مجوز وزارت بهداشت انجام شده است. وی همچنین از تاثیرگذاری این دکل‌ها روی عملکرد دستگاه‌هایی به مانند ام‌.آر.‌آی‌ها یا سی‌.تی‌.اسکن‌ها سخن گفته که با سلامت مردم سروکار دارند.
این مسأله اما در کلان‌شهر تهران با پیگیری بیشتری همراه بوده است به طوری که شهرداری تهران تا مدتی اجازه نصب دکل به اپراتورها را نداد.
آنچنان که اعضای شورای شهر تهران گفته‌اند علاوه بر آلودگی بصری و مشکلات زیستی بیش از 80 درصد این دکل‌ها غیرقانونی و غیراستاندارد نصب شده‌اند.
راهکار مطرح شده تهرانی‌ها برای این دکل‌ها صدور مجوز به اپراتورها تنها برای نسل‌‌های چهارم و پنجم بوده و البته تعیین استانداردهایی از سوی نهادهای مسئول تا در صورت تخطی از آن اپراتور مربوطه به ماده 100 معرفی شود.
در همدان هم چند سالی است با گسترش ارتباطات مخابراتی دکل‌ها روی زندگی مردم سایه انداخته‌اند. دکل‌هایی که هر روز بر تعداد آن افزوده می‌شود و به گفته گردان رئيس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان علاوه بر نگرانی از آسیب‌‌های آن موجب آلودگی بصری شهری هم شده است.
کامران گردان گفت: نصب دکل‌های متعدد سیمای شهری را مشوش می‎کند. وی با بیان اینکه می‌توان از نقاط مرتفع شهر برای نصب دکل استفاده کرد، افزود: نصب دکل‌های متعدد موجب آشفتگی سیمای شهری می‌شود.
وی در گفت‌و‌گو با فارس، با اشاره به ضرورت ساماندهی وضعیت نصب دکل‌های مختلف در سطح شهر بیان کرد: در حال حاضر در نقاط مختلف شهر دکل‌های متعدد مخابراتی نصب می‌شود که این موضوع نیازمند نظارت و بررسی است.
گردان با بیان اینکه دکل‌های مخابراتی نباید در اماکن شلوغ و کنار مدارس نصب شوند، گفت: نصب این دکل‌ها در برخی نقاط به دلیل تشعشعات امواج موجب بروز آسیب‌هایی می‌شود.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان با تأکید بر اینکه شورای شهر به دنبال تنظیم قانون مدون و دقیقی برای نصب دکل‌هاست، افزود: کمیسیون خدمات شهری در این خصوص وارد شده و پس از برگزاری جلسات، مواردی را مطرح و خواستار بررسی موضوع شده است.
وی بیان کرد: برخی از اماکن مسکونی که مقاومت لازم را نیز ندارند برای دریافت اجاره از دکل‌ها اقدام به واگذاری پشت بام واحد مسکونی برای نصب آن می‌کنند که این امر باید به صورت قانونی بررسی شود.
گردان با بیان اینکه پس از تهیه و تنظیم قانون مدون برای نصب دکل‌های مخابراتی در سطح شهر می‌توان اقدامات لازم را انجام داد، گفت: بسیاری از واحدها و اپراتورها می‌توانند به صورت تجمیعی، از یک دکل مخابراتی استفاده کنند.
وی با تأکید بر اینکه می‌توان از نقاط مرتفع شهر برای نصب دکل استفاده کرد، افزود: زمانی که یک دکل در نقطه مرتفع شهر نصب شود محدوده قابل توجهی از شهر را پوشش می‎دهد و نیاز به نصب متعدد این وسیله نیست.
گردان با بیان اینکه نصب دکل‌های متعدد موجب به هم ریختگی سیمای شهری می‎شود، بیان کرد: پس از تهیه قانون مدون برای نصب دکل باید همسان‎سازی دکل‌ها با محیط پیرامون صورت گیرد.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر اسلامی همدان گفت: دکل‌ها باید از سوی سازمان زیباسازی شهر، با طبیعت و محیط پیرامون همسان‎سازی شوند تا آلودگی بصری از بین برود.
اظهارات گردان و دیگر منتقدان دکل‌‌های مخابراتی در حالی است که با مخالفت‌‌های مخابراتی‌ها در آسیب‌رسان بودن این دکل‌ها تا تدوین آيین‌نامه با ضمانت اجرایی و نظارت بر نصب آنها به نظر می‌رسد این داستان ادامه داشته باشد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com