رشد بی سوادی در فقر 10 سال گذشته همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 1 خرداد 1403

Today : Tue, May 21, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  60443 تاریخ انتشار:  1394-04-13 - 05:45 تعداد بازدید:  242
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

معاون آموزش‌وپرورش می‌گوید ریشه کنی بی سوادی 4 سال زمان می برد
رشد بی سوادی در فقر 10 سال گذشته

اخبار

محرومیت اجتماعی برای بیسوادان؛ بر اساس این مصوبه صدور و تمدید گواهینامه رانندگی برای افراد بیسواد ۱۰ تا ۴۹ سال مشروط به دریافت و ارائه مدرک دوره سوادآموزی بوده و صدور و تمدید پروانه کسب و همچنین پرداخت مستمری به مددجویان کمیته امداد و بهزیستی نیز مشروط به ارائه مدرک دوره سوادآموزی خواهد بود.
با این اعمال این محدودیت‌های اجتماعی، پیش‌بینی مسئولان آموزشی این است که تا پایان سال ۹۸، بر اساس یک برنامه مدون بیسوادی دراستان ریشه‌کن خواهد شد.
اینها گفته‌های معاون سواد آموزی آموزش‌وپرورش استان همدان در نخستین شورای پشتیبانی سوادآموزی شهرستان همدان بود.
عباس احمدی‌مقیم گفت: علاوه بر اینکه افراد بیسواد نقشی در فرایند توسعه کشور ندارند این افراد مانعی برای تحقق اهداف یک کشور هستند.
وی با اشاره به اینکه افراد بیسواد به دلیل نداشتن مهارت‌های زندگی ناخواسته در جامعه نقش یک فرد آسیب‌رسان را ایفا می‌کنند عنوان کرد: یک فرد بیسواد بی‌آنکه خود بخواهد یک فرد آسیب‌دیده، آسیب‌رسان و آسیب‌پذیر در جامعه است.
معاون سوادآموزی آموزش‌وپرورش استان همدان با تأکید بر اینکه بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۰ شهرستان‌های همدان، ملایر و تویسرکان بیشترین آمار باسوادان را به خود اختصاص داده‌اند و در مقابل مناطقی همچون قلقلرود، گل تپه و سرد تپه نیز کمترین آمار باسوادی را داشتند.
معاون سوادآموزی آموزش‌وپرورش استان همدان با بیان اینکه در سال ۱۳۹۰ استان همدان دارای ۲۶۷ هزار فرد بیسواد بود، اظهار كرد: براساس آمار سازمان سوادآموزی در سال ۱۳۹۳ از ۲۶۷ هزار فرد بیسواد استان همدان حدود ۵۷ هزار نفر درگروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال قرار دارند.
وی با آمار بیسوادان شهرستان همدان هم اشاره کرد و با بیان اینکه براساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۰ حدود 65/94 درصد جمعیت این شهرستان باسواد هستند.
احمدی مقیم براساس آمارها در سال ۱۳۹۳ جمعیت بیسواد گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ شهرستان همدان ۱۹هزار و ۹۶۲ نفر بوده است اظهار كرد: از این میزان 8 هزار و ۸۷۸ نفر در ناحیه یک آموزش‌وپرورش، ۹هزار و ۸۱۳ نفر در ناحیه 2 و هزار و۲۷۱ نفر هم در قهاوند بوده‌اند.
وی به سهمیه مناطق در سال ۹۴ به منظور با سواد کردن افراد بیسواد اشاره کرد و بیان کرد: براساس تقسیم‌بندی‌ها هزار و ۱۵۷ نفر در ناحیه یک، هزار و ۲۷۹ نفر در ناحیه 2 و ۱۲۷ نیز در قهاوند باید زیر پوشش برنامه‌های نهضت سوادآموزی قرار گیرند و بقیه افراد نیر توسط سایردستگاه‌های ذی‌ربط مورد آموزش قرار می‌گیرند.
معاون سوادآموزی آموزش‌وپرورش استان همدان با اشاره به اینکه در دسترس نبودن مدرسه در دهه ۱۳۵۰، تعصب خانواده‌ها نسبت به درس خواندن دختران، بی‌سرپرست یا بد سرپرست بودن کودکان، بیسواد والدین، گسترش فقر و ورود کودکان به بازار کار را عامل بیسوادی افراد دانست و تأکید کرد: در دهه گذشته به دلیل گسترش فقر خانواده‌ها از کودکان به عنوان منبع درآمد استفاده می‌کنند که همین امر موجب بازماندن کودکان ازتحصیل می‌شود.
 وی در ادامه بالا بردن سطح توسعه و فرهنگ یک جامعه، ایجاد طرز تفکر صحیح و اصلاح رفتار افراد، کمک به فقرزدایی، پیشگیری از خشونت، کسب مهارت‌های حرفه‌ای در محیط کسب‌وکار، کسب مهارت‌های خود مراقبتی و اصلاح سبک زندگی را می‌توان از جمله پیامدهای سوادآموزی عنوان کرد. احمدی مقیم با بیان اینکه مراحل سوادآموزی، تحکیم و انتقال است، تصریح کرد: مشوق‌هایی در این زمینه در نظر گرفته شده که از آن جمله پرداخت مبلغ 720 هزار تومان در روستاها به فردی که آموزش به بیسوادان را عهده‌دار بوده و 600 هزار تومان در شهرها در دوره انتقال است و در مواردی پرداخت مبلغ 120 تا 140 هزار تومان به شخص سوادآموز در دوره تحکیم نیز برقرار خواهد شد که مبالغ مذکور در پایان مهرماه سال‌جاری افزایش خواهد داشت؛ چراکه خوشبختانه سوادآموزی در آموزش‌وپرورش 100 درصد تخصیص اعتبار دارد.
معاون سیاسی اجتماعی فرماندار همدان هم در این جلسه با بیان اینکه در شورای پشتیبانی سوادآموزی باید به ادبیات، فهم و هدف مشترک برسیم گفت: در این راستا باید برنامه و اهداف را به صورت مستمر و جدی پیگیری کنیم.
مجاهد بنی‌عامریان اظهارکرد: قابل تجزیه و تحلیل بودن آمار بیسوادان جامعه می‌تواند ما را درجذب این افراد و در نتیجه ریشه‌کن کردن بیسوادی کمک کند بنابراین دراین زمینه شهرستان همدان به دلیل مرکزیت استان باید به طور عملیاتی اقدام کند تا الگویی برای سایر شهرستان‌ها باشد.
معاون سیاسی اجتماعی فرماندار همدان با تأکید براینکه سوادآموزی مقدمه فرهنگ است عنوان کرد: در این راستا باید با ریشه‌کن کردن بیسوادی به ارتقای فرهنگ جامعه کمک کنیم.
بنی‌عامریان در پایان تأکید کرد که دستگاه‌های حاضر در جلسه باید در نخستین جلسه پس از تعطیلات عید فطر برنامه‌ها و راه کارهای خود را در زمینه ریشه‌کنی بیسوادی و همچنین اجرای بهتر برنامه‌ها ارائه دهند تا پس از بررسی به صورت ابلاغیه ارائه شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com