تبیین استراتژی انتخاباتی اصلاح‌طلبان در همدان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 28 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 17, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  60667 تاریخ انتشار:  1394-04-21 - 05:45 تعداد بازدید:  382
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

علی صوفی:به دنبال مجلسی فاخر و تاثیرگذاریم
تبیین استراتژی انتخاباتی اصلاح‌طلبان در همدان

اخبار

اصلاح‌طلبان همدان فعال‌تر شده‌اند؛ حداقل نسبت به سال گذشته. نشان به آن نشان که در 4 ماهه طی شده از سال 94 دست‌کم 3 نشست علنی داشته‌اند و این در حالی است که دیگر گروه‌های سیاسی استان از ابتدای سال حتی یک نشست عمومی هم نداشته‌اند. عصر روز جمعه نیز حسینیه شالبافان همدان (محل قدیمی نشست‌های طیف اصلاح‌طلب) شاهد برپایی نشستی بود که قرار بود طی آن شورای احزاب و تشکل‌های اصلاح‌طلبی استان رسماً تشکیل شوند. درست یک هفته قبل از آن این شورا در رزن هم تشکیل شده بود تا این شهرستان پیشگام فعالیت‌های اصلاح‌طلبی باشد.
در نشست روز جمعه شالبافان علی‌اصغر زبردست استاندار پیشین استان، الهی‌تبار معاون سیاسی امنیتی استاندار علی حسینی نماینده نهاوند در مجلس ششم، یعقوبی نماینده کبودراهنگ جمعی از مدیران و فرمانداران شهرستان‌ها به علاوه اعضای تشکل‌های اصلاح‌طلب 3 استان مرکزی، کردستان و زنجان حضور داشتند. میهمان ویژه علی صوفی بود که یکی از اعضای کابینه دولت اصلاحات بوده و اکنون هم به عنوان نماینده شورای راهبردی اصلاح‌طلبان کشور به فعالیت مشغول است. صوفی که به دعوت علی‌اصغر زبردست استاندار دولت اصلاحات به همدان سفرکرده بود با لحنی آرام و سنجیده و با در پیش گرفتن ادبیاتی توجیهی و روشنگرانه در سخنانی تأکید کرد که «هدف هم‌نسلان او از فعالیت‌های سیاسی انتقال تجربیات به نسل جوان و مفید واقع شدن است».
وزیر تعاون دولت اصلاحات با بیان اینکه که اصلاح‌طلبی هدفی مقدس و ارزشی است گفت: «این هدف، انگیزه همه مصلحان و انبیای الهی بوده به طوری که امام حسین(ع) نیز دلیل قیام خود را اصلاح دین جدش بیان می‌کند». وی سپس به مواد قانون اساسی اشاره کرد و تأکید کرد «این قانون با آنکه حقوق مردم در آن دیده شده اما به طور کامل اجرا نشده است». نماینده شورای راهبردی اصلاح‌طلبان با بیان اینکه یکی از ارکان نظام حضور مردم در ارکان سیاسی است تصریح کرد: «برای مشارکت مردم در امور حاکمیتی، مجلس تشکیل شده تا رفاه و آرامش را برای مردم ایجاد کند و حافظ منافع ملی باشد».
صوفی خاطرنشان کرد که پیش‌بینی تشکیل احزاب را هم در قانون اساسی برای مشارکت فعال مردم دیده شده هرچند که به گفته او احزاب هنوز در کشور پا نگرفته‌اند.
وی یکی از مشکلات در فعالیت‌های حزبی را وجود نگاه امنیتی در کشور دانست و افزود: «مردم از این که در قالب حزبی فعالیت کنند احساس امنیت نمی‌کنند؛ چراکه از آنطرف نگاه امنیتی نسبت به مسأله احزاب وجود دارد و از هر حرکتی در این قالب احساس ناامنی می‌کند و نگران می‌شود».
وی به معتقدان به دیدگاه‌های امنیتی توصیه کرد که «هر مسأله‌ای را در حد و اندازه خود مسأله ببینند؛ چراکه اگر بزرگتر دیده شود فاجعه‌بار است و اگر هم کوچک‌تر دیده شود هم آسیب‌زا خواهد بود».
علی صوفی با بیان اینکه هر مسأله را در جای خود دیدن مطابق با مبانی اعتقادی و علمی است تصریح کرد: «مثلاً اینکه پرداخت به موضوع هسته‌ای نباید ما را از امور دیگر غافل کند، باید همه چیز را در جای خودش قرار داد این نقش را احزاب به خوبی می‌توانند ایفا کنند».
نماینده شورای راهبردی اصلاح‌طلبان کشور با اشاره به اینکه اگر احزاب فعال باشند دیگر رئیس‌جمهوری پیدا نمی‌شود که در همه حوزه‌ها ورود پیدا کند و کار به جایی برسد که امام زمان را در کارهای خود شریک بدانند. اگر کاندیداها از احزاب باشند نمی‌توانند فراتر از مرام‌نامه و اساسنامه احزاب سخن بگویند».
وی افزود: «اگر نمایندگان حزبی انتخاب شوند ناچارند برای فراگیری و جلب نظر مردم حرف‌هایشان عاقلانه و در قالب منافع ملی باشد». علی صوفی با اشاره به اهمیت منافع ملی در کشورهای توسعه یافته مذاکرات هسته‌ای را در جهت منافع ملی دانست و گفت: «فعالیت‌های هسته‌ای حق ماست اما وقتی به اینجا برسیم که بقای ما را به خطر بیندازد ناچار می‌شویم در قالب مذاکرات آن را حل کنیم».
وزیر تعاون دولت اصلاحات در ادامه به تبیین استراتژی اصلاح‌طلبان در انتخابات اسفندماه پرداخت و گفت: «شورای راهبردی سیاستش این است که از تجربیات انتخابات سال 84 و 92 استفاده کند و بتوانیم به یک لیست واحد و به اجماع برسیم».
وی اضافه کرد:  البته طبیعی است که اصلاح‌طلبان سلایق مختلفی دارند اما برای رسیدن به منفعت بزرگتر باید منافع گروهی را کنار گذاشت و در جایی که لازم است مثل حرکت دکتر عارف در انتخابات سال 92 کنار کشید. یعنی جایی که تعدد کاندیدا وجود دارد باید شورای داوری تشکیل شود و از بین چند کاندیدای یک حوزه انتخابیه یک نفر را معرفی کند که البته این حرکتی از پایین به بالاست یعنی اعضای شورای داوری از میان همان حوزه انتخابیه انتخاب می‌شوند تا مقبول واقع شوند.
علی صوفی با تأکید بر اینکه این سازوکار اصلاح‌طلبان در انتخابات پیش رو خواهد بود گفت: «در این راستا شورای راهبردی در استان‌ها تشکیل شده که امروز در همدان هم شاهد آن هستیم».
نماینده شورای راهبردی اصلاح‌طلبان کشور بار دیگر تأکید کرد که نسل قدیمی‌های اصلاح‌طلبان انگیزه جاه‌طلبی را ندارند ولی در راستای مفید بودن خواسته شان تشکیل یک مجلس کارآمد، عاقل و کارشناس خواهد بود».
او به رشد عقلانیت در بین جریانات سیاسی کشور اشاره کرد و گفت: امروز همه به اصل تعامل بین قوا معتقدند نه تقابل قوا حتی همان نمایندگان مجلس ششم هم عملکرد خوشان را نقد می‌کنند و مجلس جدید هم نباید دنبال این مسأله باشد و برای کسب قدرت و حفظ موقعیت با قوای درگیر شود.
وزیر کابینه اصلاحات در پایان سخنان خود بر لزوم نظارت رسانه‌ها و احزاب بر ساختار‌های قدرت تأکید کرد و افزود: باید چشم‌هایی وجود داشته باشند که این ضعف‌ها را ببینند و به موقع انظار بدهند و پیگیری کنند تا کشور از این بحران خارج شود.
پس از اظهارت صوفی این اصلانی عضو شورای راهبردی اصلاح‌طلبان و رئیس خانه کارگر استان بود که بیانیه شورای هماهنگی احزاب و تشکل‌های اصلاح‌طلب استان را قرائت کرد. او البته پیش از آغاز قرائت از اینکه برای برپایی نشست روز جمعه به فرمانداری همدان تعهد داده اظهار تأسف کرد.در بیانیه شورای هماهنگی ضمن حمایت از مذاکرات هسته ای از اینکه برخی وزرا، فرمانداران و مدیران میانی دولت همراهی لازم را با سیاست‌های رئیس‌جمهور نداشته‌اند انتقاد شده و به دولت متذکر شده که برای همسوسازی این عده اقدام لازم را بعمل آورد. اصلاح‌طلبان این بیانیه همچنین خواستار تحقق وعده‌های انتخاباتی روحانی در سال 92 خواهان برگزاری انتخاباتی رقابتی و پرشور در اسفندماه شده‌اند.

********

معیشت مردم دغدغه اصلی اصلاح‌طلبان
علی صوفی پیش از سخنرانی در شورای تشکلات اصلاح طلب استان پاسخگوی سوالات خبرنگاران بود.
 چرا اصلاح‌طلبان در همدان فعالیت‌های گسترده در حد جذب مردم در لایه‌های پنهان ندارند؟
هدف ما تشکیل شورای اصلاح‌طلبان استان در همدان است در قالب سازوکاری که شورای راهبردی اعلام کرده است و این شورا در تلاش است تمام سلایق اصلاح‌طلبی در قالب شورای استان جمع شود و برای این کار نقشی که شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان دارد لحاظ می‌کند اما محوریت کار تنها با شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان نیست چون اصلاح‌طلبان به مراتب فراتر از تشکل‌ها و احزاب هستند.
جامعه اصلاح‌طلبی فراتر از تشکل‌ها و احزاب است البته ما امیدواریم کشور ما این نیاز اساسی خود را با میدان دادن به تشکیل احزاب و ساماندهی سیاسی کشور در قالب احزاب ان‌شاءا... پیش ببرد.
البته در شرایط فعلی متأسفانه اینگونه نیست خیلی از شخصیت‌های تأثیرگذار در استان‌ها هستند که عضو هیچ حزب و گروهی نیستند اما می‌توانند در عرصه سیاسی و انتخابات نقش‌آفرینی کنند و از سوی دیکر در حال حاضر احزاب و جریانات سیاسی ما به صورت مشخص این مجال رادارند که در عرصه انتخابات فعالیت کنند.
 از بررسی صلاحیت کاندیداها چه پیش‌بینی دارید؟
سابقه نشان داده است اصلاح‌طلبان همواره در معرض این تهدید بودند اما این را نمی‌شود نادیده گرفت، که شرایط سیاسی کشور به‌گونه‌ای است که ایجاب می‌کند که ما به سمت انتخابات آزاد پیش برویم البته بررسی صلاحیت‌ها در همه کشورهای امر مسلمی است.
منتها انتظار ما این است که در قالب قانون این صلاحیت‌ها بررسی شود یعنی حاصل استعلام از مراجع چهارگانه باشد و لاغیر؛ چراکه این چارچوب می‌تواند امنیت روانی را برای اصلاح‌طلبان به دنبال داشته باشد اما خارج از قانون هرگونه اقداماتی که صورت بگیرد دغدغه اصلاح‌طلبان را به دنبال خواهد داشت.
 به نظر شما از محبوبیت دولت یازدهم کاسته نشده است؟
طبیعتاً دولت بعد از دولت آقای احمدی‌نژاد کارش سخت است یعنی هر دولتی سر کار می‌آمد با سختی‌ها و مشکلات فراوانی مواجه بود.
در شرایطی که ما تحریم‌ها را داریم اوضاع اقتصادی و معیشتی مردم دغدغه اصلی داخلی ماست که امیدواریم دولت با گشایشی در اثر رفع تحریم‌ها که حاصل می شود این مشکلات را برطرف کند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com