1403-02-071403-02-17bool(false) نیکبخت: در انتخابات قانون حاکم است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 17 ارديبهشت 1403

Today : Mon, May 6, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  66061 تاریخ انتشار:  1394-09-22 - 05:45 تعداد بازدید:  520
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

پاسخ‌های استاندار به پرسش‌های سیاسی و اقتصادی در گفت‌وگو با تحریریه همدان‌پیام
نیکبخت: در انتخابات قانون حاکم است

نویسنده : اکرم چهاردولی

اخبار

■ نباید آخرت و دینمان را برای دنیای کسی از دست بدهیم
■ پیش‌بینی کرده‌ایم اگر برای کسی مشکلی پیش آمد رسیدگی شود
■ ملزم هستیم از همایش‌های قانونی حمایت کنیم

■ دوستدار التهاب نيستم
■ باید در رابطه اقتصادی با روسیه بخش خصوصی وارد میدان شود

■ روس‌ها پایان سال به همدان می‌آیند

انتقاد از سوی رسانه‌ها را اذيت نمي‌دانم اما تخريب را اذيت مي‌دانم.
مقدمه: در فاصله 2 ماه و چند هفته مانده به برگزاری انتخابات حساس مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری پیدا کردن وقت برای گپ‌وگفت با عالی‌ترین مقام اجرایی استان، فرصت مغتنمی بود که نصیب همدان‌پیامی‌ها شد تا در ساختمان سبز نمای استانداری حضور پیدا کنند و شنوای آخرین مواضع، برنامه‌ها و جهت‌گیری‌های نماینده عالی دولت در استان در مورد انتخابات باشیم. اما دغدغه‌های استان آنقدر در ذهن چرخ می‌خورد که نمی‌شود از آنها گذشت که محمدناصر نیکبخت نیز در این نشست پاسخگوی بخشی از آنها بود . از جمله دو محور توسعه استان یعنی گردشگری و سرمایه‌گذاری در این حوزه و حوزه‌های دیگرکه نام آنها به میان آمد. استاندار در این دیدار سعی برآن داشت که با طمأنینه و ریتمی ملایم پاسخگوی سؤالات ما باشد و البته با رویی گشاده سعی کرد که پاسخ‌هایی درخور سؤالات را ارائه کند. هرچند که در نشست 5/1 ساعته بسیاری از سؤالات و نکات ناگفته ماند و قرار بر دیدار و فرصتی دیگر با وی شد.

************

 فضای رسانه‌ای استان را برای انتخابات آینده چگونه ارزیابی می‌کنید؟
به عقيده من فعالیت رسانه‌‌ها و فضاي رسانه‌اي در استان قابل تقدير است. مخصوصاً در شرايط فعلي كه در آستانه برگزاري دو انتخابات مهم مجلس شوراي اسلامي و خبرگان رهبري در كشور هستيم. بنابراين انتظار مي‌رود عملكرد رسانه‌ها به‌گونه‌اي باشد كه در نتيجه آن ما شاهد مشاركت حداكثري مردم در این عرصه باشيم.
همچنین اميدواريم انتظارات مردم و مجريان به نحو شايسته‌اي تحقق يابد. چراکه مردم انتظار دارند ما در حفظ و صيانت آراي آنان امانتداري كنيم و به نوعی سلامت انتخابات تضمين شده باشد. از سوي ديگر از مجريان انتخابات انتظار می‌رود که امانتدار شايسته‌اي براي آراي مردم باشند.
 تمهيدات تيم اجرايي استان براي عبور از موانعي كه در مقابل افزايش شور و نشاط انتخاباتي وجود دارد، چيست؟
در انتخابات قانون حاكم است. دولت، شوراي نگهبان و دست‌اندركاران همه بايد مُر قانون را برای برگزاری انتخابات سالم اجرا كنند. زمان تبليغات انتخاباتي طبق زمان‌بندي مشخص است اما تشكل‌ها و احزاب قانوني در اين فاصله مي‌توانند برنامه‌های جنبي براي ايجاد شور و افزايش مشاركت داشته باشند البته نه در راستاي له يا عليه كسي.
اگر برگزاري جلسات، نشست‌ها و كنگره‌ها در ارتباط با تشويق، تنوير افكار عمومي مردم باشد قانون روند آن را مشخص كرده است و اگر تشكلی یا همايشي قانوناً مجوز دريافت كند دولت، قوه قضاييه و وزارت كشور همه ملزم هستند از مجوزي كه داده شده حمايت كنند تا آرامش اينگونه برنامه‌ها تأمین شود.  اما اگر نشستي مجوز قانوني نداشته باشد مسلماً غيرقانوني بوده هرچند خوشبختانه تاكنون در استان مشكلي در اين زمينه نداشتيم.
 دغدغه‌هایی برای برخي گروه‌ها و تشكل‌ها نسبت به بررسي صلاحيت‌ها وجود دارد آیا تمهيداتي در این زمینه انديشيده شده است. برای مثال آیا پيش‌بيني‌هايي در تيم اجرايي صورت گرفته است تا حق كسي ضايع نشود و اگر چنين موردي پيش بيايد راه‌هاي بازگشت و بررسي دوباره آن وجود خواهد داشت؟
قانون براي هيأت نظارت و اجرايي انتخابات وظايفي را مشخص كرده است در این زمینه همه ما وظيفه داريم مر قانون را بدون هر حب‌وبغض اجرا كنيم. همچنین نشست‌هايي با هيأت‌هاي نظارتي استان با تاکید بر اينکه آخرت و دينمان را براي دنياي كسي از دست ندهيم برگزار شده است. اميدواريم خداوند هم كمك كند تا بتوانيم اين رويه را تا پايان كار داشته باشيم و در تأييد و رد صلاحيت‌ها خداوند و قانون را ناظر ببينيم.
هيأت‌هاي اجرايي هم مجاز نيستند فراتر از قانون فعاليت كنند. پيش‌بيني شده عملكردها به‌گونه‌اي باشد كه تضييع حقوق كسي را شاهد نباشيم. اما اگر به هر دليل مشكلي پيش بيايد يا اعتراضي صورت بگيرد، در مراحل بعدی رسيدگي مجدد صورت خواهد گرفت.
 در استان همدان دانشگاه‌هاي ما رمقي براي كمك به افزایش شور و نشاط انتخاباتي ندارند. براي مثال براي 16 آذر، روز دانشجو برنامه خاصي در نظر گرفته‌ نشد تا دانشگاه‌ها وارد شور و نشاط سياسي شوند؟
دانشگاه‌ها هيچوقت بدون ‌شور و نشاط سیاسی نيستند. ممكن است شدت و ضعفي در این زمینه داشته باشد اما هميشه شورآفرين بودند و در انتخابات آینده هم شور و اشتياق زيادي را از سوي دانشگاه‌هاي شهر شاهد خواهيم بود؛ چراكه دانشگاه‌ها در هيچ جاي ايران نسبت به سرنوشت مردم بي‌تفاوت نبوده‌اند.
 در دوره‌هاي گذشته دانشگاه‌ها پرشورتر بودند در حال حاضر هم اگر شور یا نشاطی هست يكطرفه است و بيشتر تمايل به يك جناح خاص دارد.
اینگونه نیست؛ دانشگاه‌ها متعلق به همه جناح‌هاي قانوني هستند.
 در حال حاضر يكي از موضوعات مهم در كشور موضوع پساتحريم است. در اين زمينه برنامه‌اي از سوي استان انديشيده شده است؟
اقتصاد مقاومتي مي‌تواند يك نسخه سازنده براي اقتصاد ايران باشد. ما در حال حاضر شاهد هستيم همه كشورهاي اروپايي و كشورهاي پيشرفته دنيا در حال آمدن به ايران يا در نوبت آمدن هستند. اين امر نشان مي‌دهد كه ايران به عنوان يك جغرافياي مستعد و امن براي سرمايه‌گذاري در زمينه‌هاي مختلف اقتصادي آمادگي لازم را دارد.
در حال حاضر هم به دنبال آن هستيم كه سرمايه‌گذاران خارجي شروط ما را برای سرمايه‌گذاري بپذیرند.
و با توجه به اینکه بسترهای سرمايه‌گذاري در کشور ما وجود دارد همه كشورها تمایل دارند كه با پذيرش شروط ما اقدام به سرمايه‌گذاري كنند و قاعده ما در اقتصاد همان بحث اقتصاد مقاومتي است كه مي‌گويد ما از همه امكانات داخلي تكنولوژي و پيشرفت‌هاي علمي دنيا استفاده كنيم. البته به‌گونه‌اي كه صرفه و صلاحمان را در نظر بگيريم و هيچوقت وابسته كامل به بيرون نباشيم كه اگر تكانه و شوكي در اقتصاد دنيا ايجاد شد ما چندان متأثر از شوك‌هاي بين‌المللي قرار نگيريم.
همچنین در كشور برنامه‌هاي مناسبي براي پساتحريم در نظر گرفته شده است. با توجه به اينكه عملكرد هسته‌اي ايران از سوي آژانس بدون خلاف ديده شده است و انحرافي در آن مشاهده نكردند. اميدواريم از اين پس شاهد اجراي مصوبات برجام در راستای اعتلا و توسعه كشور باشيم.

 با توجه به اینکه در سال سوم روي كار آمدن دولت تدبيرواميد هستيم. همه منتظر هستند که ببینند مشخصاً چه اتفاقي در استان براي معيشت مردم و بهره‌برداري آنان از شرايط پساتحريم و خروج از مشكلات معيشتي قرار است بی افتد؟
اين نوع نگاه ظالمانه است كه بگوييم تلاش‌ها دولت تدبیر و امید تنها در زمينه انرژي هسته‌اي و مباحث خارجي بود. در مباحث داخلي هم نرخ تورم از 42 درصد به 13 درصد رسيد یا طرح نظام سلامت يكي از بي‌سابقه‌‌ترين طرح‌هایی بود كه در کشور اجرا شد. همچنین این دولت در زمينه رشد اقتصادي به خوبي وارد شد به طوری که رشد اقتصادي نزديك به 8 درصد افزايش يافت و در رابطه با انرژي هسته‌اي و تعامل با دنيا دولت تدبيرواميد كار بزرگي انجام داد یعنی يك كشور در مقابل همه قدرت‌های جهان قرار گرفت.
ايران توانست با تدبير دولت با حمايت‌هاي فراوان مقام معظم رهبري و با تيزهوشي تيم مذاكره‌كننده به جايي برسد كه در اولين پاسخ تيم مذكره‌كننده غني‌سازي به رسميت شناخته می‌شود.
در نتیجه این روند در حال حاضر در داخل كشور يك اميدواري و شرايطي براي سرمايه‌گذاري و توسعه اقتصادي مهيا شده است از سوي ديگر تحريم‌ها در معيشت و اقتصاد مردم تأثير داشتند به طوری که در حال حاضر نتيجه توسعه و رونق اقتصادي همين بس كه 80 كشور براي سرمايه‌گذاري قصد آمدن به ايران را دارند.
معيشت و اقتصاد مردم ایجاد اشتغال برای آنها است. كمتر خانواده‌اي را در كشور سراغ داريم كه يك يا 2 بيكار نداشته باشد. زماني كه قرار باشد در كشور فعاليت‌هاي اقتصادي و سرمايه‌گذاري مناسب صورت بگيرد اين امر به معيشت مردم و توسعه اقتصادي بازمي‌گردد که رونق اقتصادي هم به دنبال خواهد داشت.  البته قصد ندارم كه بگويم همه مشكلات از تحريم‌ها بوده، تحريم‌ها بي‌تأثير نیستند. تاکید ما بر تولید است؛ چراکه رونق اقتصادي ، معيشت مردم، بهبود فضاي كسب‌وكار به رونق توليد بازمي‌گردد. در برنامه‌هاي پساتحريم و برنامه‌هاي اقتصاد مقاومتي و زمينه‌سازي‌هاي برای توليد و رشد رونق لازم انجام خواهد شد در غير اين صورت دليلي ندارد اين کشورها تمايل به سرمايه‌گذاري در كشور ما را داشته باشند قطعاً اين روند رونق را به دنبال دارد و رونق هم بهبود معيشت مردم را به دنبال خواهد داشت.
 در خصوص سفر هيأت تجاري استان به روسیه به گفته سفير ايران در این کشور استاندار همدان قدم اول را برداشته است و زيرساخت‌هاي لازم فراهم شده است اما از سوي استان اقدام خاصی صورت نگرفته است؟
بعد از این سفر صادرات برخي از مواد غذايي، كنسرو و توليدات شركت سحر انجام شد اما بايد بيشتر در اين زمينه فعاليت كنيم. بنده نیز نظر ايشان (سنایی) را تأييد مي‌كنم. بنابراین لازم است زمینه برای بخش خصوصي به‌ويژه تجار و بازرگانان فراهم شود.
 گويا كميته‌اي براي اين سفر در نظر گرفته شده در حال حاضر اين كميته در چه وضعيتي قرار دارد؟
بله. كميته ای در این زمینه فعال شده است و بررسي‌های لازم در حال انجام است. البته مسئولان روسي در سطح استانداران اين كشور پايان امسال برای نهایی شدن مصوبات به استان همدان سفر خواهند کرد.
 استان در زمينه زيرساخت‌هاي ارتباط مجازي و جمعي و فنی ضعف دارد. براي نمونه سايت‌هاي اينترنتي به زبان خارجي نداريم یا اینکه برگزاري انتخابات به صورت الكترونيكي در همدان حذف شده است؟
هنوز مشخص نيست كدام استان‌ها (در انتخابات الکترونیکی) حذف شدند. البته اتاق بازرگاني از زيرساخت‌هاي لازم و ارتباطات خوب با خارج از كشور برخوردار است به طوری که ما در حال حاضر به دنبال كشت‌هاي فراسرزميني و كشوري هستيم.
در مجموع در زمینه اقتصادی لازم است فضای مجازی را تقويت كنيم اما اينكه از چنین فضایی بهرمند نباشیم اینگونه نیست؛ چراكه از ارتباط خوب بين‌المللي به نحو احسن برخوردار هستيم.
 در زمينه سرمايه‌گذاري مي‌توان به جهان‌آباد اشاره كرد كه قرار بود سرمايه‌گذار خارجي در اين زمينه وارد شود يا انتقال آب از سد تالوار و پتروشيمي هگمتانه وضعیت اینها به چه شکل است؟
در زمينه منطقه ويژه جهان‌آباد خوشبختانه شستا پذيرفت و مقدمات لازم سپری شده است و كار خود را شروع خواهد كرد. شستا و تأمين اجتماعي بعد از انقلاب يك مورد سرمايه‌گذاري در استان نداشتند اما خوشبختانه این شرکت در 3 طرح بزرگ در استان ورود پيدا كرده‌ است.
توليد منيزيم از يونوليت در نهاوند بيش از 200 ميليارد تومان، هتل هماي همدان 100 ميليارد تومان و منطقه ويژه جهان‌آباد هر 3 پروژه را شرکت شستا تعهد كرد و مقدمات لازم سپري شد. شايد شرايط آب‌وهوايي باعث شده است که تاکنون اقدامي بر روي زمين صورت نگرفته است.
در زمینه پتروشيمي هگمتانه اختلاف نظرات بين سرمايه‌گذار بخش خصوصي و پتروشيمي ايران MPC و سازمان خصوصي‌سازي بود. البته جلسات بسیاری با وزير نفت و مديرعالم MPC و بخش خصوصي داشتيم همه مراحل پشت سر گذاشته شد و اختلاف نظری وجود ندارد تا خصوصي‌سازي اين پروژه را مجدد به مزايده بگذارد ابتدا با قيمت‌هاي مختلف به مزايده گذاشته شد اما كسي شركت نكرد تا اینکه بنده وارد شدم و مجدد جلسه گذاشته شد متقاعد كرديم اگر 17 ميليارد تومان مشتري داشت شركت مي‌كردند. در ادامه هم سرمايه‌گذار بخش خصوصي مدعي شد اگر به آن مبلغ باشد دوباره شركت مي‌كند كه خوشبختانه شنبه گذشته موافقت شد و تا پايان آذرماه مهلت شركت در مزايده گذاشته شد تا ان‌شاءا. . . تا پايان آذرماه اين پروژه تعيين‌تكليف شود.
 در همايش فرصت سرمايه‌گذاري عنوان كرديد سال 94 سال شكوفايي گردشگري استان خواهد بود. با توجه به ارتباطاتي كه با كارشناسان در حوزه گردشگري داريم هنوز منتظر هستيم اين اتفاقات بيفتد از سوي ديگر در حوزه مديريت ميراث فرهنگي تزلزل ايجاد مي‌شود كه ناخواسته روي اين حوزه تأثير مي‌گذارد تقريباً مي‌توان گفت كار در ميراث فرهنگي همدان تعطيل است. براي اين تغييرات و چالش‌ها چه برنامه‌اي داريد؟
اتفاقاتي كه قرار بود در حوزه گردشگري بيفتد، افتاده است به طوری که شاهد تغييراتي در امر گردشگري در استان هستيم.
هتل يكي از نيازهای اساس‌هاي گردشگري در استان است. با توجه به اينكه همدان بايد مقصد گردشگري مناسب كشور باشد این سؤال مطرح می‌شود که در گذشته ما چند هتل 5 ستاره در همدان داشتيم؟ اما در حال حاضر 5 هتل 5 ستاره و در مجموع 10 ميهمان‌پذير، هتل و رستوران و هتل‌هاي پايين‌تر از 5 ستاره در استان در حال ساخت است. اين موضوع يعني توجه به زيربناهاي گردشگري در استان.
همچنین 52 فيلم كوتاه و بلند در ارتباط با تمامي امكانات گردشگري استان از جمله فضاهاي طبيعي، امكان تاريخي فضاهاي گرشگري سراب‌ها در همه شهرستان‌هاي استان در حال تهیه است و 2 ميليارد تومان در اين زمينه قرارداد بسته‌ شده است برای اینکه این فيلم‌ها در راستای تبلیغ استان در شبكه‌هاي داخلي و خارجي مجاز به نمايش گذاشته شود.
همچنین دنبال طرح گردشگري سلامت هستيم. پروفسور سميعي در این زمینه ورود پیدا کرد برای اینکه زمین در اختیار گذاشته شود و آنها طرح گردشگري سلامت را اجرا كنند همچنین قرار است بيمارستان پيشرفته مغز و اعصاب در شهر همدان ايجاد شود. مقدم بر همه اولويت‌هاي توسعه استان، گردشگري براي من از اولويت بالايي برخوردار است.
در مورد تغییر در این حوزه هم به اين دليل كه مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری تمايل به ماندن در این پست را نداشت و با توجه به پاره‌اي كمبود امكانات و يا هر دليلي كه خودشان عنوان مي‌كردند با این تغییر موافقت شد. بايد قبول كرد كه نمي‌توان كسي را به زور يا علي‌رغم ميل باطني در جايي نگه داشت چون ممکن است بازدهی مناسبي نداشته باشد.
 گزينه گردشگري معرفي شده است. آيا فرد مورد نظر تخصص لازم را در این حوزه دارد؟
دنبال معرفی گزینه مدنظر هستيم. بايد به این نکته دقت داشت که آیا گردشگري براي ما دغدغه هست يا نه. معتقدم استانداراني كه در استان خدمت کردند همه افراد مناسبي بودند منهاي يك نفر كه همه چيز را بهم زد در غیر این صورت باید تاكنون دودكش پروژه‌هایی مانند منطقه ويژه اقتصادي، پتروشيمي هگمتانه و ابن‌سينا گرم بود.
زماني كه ارز دلاري 7 تومان بود ما مي‌توانستيم تمام اين استان را گلستان كنيم. نرخ ارز 70 تومانی يا 200 تومان هم همينطور تا ارز دلاري هزار تومان در اين استان يك دلار استفاده نشد. این در حالی است که غير از دريا همه امكانات در استان همدان بهتر از جاي ديگر است و مردم و سرمايه‌هاي اجتماعي اين شهر در جاي ديگري وجود ندارد.
 از اعتياد مي‌توان به عنوان يكي از چالش‌های استان نام برد به طوري كه به راحتي شاهد مصرف و تبادل آن در خيابان‌هاي شهر هستیم. به عقيده شما چه تدبير و راهكاري بايد در اين زمينه انديشيده شود؟
مواد مخدر يك آسيب اجتماعي است كه در همه جاي كشور وجود دارد و منشأ آن خارج از کشور است. اما وضعيت همدان بهتر از ساير استان‌هاي كشور است. نيروي انتظامي و ستاد مبارزه با مواد مخدر هم فعاليت‌هاي خوبي در این زمینه داشته است. در مباحث ماده 16 و يا در رابطه با درمان و اطلاع‌رسانی همواره هشدارهاي لازم هم داده شده به طوری که درصد كشفيات و دستگيري قاچاقچيان مواد مخدر در استان با توجه به اينكه در مسير مواد مخدر هم قرار داریم بالا است. شايد اين اقدامات كافي نباشد و بايد تلاش‌های بيشتري صورت بگیرد. بنابراین اميدواريم در آينده وضعيت بهتر از اين شود.
 يكي از چالش‌هاي جدي كه مي‌توان به آن اشاره كرد، موضوع جابه‌جايي مديران به دنبال يكديگر است. نظر افكار عمومي بر اين است كه چندان اين تغييرات تبديل به احسن نمي‌شود. تدبير شما در این زمینه چیست گفته مي‌شود فشارهاي سياسي در اين زمينه نقش دارد تا شايستگي‌هاي فردي؟
تغييراتی در مدیریت اداره تعاون، كار و رفاه اجتماعي يا جهادكشاورزي در جريان بوده است اينكه گفته شود براي اين تغييرات فشار سياسي روي من حاكم بوده اينگونه نيست. در رابطه با اداره كار هم وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي با بنده صحبت كردند. وی 3 گزینه مدنظر را معرفي كرد و بنده هم افراد مدنظر خودم را مطرح كردم و در حال حاضر منتظر كسب نتيجه هستيم و احتمالاً فرد مدنظر ما معرفي شود.
 روند تغييرات معمولاً خيلي طول مي‌كشد؟
اين موضوع بستگي به شرايط تهران و پیگیری‌ها دارد. در رابطه با فرمانداري‌ها، به فرماندار ملایر اشاره می‌کنم که علي‌رغم همه فشاري كه صورت گرفت من از عملكرد وي راضي بودم و قصد تغییرش را نداشتم. البته فرماندار ملاير در اواخر گفت تمایلی به فعالیت در اين پست ندارد ما هم قصد نداشته ایم با تبليغ يا فشار كسي را جابه‌جا كنيم در غیر این صورت مورد هجمه رسانه‌ها قرار مي‌گرفتيم. اما با توجه به اينكه علاقه‌اي نداريم به اينكه كسي كه تمايل به حضور در پستي ندارد را ترغيب كنم، با اين روند از آنجا كه فرمانداري ملاير ويژه است تا زماني كه فرماندار مشخص شود قرار بر این شد تا معاون توسعه منابع انساني در اين سمت باشند. من اين نكته را رد نمي‌كنم كه بايد در انتخاب‌ها و جايگزين‌ها حتماً همه چيز تبديل به احسن شود منتها كسي كه تصميم مي‌گيرد به عقيده خودش تبديل به احسن كرده است اگر اين موضوع نباشد اشكال در تشخيص است.
 لطفا در مورد بازتاب‌هایی که ديدار اصلاح‌طلبان با آیت‌ا. . . رفسنجاني داشت توضیح دهید؟
اصلاح‌طلبان دیداری با آيت‌ا. . . هاشمي داشتند این موضوع ارتباطي با رفتن من به حضور ایشان نداشت. ما پیگیر بوديم كه در صورت امكان از ايشان براي حضور در همايش ميرسيدعلي دعوت كنيم. اما مقارن شد به بعد از ديداري كه دوستان استان با ایشان داشتند بنابراین این دو دیدار ارتباطي به هم نداشت. در اين جلسه هم كلمه ای در مورد اينكه چه كسي به ديدار شما آمد مطرح نشد تنها در اين جلسه گزارش كار ارائه شد كه مورد استقبال قرار هم گرفت.
 در جلسه‌ای که هفته گذشته در دادگستری برگزار شد در خصوص وجود فساد اداری در استان صحبت شد که واکنش‌های را از سوی شما به همراه داشت لطفاً در این‌باره بیشتر توضیح دهید؟
من نامي از دادگستري يا شخص خاصي نبردم تنها در روزنامه موردي را خواندم مبني بر اينكه عزم مديریت ارشد در مبارزه با فساد آنگونه نيست كه ما دوست داريم. بنده هم در این مورد گزارش‌هایی را که مورد تأیید دیوان محاسبات و سازمان بازرسی مبنی بر نبود فساد اداری در استان است را ارئه دادم.
دوستدار التهاب نيستم. زماني كه مي‌بينم رئيس قوه قضاييه بسيار با اخلاق و عالمانه و زيبا از محضر مأموريت قوه مجريه و قضاييه سخن مي‌گوید. رئيس‌جمهور هم در انتخابات ریاست‌جمهوری می‌گوید براي احياي اخلاق و نجات اقتصاد آمده است، رئيس مجلس هم از اخلاق سخن مي‌‌گوید. رهبر معظم انقلاب مي‌گويد سال همدلي و همزباني ما از اينها بايد ياد بگيريم. با این وجود التهاب‌آفريني يعني چه؟
زماني كه سازمان بازرسي مي‌گويد ما هيچ مورد درشت، خاص و قابل توجهي از خلاف فساد اداري در استان نداريم یا وقتي ديوان محاسبات مي‌گويد ما يك مورد پرونده خلاف اداري مربوط به سال 93 و 94 برای ارائه به ديوان محاسبات نداشتیم اين موضوع جاي تقدیر از سيستم اداري را دارد. اين روند خوب نيست که برای اینکه دوباره مزاحم كسي بشويم برنامه‌ریزی کنیم. حالا كه سيستم اداري به خوبي كار مي‌كند چرا حمايت نكنيم.
بازگو كردن اينكه عزمي به مبارزه در استان نيست چه معنایی دارد؟ نشرخلاف و ايجاد التهاب به صلاح استان نيست، دل مردم را خالي كردن معنا ندارد.
در آستانه انتخابات نباید حرف یا کاری صورت بگیرد كه ذهن افكار عمومي مخدوش یا نگران شود.
البته در همان جلسه دادستان همدان گفته است که بايد محرم سيستم اداري باشيم و بنده در این جلسه از ایشان تقدیر کردم.
 گویا گلایه از این بوده که شما در جلسه سلامت اداری دادگستری شرکت نکرده‌اید؟
کجای قانون آمده است که استاندار در هر جلسه موردی باید شرکت کند. من نماینده خودم را به آن جلسه معرفی کردم. هرچند آن جلسه رسمی نبود.
 زماني كه موضوع تغيير استاندار مطرح مي‌شود يا تغيير در برخي از دستگاه‌هاي اجرايي موضع‌گيري يا دفاع خاصي مطرح نمي‌شود.
در مورد من اگر اين سؤال را مطرح نمي‌كرديد باز هم من چيزي نمي‌گفتم. قرار نيست به هر شايعه‌اي جواب بدهم. دولت به لطف خداوند عملكرد ما را به خوبي تأييد مي‌كند. زماني كه شايعه‌ها بي‌پايه و اساس است، چه عكس‌العملي نشان بدهم. از روز اول هم مطرح كردم تلاش مي‌كنم به حاشيه نروم. من فكر مي‌كنم جواب ندادن به اينگونه موارد بهتر از جواب دادن است.
 زماني كه موضع‌گيري نمي‌شود از سوي شما يا معاونان همه تغييرات اينگونه تلقي مي‌شود كه خودشان خواستند؟
جهادكشاورزي خودش خواست اما مديركل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان خودش نخواست. در رابطه با بنده نیز شأن استاندار اين نيست كه به شايعات در مورد رفتنش پاسخ بدهد.
 عملکرد رسانه‌های استان همدان را در حال حاضر چگونه ارزیابی می‌کنید؟
به اعتقاد من رسانه‌ها مي‌توانند كمك بسيار ارزشمندي براي همه دولتي‌ها و دست‌اندركاران خدمت‌رساني به مردم باشند؛ چراكه عيب و ايرادات را گوشزد مي‌كنند، بنابراین نقد رسانه‌ها اگر عاري از حب‌وبغض باشد حتی مي‌تواند براي مسئولان يك چراغ راه محسوب شود. در غیر این صورت آسيب‌رسان خواهد بود و آسيب آن قبل از هر جاي ديگري به خود رسانه وارد مي‌شود؛ به طوری که اعتماد عمومي از رسانه سلب خواهد شد.
خوشبختانه اكثريت رسانه‌هاي استان همدان در تأمين افكار عمومي، نقد منصفانه، خدمت‌رساني به مردم و تنوير افكار عمومي عملكرد خوبي داشتند. بنابراين ما هم تلاش مي‌كنيم پاسخگوی رسانه‌ها باشيم خصوصاً رسانه‌هايي كه عاري از حب‌وبغض باشند. البته تخريب را اذيت مي‌دانم. معتقدم اگر نقد نباشد نه من و نه هيچ مديري اگر در ذاتمان خلاف باشد از خلاف واهمه نمي‌كنيم.



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com