می‌خواهند با موج‌سواری به قدرت برگردند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 28 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 17, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  54987 تاریخ انتشار:  1393-10-16 - 05:45 تعداد بازدید:  1384
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

پاسخ‌های مدیرکل آموزش و پرورش به پرسش‌ رسانه‌های استان
می‌خواهند با موج‌سواری به قدرت برگردند

اخبار

■ آيا به جز 200 هزار تومان هزينه دندانپزشكي خدمت ديگري براي جامعه فرهنگيان
 در دولت گذشته انجام شده است؟
■ اجازه افراطی‌گری نمی‌دهیم
■ مشکل معیشت معلمان را باید مجلس حل کند
■ تشریفات قانونی در استخدامی‌های گذشته رعایت نشده است
■ آموزش‌وپرورش به يك شركت سهامي تبديل شده بود
■ فرهنگيان ما هنوز بگيروببندهاي سال 85 را فراموش نكرده‌اند
■ استخر‌های آموزش و پرورش اثر تاریخی شده‌اند

دو سال از پایان خدمت حاجی بابایی در وزارت آموزش و پرورش می‌گذرد، وزیری که طرح تحول بنیادین را در این وزارتخانه به اجرا گذاشت و بدون پاسخ به منتقدان وزارت را تحویل فانی داد. حال پس از گذشت 2 سال برای نخستین بار در دولت تدبیر و امید هفته گذشته معیشت معلمان از سوی نماینده همدان در نطق پیش از دستور مجلس شورای اسلامی مطرح شد و دیروز( سه‌شنبه) نیز مدیرکل آموزش و پرورش استان در دومین نشست مطبوعاتی خود از گذشته و برخی برنامه‌های اجرایی شده در دولت گذشته سخن گفت.
 دل‌نگراني‌هاي وزير سابق آموزش‌وپرورش، استخدامي‌هاي غيرقانوني، انتصاب‌هاي جديد، جدا بودن سياست‌بازي از آموزش‌وپرورش، كمبود بودجه و معيشت معلمان و پروژه‌های عمرانی باقی‌مانده از  دولت قبل از جمله استخر‌های طرح سباح  نیمه‌تمام از جمله مسائل مهمي بود كه دومين نشست مديركل آموزش‌وپرورش استان را به يك جلسه چالشي سياسي تبديل كرد.
عبدالرضا فولادوند با انتقاد صريح از سياست‌هاي آموزش‌وپرورش در دولت گذشته در خصوص نگراني‌هاي وزير سابق گفت: هر مسئولي حق دارد نگراني‌هاي خود را به‌گونه‌اي مطرح كند، اما آيا به جز 200 هزار تومان هزينه دندانپزشكي خدمت ديگري براي جامعه فرهنگيان استان در دولت گذشته انجام شده است؟ فرهنگيان ما هنوز بگيروببندهاي سال 85 را فراموش نكرده‌اند، در آموزش‌وپرورش تبعيدشدگاني را داشتيم كه تنها به دليل اظهارنظر و انتقاد به جاهايي دور تبعيد شدند. آموزش‌وپرورش آن زمان به يك شركت سهامي تبديل شده بود كه مديريت آن را يك طيف خاص عهده‌دار بود، چرا مطالبی که الان بازگو می‌شود، آن زمان عملیاتی نشده است. اينها دوباره دنبال آن هستند كه با موج‌سواری به قدرت برسند.
وي ادامه داد: برخي از سنگر آموزش‌وپرورش و معلمان مطالبي را مطرح مي‌كنند كه حتي خود هم به آن عمل نكرده‌اند و خوشبختانه جامعه فرهنگي ما اين موارد را به درستي درك مي‌كند.
فولادوند در خصوص انتصاب‌هاي جديد نيز گفت: در دولت گذشته، مديران بدون داشتن تجربه مديريتي به كار گرفته شدند اما ما با ارزيابي عملكردها در كميته‌اي به نام كميته انتصابات و سپس استعلام از وزارت اطلاعات به تعيين و به كارگيري معاونان و مديران پرداختيم.
وي افزود: دولت پيش با بي‌احترامي، سرمايه‌هاي آموزش‌وپرورش را به كنج خانه‌ها فرستاد و آنها را حذف كرد اما با روي كار آمدن دولت تدبير و اميد آموزش‌وپرورش از تك‌صدايي خارج و حرمت معلم رعايت شد. به منتقدها اجازه حرف‌زدن داديم و آنهايي را كه به واقع كار كرده بودند در پست‌هايشان باقي گذاشتيم چنانچه از 19 منطقه آموزشي مديران 11 منطقه جابجا شدند.
بحث ديگر اين جلسه چالشي اعتبار آموزش‌وپرورش بود كه فولادوند در اين زمينه نيز گفت: 97 تا 99 درصد اعتبارات صرف حقوق و يك تا 3 درصد صرف امور عمراني مي‌شود. دولتي كه نفت را 130 دلار مي‌فروخت عايدي براي صندوق ذخيره نداشت اما ما با نفت 60 دلار به صندوق اعتبار داديم.
و اما پاسخ مديركل آموزش‌وپرورش در خصوص سؤالي كه از وي پرسيده شد «چرا مي‌گويند برخی با آموزش‌وپرورش به جايگاه رسيدند»، گفت: آموزش‌وپرورش به عنوان بزرگترين نهاد آموزشي فرهنگي است كه جاي هيچ‌گونه سياسي‌بازي در آن نيست و ما سعي كرديم آن را از حواشي‌سازي سياسي دور كنيم. ما اجازه نمي‌دهيم كسي دنبال اهداف سياسي خود در اين حوزه باشد و منظور بنده هم از جدايي سياست از آموزش‌وپرورش جدايي افرادي بود كه از اين نهاد بزرگ براي مطامع شخصي خود استفاده مي‌كنند.
ديگر پرسش مطرح شده در اين جلسه معيشت و مطالبات فرهنگيان بود كه وي در اين زمينه گفت: در هيچ دولتي براي حل مشكلات معيشتي فرهنگيان بودجه‌اي اختصاص نداده‌اند و نمي‌توان ادعا كرد كه دولتي در اين زمينه خوب عمل كرده است اگر ما همچنين ادعا كنيم به همان «من از دولت‌هاي ديگر خوب عمل كردم» احمدي‌نژادي مي‌رسيم.
در خصوص مطالبات فرهنگيان بايد بگويم كه آموزش‌وپرورش هميشه بدهكار معلمان بوده است و سعي كرده به‌روز باشد اما اعتبارات پاسخگو نيست. تاكنون 54 ميليارد تومان بدهكاري پرداخت شده اما تا به حال نتوانستيم اضافه تدريس مهر، آبان و آذرماه را پرداخت كنيم.
در كل، عمده مشكل ما اعتبار و سهم امور عمراني از اعتبارات است. در حال حاضر به همين دليل 18 استخر در دست احداث ما به آثار تاريخي مبدل شده‌اند.
فولادوند باز هم در ميان صحبت‌هاي خود به استخدامي‌هاي غيرقانوني اشاره كرد و در پاسخ به سؤال خبرنگاري كه از وي پرسيد اگر مدير دولت گذشته بوديد آيا شما هم اين استخدامي را مي‌پذيرفتيد، گفت به هيچ‌وجه اين مسئوليت را نمي‌پذيرفتم. نمي‌دانم هدف مسئولان وقت چه بوده است اما تشريفات قانوني در استخدامي‌ها انجام نشد و اين امر توسط مراجع قضايي در حال پيگيري است و حال نمي‌توان به بيان جزئيات آن پرداخت. هرچند شايد در آن برهه مجوز استخدامي بنا بر ضرورت داده شده باشد. به هر حال بايد نظر مراجع قضايي را ديد. اجراي نظام 3-3-6 هم كه در دولت قبل و به گفته كارشناسان بدون آزمايش طرح به مرحله اجرا درآمد هم خالي از اشكال و نقد نبود كه كمبود معلم براي كلاس ششم، كتاب‌هاي آموزشي نامناسب، كمبود فضاي آموزشي عمده مشكلي بود كه كارشناسان آن را مطرح كردند.
فولادوند در اين ارتباط و در پاسخ به سؤال اجراي اين نظام و آسيب‌هاي تربيتي كه به دنبال داشته است، گفت: هر طرحي كه اجرا مي‌شود در ابتدا با مشكلاتي همراه است. وزارت آموزش‌وپرورش در دولت تدبير با هدف حل مشكلات اين طرح را ادامه مي‌دهد. مختلط بودن دانش‌آموزان در پايه ششم مشكل‌ساز شده است و به طور قطع مشكل تربيتي به دنبال دارد. به دنبال حل مشكل در سطح وزارتخانه هستيم.
«آيا معيشت بر فرهنگيان در كار آنها تأثير نخواهد گذاشت؟» نيز سؤال ديگري بود كه در اين نشست مطرح شد.  فولادوند افزود: نبايد معيشت فرهنگيان كه در هر دولتي مطرح مي‌شود ابزاري براي رسيدن به مطامع سياسي و شخصي شود.
در طول 9 دوره مجلس، كمتر نطقي در خصوص دادن امتياز و رفع مشكل فرهنگيان داشتيم. وقتي 95 درصد اعتبارات صرف هزينه‌هاي جاري مي‌شود جايي براي رفاه و ساير برنامه‌هاي حمايتي نمي‌ماند. كارمندان ساير ادارات مزايايي مي‌گيرند كه از حقوق پايه آنها هم بيشتر است اما در فيش حقوقي نمي‌آيد. بايد در تدوين بودجه، معيشت معلمان فراموش نشود. از طرفي، گفته شد كه بودجه عمراني آموزش‌وپرورش از ميانگين كشوري كمتر‌ است.
مديركل آموزش‌وپرورش گفت: ميانگين اعتبارات عمراني كشور 2/12 درصد است كه در استان البرز اين رقم 21/0 درصد است اما در همدان 8 درصد است كه البته با رايزني‌هاي انجام شده وعده‌هايي داده شده است. كتب جديد نظام آموزشي اشكالاتي دارد كه حتي معلمان را هم سردرگم كرده است. اين گفته يكي از خبرنگاران بود كه از فولاوند در خصوص تدابير آموزش‌وپرورش براي حل اين مشكل سؤال كرد و وي بيان كرد: براي رفع مشكل نظرات كارشناسان و معلمان را جويا شديم. راهكار ما كيفيت‌بخشي به آموزش است، لذا كلاس‌هاي آموزشي توسط مؤلفان را ترتيب داده‌ايم.
مديركل آموزش‌وپرورش در خصوص مدارس راه‌دور و مديريت اين مدارس گفت: در دولت نهم و دهم اين مدارس از مدار آموزش خارج شدند. تخلفات بسياري صورت گرفت و مدارك و نمره‌هاي بسياري به فروش رفت كه در دست پيگيري است.
در خصوص آسيب‌هاي اجتماعي دانش‌آموزان و ورود برخي مشكلات، چون مواد مخدر به مدارس نيز فولادوند گفت: بسياري از افراد براي ضربه‌زدن به نظام آموزش‌وپرورش دانش‌آموز را هدف قرار داده و در اين راه پول هم خرج مي‌كنند. دانش‌آموز نخستين عضو جامعه است كه در مسير آسيب‌هاي بي‌شمار است. آموزش اوليا، برگزاري كلاس براي اوليا و مربيان، همكاري با ستاد مواد مخدر و... از جمله برنامه‌هاي ما در اين زمينه است.
 ابهام در رنگ بيمه طلايي
از گفته‌هاي مديركل آموزش‌وپرورش پيداست كه بيمه طلايي يا طلايي‌تر و يا كمرنگ‌تر مي‌شود؛ زيرا وي گفت با اجراي نظام سلامت هم معلمان و هم ساير قشرهاي تحت پوشش طرح‌هاي سلامت قرار مي‌گيرند كه همان هدف بيمه طلايي است.
فولادوند در ادامه از عملكرد مثبت آموزش‌وپرورش در حوزه‌هاي مختلف و كسب رتبه در بين 2 تا 3 استان برتر كشور خبر داد و گفت: آنچه امروز بيش از هر چيز هدف آموزش‌وپرورش است حركت اعتدالي با محوريت منافع ملي پرهيز از افراط، مصلحت نظام و منويات رهبري است و امروز ما افتخار مي‌كنيم كه در فضاي استان فرهنگيان انتقادها و پيشنهادهاي خود را مي‌توانند به صراحت اعلام كنند و ما هم از نظر كارشناسان در مسائل آموزشي استفاده كنيم.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com