در محلات پایگاه خدمات اجتماعی ایجاد می شود همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 28 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 17, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  55360 تاریخ انتشار:  1393-10-25 - 05:45 تعداد بازدید:  264
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

معاون امور اجتماعی بهزیستی کشور
در محلات پایگاه خدمات اجتماعی ایجاد می شود

اخبار
 در کارگروه فرهنگی اجتماعی استان همدان بر احداث پایگاه خدمات اجتماعی در محلات تأکید شد.
اين موضوع را معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت و اينكه راه‌اندازی اورژانس اجتماعی از افتخارات نظام بوده و باید پایگاه خدمات اجتماعی در محلات دایر شود. همچنین برای آن باید تبلیغات مناسبی از سوی رسانه‌ها صورت گیرد.
حبیب‌ا... مسعودی‌فرید با بیان اینکه 2 محور اصلی برای برنامه توسعه مطرح است، افزود: توسعه همه‌جانبه که به جنبه‌های فرهنگی و اقتصادی توجه دارد و توسط رهبر معظم انقلاب نیز مطرح شد و محور دوم نیز آمایش سرزمین است.
به گزارش ایسنا، وي از وجود 850 منطقه حاشیه‌نشین در کشور خبر داد و افزود: این مناطق خدمات اجتماعی مناسبی ندارند.
مسعودی‌فرید با اشاره به سبک زندگی اسلامی گفت: دومین همایش اصلاح آسیب‌های اجتماعی با محوریت بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص سبک زندگی اسلامی برگزار می‌شود.
وی با بیان اینکه نسبت به آسیب‌های اجتماعی باید نگاه کلی‌نگر داشته باشیم، تأکید کرد: در بسیاری از مناطق جهان بر روی کودکان سرمایه‌گذاری زیادی صورت گرفته و بحث سلامت سیاست‌ها مطرح است و حتی در این زمینه کتابی نگاشته شده است.
البته برخی کشورها مانند سوئد 2 درصد از درآمد ناخالص داخلی را به کودکان اختصاص داده و دانمارک نیز یک درصد از آن را صرف کودکان زیر دبستان کرده است.
معاون بهزیستی کشور ادامه داد: کودکان تنها متعلق به خانواده نبوده است، بلکه فرزندان نظامند که آینده کشور در دستان آنها خواهد بود.
به گفته مسعودی‌فرید، 8 درصد از بچه‌های سن مهدکودک در این مراکز ثبت‌نام می‌کنند و ما باید ضمن آموزش‌و‌پرورش درست کودکان بحث سیاست‌های جمعیتی را دنبال کرده است و فضای مناسبی را برای تعامل اجتماعی کودکان ایجاد کنیم.
نیاز است محتوای آموزشی در مهدکودک‌ها یکسان باشد که یکی از آنها توجه به مفاهیم دینی بوده و در این راستا یک بسته برای آن تهیه شده همچنین تفاهم‌نامه‌ای با دفتر تبلیغات اسلامی منعقد شده که آموزش مفاهیم دینی مربیان زیر نظر حوزه علمیه انجام می‌شود همچنین مربیان می‌توانند پس از گذراندن این دوره مدرک مورد نظر را دریافت کنند.
وی به طرح یاوران نماز در مهد کودک‌ها اشاره و اظهار کرد: این طرح بسیار موفق بوده و جزو طرح‌های برتر محسوب می‌شود.
مسعودی‌فرید ادامه داد: برای کاهش آسیب‌های اجتماعی نیاز به همکاری بین بخشی در جامعه احساس می‌شود که غیر از سازمان بهزیستی 11 دستگاه دیگر در این زمینه نقش دارند.
وی همچنين گفت: 80 درصد از کودکانی که در 37 مرکز شبانه‌روزی نگهداری می‌شوند طبق بررسی‌های انجام شده با والدین خود زندگی می‌کنند، بنابراین ما باید به آنها خدمات روزانه دهیم و با والدین آنها ارتباط داشته باشیم، در این راستا نگاه ما باید نگاه کاهش آسیب‌های اجتماعی باشد.
مسعودی‌فرید خاطرنشان کرد: کمک به خانواده‌های کودکان خیابانی باید همراه با شروطی باشد که از جمله آنها ثبت‌نام فرزندان در مدارس برای ادامه تحصیل است.
وی گفت: 25 کشور در حوزه اورژانس اجتماعی مورد بررسی و مطالعه قرار دادیم و توانستیم برخی از خدماتی که آنها در خصوص کودک آزاری و همسرآزاری ارائه می‌دهند، شاخص‌هایی را تهیه و بومی کنیم.
مسعودی‌فريد از فعالیت 300 خودروي اورژانس اجتماعی در کشور از سال 78 تاکنون خبر داد و خاطرنشان کرد: باید برای جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی از جمله طلاق خدمات مشاوره قبل از ازدواج به جوانان ارائه شود.
 زنان متکدی جمع‌آوری شوند
با توجه به تکدی‌گری تعدادی از زنان در ساعات آخر شب در همدان، هر نهادی که مسئول جمع‌آوری این افراد است باید نسبت به جمع‎آوری این متکدیان در ساعات پایانی شب اقدام کنند.
اين بحث را هم معاون سیاسی امنيتي استاندار همدان مطرح كرد و گفت: با توجه به ظرفیت توریست‌پذیری و گردشگری همدان برای سال آینده تمام دستگاه‌های متولی امر باید برنامه‌ریزی کنند تا شهر در خصوص متکدیان جلوه بدی پیدا نکند و کار باید مدیریتی انجام شود.
به گزارش فارس، محمدابراهیم الهی‌تبار با اشاره «طرح بشیر» که در خصوص کاهش طلاق در سطح کشور در حال اجراست، اظهار کرد: زیرساخت‌های لازم برای اجرای این طرح در سطح استان وجود دارد. کار اجرای این طرح را در استان با گروه‌های مرجعی مانند آموزش‌و‌پرورش، سمن‌ها و... که بیشتر با مردم در ارتباط هستند، پیش می‌بریم.
وي با بیان اینکه فضای مجازی امروزه جوانان را به خود جذب کرده است، بيان کرد: با استفاده از ظرفیت فضای مجازی باید مسائل را آموزش و فرهنگ‌سازی کنیم.
بیشتر طلاق‌ها در 5 سال نخست زندگی رخ می‌دهد
بیشتر طلاق‌ها در جامعه در 5 سال اول زندگی اتفاق می‌افتد و بیشتر این افراد نیز کسانی بودند که تحت‌تأثیر فضای مجازی بودند.
الهی‌تبار با اشاره صحبت‌های وزیر کشور در خصوص افزایش توان اقتصادی در سطح جهانی بيان کرد: برای افزایش سطح قدرت جهانی و توان اقتصادی باید تمام دستگاه‌های کشور به صورت هماهنگ کار کنند.
وی یادآور شد: با توجه به وضعیتی که در خصوص مسائل اجتماعی در کشور با آن روبه‌رو هستیم و شاخص بالای طلاق و کاهش آمار ازدواج و افزایش آسیب‌های اجتماعی دیگر که بسیار تهدیدکننده هستند باید یک کار متمرکز در این حوزه انجام شود.
معاون سیاسی امنیتی استاندار خاطرنشان کرد: تا سال 83 مسائل اجتماعی در سطح جامعه بسیار خوب رصد می‌شد، اما پس از سال 84 به بعد رصد مسائل اجتماعی حالت رکود پیدا کرد و نتیجه آن نشان داد وضعیت ما در حوزه مسائل اجتماعی مساعد نیست. باید نگرش ما نگرش مسائل اجتماعی و فرهنگی باشد تا بتوانیم نتیجه مطلوب را در این بحث به دست آوریم.
الهی‌تبار با اشاره به تدوین برنامه ششم توسعه و اینکه در این برنامه باید مسائل اجتماعی در اولویت باشد، گفت: برای حل معضلات کشور باید مسائل اجتماعی را بیشتر و پررنگ‌تر کنیم.
وی با تأکید بر لزوم تقویت نهادها و مراکز اجتماعی افزود: توجه به این مهم باید مدنظر قرار گیرد.
معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان ادامه داد: دادگستری باید دفاتر ثبت ازدواج را ملزم کند تا زوج‌هایی که برای ثبت ازدواج به دفاتر ازدواج مراجعه می‌کنند قبل از ثبت ازدواج، یک دوره کلاس آموزشی و یا مهارت زندگی را بگذرانند. این کار نخست باید از همدان آغاز شده و بعد به صورت مرحله‌ای در شهرستان‌ها اجرا شود.
 همدان رتبه شانزدهم طلاق در کشور را دارد
مدیرکل بهزیستی همدان نيز با اشاره به آمار طلاق در استان گفت: در سال 83، در استان ‌هزار و 943 مورد طلاق ثبت شده که این آمار در سال 93 به 3 هزار و 797 مورد رسیده است. البته نسبت طلاق در سال 83 در استان یک به یازده بوده؛ در حالی که این نسبت در سال 92 از یک به 8/5 درصد رسیده است.
حمید سوری افزود: این امر نشان از آن دارد که آمار طلاق از سال 83 تاکنون 2 برابر شده در حالی که آمار ازدواج تغییری نکرده است.
وی با بیان اینکه استان همدان رتبه 16 را در زمینه طلاق در کشور دارد، گفت: استان البرز با بالاترین آمار و سیستان و بلوچستان با کمترین آمار طلاق رتبه‌های اول و آخر را در سطح کشور دارند. همچنين تعداد زنان و دختران آسیب‌دیده اجتماعی مجموعاً در سال جاری 489 مورد بوده که نسبت به سال گذشته 18 درصد رشد داشتیم.

بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com