1403-02-071403-02-17bool(false) استان مهد بیش از ۲هزار و ۵۰۰ واقف خیراندیش همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 17 ارديبهشت 1403

Today : Mon, May 6, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  134694 تاریخ انتشار:  1402-07-17 - 10:48 تعداد بازدید:  140
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در همایش یاوران وقف اعلام شد:
استان مهد بیش از ۲هزار و ۵۰۰ واقف خیراندیش

نویسنده : نیر احمدی

اخبار


 همزمان با هفته وقف، همایش بزرگ یاوران وقف در سالن همایش‌های تالار قرآن همدان برگزار شد.

به گزارش همدان پیام، در این همایش جمعی از مدیران و مسئولان اوقاف، مسئولان شهری و استانی، اساتید حوزوی و همچنین واقفان و خیرین استان حضور داشتند.مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان در این همایش اظهار کرد: استان همدان مهد بیش از ۲هزار و۵۰۰ واقف خیر اندیش است و در یک سال گذشته ما در استان همدان بیش از ۹۰میلیارد تومان درآمد موقوفه داشته‌ایم.

حجت‌الاسلام حاجی رضا زین‌العابدینی با اشاره به اینکه بیشتر موقوفات در زمینه های اجتماعی، خیریه، عتبات، مذهبی، مساجد و... هزینه می‌شود افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا ۱۰مهرماه سال جاری در حوزه اموال خیریه ۹میلیارد ۵۰۰میلیون تومان و در حوزه عتبات افزون بر ۱۱میلیارد تومان و در مجموع ۲۹میلیارد تومان از درآمد موقوفات در راستای کمک به فقرا، اطعام ایتام، دارو و درمان، زائران حرم امام رضا (ع)، دانش آموزان بی‌بضاعت، اطعام مراسم ابا عبدا...الحسین(ع) و... هزینه شده است.

وی با عنوان اینکه اداره کل اوقاف در استان ۷۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری کرده است گفت: این اعتبار در ۹طرح مسکن سازی برای زوج های جوان، واحدهای تجاری و مسکونی در دست هزینه است.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان با بیان اینکه سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال وظیفه ما است، گفت: در این راستا  ساخت ۷۴۰ واحد مسکونی در ملایر، تامین چهار قطعه زمین در شهر همدان برای ساخت مسکن با همکاری بنیاد مسکن، ایجاد نیروگاه خورشیدی در شهرستان تویسرکان، انتقال درمانگاه اعتمادیه به ساختمان جلویی این درمانگاه و قرار دادن ملک وقفی به عنوان اقامتگاه بوم گردی، پروژه خدماتی تجاری شهرک مدنی، پروزه هایپرمارکت ملایر، کارگاه مبل و منبت ملایر و... از جمله پروژه های سرمایه گذاری اوقاف استان همدان است که برای همگی تامین اعتبار لازم صورت گرفته و در حال رایزنی برای دریافت مجوز برای اجرا هستیم.

زین العابدینی با اشاره به اینکه ۷ هزار و ۷۶ رقبه وقف در استان همدان وجود دارد که سهم موقوفه در آن کمتر از یک دانگ است،خاطر نشان کرد :با رایزنی های انجام شده در مورد پلاک های ثبتی که سهم واقف کمتر از یک دانگ است تبدیل به احسن می‌کنیم،اگر چه سهم وقف را نمیتوان فروخت اما جدا کردن آن در مواردی بلامانع است و منع شرعی و قانونی برای آن وجود ندارد.مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان همدان گفت: بیش از ۸۵ درصد املاک اوقاف دارای سند مالکیت هستند به طوری که در سال ۱۴۰۱ استان همدان از جمله استان های مطرح کشور در این زمینه شد.

زین‌العابدینی با بیان اینکه چند تفاهم‌نامه بین اوقاف و نهادهای مختلف منعقد شده است افزود: با تفاهمنامه‌ای که از سال ۹۰ با اداره منابع طبیعی منعقد شد خیلی از زمین‌های موقوفی تعیین تکلیف شدند.

وی با اشاره به انعقاد تفاهمنامه‌ای با بنیاد مسکن خاطرنشان کرد: سنددار کردن املاک مردم و اجرای طرح هادی در این راستا مورد توجه قرار گرفته است.

زین‌العابدینی با اشاره به اینکه از نظر تعدادی همدان موقوفات بالاتری را در کشور دارد گفت: طی ۵۰ سال اخیر تعداد موقوفات افزایش یافته اما از نظر نیازها موقوفات کمی داریم.

وی با بیان اینکه در موقوفات ما اصراری برای تولیت نداریم و واقفین می‌توانند افراد مورد اعتماد خود را برای این امر انتخاب کنند، در خصوص مشکلات بقعه امامزاده محسن(ع) نظیر نبود زائرسرا در این بقعه عنوان کرد: بقعه امامزاده محسن(ع) ثبت ملی است و  در حال حاضر نمی‌توان در آنجا ساخت و ساز انجام داد اما تا دو سال آینده طرح جامع تصویب ‌شود می‌توان کارهایی را آغاز کرد.

زین‌العابدینی به مسابقات قرآن اوقاف نیز اشاره کرد و گفت:این مسابقات در زمینه های ترتیل، قرائت، حفظ، صحیفه سجادیه، نهج‌البلاغه، تواشیح و اذان برگزار گردید و در سطح شهرستان ۹۵۰شرکت کننده داشتیم،که۲۰۰نفر توانستند به مرحله استانی راه پیدا کنند.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه گفت: در زمینه حمایت از فرزندآوری و جوانی جمعیت نیز ۱۲۸ واحد مسکونی برای زوج‌های جوان وجود دارد اما این میزان نیاز استان را تأمین نمی‌کند.

وی در خصوص حمایت اوقاف از طرح های دانش بنیان اظهار کرد: در قالب طرح‌های مشارکتی در تولید ات موتورهای برقی، موبایل و تبلت و... تفاهم نامه همکاری با بنیاد علمی نخبگان داریم و لازم به ذکر است سال گذشته رئیس دانشگاه بوعلی سینا شرکتی را در جهت حمایت از طرحهای دانش بنیان و نخبگان وقف کرد.زین‌العابدینی گفت:در ساختمان موقوفات همدان در تهران هم شرکت هایی مستقر هستند و طی قرار داد مشارکتی ۱میلیارد و ۲۰۰میلیون تومان در آمد حاصل شد.

در ادامه همایش یاوران وقف معاون امور استان‌ها و مجلس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: این سازمان در سال گذشته و نیمه نخست امسال ۱۰ هزار میلیارد ریال در طرح های اقتصادی مورد نیاز کشور و مردم مشارکت کرده است.حجت الاسلام والمسلمین ناصرالدین نوری زاده بیان کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه در طرحهای بسیار مهم از جمله در زمینه دانش بنیان، کار آفرینی، اقتصاد دریا مبنا، کشاورزی، دامداری، تولید تجهیزات پزشکی، کاهش آسیب های اجتماعی مشارکت دارد.

وی تاکید کرد: نهاد وقف در حوزه های دینی آموزشی سرمایه های گرانقدری است که می‌تواند زمینه ساز تمدن اسلامی و قله های پیشرفت باشد.

نوری زاده با اشاره به اینکه فرهنگ وقف، فرهنگ نوع دوستی کمک و انفاق و ایثار است و می تواند سرنوشت یک جامعه را متحول کند تصریح کرد: وقف در حوزه اقتصادی می تواند بسیاری از آسیب‌های اجتماعی را جبران کند و هدف واقفان خیر اندیش نیز تحول اقتصادی و نیل به پیشرفت جامعه است.

معاون امور استانها و مجلس سازمان اوقاف با بیان اینکه سازمان اوقاف بزرگترین امانت دار سرمایه های واقفان است افزود: بزرگترین سرمایه اوقاف اعتماد ملی است.نوری زاده با اشاره به اینکه ۸۰۰ نیت در وقف نا مه ها وجود دارد، گفت: برخی از این وقف نامه ها برای غذای حیوانات و پرندگان و کمک به فعالیت دانشمندان است.

وی با تاکید بر اینکه تلاش برای مدیریت موقوفات به نفع جامعه است ،یاد آور شد: هشت هزار ۷۶۹ بقعه در کشور وجود دارد که می‌تواند جزو پایگاه‌های مهم فرهنگی باشد.

در این همایش یک وقف شناس در همدان نیز به تاریخ وقف در کشور پرداخت و با بیان اینکه بیشتر انگیزه‌های وقف در حوزه دینی و خیرات است اظهار کرد: از ایران قبل از اسلام موضوع وقف بوده اما با آمدن اسلام سازماندهی و هدفمند شده است.مومن با اشاره به اینکه بیشترین وقف‌های کشور مربوط به دوره صفویه است گفت: توسعه اقتصادی در دوران صفویه مرهون وقف‌هایی بوده که واقفین خیراندیش داشته‌اند.

وی با اشاره به اینکه دوره قاجار با وقف‌های بزرگی مانند دوره صفویه مواجه نبودیم اما بیشتر وقف‌ها مذهبی بوده است .مومن با بیان اینکه در نهضت ملی توجه به بهداشت و درمان و تحولات کشاورزی در حوزه وقف مورد توجه قرار گرفت خاطرنشان کرد: چند نمونه موقوفه خاص در استان همدان وجود دارد که می توان به موقوفه قراگزلو اشاره کرد و دوره معاصر نیز موقوفه مربوط به مرحوم اذکایی مورد توجه است.
در این مراسم از یاوران وقف، هیأ امنای واقفین و برگزیدگان مسابقات قرآنی در همدان تقدیر شد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com