1403-02-071403-02-17bool(false) برای فـرش برندسازی کنیم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 17 ارديبهشت 1403

Today : Mon, May 6, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  62770 تاریخ انتشار:  1394-06-17 - 05:45 تعداد بازدید:  295
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

فرش‌بافی توجیه اقتصادی ندارد
برای فـرش برندسازی کنیم

اقتصادی

قرار شده که پس از لغو کامل تحریم‌ها، جلوی صادرات فرش ایران باز ‌شود، اما بخاطر اینکه در طی بیش از یک دهه گذشته که قالی ایران بازار خود را در کشورهای خارجی از دست داده حالا برای بدست آوردن آن باید تلاش مضاعف کرده و به بازاریابی بپردازد. در این بین همدان نیز می‌تواند با توجه به پتانسیل و نوع بافتی که دارد بخشی از بازار بین المللی را سهم خود کند؛ هرچند که این صنعت با وجود اشتغالزایی و سودآوری بالا اکنون مورد بی‌مهری قرار گرفته و قالیبافان یکی پس از دیگری دست از کار می‌کشند. در این رابطه رئیس اتحادیه فرش دستباف همدان هم گفته که فرش همدان باید برندسازی شود چون برند جدیدی از فرش همدان ثبت نشده و برندهای قبلی هم به دلیل نداشتن توجیه اقتصادی فعالیت ندارند.
البته تقی صباغ عنوان کرده که نداشتن توجیه اقتصادی فرش دستباف باعث شده که فرشبافان همدان به سمت تولید تابلو فرش سوق پیدا کنند. که تابلو فرش‌بافی هم به عنوان یک هنر به شمار نمی‌رود و باید در همدان فرهنگ‌سازی لازم صورت گیرد تا قالیبافان به سمت بافت فرش زیرانداز پیش روند و برندسازی در این زمینه صورت گیرد.
البته وی در ادامه یکی دیگر از دلایل کاهش تولید فرش دستباف را نبود مواد اولیه مرغوب در بازار همدان عنوان کرده و گفته  که وارد کردن مواد اولیه مرغوب در بازار همدان نیازمند مشارکت بخش خصوصی است.
صباغ با بیان اینکه بازار مواد اولیه فرش در همدان بسیار نامساعد است، اضافه کرده: در بازار همدان خرید مواد اولیه نامرغوب رواج دارد و از آن جا که قالیبافان در حد کارشناس فرش نیستند؛ همین امر اجازه تشخیص مواد اولیه مرغوب از نامرغوب را به آنها نمی‌دهد.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از مواردی که فرش دستباف همدان از بازار رقابت عقب مانده است طرح و رنگ‌های آن است، به فارس گفته: باید رنگ و طرح فرش‌ها به‌روزرسانی شده و با توجه به سلیقه مردم شود تا بتواند وارد بازار رقابت شود.
به گفته صباغ قالیبافان همدانی نوآوری در کار خود ندارند و این امر باعث رکود در فرش دستباف شده است.
وی با اشاره به ایجاد بحران در فرش‌ دستباف همدان همچنین اضافه کرده: در زمان‌های قبل قالیباف‌ها بیشتر از سایر کارمندهای دولتی درآمد داشتند ولی امروزه به دلیل نداشتن توجیه اقتصادی فعالیتی ندارند.
به گفته صباغ برنامه‌ریزی‌های بسیاری در زمینه رفع چالش‌های فرش دستبافت انجام شده ولی همه در حد حرف بوده درصورتی که فرش دستباف همدان نیاز به برنامه‌های عملیاتی دارد.
وی همچنین درباره بیمه قالیبافان هم گفته: از تیرماه سال گذشته سایت بیمه بسته شده و عضو جدیدی نمی‌تواند بیمه شود.
به گفته وی بیشتر اعضای اتحادیه فرش‌ دستباف اعضای خانگی هستند که فعالیت 7 هزار و 638 نفر در این عرصه ثبت دفتر شده است. از بین آنها 4 هزار و 139 نفر کارت شناسایی گرفته و 386 نفر پروانه کسب دارند، بر اساس آمار سازمان صنعت، معدن و تجارت در سطح استان همدان 22 هزار نفر قالیباف وجود دارد. اما فعال و غیرفعال بودن این تعداد مشخص نیست و از آن جا که بیمه صنایع‌دستی هم به نام بیمه شناسنامه‌دار قالیبافی ثبت می‌شود، نمی‌توان آمار دقیقی از تعداد بیمه‌شدگان قالیباف داشت.
البته طبق آماری که مسئولان از تعداد قالیبافان ارایه می‌کنند مشخص است که هرسال از تعداد قالیبافان استان کم می‌شود. درصورتی که در حال حاضر دستگاه‌های مربوطه نه تنها باید آنها را حمایت کنند که یک برنامه‌ریزی دقیق و حساب شده برای قالی همدان تنظیم کرده و از هم‌اکنون بازاریابی کشورهای خارجی را آغاز و سلایق مختلف را شناسایی کند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com