1403-02-071403-02-17bool(false) اخبار کوتاه اقتصادی 2444 همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 17 ارديبهشت 1403

Today : Mon, May 6, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  62820 تاریخ انتشار:  1394-06-18 - 05:45 تعداد بازدید:  104
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اخبار کوتاه اقتصادی 2444

اقتصادی

چه گذشت که بازار کار بحرانی شد؟
  بازار کار نسبت به هجوم جوانان به دانشگاه‌ها در یکی دو دهه اخیر واکنش‌های مناسبی ندارد و اساساً سیاست تشویق دولت‌ها و سیاست‌گذاران برای ورود صدها هزار جوان دیپلمه به دانشگاه‌ها و تحصیل در هر رشته‌ای که پیش آید، سیاستی از اساس اشتباه و نادرست بوده است.
نتیجه این سیاست امروز این شده که جنس بیکاری در ایران تغییر کرده، نوع نگاه جوانان به کار متفاوت است و به قول وزیر کار ذائقه بازار کار عوض شده است. حالا جوانان می‌خواهند مشاغلی با پرستیژ و مدیریتی داشته باشند، اغلب به دنبال پُشت میزنشینی هستند و مشاغل ساده و فیزیکی را نمی‌پذیرند و آنها را در شأن خود نمی‌دانند.
شاید اگر از آنها پرسیده شود برخی بگویند هر شغلی باشد را می‌پذیرند و دیگر از بیکاری خسته شده‌اند اما دانشگاه و تحصیلات موجب شده تا آنها در پس ذهن خود دلبستگی چندانی به شغل‌های ساده و فیزیکی که اتفاقاً ممکن است عناوین چندان خوبی هم نداشته باشند، ندارند و یا اینکه از مشاغل ساده به عنوان سکوی پرتاب به سمت مشاغل مدنظر خود استفاده می‌کنند و به بسیاری از مشاغل به عنوان کوتاه‌مدت و موقت نگاه می‌شود.
به گزارش مهر، این طرز فکر که جوانان تلاش کنند تا در جایگاه‌های بهتری از بازار کار قرار بگیرند، فی نفسه اشتباه نیست و نشان‌دهنده انگیزه کارجویان جوان برای حضور مؤثرتر در بازار کار کشور است اما مقامات دولتی می‌گویند بهتر است جوانان دست‌کم برای دوره‌ای که بازار کار دچار بحران است، تفکرات و خواسته‌های شغلی خود را تغییر دهند؛ وگرنه ممکن است برای دوره‌های طولانی بیکار بمانند و داشتن یک شغل نه چندان خوب ولی با درآمد، بهتر از بیکاری مطلق و دست روی دست گذاشتن است.
از سویی دیگر، کارشناسان بازار کار معتقدند دولت‌ها در زمان فعالیت خود به ویژه در بیش از2 دهه اخیر، اساساً بیکاری جوانان را چندان جدی نگرفته و برنامه‌ریزی روشنی برای آینده بازار کار نداشته‌اند. آنها معمولاً فکری برای ورود هزاران جوان به دانشگاه‌ها نکردند و همه چیز به آینده واگذار شد.



تولیدکننده‌ها انباردار شدند
  رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با بیان اینکه تمام آثار منفی تورم، رکود و اعمال قانون هدفمندسازی یارانه‌ها به بخش تولید وارد شده است، گفت: تولیدکنندگان به دلیل کمبود تقاضا در سطح بازار انباردار شده‌اند.
سید عبدالوهاب سهل‌آبادی با اشاره به اینکه اکثر کارخانجات سیمان، کاشی و سرامیک و مصالح فروشی‌های ساختمانی با کمبود تقاضا تولیدات خود را در انبارها گذاشته‌اند، به تسنیم گفت: شرایط رکود اثر واقعی خود را بر بخش تولید گذاشته است و واحدها به دلیل قیمت تمام شده بالای کالاهای خود امکان صادرات آنها را هم ندارند.
وی افزود: تمام آثار منفی تورم، رکود و اعمال قانون هدفمندسازی یارانه‌ها به بخش تولید وارد شده و آنها را با دیون معوق بسیار روبه‌رو ساخته است.
سهل‌آبادی بیان کرد: انتظار ما از دولت دریافت نکردت تسهیلات بانکی نیست، بلکه باید برای اقساط معوق واحدهای تولیدی تصمیم مناسبی را اتخاذ کند.
 واحدهای تولیدی در افزایش اقساط معوق خود مقصر نیستند اما همین موضوع توان فعالیت را از آنها گرفته است.
سهل‌آبادی با اشاره به اینکه جامعه صنعتی از دولت بابت اجرای قانون هدفمند‌سازی یارانه‌ها 35 هزار میلیارد تومان طلب دارد، تصریح کرد: لااقل دولت همین طلب را تهاتر کرده و بدهی معوق واحدهای تولیدی از سیستم بانکی را تسویه کند.




سهم تعاون از اقتصاد ۶ درصد اعلام شد
 معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با اعلام اینکه در حال حاضر سهم تعاون از اقتصاد حدود ۶‌درصد است، گفت بازار مجازی بخش تعاون فعال می‌شود.
سید حمید کلانتری به مهر گفت: در صورت فراهم شدن امکانات و زیرساخت‌ها، منابع مالی و بانکی سهم بخش تعاون از اقتصاد ملی در برنامه ششم توسعه کشور از حدود ۶ درصد فعلی به ۱۵ درصد می‌رسد.
معاون تعاون وزارت کار اظهار کرد: رسیدن به این سهم از اقتصاد ملی هدفی بلند و متعالی در زمان ۵ ساله است و چون تعاونی‌ها علاقمند رسیدن به این سهم پیش‌بینی شده در فاصله زمانی کمتری هستند، باید تلاش کنیم این مهم محقق شود.
وی از راه‌اندازی مرحله نخست پورتال جامع تعاون خبر داد و گفت: این پورتال شامل ایجاد بازار مجازی برای بخش تعاون است که امیدواریم بتواند تحرک و پوپایی خوبی را بین تعاونی‌ها در سطح کشور از نظر همکاری‌های شبکه‌ای عرضه و فروش کالا و آشنایی با تولیدات کالاهای یکدیگر و اقتصاد تعاونی ایفا کند.




باید هر سال ۲۰ درصد قیمت آب و برق تعدیل شود
 قائم مقام وزیر نیرو گفت: در گام نخست باید هر سال به اندازه ۲۰ درصد قیمت آب و برق تعدیل شود و دولت و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور برنامه ریزی کرده اند تا قیمت ها با کمترین حاشیه های سربار همراه باشد.
به گزارش تسنیم، ستار محمودی افزود: سرنوشت قیمت برق همانند قیمت آب و دیگر حامل های انرژی در قالب قانون هدفمندی یارانه ها روشن و مشخص شده تا طی پنج سال به قیمت واقعی شان برسند.
وی افزود: براین اساس، در گام نخست باید هر سال به اندازه 20 درصد این قیمت ها تعدیل شود و دولت و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور برنامه ریزی کرده اند تا قیمت ها با کمترین حاشیه های سربار همراه باشد و قسمت پِرت از قیمت خارج شده و قیمت های واقعی کالاها، خدمات و نیروی انسانی در مقوله قیمت گذاری وارد شوند.
قائم مقام وزیر نیرو با بیان اینکه وزارت نیرو تاکنون مطابق قانون هدفمندی یارانه ها به ارائه پیشنهادات خود در خصوص تعدیل نرخ های آب و برق به حوزه اقتصادی مربوطه پرداخته، گفت: شورای عالی اقتصاد نیز با بررسی موارد و در نظر گرفتن تمامی مؤلفه های اقتصادی کشور، مجوزهای لازم را صادر خواهد کرد.




تعاونی‌ها زنجیره تولید ایجاد کنند
  تحکیم بنیه اقتصادی شرکت‌های تعاونی با ایجاد زنجیره تولید و برندسازی محقق می‌شود تا بتوانند در بازار رقابت محصول تولیدی را عرضه کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با اشاره به اینکه اساس فعالیت اقتصادی تعاونی‎ها، مردم‌محوری است، گفت: تعاونی‌ها به سبب اینکه سرمایه‌های خرد مردمی را جمع‌آوری می‌کند و با استفاده از افکار جمعی و ایده‌های مردمی شکل می‌گیرند، مورد توجه قرار دارند.
مسعود اقلامی با تأکید بر اینکه فعالیت تعاونی در گروی تجمع سرمایه و افکار جمعی است، افزود: در این راستا تعاونی‌ها یکی از اهرم‌‌های اصلی تحقق سیاست اقتصاد مقاومتی در کشور هستند در این راستا باید روحیه و فرهنگ تعاون در بین مردم بیشتر تقویت شود و آنها را به مشارکت گرفت. وی بیان کرد: بر اساس قانون اساسی، تعاونی‌ها رکن دوم اقتصادی به شمار می‌آیند و برای حمایت از بخش تعاونی نیز برخی از معافیت‌های مالیاتی، ارائه تسهیلات و دیگر مشوق‌ها را مدنظر قرار گرفته است. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان افزود: برای تشکیل و افزایش فعالیت تعاونی نیاز به مشوق‌های بیشتری احساس می‌شود در این راستا انتظار داریم که دولت در تدوین قانون برنامه ششم توسعه به بخش تعاون توجه ویژه‌ای شود. وی تأکید کرد: برای ترویج فرهنگ تعاون باید منابع انسانی موجود را تقویت کنیم و آنها را به مهارت‌های روز مجهز کنیم تا بتوانند کالای با کیفیتی که قابل عرضه و رقابت در بازار باشد را تولید کنند. اقلامی گفت: تعاونی‌ها باید کالای دارای قابلیت صادراتی را تولید کنند تا ارزش افزوده بیشتری را کسب کنند و با وجودی که در سال‌های گذشته صادرات کالای بخش تعاونی در حد صفر بوده است اما در سال گذشته و امسال شرکت‌های تعاونی بیش از 43 میلیون دلار کالا به اقلیم کردستان عراق صادر کردند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com