انتقاد رئیس اتاق همدان از سیاست‌های دولت همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 24 ارديبهشت 1403

Today : Mon, May 13, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  130270 تاریخ انتشار:  1401-11-25 - 10:35 تعداد بازدید:  750
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در غیبت نمایندگان منتقد پس از 2سال نشست خبری اتاق بازرگانی برگزار شد
انتقاد رئیس اتاق همدان از سیاست‌های دولت

اقتصادی

 
رئیس و تعدادی از اعضای حامی زبردست و هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی استان همدان در آستانه دهمین انتخابات اتاق، نشست مطبوعاتی در ساختمان نیمه کاره برگزار کردند. در این نشست علاوه بر اینکه برای برخی خبرنگاران محدودیت‌هایی برای پرسش ایجاد شد به پرسش‌های انتخاباتی سایرین هم پاسخی داده نشد.

سکوت معنادار برخی خبرنگاران برای پرسش درباره عملکرد اتاق بازرگانی نشان می‌داد این نشست هدایت‌شده و پیش از آغاز جلسه هماهنگی‌هایی با برخی از حاضران صورت گرفته است.

به همین دلیل با خبرنگارانی که قصد پرسش از عملکرد 8ساله اتاق و همچنین درباره انتخابات پیش رو داشتند برخوردهای لفظی شد که این رفتار غیرکارشناسی باعث شد ابهامات از عملکرد اتاق در بسیاری مسائل از جمله احداث ساختمان جدید، حضور در انتخابات، فعالیت اتاق در ‌دادن مشاوره به دولت و رسیدگی به مسائل اقتصادی فعالان اقتصادی استان و...، شدت بگیرد.

به هر جهت با گذر از چالش‌هایی که از سوی برخی افرادی که خود را وابسته به رئیس اتاق بازرگانی استان می‌دانند، علی اصغر زبردست در پاسخ به پرسش همدان‌پیام مبنی بر اینکه، رئیس اتاق به‌دلیل سابقه اقتصادی و مدیریتی خود و رابطه قبلی با نیکبخت استاندار اسبق استان، و پس از او با شاهرخی استاندار سابق، جایگاه ویژه‌ای در مشاوره دادن داشت و باعث شده بود حساب ویژه‌ای روی هیأت رئیسه اتاق بازکنند اما در حال حاضر شما در جلسات تخصصی مانند شورای گفت و گوی دولت با بخش خصوصی در حاشیه قرار دارید، از این رو اتاق و فعالان اقتصادی جایگاه خود را از دست داده‌اند، گفت: بنده تفاوتی بین شورای گفت‌وگوی قبل با حالا نمی‌بینم.

اما اگر در آن مقطع استاندار وقت از بنده سؤال می‌پرسید به دلیل سابقه همکاری ما 2نفر در دوره‌های پیش بود و قطعاً برداشت ایشان این بود که بنده منافع عموم فعالان اقتصادی را درنظر می‌گیرم ولی حالا شاید استاندار جدید این نظر و برداشت را ندارد.

علی‌اصغر زبردست ادامه داد: بنده اگر احیاناً در این جلسات سکوت بیشتری می‌کنم که نکرده‌ام به این دلیل است که می‌خواهم رئیس کمیسون‌ها در جلسه حضور داشته و صحبت کنند. یعنی شورای گفت و گو را تخصصی کرده‌ام. اما با این همه، حرف‌هایم را زده‌ام و اگر قرار بوده از فعالان اقتصادی دفاعی بکنم، انجام داده‌ام.

وی در ادامه گفت: بنده اصلاً چنین برداشتی ندارم. آقای قاسمی‌فرزاد استاندار این دوره هم در چنین مسائلی رفتار سیاسی نداشته و کاملاً احترام اتاق را داشته است. همچنین کارشناسی مواردی که در ستاد تسهیل و شورای گفت و گو مطرح می‌شود را ما انجام می‌دهیم.

زبردست در پاسخ به پرسش دیگر همدان‌پیام مبنی بر اینکه اتاق در چند سال گذشته به رسانه‌ها پاسخگو نبوده و گزارشی از عملکرد خود به آنها نداده، اما حالا در آستانه انتخابات نشست مطبوعاتی برگزار کرده، آیا شائبه انتخاباتی ایجاد نمی‌کند؟ هم گفت: برداشت بنده این نیست که اگر عملکرد اتاق را عنوان کنم شائبه انتخاباتی دارد. شما مسأله افتتاح ساختمان را هم به‌عنوان شائبه انتخاباتی تیتر روزنامه کردید و به این شکل فضا را تغییر دادید.

وی افزود: قبلاً هم گفته‌ام اگر قرار است اعتبار منِ نوعی با ساختمان جدید اتاق بالا برود، این اعتبار را نمی‌خواهم و البته قطعاً هم این‌طور نیست. چون 2 دوره قبل که نه ساختمانی بوده و نه افتتاحیه‌ای؛ اما فعالان اقتصادی متوجه شدند در انتخابات و رأی‌دادن چگونه تصمیم بگیرند.

حالا بخاطر بعضی از دوستان، در جلسه هیأت‌رئیسه تصمیم گرفتیم مراسم افتتاحیه را تا نیمه شعبان عقب بیندازیم. ضمن اینکه اگر بیان عملکرد در نشست مطبوعاتی، تبلیغات انتخاباتی است و شائبه ایجاد می‌کند بنده باید همه کمیسیون‌های اتاق را تعطیل کنم؛ چون هفته‌ای 3 کمیسون در اتاق برگزار می‌شود.

در ادامه این پاسخ علی‌اکبر فلاح، نایب رئیس اتاق بازرگانی استان هم خطاب به خبرنگاران گفت: هر مطلبی که فکر می‌کنید شائبه انتخاباتی ایجاد می‌کند را مطرح نکنید.  
       
زبردست در ادامه پاسخش گفت: بنده ابتدا فکر می‌کردم مسائل مالی اجازه ندهد این ساختمان را بسازم اما بعدها متوجه اقدامات من در این زمینه می‌شوید.

وی افزود: اتاق‌های بازرگانی استان البرز 17 طبقه و قزوین 12 طبقه ساختمان دارند. بنابراین باور دارم که فعالان اقتصادی همدان هم می‌توانند روی پای خود بایستند، پس بدون اینکه ریالی از فعالان اقتصادی بگیرم این ساختمان را ساختم. چون احساس کردم در حق اتاق همدان اجحاف شده است.

زبردست ادامه داد: ساختمان اتاق در بعضی استان‌ها 20 تا 30 سال پیش ساخته شده و حالا اتاق‌های اردبیل، اصفهان، تبریز و شیراز در حال بازسازی ساختمان‌های اتاق خود هستند. اما ما مستأجر بودیم و اگر ما این ساختمان را نمی‌ساختیم پولش به استانی دیگر می‌رفت.

رئیس اتاق بازرگانی در ادامه گفت: اعتقادم این است که بنده فقط باید به هیأت رئیسه و هیأت نمایندگان اتاق پاسخگو باشم ولاغیر. اگر کسی از بنده سؤالی دارد آن هیأت نمایندگان است که باید بپرسد.

وی در حاشیه جلسه و هنگام بازدید از ساختمان جدید، در پاسخ به پرسش دیگر همدان‌پیام درباره اینکه با تغییر قوانین انتخابات تنها 2 دوره می‌توانید رئیس اتاق باشید، و با توجه به پایان 2دوره ریاست شما، چه انگیزه‌ای برای شرکت در این دوره از انتخابات را دارید؟، گفت: بنده حتماً‌ که نباید رئیس باشم، بلکه در هر سمتی می‌توانم خدمت کنم. اما این دوره با هدف حضور در هیأت رئیسه اتاق بازرگانی ایران در انتخابات شرکت می‌کنم.

زبردست در پاسخ به پرسش دیگر درباره اقدامات اتاق برای واردکنندگان و صادرکنندگان استان و حمایت از آنها هم گفت: در ملایر انجمن صادرکنندگان و واردکنندگان کشمش داریم، در نهاوند و تویسرکان هم انجمن داریم که نشست‌های مختلفی با آنها داشته‌ایم و اگر اتفاقی هم برای صادرکنندگان و واردکنندگان بیفتد این انجمن مسأله آنها را حل و فصل می‌کند. به هرحال همه آنها عضو اتاق هستند.

وی در پاسخ به پرسش دیگر درباره اینکه سفرهای متعدد اعضای اتاق به کشور غنا جهت کشت فراسرزمینی در همدان به کجا رسید؟ هم گفت: دولت هم به‌دنبال کشت فراسرزمینی در کشور است ولی چقدر توانسته فعالان بخش کشاورزی را به دنبال این موضوع بکشاند؟

زبردست ادامه داد: بنده تعدادی از کشاورزان همدان را به مسئولیت آقای محمودی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق به کشور غنا فرستادم اما ایرادی که وجود دارد این است که دولت در کشت فراسرزمینی حاضر نیست تسهیلات پرداخت کند. چه دلیلی دارد کشاورز وقتی هیچ کمکی از دولت دریافت نکرده است به‌عنوان مثال در کشور آذربایجان کشت کند و محصولات خود را به ایران بازگرداند؟ بنده بارها عنوان کرده‌ام که دولت باید خط ارزی برای کشت فراسرزمینی اختصاص بدهد.

وی افزود: وقتی کشاورزان با پول خودشان در کشوری دیگر کسب درآمد می‌کنند با بهترین شرایط موجود محصول خود را به‌فروش می‌رسانند. و اگر دولت تعهدی در کشور دیگر به کشاورزان نداشته باشد به چه تضمینی محصولات خود را به کشور برگردانند؟

زبردست ادامه داد: اعتقادم این است که در زمانی نه چندان دور کشور در کشت استراتژیک با مشکل مواجه می‌شود و باید در آفریقا کشت فراسرزمینی انجام بدهد. و اگر دیر این کار را آغاز کنیم کشورهای دیگر فرصت کشت در آفریقا را از ما می گیرند. چنانچه تا زمانی که کشورهای دیگر وارد آفریقا نشده بودند فرصت بیشتری برای ما بود.

وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره وضعیت اقتصادی استان، گفت: به‌نظر بنده اقتصاد استان تفاوت چندانی با کشور ندارد و اگر تصمیمات اقتصادی درستی در کشور گرفته نشود شامل فعالان اقتصادی همدان هم می‌شود.

چون ما جزئی از کل هستیم و نمی‌توانیم تصمیمات مجزا بگیریم. اما می‌توانم بگویم صادرات همدان به‌لحاظ وزنی و هم مبلغ دلاری افزایش داشته است. و این نشان می‌دهد علیرغم مشکلات، فعالان اقتصادی استان همچنان فعالیت خود را انجام می‌دهند.

رئیس اتاق بازرگانی استان در پاسخ به پرسشی درباره فعالیت اتاق در بخش جذب سرمایه‌گذار خارجی هم گفت: مسئولیت سرمایه‌گذار خارجی با اداره کل اقتصادودارایی است. واحدی هم باعنوان جذب سرمایه‌گذاری خارجی در استانداری هست. پس ما فقط هیأت‌ها را می‌توانیم به همدان دعوت کنیم و پتانسیل‌های استان را برای آنها معرفی کنیم. اما به این نکته توجه کنید که سرمایه‌گذاری خارجی در جایی سرمایه‌گذاری می‌کند که از بازگشت پول و سرمایه خود اطمینان داشته‌باشد و مطمئن باشد که دچار مشکلات تحریم و غیره نمی‌شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر اروپایی‌هایی که به سرمایه‌گذاری در همدان علاقمند بودند پا پس‌کشیده‌اند چون نمی‌دانند آینده اقتصادی در ایران چه می‌شود و چه کسی سرمایه آنها را ضمانت می‌کند. پروژه‌هایی که مربوط به دولت است خودش ضمانت می‌کند اما پروژه‌ها و سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی را کسی ضمانت نمی‌کند، لذا قبل از سرمایه‌گذاری همه این حساب و کتاب‌ها را انجام می‌دهد. علی‌القاعده کار سختی است و مسئولیت آن هم با ما نیست.

زبردست گفت: درحال حاضر کشورهای خارجی به‌دنبال بردن سرمایه‌گذاران ایرانی به کشور خود هستند.

زبردست در بخشی از گزارش عملکرد خود در دوره ریاست بر اتاق گفت: ساختمان جدید اتاق در سال ۹۶ کلنگ‌زنی و در سال ۹۸ عملیات عمرانی آن آغاز شده است، و در روز نیمه شعبان به طور رسمی این مجموعه با زیربنای ۹ هزار مترمربع افتتاح خواهد شد.

وی با بیان اینکه این مجموعه با بودجه‌ای بالغ بر ۹۵ میلیارد تومان به ثمر نشسته است، افزود: اگرچه اعتبار ملی و از اتاق بازرگانی ایران به مجموعه تزریق شده و این ساختمان یک عمارت خدمات‌رسان اقتصادی محسوب می‌شود. زبردست با اشاره به اینکه ۲۵ میلیارد تومان هزینه تجهیزات این ساختمان شده است، اظهار داشت: اتاق بازرگانی همدان با ۲۳ پرسنل در حال فعالیت است که بالغ بر ۲ میلیارد تومان هزینه حقوق و دستمزد آنها می‌شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان همدان با بیان اینکه همدان قابلیت تبدیل به پایانه صادراتی غرب کشور را دارد، گفت: فرودگاه و راه‌آهن قابلیت حمل بار و ایجاد پایانه صادراتی دارد که امیدواریم مسوولان این مهم را پیگیری کنند.

وی در ادامه تصریح کرد: اتاق بازرگانی همدان با 8 کمیسیون در حوزه صنایع و معدن، کشاورزی، تجارت، گردشگری و فنی و مهندسی در دوره نهم اتاق بازرگانی فعال بوده است و از آنجایی که اتاق مسئولیت اجرایی ندارد، به عنوان مشاور در امور اقتصادی و انعکاس مشکلات، خدمات ارائه می‌دهد.

زبردست با تأکید بر اینکه صادرات استان بر اساس آمار گمرک نسبت به سال قبل درصدی از لحاظ ارزش دلاری و از نظر تناژ افزایش داشته است، بیان کرد: بسیاری از محصولات استان به ویژه محصولات کشاورزی از گمرکات خارج از استان صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه در مبحث ستاد تسهیلات و پروژه‌هایی که فعالان اقتصادی در آن حضور دارند اتاق می‌تواند نقشی اساسی ایفا کند، گفت: در کشور آن‌طور که باید و شاید اتاق نتوانسته هنوز نقش خود را پیدا کند و در اکثر کشور‌های توسعه‌یافته به بخش خصوصی توجه بسیاری می‌شود.

زبردست ادامه داد: بنابر صحبت‌های مقام معظم رهبری وابستگی بودجه و اقتصاد خود را از نفت جدا کنیم و از حضور بخش خصوصی و بازرگانی و همچنین مبحث توجه به مالیات برخوردار باشیم.

رئیس اتاق بازرگانی استان همدان در پایان سخنان خود یادآور شد: دولت جدید سیاست ارتباط اقتصادی با کشور‌های همسایه را دارد، اما کشور‌های همسایه فقط پنج درصد نقش اقتصادی در دنیا را دارند و حتی تمایلی برای ارتباط با ما ندارند.


 

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com