سال آینده چقدر نفت تولید می‌کنیم؟ همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 18 ارديبهشت 1403

Today : Mon, May 6, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  62823 تاریخ انتشار:  1394-06-18 - 05:45 تعداد بازدید:  144
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

سال آینده چقدر نفت تولید می‌کنیم؟

اقتصادی

 وقتی قیمت نفت رو به کاهش می گذارد، نخستین کشورهایی که اظهار نگرانی می‌کنند،کشورهای نفت‌خیز و البته اعضای اوپک هستند که تمام درآمدشان از نفت تأمین می‌شود.
نفت از اواخر مردادماه امسال با بودجه دولت سر ناسازگاری گذاشته؛ وقتی بخش بزرگی از درآمدهای دولت از درآمد نفت تأمین می‌شود و تلاش دولت برای مالیات‌ستانی گاه به بن‌بست می‌رسد، این نفت است که همیشه در لحظات حساس به داد دولت می‌رسد. اما نفتی که روزهای طلایی قیمت 120 دلار و بیشتر را سپری می‌کرد و دولت گذشته را سرمست از قدرت پول نفت کرده بود، برای دولت یازدهم به قول معروف "آمد" نداشته و آنقدر در این 2 سال بالا و پایین رفته که تقریباً امیدی به افزایش دوباره‌اش نیست.
بر اساس آماری که بانک مرکزی از 4 ماهه نخست امسال منتشر کرده، متوسط قیمت نفت در مدت یاد شده 58 دلار بوده است.
عددی که در بودجه 94 معادل 53 دلار برای هر بشکه نفت در نظر گرفته شده که حالا فقط به ازای هر بشکه از ابتدای امسال 5 دلار پس‌انداز شده است. از سویی وزارت نفت با توجه به ظرفیت داخلی برای تولید و صادرات نفت پیش‌بینی کرده که تا پایان سالجاری 2 میلیون و 944 هزار بشکه نفت صادر کند که البته امیدوار هستند که در سال 95 و پس از برداشته شدن تحریم‌ها توان صادرات نفت خام ایران به 3 میلیون و694 بشکه در روز برسد. عددی که شاید بتواند بخشی از مشکلات مالی کشور را حل کند.
 آمارهای جهانی چه می‌گوید
واقعیت این است که همه پيش‌بيني‌های مؤسسات معتبر بین‌المللی حاکی است که رشد تقاضاي جهاني نفت‌خام بين سال‌هاي 2014 تا 2020 به طور متوسط 2/1 درصد در سال خواهد بود و در اين صورت تقاضاي جهاني در اين دوره با 6/6 ميليون بشكه در روز افزايش از 4/92 به 1/99 ميليون بشكه در روز خواهد رسيد.  به گزارش خبرآنلاین، بر اساس پیش‌بینی آژانس بین‌المللی انرژی تقاضاي مجموع كشورهاي OECD با 500 هزار بشكه در روز كاهش از 6/45 ميليون بشكه در روز به 1/45 ميليون بشكه در روز خواهد رسيد.
 اما در مناطق مختلف OECD تقاضاي آمريكا افزایش و تقاضاي اروپا و آسيا-پاسفيك کاهش خواهد یافت. تقاضای مناطق غیر OECD با 2/7 ميليون بشكه در روز افزايش از 84/46 ميليون بشكه در روز در 2014 به 54 ميليون بشكه در روز در سال 2020 خواهد رسيد که بيشتر آن مربوط به آسيا و به خصوص چين خواهد بود.
وقتی قیمت نفت رو به کاهش می‌گذارد، نخستین کشورهایی که اظهار نگرانی می‌کنند،کشورهای نفت‌خیز و البته اعضای اوپک هستند که تمام درآمدشان از نفت تأمین می‌شود. هر چند در سال‌های اخیر سایر کشورها نیز در استخراج نفت به تکاپو افتاده‌اند و همین عامل موجب شده تا نوسان قیمت نفت آنها را نگران نکند.
تدوین‌کنندگان برنامه ششم توسعه معتقدند که راحت‌ترین مسیر برای تحقق رشد 8 درصدی دستیابی به بازارهای جهانی و جذب سرمایه‌گذاری خارجی است. اما حتی اگر تحریم‌ها برداشته شود و بستر برای تحقق این 2 هدف دولت مهیا شود، تا زمانی که تفکر دولت استفاده از درآمد نفت و وابستگی به دلارهای نفتی است، رشد 8 درصدی رؤیایی است که محقق نخواهد شد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com