1403-02-061403-02-16bool(false) اخبار کوتاه اقتصادی 2561 همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : يكشنبه ، 16 ارديبهشت 1403

Today : Sun, May 5, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  68036 تاریخ انتشار:  1394-11-12 - 05:45 تعداد بازدید:  111
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اخبار کوتاه اقتصادی 2561

اقتصادی

جواهر فروشان همدان و ملایر، زیر ذره‌بین استاندارد

  مدیرکل استاندارد استان همدان از بازرسی و نمونه‎برداری از واحدهای صنفی عرضه‎کننده طلا و جواهر در همدان و ملایر خبر داد.
سعید میرنظامی مدنی به فارس گفت: طرح بازرسی مشترک استاندارد و اتحادیه طلا و جواهر از واحدهای صنفی عرضه‎کننده طلا و جواهر همدان و شهرستان از امروز آغاز شده است.
وی افزود: هدف از این بازرسی‎ها جلوگیری از توزیع و عرضه مصنوعات طلای خارجی و بر اساس دستورالعمل کنترل و نظارت بر مصنوعات طلا و فلزات گران‌بها است.
مدیرکل استاندارد استان همدان تصريح كرد: این طرح با حضور کارشناسان این اداره کل به اتفاق نمایندگان اتحادیه صنف طلافروشان انجام می‌شود.
وی با اشاره به اینکه عیارهای رسمی تعریف شده برای طلا عیار 750، 833 و 916 است، بیان کرد: در این بازرسی‌ها با برداشت نمونه طلا از واحدهای صنفی و ارسال آن به آزمایشگاه وضعیت عیار و سلامت طلاهای موجود در بازار مشخص می‌شود.
میرنظامی مدنی گفت: در صورت وجود طلایی با عیار کمتر از حد استاندارد و عیار رسمی کشور اداره استاندارد استان صادر کننده کد شناسایی در جریان امر قرار گرفته و پیگیری لازم در خصوص برخورد و اصلاح عیار صورت می‌گیرد.
وی با بیان اینکه اداره کل استاندارد به منظور ایجاد قابلیت شناسایی تولیدکنندگان طلا و جواهر به آنها کد شناسایی اختصاص می‌دهد، افزود: پیرو اطلاع‌رسانی‎های انجام شده مصنوعات طلا پيش از توزیع در بازار، توسط افراد ویزیتور مخصوص این کار در اتحادیه مصنوع از نظر خارجی نبودن و الزام وجود کد شناسایی تولیدکننده بررسی می‌شود.

 

 


آغاز صادرات فرش دستباف به آمریکا
  رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: در سالجاری میلادی صادرات فرش دستباف ایران به آمریکا از سرگرفته می‌شود.
حمید کارگر در گفت‌وگو با مهر افزود: سال ۲۰۱۶ سال ازسرگیری صادرات فرش دستباف ایران به آمریکا خواهد بود و در نتیجه بسیار امیدواریم که رکود کنونی این هنر- صنعت و کاهش اعداد صادراتی فرش در ماه‌های آینده جبران شود، این در حالی است که سیگنال‌های کنونی از اشتیاق بازرگانان آمریکایی برای خرید فرش دستباف ایرانی، نشان از این دارد که صادرات به این کشور، بزودی از سر گرفته می‌شود.
رئیس مرکز ملی فرش ایران افزود: این سیگنال‌ها را به خوبی می‌توان از دموتکس ۲۰۱۶ که چند روز پیش در هانوفر آلمان به پایان رسید، به وضوح دریافت که نشانگر اشتیاق بازرگانان آمریکا به از سرگیری تجارت فرش ایران بود و فعالان فرش ایالات متحده با حضور در این نمایشگاه به بررسی، سفارش و خرید دستبافته‌های ایرانی پرداختند، این در حالی است که صدور مجوز صادرات فرش از ایران به آمریکا، در بندهای برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) آمده بود و اعلام رسمی لغو تحریم‌ها همزمان با نمایشگاه دموتکس، شور و نشاط خاصی به این نمایشگاه بخشید. وی تصریح کرد: این لغو تحریم برای فعالان فرش ایران، نویدبخش احیای بازاری از دست رفته است؛ هرچند که باید از خوش‌بینی بی‌جا در این زمینه پرهیز کرد و با برنامه به این بازار قدیمی نگریست اما به هرحال طبیعی است در چند سالی که فرش دستباف ایران در بازار آمریکا حضور فعال نداشته است، رقبای ما همچون هند و پاکستان جایگزین شده و توانسته‌اند سهم مناسبی از بازار فرش ایالات متحده را از آن خود کنند.

 



پسا برجام با بازار کار چه می‌کند؟
 فعالان بازار کار و اشتغال می‌گویند سال‌هاست منتظر حرکتی واقعی و با برنامه از سوی دولت‌ها درباره حل بحران بیکاری هستند. آنها نسبت به فراموش شدن مسأله بیکاری جوانان در لابه‌لای مسائل و امورات بی شمار دولت‌ها در طول دهه‌های گذشته انتقاد دارند و می‌گویند اگر هر دولت به وظیفه خود در قبال اشتغال جوانان انجام می‌داد، امروز چیزی به نام بحران بیکاری نداشتیم و بالاترین میزان بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی و ناکارآمدی تحصیلات و رشته‌های دانشگاهی به ثبت نمی‌رسد.
فرامرز توفیقی با اشاره به توقعات بازار کار از دولت در دوران پس از برجام به مهر گفت: رفع تحریم‌ها اثر اولیه خود را بر اقتصاد خواهد گذاشت. با برداشته شدن تحریم‌ها مشکل بهره‌گیري نكردن از ظرفیت‌های موجود در اقتصاد جهانی می‌تواند از فهرست مشکلات خارج شده و در فهرست راه‌حل‌ها قرار گیرد.
عضو شورای عالی کار اظهاركرد: این دوران فرصت‌های اقتصادی بالقوه‌ای از جمله افزایش صادرات نفت خام، آزاد شدن منابع ارزی مسدود شده، کاهش هزینه واردات، تأمین مالی خارجی، سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی، برقراری ارتباط تکنولوژیکی، افزایش صادرات غیرنفتی، برقراری ارتباط نظام بانکی کشور با نظام بانکی بین‌المللی و ... را به دنبال دارد.
توفیقی خاطرنشان کرد: در عین حال، این دوران به گفته مشاور اقتصادی رئیس‌جمهوری خطوط قرمزی دارد که باید از سوی دست‌اندرکاران و برنامه‌ریزان و فعالان اقتصادی رعایت شود. اجتناب از افتادن در ورطه اقتصاد وارداتی، پرهیز از اعطای هرگونه حق انحصاری، احتراز از تضعیف بخش خصوصی و توسعه تسلط نهادهای دولتی یا حاکمیتی غیردولتی بر اقتصاد کشور، پرهیز از بروز مجدد مشکل بدهی‌های خارجی، پرهیز از زمینه‌های بروز بدهی‌های خارجی و بحران ارزی از جمله این خطوط قرمز است.
این مقام مسئول کارگری کشور افزود: اما از آنجا که گره‌گشایی اقتصادی در دوران پسابرجام بیش از توجه به فرصت‌ها به رفع چالش‌ها و محدودیت‌های اقتصادی نیاز دارد، باید دید در مقابل فرصت‌های مطلوب کشور چه محدودیت‌هایی قرار گرفته است.

 

 


وضعیت کاربران ایرانی فناوری اطلاعات چگونه است؟
  برای حرکت به سمت پیشرفت و توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات، افزایش کاربران در سطح بالای این خدمات ارتباطی از شاخص‌های موثر و ارائه این خدمات از وظایف دولت و سازمان‌های مربوطه است.
افزایش کاربران و سطح دسترسی آنها در زمینه شاخص‌های توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات از جمله رادیو، تلویزیون، تلفن ثابت، تلفن همراه و اینترنت به نوعی از وظایف سازمان‌های مربوطه از جمله وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است و محمود واعظی نیز به عنوان وزیر، گاهی درباره تعداد کاربران و افزایش آنها آمارهایی ارائه می‌دهد.
در ماه‌های ابتدایی دولت یازدهم، واعظی از رتبه 101 ایران در میان کشورهای دنیا و رتبه 15 یا 16 در سطح منطقه خاورمیانه در زمینه ارتباطات خبر داد.بر اساس سرشماری کشوری انجام شده در سال 1390 کشور دارای 96 هزار و 549 روستا و آبادی است؛ بر اساس آخرین آمارهای رسمی که از سوی وزارت ارتباطات مطرح شده تا پایان سه ماهه نخست سال گذشته 48 هزار و 689 روستا صاحب تلفن خانگی شده‌اند، البته مخابرات آماری متفاوت دارد و بنابر آنچه روی سایت این شرکت آمده تا پایان سال 92 تعداد روستاهای بهره‌مند از تلفن خانگی بیش از 52 هزار روستا بوده است.
دولت یازدهم در ارتباط با ارائه اینترنت به روستاها در موارد متعدد از تأکید بر تسریع این روند خبر داده و در نخستين سال فعالیت‌های دولت، وعده داده شد که تا پایان سال، چهار هزار روستا مجهز به اینترنت پرسرعت خانگی شوند که برای این مهم 1/2میلیارد تومان نیز هزینه در نظر گرفته شده بود.
در این خصوص واعظی در تابستان 94 از دسترسی به خدمات اینترنتی برای روستاهای بالای 30 خانوار تا پایان سال و روستاهای بالای 10 و 20 خانوار تا پایان دولت یازدهم خبر داده و با اعلام اینکه سال گذشته 8000 روستای کشور به اینترنت مجهز شده‌اند، از هدف‌گذاری برای دسترسی 30 هزار روستا تا پایان سال خبر داد.
از سوی دیگر عادل آذر - رئیس مرکز آمار ایران - نیز درباره وضعیت خدمات ارتباطی با بیان اینکه 11 میلیون و 221 هزار کاربر اینترنت در کشور داریم، ضریب نفوذ اینترنت در سال 90 را در جمعیت 15 تا 24 سال کشور حدود 30 درصد اعلام کرده بود.
به گزارش ایسنا،‌ در خصوص آمارهای جهانی فناوری اطلاعات، حمدون توره - دبیرکل اتحادیه بین‌المللی مخابرات - در پاییز سال 93 در خصوص کاربران تلفن همراه و اینترنت در جهان گفته بود: از سال2007 تا کنون تعداد مشترکان تلفن همراه در سطح جهان، از 6/2 میلیارد به 9/3 میلیارد نفر رسیده و در همین دوره، تعداد استفاده‌کنندگان از اینترنت نیز از 2/1میلیارد به 9/3میلیارد نفر افزایش یافته است.
اما سهم ایران از این میزان کاربری تا پایان سال 1393، بر اساس اطلاعاتی که درگاه پایش جامعه اطلاعاتی از سوی سازمان فناوری اطلاعات منتشر شد، استفاده 5/61درصدی از تلفن همراه در کل کشور و دسترسی 47/52درصدی جمعیت خانوارها به رایانه بوده و با ضریب نفوذ 35/29درصدی، بیش از 25 میلیون کاربر اینترنت (کاربر اینترنت با این معنا که هر فرد در سه ماه گذشته از اینترنت استفاده کرده باشد) در کشور وجود داشته است. در تابستان سالجاری، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ارائه خدمات نسل‌های سه و چهار اینترنت به شهرهای مختلف کشور را تا پایان سال گذشته منجر به دسترسی بیش از 200 شهر کشور به شبکه نسل سه و حدود 70 شهر کشور تحت پوشش شبکه نسل چهار دانست. طبق آمارهای واعظی از دستاوردهای وزارت ارتباطات، تعداد مشترکان ADSL کشور که در ابتدای دولت یازدهم حدود سه و نیم میلیون نفر بود به 20 میلیون مشترک رسیده است.
همچنین طي دو سال گذشته تعداد استفاده‌کنندگان از خدمات اینترنتی تلفن همراه طبق گفته واعظی با ارتقای خدمات ارائه شده و گذر از نسل دو یا همان GPRS به نسل‌های بالاتر سوم و چهار با افزایش 80 برابری، در اواخر تابستان 94 به بالغ بر 20 میلیون رسیده است.
با گسترش فناوری اطلاعات در جهان، کاربران اینترنت و اینترنت همراه در شهرهای پیشرفته کشور در حال افزایش هستند و شرایط رو به بهبود است، اگر چه هنوز هم بخشی از نقاط روستایی به این خدمات ارتباطی مجهز نشده‌اند و وعده‌های بهبود سرعت اینترنت و حل مشکلات موجود هنوز هم به طور کامل جامه عمل نپوشیده است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com