1403-01-311403-02-10bool(false) اخبار کوتاه اقتصادی 2435 همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 10 ارديبهشت 1403

Today : Mon, April 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  62443 تاریخ انتشار:  1394-06-08 - 05:45 تعداد بازدید:  163
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اخبار کوتاه اقتصادی 2435

اقتصادی

زیان 2/1 تریلیون دلاری اقتصاد جهان از بی‌سوادی در سال ۲۰۱۵
 نتایج یک تحقیق نشان داد ۷۹۶ میلیون نفر در جهان بی‌سوادند و بی‌سوادی امسال 2/1 تریلیون دلار بار مالی به اقتصاد جهانی تحمیل خواهد کرد.
به گزارش تسنیم، بنیاد سوادآموزی جهانی هشدار داد، بی‌سوادی «یک بحران جهانی» است که امسال 2/1 تریلیون دلار بار مالی به اقتصاد جهانی تحمیل خواهد کرد.
بر اساس گزارشی که توسط این بنیاد منتشر شد، 796 میلیون نفر از مردم جهان یا به طور کامل بی‌سوادند، یا عملاً بی‌سواد، یعنی نمی‌توانند کارهای اولیه‌ای نظیر خواندن برچسب یک دارو را انجام دهند.
بر اساس این گزارش، مردم در کشورهای فقیر و غنی به دلیل بی‌سوادی «در یک دور فقر با فرصت‌های محدود کاری یا تولید درآمد گیر افتاده‌اند.»
در این گزارش از فرمول ارائه شده توسط سازمان آموزشی، علمی، فرهنگی ملل متحد (یونسکو) استفاده شده که اندازه و ساختار اقتصاد کشورهای مختلف را مورد توجه قرار می‌دهد.
 این فرمول هزینه بی‌سوادی برای کشورهای در حال توسعه را نیم درصد تولید ناخالص داخلی آنها برآورد کرده است.
در اقتصادهای نوظهور نظیر چین و هند، این هزینه 2/1 درصد تولید ناخالص داخلی است، در حالی که هزینه بی‌سوادی در کشورهای توسعه یافته حدود 2 درصد تولید ناخالص داخلی برآورد شده است.
بر اساس این گزارش، این برآوردها منعکس‌کننده سطح پایین هزینه‌های دولت‌ها در زمینه خدمات اجتماعی نظیر رفاه، سلامت و سیستم قضایی در کشورهای کمتر توسعه‌یافته است.




تورم مرداد 4/15 درصد شد
 نتایج بررسی‌های بانک مرکزی نشان می‌دهد نرخ تورم در 12 ماه منتهی به مردادماه ۱۳۹۴ نسبت به 12 ماه منتهی به مردادماه ۱۳۹۳ معادل4/15 درصد است.
به گزارش تسنیم، طبق بررسی‌های بانک مرکزی خلاصه نتایج به‌ دست آمده از شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران بر اساس سال پایه 100=1390 به شرح ذیل است:
- شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در مردادماه 1394 به عدد4/224 درصد رسید که نسبت به ماه پیش1/0درصد کاهش یافت.
- شاخص مذکور در مردادماه 1394 نسبت به ماه مشابه سال گذشته معادل6/12درصد افزایش داشته است.
- نرخ تورم در 12 ماه منتهی به مردادماه 1394 نسبت به 12 ماه منتهی به مردادماه 1393 معادل4/15درصد است.

 

 

 

نفت گـران شد   قیمت نفت در بازارهای جهانی اندکی افزایش یافت و بشکه‌ای 51/43 دلار معامله شد که همچنان نزدیک به کمترین رقم 6 سال و نیم اخیر است و فزونی عرضه در بازار مانع از افزایش بیشتر می‌شود.
به گزارش رویترز، قیمت نفت اگرچه در معاملات دیروز نیز افزایش یافت اما حتی پس از اقدام بانک مرکزی چین برای حمایت از اقتصاد متزلزلش همچنان از کمترین رقم 6 سال و نیم اخیر فاصله نگرفته است.
این درحالی است که نگرانی‌ها در مورد عرضه بیش از حد نفت در بازار همچنان وجود دارد و مانع از افزایش بیشتر قیمت‌ها می‌شود.
هر بشکه نفت برنت دریای شمال 30 سنت افزایش یافت و بشکه‌ای 51/43دلار فروخته شد. نفت خام آمریکا نیز با افزایش 31 سنتی، بشکه‌ای 62/39دلار معامله شد.
بانک ای‌انزد اعلام کرد: کاهش نرخ بهره چین بازار کالاهای اساسی را آرام کرد اما این بازارها همچنان هوشیار هستند و افزایش‌ها محدود خواهد بود.
بر اساس آمارهای مؤسسه آمریکن پترولیوم، ذخایر نفت آمریکا هفته گذشته 3/7 میلیون بشکه کاهش یافت و به 3/449میلیون بشکه رسید.

 

 

 

قیمت جهانی طلا ارزان شد
  طلا در بازار جهانی با وجود افت بیشتر بازارهای بورس آسیا موفق نشد خریداران بیشتری را جلب کند و با کاهش قیمت روبه‌رو شد. به گزارش ایسنا، طلا از روند صعودی اوایل هفته عقب نشست و پس از کاهش 2/1درصدی در روز سه شنبه، تنزل قیمت بیشتری پیدا کرد.
 این کاهش در پی بهبود بازارهای بورس جهان به دلیل اقدام چین در کاهش نرخ‌های بهره و میزان سپرده الزامی بانک‌ها روی داد اما بازارهای بورس به دلیل نگرانی سرمایه‌گذاران از کافی نبودن اقدامات جدید برای نجات اقتصاد و جلوگیری از ریزش بازارهای سهام، روز جاری روند نزولی خود را در آسیا از سرگرفتند. با این همه این وضعیت تأثیری در برانگیختن تقاضا برای طلا که معمولاً به عنوان سرمایه‌گذاری مطمئن شمرده می‌شود، نداشت.
در بازار نیویورک هر اونس طلا برای تحویل در دسامبر با 1/0درصد کاهش، به هزار و136 دلار رسید.  بهای معاملات این بازار تا پایان روز گذشته 30/15دلار یا بیش از یک درصد کاهش یافته و به هزار و138 دلار رسیده بود. دورنمای افزایش نرخ‌های بهره از سوی بانک مرکزی آمریکا بر قیمت طلا سنگینی کرده و هر‌گونه افزایش قیمت آن را محدود می‌کند.

 

 

 

جلوی صادرات فرش نامرغوب را بگیرید
  قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با گلایه از صادرات فرش‌های نا‌مرغوب گفت: برخی از فعالان از کم ‏کاری دولت در زمینه صادرات فرش دستباف گله می‌کنند؛ در حالی که دولت باید از تصدی‌گری به سمت سیاست‌گذاری ‏حرکت کند. به گزارش تسنیم، مجتبی خسروتاج افزود: قائم‌مقام وزیر صنعت معدن و تجارت ادامه داد: وظیفه دولت تنها سیاست‌گذاری است و مرکز ملی فرش ‏ایران با استفاده از اندیشه و افکار فعالان بخش خصوصی فرش دستباف و فرایندسازی این افکار، به سیاست‌گذاری در حوزه ‏فرش دستباف بپردازد.‏وی بیان کرد: ‏نقش دولت در این خصوص، حذف قوانین دست و پاگیر و ورود به موضوعاتی است که بخش خصوصی نمی‌تواند به آن ‏ورود کند به عنوان مثال در تبلیغات عمومی فرش دستباف ایرانی دولت باید دخالت کند و این حوزه محل فعالیت بخش خصوصی ‏نیست.‏
خسروتاج با اشاره به پیشنهاد ممانعت از صدور فرش‌های نامرغوب و لزوم استانداردهای اجباری برای تولید فرش در کشور، گفت: این استانداردها را در صنایع ‏مختلف داریم و اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف نیز باید استانداردهای مورد نظر خود را به دولت ارائه دهد تا وزارت ‏صنعت معدن و تجارت در شورای عالی استاندارد آنها را به تصویب برساند.
وی با اشاره به لزوم بررسی سلایق و علایق مورد نظر مخاطبان خارجی در نشست‌های اتحادیه‌های تولیدکنندگان و مصرف‌‏کنندگان فرش دستباف، تصریح کرد: آنچه مزیت رقابتی فرش دستباف ایران با سایر فرش‌های تولیدی رقبای فرش ایران ‏است، اصالت فرهنگی، هنری و اعمال خلاقیت هنری در فرش ایران است؛ در غیر این صورت به دلیل بالا بودن قیمت ‏دستمزد تولید فرش تجاری در ایران نسبت به چین هند و پاکستان، ما توان رقابت با این کشورها در زمینه تولید فرش تجاری ‏را نداریم.‏
قائم‌مقام وزیر صنعت معدن و تجارت با اشاره به وجود رقیبی قدرتمند برای فرش دستباف به نام کفپوش‌های صنعتی مانند ‏فرش ماشینی، پارکت، سرامیک، سنگ و امثال این نوع کفپوش‌های صنعتی، گفت: دولت می‌تواند با اعمال سیاست‌های تشویقی با ایجاد ‏برخی معافیت‌های مالیاتی از فرش دستباف حمایت کند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com