1403-02-071403-02-17bool(false) نگاهی به بازار میوه پس از ماه رمضان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 17 ارديبهشت 1403

Today : Mon, May 6, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  48438 تاریخ انتشار:  1393-05-12 - 05:00 تعداد بازدید:  2673
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نگاهی به بازار میوه پس از ماه رمضان

اقتصادی

همدان‌پيام: بازار میوه و تره‌بار پس از ماه رمضان با تغییرات و نوسانات متعددی مواجه شده که می‌توان به ثابت‌ ماندن قیمت صیفی‌جات، کاهش قیمت هندوانه و افزایش چند برابری قیمت انواع میوه‌های تابستانی اشاره کرد.
اگرچه قیمت انواع میوه و تره‌بار به ویژه محصولات جالیزی در ماه رمضان قدری افزایش پیدا کرد اما بازار این محصولات پس از ماه رمضان با تغییرات متعددی مواجه شده است که به گفته کارشناسان هر یک دلیل خاصی از نرسیدن بار از مراکز تولید به مراکز عمده‌فروشی میوه و تره‌بار تا پایان پیک مصرف این محصولات دارد.
قیمت انواع صیفی‌جات در بازار پس از ماه رمضان تغییر چندانی نکرده است؛ به‌گونه‌ای که هر کیلوگرم سیب‌زمینی مانند ماه گذشته حدود دو هزار و 300 تا دو هزار و 500 تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسد و قیمت هر کیلوگرم گوجه‌فرنگی نیز با کاهش اندکی به حدود هزار و 500 تومان برای مصرف‌کننده رسیده است البته قیمت خرده‌فروشی پیاز همچنان بدون تغییر کیلویی حدود دو هزار تومان است.
یکی‌ دیگر از انواع محصولاتی که پس از ماه رمضان با تغییرات قیمت مواجه شده‌اند انواع قیمت محصولات جالیزی است که در این میان می‌توان به کاهش قابل توجه قیمت هندوانه در بازار اشاره کرد؛ زيرا هر کیلوگرم از این محصول در بازار ماه رمضان حدود هزار و 200 تومان به دست مصرف‌کنندگان می‌رسید، اما هم‌اکنون با کاهش قیمت عمده‌فروشی آن به حدود 550 تومان، کیلویی حدود 800 تومان به دست مصرف‌کنندگان می‌رسد.
البته قیمت هر کیلوگرم طالبی در بازار عمده‌فروشی که پیش از ماه رمضان حدود 700 تومان و قیمت خرده‌فروشی آن حدود هزار و 500 تومان در سطح شهر بود، با افزایش نسبی به کیلویی هزار و 600 تومان برای مصرف‌کننده رسیده است.
اما در این میان، قیمت خربزه به عنوان گران‌ترین محصول جالیزی در بازار میوه و تره‌بار بدون تغییر مانده است و کیلویی حدود دو هزار و 500 تومان در بازار خرده‌فروشی عرضه می‌شود.
افزایش چند برابری قیمت انواع میوه تابستانی از گیلاس تا میوه‌های هسته‌داری مانند هلو، شلیل و... معنی‌دار و غیرمنطقی است که علت آن جای تأمل دارد؛ زيرا هر کیلوگرم گیلاس که پیش از ماه رمضان حدود هفت‌ هزار تومان در بازار عمده‌فروشی عرضه می‌شد حدود 9000 تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسید، قیمت عمده‌فروشی این محصول در بازار پس از ماه رمضان به 12 هزار تومان افزایش یافته است که به گفته خرده‌فروشان میوه و تره‌بار خرید این محصول و فروش آن به کیلویی 15 هزار تومان به مردم هم دیگر برای آنها صرفه اقتصادی ندارد.
از سوی دیگر قیمت دیگر انواع میوه‌های تابستانی هسته‌دار از جمله شلیل و هلو افزایش چشمگیری داشته است که می‌توان به افزایش قیمت خرده‌فروشی این محصولات از حدود سه هزار تومان به هشت هزار تومان اشاره کرد.
یکی‌ دیگر از میوه‌هایی که در بازار پس از ماه رمضان با افزایش قیمت مواجه شده است زردآلوست، چراکه پیش از این قیمت هر کیلوگرم زردآلود در بازار عمده‌فروشی از دو هزار تومان تا چهار هزار و500 تومان در بازارچه سرگذر و سبزه ميدان بوده است که در برخي مغازه‌هاي همدان به حدود هشت هزار تومان رسیده است.
به گزارش ایسنا، وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید تا بازار محصولات کشاورزی باید بازار این محصولات را در بازه‌های زمانی مختلف به‌گونه‌ای مدیریت کند كه شاهد نوسانات غیرمنطقی انواع میوه و تره‌بار در مقاطع خاص نباشیم؛ زيرا این نوسانات مقطعی سودهای کلانی به جیب دلالان می‌ریزد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com