اخبار کوتاه اقتصادی 2479 همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 20 ارديبهشت 1403

Today : Wed, May 8, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  64445 تاریخ انتشار:  1394-07-29 - 05:45 تعداد بازدید:  241
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اخبار کوتاه اقتصادی 2479

اقتصادی

بازار بدهي نقش 5 درصدي در بازار سرمايه دارد
 پارسال 2/89 درصد از تأمين مالي اقتصاد كشور از سوي بانك‌ها انجام شده و نقش بازار سرمايه تنها 6/7 درصد بوده است.
گزارش‌هاي متوالي از فضاي كسب و كار نشان مي‌دهد دشواري دسترسي به منابع تأمين مالي، بزرگ‌ترين بحران محيط كسب و كار محسوب مي‌شود.
در پنج فصل بررسي شده گذشته مشكل دريافت تسهيلات از بانك‌ها نخستين مشكل بنگاه‌هاي اقتصادي كشور از جمله بنگاه‌هاي كوچك و متوسط را تشكيل داده است. براساس مطالعه سازمان صنايع كوچك و شهرك‌هاي صنعتي در خصوص موانع رشد و توسعه شركت‌هاي كوچك و متوسط مستقر در شهرك‌هاي صنعتي كمبود نقدينگي، مهمترين علت غيرفعال شدن اين واحدها تا پايان شهريورماه 92 بوده است.
در چنين شرايطي اين تنها بانك‌ها هستند كه نقش تأمين سرمايه را بر عهده دارند و بيش از 89 درصد از تأمين مالي اقتصاد را در سال 93 عهده‌دار بوده‌اند. به گزارش تابناک، در اين بين بازار سرمايه در مجموع 6/7 درصد و سرمايه گذاري خارجي 2/3 درصد از تأمين مالي را برعهده داشته‌اند. نقش كمرنگ بازار بدهي در حالي اقتصاد كشور را درگير وابستگي شديد به بانك‌ها كرده است كه در ديگر كشورها عمده تأمين مالي از طريق بازار بدهي انجام مي‌شود.
در سال 93 در مجموع 342 هزار ميليارد تومان تأمين مالي از طريق شبكه بانكي با سهم 2/89 درصد صورت گرفته است و تأمين مالي بازار سرمايه 29 هزار و 300 ميليارد تومان با سهم 6/7 درصد بوده و تأمين مالي از طريق سرمايه‌گذاري خارجي 12 هزار و 300 ميليارد تومان با سهم 2/3 درصد اعلام شده است.
كارشناسان معتقدند بهبود قابل ملاحظه تأمين مالي اقتصاد، تنها از طريق افزايش سهم ساير منابع مالي به ويژه بازار سرمايه امكان پذير خواهد بود. در سال 2012 حدود 60 درصد از تأمين مالي شركتي در دنيا از طريق عرضه اوراق بدهي صورت گرفته در حالي كه پيشرفت‌هاي صورت گرفته در بازار سرمايه كشور عمدتاً متوجه توسعه بازار ثانويه بوده است.




وضعیت بیکاری زیر ۳۰ ساله‌ها قرمز است
  امروز دو سوم کل نیروی متقاضی کار کشور را افراد زیر ۳۰ سال و عموماً جوانان فارغ التحصیل دانشگاه‌ها تشکیل می‌دهند. بسیاری از جوانان دارای تحصیلات عالیه در مقاطع کارشناسی، ارشد و حتی دکتری هستند اما فرصتی برای آنها براي ورود به بازار کار نیست و این مسأله برای بسیاری از آنها آزاردهنده شده است.
نتایج یک گزارش بین المللی که از سوی سازمان جهانی کار منتشر شده است، نشان می‌دهد که روند اشتغالزایی برای گروه سنی جوانان در بسیاری از کشورها تضعیف شده و از آن‌سو ميزان بیکاری جوانان رو به افزایش است.
به گزارش مهر، هم اکنون که در ماه‌های پایانی سال ۲۰۱۴ میلادی قرار داریم، تعداد بیکاران جوان در کشورهای مختلف دنیا ۷۳ میلیون و ۳۰۰ هزارنفر اعلام شده و پیش بینی سال آینده میلادی نیز نه تنها کاهش این تعداد بیکار جوانان نیست بلکه ۱۰۰ هزارنفر دیگر نیز به آن افزوده خواهد شد.
البته ميزان بیکاری جوانان که از 7/11 درصد در سال ۲۰۰۷ به ۱۳ درصد در سالجاری میلادی رسیده، این روند را پس از سه سال توقف در نرخ ۱۳ درصد به یک دهم درصد افزایش دوباره در سال آینده ادامه خواهد داد، بنابراین در یک دوره هفت ساله بر تعداد بیکاران در کشورهای مختلف جهان دو میلیون و ۸۰۰ هزارنفر افزوده شده است.
آخرین گزارش مرکز آمار ایران و برآوردهای مقامات دولتی نشان می‌دهد که تعداد بیکاران جوانان زیر۳۰ سال، کشور از کل دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بیکار باید بین یک میلیون و ۴۰۰ تا یک و نیم میلیون نفر باشد؛ بنابراین حل معضل و مسأله بیکاری جوانان در ایران و خروج بازار کار این گروه از بحران، می تواند شرایط اشتغال را در ایران در یک روند مناسبی قرار دهد.

 

 

 

جزئیات تازه از گرانی نفت ایران در بازار
نفت ایران ۵۰ دلاری شد
 در آستانه لغو تحریم‌ها، قیمت هر بشکه نفت سبک و سنگین صادراتی ایران در بازار حدود 5/3 دلار افزایش یافت تا پس از هفته‌ها سقوط قیمت‌، بهای نفت ایران بار دیگر در بازار گران شود.
در شرایط فعلی ایران به طور ميانگين روزانه بیش از یک میلیون بشکه نفت خام سبک و سنگین به بازارهای جهانی صادر می‌کند که با احتساب میعانات گازی، حجم صادرات روزانه نفت و میعانات گازی به بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز می‌رسد. با وجود این، افزایش یک میلیون بشکه‌ای تولید و صادرات نفت خام در دوران پساتحریم یکی از سیاست‌های ایران در دوران جدید است که قرار است این افزایش تولید و صادرات در دو مرحله ۵۰۰ هزار بشکه‌ای عملیاتی شود به طوری که در مرحله نخست به صورت ضربتی و در چند روز ۵۰۰ هزار بشکه از نفت ایران روانه بازارهای جهان خواهد شد. در این بین همزمان با آغاز شمارش معکوس لغو تحریم‌های بین‌المللی، قیمت هر بشکه نفت خام سبک و سنگین صادراتی ایران در بازار حدود 5/3 دلار افزایش یافت تا پس از هفته‌ها سقوط قیمت‌، بهای نفت ایران بار دیگر در بازار گران شود. به گزارش مهر، مدیریت امور اوپک و ارتباط با مجامع انرژی وزارت نفت با انتشار گزارشی، اعلام کرد: در طول هفته منتهی به ۹ اکتبر سالجاری میلادی قیمت هر بشکه نفت خام سبک و سنگین صادراتی ایران حدود 5/3 دلار افزایش یافته است.
بر این اساس قیمت هر بشکه نفت خام سبک صادراتی ایران با افزایشی سه دلار و ۵۷ سنتی به ۴۸ دلار و ۳۴ سنت رسیده، ضمن آنکه بهای هر بشکه نفت خام سنگین صادراتی ایران هم با افزایشی سه دلار و ۴۱ سنتی به ۴۶ دلار و ۲۵ سنت رسیده است. از ابتدای سالجاری تاکنون با این افزایش، متوسط قیمت هر بشکه نفت خام سبک صادراتی ایران به ۵۳ دلار و ۳۰ سنت و متوسط قیمت هر بشکه نفت خام سنگین صادراتی ایران به ۴۸ دلار و ۳۴ سنت رسیده است. با این افزایش قیمت، به طور میانگین درآمد نفتی ایران بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته است که پیش بینی می‌شود در صورت ادامه این افزایش قیمت‌ها بخشی از کسری درآمدهای نفتی ناشی از سقوط قیمت طلای سیاه را در سالجاری جبران کند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com