1403-02-061403-02-16bool(false) تعاونی‌ها موفقیت اقتصادی استان را رقم می‌زنند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : يكشنبه ، 16 ارديبهشت 1403

Today : Sun, May 5, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  62656 تاریخ انتشار:  1394-06-14 - 05:45 تعداد بازدید:  141
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

امروز مراسم روز تعاون با حضور تعاونی‌ها و مسئولان استان برگزار می‌شود
تعاونی‌ها موفقیت اقتصادی استان را رقم می‌زنند

نویسنده : اعظم اسلامی‌خواه

اقتصادی

سهم بخش تعاون در اقتصاد كشور 25 درصد است كه از اين ميزان كمتر از 10 درصد آن تحقق يافته و اين نشان از وجود برخي مسائل و مشكلات اساسي بر سر راه توسعه اين بخش حياتي در كشور دارد.
به نظر مي‌رسد بخشي از اين مسائل مربوط به سازوكارهاي حقوقي و بخش عمده‌اي از مشكلات هم ناشي از مسائل فرهنگي و عدم توجيه مناسب مقوله تعاون در ميان قشرهای مختلف جامعه باشد.
آنچه از ظواهر امر پيداست شكست تعداد قابل توجهي از شركت‌هاي تعاوني موجب شده به جنبه‌هاي منفي تعاون بيشتر توجه شود و شكست اين تعاوني‌ها به عموم تعاوني‌ها تعميم داده شود و در نتيجه مردم جرأت نكنند از فرصت ارزشمندي به نام تعاون بهره‌مند شوند؛ به طوري كه مسعود اقلامي، مديركل كار، تعاون و امور اجتماعي استان همدان هم معتقد است كه اگر بتوان ذهنيت بد ايجاد شده در بين مردم را از بين برد و به كمك تعاوني‌ها ذهن‌ها را مثبت‌تر كرد مي‌توان با سرمايه‌هاي اندك مردم كارهاي بزرگي انجام داد و رحمان نادي، دبير اتاق تعاون استان همدان هم عنوان مي‌كند كه اگر بتوان به صورت گسترده تعاوني‌هايي تشكيل داد بسياري از مشكلات اقتصادي و اشتغال استان حل خواهد شد.
 به گفته نادي اگر مردم نقششان را خوب ايفا كنند تعاوني‌ها بستر خوبي براي تبديل سرمايه‌هاي كوچك به سرمايه‌هاي بزرگ است. البته نادي در عين حال معتقد است كه در اجراي اصل 44 قانون اساسي مبني بر واگذاري امور به بخش دولتي از طريق تعاوني‌ها بهتر شكل مي‌گيرد ولي در اين‌باره تاكنون خوب عمل نشده؛ چون كساني كه توانستند از رانت اطلاعاتي و منابع استفاده كنند شركت‌هاي شبه‌دولتي را ايجاد كردند كه موجب شد منابع به آن سمت برود و عملاً خيري به بخش خصوصي نرسد و فقط شركت‌هاي شبه‌دولتي چاق و قوي شوند.
اين در حالي است كه واگذاري بايد براي مردم باشد تا اقتصاد و سرمايه به دست آنها برسد؛ زيرا هر جا كه مردم وارد عمل شدند كار با موفقيت انجام شده است.
نادي البته 2 علت را براي شكست بسياري از تعاوني‌ها عنوان مي‌كند و مسئولان را كه نتوانستند در اين زمينه فرهنگ‌سازي مناسبي انجام دهند را مقصر مي‌داند.
وي همچنين شرايط اقتصادي حاكم بر جامعه را وجود تحريم‌ها و آثار سوء آن را يكي ديگر از عوامل شكست بسياري از شركت‌هاي تعاوني عنوان مي‌كند.
از سوي ديگر مديرعامل «شركت تعاوني كشت و صنعت آناهيتا» كه يكي از 3 تعاوني برتر استان همدان در سطح كشور است، معتقد است كه بدهي‌هاي بانكي و البته شرايط سختگيرانه آنها از طرفي و اداره ماليات و تأمين اجتماعي هم از طرف ديگر موجب تشديد مشكلات تعاوني‌ها شده‌اند.
عليرضا عمراني مي‌گويد كه صحبت‌هاي اخير بانك‌ها مبني بر كمك به توليدكنندگان فعلاً در حد حرف است؛ زيرا آنها از ما 20 درصد از معوقات و هم سود و متفرعات را مي‌خواهند و با شرايط ركودي حاكم بر بازار پرداخت آنها براي ما بسيار سخت است.
عمراني البته از قوانين سرسختانه اداره كار نيز گله‌مند است كه اگر يك روز پرداخت حق بيمه كارگران به تعويق بيفتد جريمه و سود آن را دريافت مي‌كنند و بر خلاف چند سال پيش ديگر بخشودگي وجود ندارد.
مديرعامل يكي از موفق‌ترين تعاوني‌هاي كشور البته سوء مديريت مديرعاملان تعاوني‌ها را يكي از عوامل مهم ديگر در شكست‌ها عنوان مي‌كند و مي‌گويد شايد بتوانم بگويم 60 درصد مقصر خود مديرعاملان هستند؛ زيرا آنها نتوانسته‌اند خود را با شرايط روز وفق دهند و نيازسنجي بازار و مشتري نداشته و وقتي محصولشان به فروش نرفته همچنان به توليد آن اهتمام داشته‌اند. در صورتي كه تك‌محصولي بودن موجب مي‌شود آرام آرام از گردونه توليد و بازار خارج شويم. وي در ادامه سخنانش مي‌گويد تلفيق علم و عمل يكي از راه‌هاي موفقيت است و در ادامه كار بايد به مرور به سمت توليد چند محصول بپردازيم؟؟ تا در نيمه راه نمانيم. البته مديرعامل شركت آريا بسپار دليل موفقيتش را استفاده از نيروي جوان و متخصص در انجام امور و هم تك‌محصولي نبودن تعاوني‌اش عنوان مي‌كند.
سعيد رحيمي هم كه با توليد محصولات منحصربه‌فردي در كشور تعاوني خود را به نمونه‌هاي كشوري تبديل كرده، مي‌گويد: در شرايط خاص و بحراني، تصميم‌گيري مهم و بهينه تعاوني‌ها را نجات مي‌دهد و آنها را به سمت موفقيت سوق مي‌دهد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com