1403-02-161403-02-26bool(false) بررسی ارتباط صنعت و دانشگاه در اتاق بازرگانی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : چهارشنبه ، 26 ارديبهشت 1403

Today : Wed, May 15, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  137076 تاریخ انتشار:  1402-12-22 - 10:14 تعداد بازدید:  100
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

بررسی ارتباط صنعت و دانشگاه در اتاق بازرگانی

نویسنده : مجید بیات

اقتصادی


 هشتمین جلسه کمیسیون آموزش، کارآفرینی و شرکت‌های دانش بنیان اتاق بازرگانی استان همدان با محوریت بررسی راهکارها و ارائه پیشنهادات برای ایجاد ارتباط بین دانشگاه‌ها و صنعت برگزار شد.

در این کمیسیون ضمن تأکید بر ضرورت ارتباط کاربردی بین صنعت و دانشگاه به اهمیت پیشبرد پروژه‌های تحقیقاتی دانشگاهی در راستای تقویت صنایع بر تعیین موضوع پایان‌نامه‌ها، رساله‌ها و پژوهش‌های رشته‌های متفاوت مرتبط با صنعت بر اساس نیازهای این بخش تأکید شد.

رئیس کمیسیون آموزش اتاق بازرگانی صنایع ،معادن و کشاورزی استان همدان در این باره گفت: کمیسیون صنایع سعی می‌کند پلی برای تقویت ارتباط دانشگاه با صنعت ایجاد کند.

حسین میرابیان ارتباط علم و صنعت را رابطه‌ای دوسویه و متقابل عنوان کرد و از تلاش برای تقویت آن خبر داد و گفت: دانشگاه باید علم خود را در صنعت جاری کند.

وی در ادامه اضافه کرد: نبود ارتباط بین دانشگاه و ‌صنعت معضلی جدی است و باید سازوکارهایی برای برقراری ارتباط بین دانشگاه از نظر علمی و صنعت از نظر کاربردی بایکدیگر ایجاد شود‌.

وی تأکید کرد: دانشگاه‌های ما باید رویکرد کاربردی داشته باشند و این امر نیازمند تغییر اساسی در رویکرد نظام آموزشی است. وظیفه دانشگاه صرفا ارائه مقالات علمی نیست، بنابراین عدم هماهنگی بین آموزش و پژوهش با نیازهای صنعت باید تبدیل به مطالبه شود.

میرابیان با تأکید بر اینکه برای توسعه همه باید با هم رشد کنند، افزود: لذت کسب درآمد باید از طریق کارآفرینی به‌وجود بیاید.

وی با اشاره به اینکه اقتصاد ایران امروز دچار مشکل شده و نیاز به به‌روزرسانی دارد خاطرنشان کرد: نبود قانون مشخص و شفاف در حوزه کارآموزی در واحدهای صنعتی را یکی دیگر از چالش‌های ارتباط بین مراکز علمی و صنعتی به شمار می‌رود.

میرابیان دربخش دیگری از سخنان خود به تجارب حاصل از ۴ دهه فعالیت در حوزه صنعت اشاره کرد و افزود: مجموعه صنعتی بریس در سال‌های گذشته ارتباطی دوسویه و کاربردی با مجموعه دانشگاه داشته و همواره افراد نخبه با مدارک دانشگاهی در این شرکت به فعالیت پرداخته‌اند که شامل اقدامات پزوهشی و عملیاتی است.

وی گفت: اولین تفاهم‌نامه رسمی شرکت بریس با شرکت عمران و توسعه روستایی در ماه جاری منعقد خواهد شد همچنین در ابتدای سال جاری نیز با هدف ایجاد ارتباط دانشگاه و صنعت این شرکت تفاهم نامه‌ای دیگر را با دانشگاه بوعلی انجام خواهد داد.

وی در ادامه سخنان خود تکمیل کرد: دانشگاه بوعلی با سابقه یک دهه، وظیفه مشاوره شرکت بریس در امور تحقیقاتی و آموزشی را به عهده دارد و این موضوع بیانگر این است که اجرای هدفمند این ارتباط به توسعه و رونق اقتصادی در واحدهای تولیدی خواهد انجامید.

میرابیان در بخش دیگری از سخنان خود مطرح کرد: تا به الان چهار گواهی اختراع در زمینه تراولس‌های بتنی به ثبت رسانده‌ایم که بر اساس آن سرعت قطار ریلی را در کشور به 250 کیلومتر در ساعت ارتقا داده‌ایم.

رئیس کمیسیون آموزش اتاق بازرگانی در ادامه خاطر نشان کرد: مدت مدیدی در گذشته مسئولیت هیأت امنای دانشگاه بوعلی را به عهده داشتم و همیشه خودم را به عنوان یک شاگرد که در جایگاه یادگیری است قلمداد کرده ام و دوست دارم بیشتر شنونده باشم و یاد بگیریم چون جایگاه اساتید با ارزش است.

میرابیان ادامه داد: همواره با آغوش باز از فارغ التحصیلان در مقاطع فوق لیسانس و ارشد و دکتری استقبال کرده‌ایم و ارتباط تنگاتنگی با دانشگاه بوعلی، صنعتی و ملایر ایجاد کرده‌ایم.

لازم به ذکر است 6 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا فعالیت‌های مربوط به پایان‌نامه‌ها خود را در مجموعه بریس به پایان رسانده‌اند.

وی توسعه فعالیت‌های کمیسیون آموزش اتاق بازرگانی در حوزه کشاورزی، صنعت و معدن و بازرگانی را با هدف متصل کردن با دانشگاه، مهم تلقی کرد و افزود: برنامه داریم که در همه این ابعاد دانشجو کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری را به سمت واحد تولیدی ببریم.

میرابیان راه‌اندازی واحدهای r&d در واحدهای تولیدی و سرمایه گداری در بخش‌های علمی و پژوهشی را عامل اصلی توسعه بازار تلقی کرد و گفت: قطعا با ابن رویکرد سود این مجموعه‌های تولیدی افزایش خواهد یافت.

وی در پایان به صنعت چوب و مبل در ملایر و تویسرکان گریز زد و مطرح کرد: در بازدیدی که در این شهرستان‌ها انجام شد واحدهای تولیدی برای حضور دانشجویان متخصص اعلام آمادگی کردند که این موضوع امری پسندیده است.

مسئول کمیته ارتباط با صنعت دانشگاه بوعلی همدان نیز گفت: هدف اصلی ارتباط با صنعت توسعه و تقویت آموزش و جهت‌دار کردن پژوهش است.

شهبازی هدف از برگزاری این نشست را شناسایی پتانسیل‌های دانشگاه و مزایای موجود در زمینه ارتباط با صنعت عنوان کرد.

وی با تأکید بر اهمیت ارتباط با صنعت در دانشگاه ها تصریح کرد: اگر درسی که استاد می‌دهد با صنعت مورد نظر یا جاهایی که قرار است دانشجویان در آنجا ارائه خدمت کنند هیچ تعاملی نداشته باشد؛ قاعدتا درسی هم که می دهد هیچ ربطی به آنجا نخواهد داشت.

شهبازی اضافه کرد: با تغییر تکنولوژی بی‌شک نیازها هم تغییر کند. علم و نیاز جامعه به سرعت در حال تغییر است.

 



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com