1403-02-121403-02-22bool(false) 1403-02-121403-02-22bool(false) مدیران مانع اجرای اصل44 همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 22 ارديبهشت 1403

Today : Sat, May 11, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  74580 تاریخ انتشار:  1395-08-18 - 05:45 تعداد بازدید:  427
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تنها 20 پروژه از 103 مورد واگذار شده‌اند
مدیران مانع اجرای اصل44

نویسنده : اعظم اسلامی‌خواه

اقتصادی
 ديروز جلسه‌اي بود كه دستگاه‌هاي اجرايي، گزارش عملكرد 7 ماهه نخست سال 95 خود را در بخش اقتصاد مقاومتي ارائه كردند. در اين جلسه اسكندر صيدايي، رئيس سازمان برنامه و بودجه استان همدان پس از جمع‌بندي و قرائت اين گزارش از كم‌كاري تعدادی از دستگاه‌ها براساس برنامه زمانبندی در برخی بخش‌ها اطلاع داد و در عین حال سازمان های ورزش‌وجوانان و آموزش‌وپرورش را 2 دستگاهي اعلام كرد كه در بخش واگذاري پروژه‌ها به بخش خصوصي مقاومت مي‌كنند.
اواخر سال گذشته و اوايل امسال بود كه شهرام طهماسبي، رئيس وقت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چندین بار از مقاومت برخي از مديران در واگذاري‌ها صحبت كرد اما محمودرضا عراقي معاون عمراني استانداري همدان بر واگذاري‌ها در يك روند مطلوب تأكيد داشت و امیدوار بود روال منطقی خود را طی می‌کند.
با این حال پس از گذشت حدود 8 ماه از آغاز واگذاری‌ها، ديروز رئيس سازمان برنامه و بودجه نام دستگاه‌هايي كه در اجراي بند 44 قانون اساسي موانع ايجاد كرده‌اند را افشا كرد.
استخرهای نهاوند و ملاير، 2 پروژه‌اي هستند كه نخستين متقاضيان بخش خصوصي را داشتند اما اكنون خبر مقاومت در واگذاري‌ آنها مي‌رسد. به طوري كه پيامكی که متقاضي استخر نهاوند برای فرماندار نهاوند مبني بر اينكه «براي استخر نهاوند بارها مراجعه كرده‌ام اما كسي پاسخگو نيست» ارسال کرده بود را استاندار قرائت کرد تا بر موضوع صحه بگذارد. طبق گفته‌هاي اسكندري آموزش‌وپرورش نيز با اينكه پروژه‌هاي زيادي دارد، اما نام آنها جزو 103 پروژه نيامده است. ظاهراً اين دستگاه طرح مطالعاتي را براي واگذاري اين پروژه‌ها عنوان كرده كه استاندار همانجا گفت كه واگذاري اين پروژه‌ها يك طرح ملي است و طرح مطالعاتي نمي‌خواهد.
دليل اين مقاومت‌ها در اجرای اصل 44 قانون اساسی، نبود نظارت است كه بايد از سوي استانداري صورت مي‌گرفت. واگذاري پروژه‌ها به بخش خصوصي مهمترين برنامه دولت براي كوچك‌سازي است و بايد به اندازه اهميت آن برايش كار، برنامه‌ريزي و نظارت شود. اصل 44 قانون اساسي براي دومين‌بار است كه در كشور به اجرا درمي‌آيد؛ بار اول شكست خورد اين‌بار هم پس از گذشت حدود يكسال هنوز خبري از موفقيت در اجراي آن منتشر نشده است.
صيدايي در ارائه گزارش اقتصادي استان اعلام كرد كه از بين 103 پروژه آماده واگذاري به بخش خصوصي 20 پروژه واگذار شده هرچند که نام پروژه‌های واگذار شده را مطرح نکرد. اما گفت: همدان تنها استاني است كه بخش خصوصي وارد ميدان شده اما در استان‌هاي ديگر هرچه مديران دستگاه‌ها تلاش مي‌كنند بخش خصوصي وارد ميدان نمي‌شود.
وي تأكيدش بر اين بود در جايي كه وزيران و مديران وزارتخانه‌اي براي واگذاري به خوبي توجيه هستند، مديران استاني نبايد نگران باشند؛ چون شوراي اقتصاد در اين رابطه قانون دارد و دولت هم مصوب كرده است، بنابراين تمام مديران بالادستی مدیران استانی را حمايت مي‌كنند و اگر دستگاهي در واگذاري‌ها مقاومت كند، ستاد استان مي‌تواند با قاطعيت وارد عمل شود.
 فرهنگ و علم و فناوری کم‌کاران استان
در نهایت در گزارشي كه ارائه شد آمار كميته‌هاي اقتصادي، عمراني و انرژي استان توانستند رضايت استاندار را به دست بياورند؛ هرچند كه در برخي شاخص‌ها هدفگذاري صورت گرفته توسط برخی رستگاه ها عملي نشده بود. 
طبق همین گزارش 2 كميته فرهنگي و علم و فناوري استان كم‌كاري كرده بودند به طوری که استاندار خطاب به مسئولان این کمیته‌ها گفت: شما هیچ دفاعی در رابطه با کم‌کاری خود ندارید. وي از مسئول كميته فرهنگي استان انتقاد كرد و گفت كه جلسات فرهنگي را تشكيل نداديد به اين دليل كه مي‌گوييد هنوز به اين نتيجه نرسيده‌ايم كه بايد چكار كنيم؟
نيكبخت در ادامه سخنانش نسبت به مقدار صادرات از گمرك همدان هم ابراز نارضايتي كرد و گفت كه 57 ميليون دلار در 6 ماهه نخست و 14 ميليون دلار در مهرماه سال 95 در مقابل هدفگذاری 168 میلیون دلاری برای امسال، ناچيز است و بايد تلاش شود تا صادركنندگاني كه از طريق گمرك همدان اقدام نمي‌كنند، هم تغيير رويه بدهند و در همدان اظهار کنند.
گزارش حمیدرضا متين، رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت نشان مي‌داد 61 ميليون دلار توسط يكي از صادركنندگان همدان صورت گرفته كه در سالجاری جزو 9 صادركننده برتر از دست رئيس‌جمهور تقديرنامه دريافت كرده است، اما از گمرک همدان اظهار نكرده و تنها برگ سبز آن مربوط به همدان است که نشان می‌دهد این صادرات از همدان بوده است. در اين گزارش 14 ميليون دلار هم توسط 2 صادركننده ديگر صادر شده كه از مبادی مختلف کشور صادر شده است.
 اختصاص کل اعتبارات مصوبات سفر رهبری تا پایان سال 95
استاندار سپس از نتيجه ديدار هفته قبل خود با رئيس‌جمهور و معاون اول وي سخن گفت و خبر از تخصيص كل اعتبارات مصوبات سفر رهبري تا پايان سال 95 داد.
وي گفت: نوبخت گفته که «بخش بزرگي از اعتبارات اين سفر در آذرماه و بقيه آن تا پايان امسال، به استان همدان تخصيص مي‌يابد.»
نيكبخت اضافه كرد: موضوع راه‌آهن همدان هم كه توسط شخص رئيس‌جمهور در همین جلسه مطرح شد، قرار شد حتماً تا پايان سال 95 به پايان برسد و قطعاً به پايان مي‌رسد.
وي سپس به ديدارش با مديران عامل بانك‌ها اشاره كرد و گفت: 2 بانك سپه و صادرات همراهي بسيار خوبي با استان داشتند به طوری که هر موضوع و واحدي كه دچار مشكلات عمده شده بودند را مطرح كرديم توسط بانك سپه مصوب شد و بانك صادرات نيز به همين اندازه ما را همراهي كرد.
نيكبخت به تغيير مديريت در امور مالياتي استان هم اشاره كرد و گفت: خليفه، مدیر کل سابق در جايي گفته که استاندار خواسته‌هاي غيرقانوني طلب مي‌كرد اما ما موارد غيرقانوني را برنمي‌تابيم. دولت يك مواردي را تصويب كرده و بايد آنها اجرا شوند و اميدواريم بزودي حكم سرپرست امور مالياتي صادر شود.
وي سپس از پيشرفت حدود 70 درصدي پروژه‌ها و مصوبات اقتصاد مقاومتي در استان ابراز رضايت كرد و گفت: در زمان باقيمانده تا پايان سال بايد سريع‌تر عمل كنيم و پيگيري‌هاي بيشتري داشته باشيم تا بقیه موارد را به نتيجه برسانيم. نيكبخت افزود: من به رئيس‌جمهور قول داده‌ام که قطعاً 70 يا 80 پروژه استان به بخش خصوصي واگذار شود. بنابراين هر مديري كه در واگذاري‌ها سختگيري و كم‌لطفي كند را تأييد نمي‌كنم. اين ملك‌ها مال مردم هستند كه صاحبش دولت است و دولت هم مي‌گويد پروژه‌ها بايد واگذار شوند. استاندار در پايان به معاونت عمراني استانداري و رئيس مديريت و برنامه‌ريزي دستور داد تا نظارت بيشتري بر واگذاري‌ها داشته باشند و هر جا لازم بود به همراه فرمانداران موضوع را پيگيري كنند.
 
 
 
58 درصد سرشماری استان انجام شد
طبق اعلام رئيس سازمان برنامه و بودجه فرآيند سرشماري استان همدان تا 5:23 دقيقه صبح روز گذشته 58 درصد پيش رفته است.
به گفته صيدايي تاكنون يك ميليون و 114 هزار و 276 نفر در قالب 345 هزار و 367 خانوار سرشماري شده‌اند و اكنون آنچه در سرشماري براي اين دستگاه مهم است، كيفيت و دقت در كار است.
وي در همین جلسه گفت: انتظار داريم دستگاه‌ها همكاري لازم را مخصوصاً در واگذاري خودرو به گروه‌هاي سرشماري داشته باشند تا پيشرفت كار صورت بگيرد.
 
 
 
مصوبات ستاد تسهيل از اردیبهشت 95 تاكنون
تعداد مصوبات موجود 730
تعداد مصوبات اجرا شده 231
تعداد مصوبات پيگيري شده 268
تعداد مصوبات در حال پيگيري 89
تعداد مصوبات غيرقابل اجرا 26
تعداد مصوباتي كه تاكنون پيگيري نشده 113
تعداد جلسات برگزار شده تاكنون 96
 
 
تسهيلات پرداخت شده به واحدهاي توليدي از اردیبهشت 95 تاكنون
واحدهايي كه در بخش صنعت تسهيلات دريافت كرده‌اند 81 واحد توليدي
واحدهايي كه در بخش كشاورزي تسهيلات دريافت كرده‌اند 152 واحد توليدي
جمع پرداختي به واحدها 126 ميليارد تومان
تعداد واحدهايي كه بدون مصوبه، تسهيلات دريافت كرده‌اند 134 واحد توليدي
رتبه استان در تعداد واحدهاي توليدي 22
رتبه استان در پرداخت تسهيلات (نیمه اول سال 95) 5
 

بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com