1403-02-061403-02-16bool(false) اخبار کوتاه اقتصادی 2439 همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : يكشنبه ، 16 ارديبهشت 1403

Today : Sun, May 5, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  62600 تاریخ انتشار:  1394-06-12 - 05:45 تعداد بازدید:  120
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اخبار کوتاه اقتصادی 2439

اقتصادی

جزئیات شناسایی کلاهبرداران بازار کار
 یک مقام مسئول در وزارت کار با اعلام اینکه کلاهبرداران و دفاتر غیرمجاز کاریابی در بازار کار شناسایی می‌شوند، گفت: فعالان غیرمجاز در بازار کار به مراجع قضایی معرفی و تا ۴۰ میلیون تومان جریمه می‌شوند.
محمد اکبرنیا با اشاره به اقدامات وزارت کار به منظور جلوگیری از فعالیت دفاتر غیرمجاز کاریابی و کلاهبرداری‌های احتمالی از متقاضیان کار، به مهر افزود: این موارد در قانون پیش‌بینی شده و ادارات کار استان‌ها، شناسایی متخلفان احتمالی در این بخش را انجام می‌دهند.
این مقام مسئول در وزارت کار اظهار کرد: پس از شناسایی دفاتر غیرمجاز توسط پلیس پلمپ و با تکرار فعالیت نیز به مراجع قضایی معرفی و تا ۴۰ میلیون تومان جریمه خواهند شد که البته این میزان جریمه هر 3 سال یکبار افزایش می‌یابد.
وی با اعلام اینکه حق‌الزحمه ثبت‌نام و مشاوره دفاتر کاریابی کشور در بخش داخلی و خارجی برای سال ۹۴ پیش از این ابلاغ شده است، گفت: برای ثبت‌نام و مشاوره در بخش داخلی ۱۳ هزارتومان و در بخش خارجی ۲۰ هزار تومان حق‌الزحمه در نظر گرفته شده است که البته پس از جذب افراد در بازار کار، این ارقام بیشتر می‌شود.
مدیرکل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابی وزارت کار افزود: پس از جذب کارجویان و اشتغال به کار آنها در بخش داخلی، ۵۰ درصد حداقل حقوق به ازای هر یک‌ سال کار و قراردادی که با بنگاه‌ها بسته شود، به دفاتر کاریابی تعلق می‌گیرد که بر اساس حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار است.
وی خاطرنشان کرد: اگر افراد در زمان جذب به بازار کار بیشتر از حداقل دستمزد بگیرند، ۲۰ درصد مابقی حداقل دستمزد نیز به عنوان حق‌الزحمه کاریابی‌ها پرداخت می‌شود.
اکبرنیا تأکید کرد: البته در مواردی کاریابی‌ها می‌توانند مبلغ حق‌الزحمه را از کارفرمایان دریافت و از کارجویان هم نگیرند. در بخش خارجی بر اساس وضعیت حقوقی کشور مبدأ یک ماه دستمزد افراد کارجو به دفاتر کاریابی بین‌المللی تعلق می‌گیرد.



دولت دست‌فروشان را بیمه کند
 یک فعال بازار کار با بیان اینکه دست‌فروشان به دلیل حمایت نشدن اجتماعی بیکار تلقی می‌شوند گفت: با وجود اینکه نرخ بیکاری کمتر از ۱۳ درصد اعلام شده اما با واقعیت جامعه همخوانی ندارد.
حمید حاج اسماعیلی، درباره دلیل رواج دستفروشی در بازار کار ایران به تسنيم گفت: فشار مضاعف بر روی بازار کار، بازار غیر رسمی و واسطه‌گری در ایران را رونق می‌دهد.
 وی با بیان اینکه اشکالات سیستم توزیع یکی از دلایل دستفروشی در ایران است اظهار کرد: دستفروشان، کالاها و اجناس را با قیمت مناسب‌تر نسبت به بازار رسمی عرضه می‌کنند و همین مسأله موجب گرایش مردم به سمت آنها می‌شود.
این کارشناس بازار کار به بی‌برنامگی دولت در حل معضلات بازار کار اشاره کرد و گفت: بخشی از جویندگان کار کشور ناگریز به سمت دست‌فروشی می‌روند، زیرا در فضای رسمی کشور کار مناسبی پیدا نکرده‌اند.  به اعتقاد حاج اسماعیلی به دلیل نبود حمایت‌های اجتماعی مانند بیمه، دست‌فروشان با وجود داشتن درآمدهای بالا جزو افراد بیکار و فاقد شغل تلقی می‌شوند. اما اکنون که شاهد وجود دست‌فروشان هستیم دولت باید با ایجاد بازارچه‌هایی تحت نظارت، دست‌فروشی را برای هدایت فعالیت‌های غیر رسمی اقتصاد به سمت بازار کار رسمی سر و سامان دهد. وی با بیان اینکه رواج دست‌فروشی به معنی نابودی بنگاه‌های تولیدی است گفت: منظورمان این است که زمانی که فضای اقتصادی کشور به سمت دلالی و واسطه‌گری، استفاده از رانت پیش برود، دست‌فروشی رواج می‌یابد.  در حال حاضر که امکان استخدام جوانان در محیط دولتی نیست، دولت باید شرایطی را برای توسعه بخش خصوصی و تعاونی فراهم‌سازی کند تا در این 2 بخش جوانان بتوانند شغل ایجاد کنند. این کارشناس بازار کار با بیان اینکه اگر تا پایان سال 500تا 600 هزار شغل ایجاد شود روند مثبت تلقی می‌شود بیان کرد: با وجود اینکه نرخ بیکاری کمتر از 13 درصد اعلام شده اما با واقعیت جامعه همخوانی ندارد.


نرخ تورم روستایی به ۱۳درصد کاهش یافت
  مرکز آمار ایران اعلام کرد: نرخ تورم روستایی در12 ماه منتهی به مرداد‌ماه سال ۹۴ معادل ۱۳ درصد است.
شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای روستایی کشور در مردادماه سال ۹۴ که از سوی مرکز آمار ایران انتشار یافته است، عدد 4/226 را نشان می‌دهد که نسبت به ماه پیش6/0 درصد افزایش داشته است. افزایش شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال پیش (تورم نقطه به نقطه) 8/11 درصد که نسبت به همین مدت در ماه قبل (6/12درصد) کاهش یافته است.
درصد تغییرات شاخص کل (نرخ تورم روستایی) در 12 ماه منتهی به مردادماه سال ۹۴ معادل ۱۳ درصد است که نسبت به تورم تیرماه (1/13درصد) کاهش یافته است.




قیمت تمام شده تولید عسل؛ کیلویی ۲۵
تا ۳۵ هزار تومان
 قیمت تمام شده تولید هر کیلوگرم عسل طبیعی به طور متوسط بین ۲۵ تا ۳۵ هزار تومان است.
رئیس گروه امور تولیدات زنبور عسل وزارت جهادکشاورزی درباره اينكه مصرف‌کنندگان چگونه می‌توانند عسل طبیعی را از نوع تقلبی آن تشخیص دهند، اظهارکرد: مصرف‌کنندگان قادر به تشخیص این مسأله نیستند. آنان باید برای تشخیص طبیعی یا تقلبی بودن عسل، آن را به آزمایشگاه‌های تخصصی ببرند یا اینکه از افراد مطمئن و قابل اعتماد محصول مورد نیازشان را خریداری کنند، ضمن اینکه خرید برندهای مشهوری که آزمایش و کنترل می‌شوند، راه خوبی برای اطمینان از طبیعی بودن محصول است.
ماشاا... جمشیدی با بیان اینکه سازمان استاندارد و مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور در استان البرز چنین آزمایشگاه‌هایی دارند و همه مردم مي‌توانند به آن مراجعه كنند، گفت: هزینه چنین آزمایشی هم حدود ۱۴۰ هزار تومان است.
جمشیدی درباره قیمت تمام شده تولید عسل برای تولیدکنندگان نیز افزود: این هزینه بستگی به نوع عسل تولید شده دارد اما به طور متوسط قیمت تمام شده تولید هرکیلوگرم عسل طبیعی بین ۲۵ تا ۳۵ هزارتومان است.




«گران‌فروشی» جواز 10 واحد میوه‌ و تره‎بار در همدان را باطل کرد
 از ابتدای سال تاکنون جواز کسب 10 واحد از واحدهای میوه و تره‌بار به دلایل مختلف از جمله گران‌فروشی باطل شده است.
رئیس اتحادیه میوه و تره‌بار همدان با بیان اینکه 250 مغازه با جواز کسب در زمینه میوه و تره‌بار در همدان مشغول فعالیت هستند اظهار کرد: علاوه بر این تعداد 50 مغازه دیگر در زمینه میوه و تره‌بار در حال گرفتن جواز کسب هستند.
رضا البرزی به فارس گفت: از ابتدای سال تاکنون جواز کسب 10 واحد از واحدهای میوه و تره‌بار به دلایل مختلف از جمله گرانفروشی باطل شده است. رئیس اتحادیه میوه و تره‌بار همدان با بیان اینکه قیمت میوه و تره‌بار در بازار همدان بستگی به قیمت اولیه میوه وارد شده به میدان بار دارد گفت: واحدهای صنفی میوه و تره‌بار می‌توانند 15 تا 35 درصد سود نسبت به قیمت‌ میدان بار برای عرضه میوه و تره‌بار در مغازه‌های خود اضافه کنند.
وی با بیان اینکه قیمت میوه و تره‌بار روزانه و بستگی به عرضه و تقاضا دارد تصریح کرد: در حال حاضر سیب زمینی، خیار، هندوانه و یک سری میوه‌های پاییزه همدان در حال وارد شدن به بازار هستند.
البرزی خاطرنشان کرد: بازار میوه و تره‌بار همدان مشکلی از لحاظ عرضه میوه ندارد و میوه به صورت فراوان در بازار موجود است.
وی به بازرسی‌های مستمر از واحدهای صنفی میوه و تره‌بار در سطح شهر اشاره کرد و گفت: روزانه قیمت واحدهای صنفی میوه و تره‌بار از سوی بازرسان اتحادیه مورد بازرسی قرار می‌گیرد و در صورت مغایرت با قوانین با آنها برخورد جدی می‌شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com